Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kometarze do mojego dziennika:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Zbysiu!

Porąbanie drewna narazie poczeka, bo jutro przywiozą regipsy, stelaże itp. -jedna firma, wełnę mineral. - druga firma, nu i będa wstawiać drzwi tarasowe, jednym słowem zaczniemy działać wewnątrz w tym tygodniu,QUOTE]

Dzień dobry.

Można czekać , ale gdy jest mokre lepiej i łatwiej się rąbie , potrzeba mniej siły.:)

Misiu, czemu wycinaliście te wielkie drzewa?

Witaj Słonko;)

Z jednej strony mielismy dość sąsiadki i jej aluzji, że liście lecą, że gałęzie itp. a to są wąskie działki. Z drugiej będą poprostu tam w przyszłości reklamy. Z trzeciej mam drewno...

Szczerze, to szkoda mi ich było, ale cóż...

Witaj Zbysiu!

Porąbanie drewna narazie poczeka, bo jutro przywiozą regipsy, stelaże itp. -jedna firma, wełnę mineral. - druga firma, nu i będa wstawiać drzwi tarasowe, jednym słowem zaczniemy działać wewnątrz w tym tygodniu,QUOTE]

Dzień dobry.

Można czekać , ale gdy jest mokre lepiej i łatwiej się rąbie , potrzeba mniej siły.:)

Witaj Zbysiu;)

Oj Miska ma coraz mniej siły,to niech będą w takim razie mokre:)

Miśka i MIsiek - szacun wielki.

Jestem pod takim wrażeniem, że szczęka dalej mi się nie domyka:jawdrop::jawdrop:

A Misiek na tym drzewie, to to dopiero widok. Nie dziwię się, że był atrakcją na A4 :wiggle:

Dobrze, że nie było gorąco, bo gdyby się jeszcze rozebrał, to zakorkowałby całą autostradę :)

Jesteście niesamowici :)

Dzisiaj...

Najpierw przyjechał Pan z wełną mineral. ( nie wiem czemku ale zawsze chcę napisać wata!). Rozładunek niby lekkie toto, ale 3 razy w sumie układaliśmy, dumając, gdzie podczas prac najlepiej ją ułożyć. 19 rolek, 20 gruba.

Zaraz kilka minut po tym, przyjechał Pan z płytami g-k., płyt było nie mało - bo przecież zamiast tynków dajemy płyty, do tego kleje i szpachle plus haki. Najpierw z auta -rozładunek, potem do domu... Podziwiam Miśka, bo nie chciał abym przeciążała te swoje kolano i dźwiagał te płyty sam, ja czekałam w domu i oboje dopiero układaliśmy albo pod ścianę, albo na palety.

Mało tego dzwonił "Pan Ciągnikowy", że jeszcze dzisiaj ma tylko wolny dzionek, czy jedziemy... no to zaraz z domku na działkę i pakowanie gałązek i czyszczenie jej... ale suma sumarum zostalismy jeszcze z tymi gałązkami. W sobotę reszta i jednak najlepiej je pociąć... makabra taka zabawa z nimi...

Pisałam o drzwiach tarasowych, że w poniedziałek wstawienie, niestety Pan ma zadzwonić....

Myślę, że w środę zaczniemy wewnątrz domku. Jutro ciut pracy przy gałązkach.

Szczerze, to we dwoje jesteśmy padnięci, ja jeszcze szybko obiado -kolacje robiłam, a mało tego muszę ćwiczyć z dzieckiem stanie na rękach... Boshe... co za zaliczenia teraz w tej 5 klasie z w-fu...:eek::)

Uciekam ... dobrej nocki, lub dzionka...:)

Edytowane przez taka_ja & taki_on:)

Miśka i MIsiek - szacun wielki.

Jestem pod takim wrażeniem, że szczęka dalej mi się nie domyka:jawdrop::jawdrop:

A Misiek na tym drzewie, to to dopiero widok. Nie dziwię się, że był atrakcją na A4 :wiggle:

Dobrze, że nie było gorąco, bo gdyby się jeszcze rozebrał, to zakorkowałby całą autostradę

Jesteście niesamowici

Nie nu normalnie wyszłam z łazienki - wanna to to, co Miski lubią najbardziej;) Ale weszłam na murotara, ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bo Misiek spi;)

Megana Miska by mi poprostu zamknęli i tyle - bo nic tylko wypadek za wypadkiem murowany, a on byłby przyczyną;):rotfl:a ja pomarańcze bym słała:eek:.

E tam zaraz niesamowici;)Aż się zawstydziłam :oops: Dziękuję Megana.....

Witaj Słońce

Nie będę oryginalna ale mi też kopara opadła :jawdrop::jawdrop:po pierwsze z powodu wszystkich prac jakie wykonaliście w ostatnim czasie tzn. marzec i kwiecień - bo ja ciut zaległości miałam na forum:oops:.....a po drugie z podziwu dla odwagi Miśka:jawdrop::jawdrop: przy moim lęku wysokości, to on jak Supermen albo Batman co najmniej sie prezentował na tej wysokości:lol: i uwierz mi zdjęcia odzwierciedlają doskonale wysokość na jakiej się znajdował, ja patrząc na zdjęcia już dostawałam zawrotu głowy na samą myśli......

Poza tym kochana GRATULUJĘ!!!!! hydrauliki, podłogówki, przepięknych, błyszczących wylewek a przede wszystkim pracy jaką wykonaliście:lol: BRAWOOOOO!!!!!!

Mam tylko obawy o Twoje kolanko....Misia czy ty przy tym drzewie nie przesadziłaś????? Nie powinnaś tak przesilać kolana:roll:, mam nadzieję, że Misiek też nie przeforsował kręgosłupa przy tym dźwiganiu tych kloców....DBAJCIE O SIEBIE...

No to zrobiliście kawał dobrej roboty i nie dziwię się że jesteście z siebie dumni:lol: U mnie dalej na budowie CISZYNA....Może w maju cuś drgnie........też mi się marzą takie pikne wylewki........

To ja spadam do wyra bo tyłek mnie rozbolał od siedzenia przy tym kompie a mała tak zaczęła kopać, że chyba się wściekła.....

pa

:goodnight:

Edytowane przez margay

Witaj Słońce

Nie będę oryginalna ale mi też kopara opadła :jawdrop:po pierwsze z powodu wszystkich prac jakie wykonaliście w ostatnim czasie tzn. marzec i kwiecień - bo ja ciut zaległości miałam na forum:oops:.....a po drugie z podziwu dla odwagi Miśka:jawdrop: przy moim lęku wysokości, to on jak Supermen albo Batman co najmniej sie prezentował na tej wysokości i uwierz mi zdjęcia odzwierciedlają doskonale wysokość na jakiej się znajdował, ja patrząc na zdjęcia już dostawałam zawrotu głowy na samą myśli......

Poza tym kochana GRATULUJĘ!!!!! hydrauliki, podłogówki, przepięknych, błyszczących wylewek a przede wszystkim pracy jaką wykonaliście:lol: BRAWOOOOO!!!!!!

Mam tylko obawy o Twoje kolanko....Misia czy ty przy tym drzewie nie przesadziłaś????? Nie powinnaś tak przesilać kolana:roll:, mam nadzieję, że Misiek też nie przeforsował kręgosłupa przy tym dźwiganiu tych kloców....DBAJCIE O SIEBIE...

No to zrobiliście kawał dobrej roboty i nie dziwię się że jesteście z siebie dumni:lol: U mnie dalej na budowie CISZYNA....Może w maju cuś drgnie........też mi się marzą takie pikne wylewki........

To ja spadam do wyra bo tyłek mnie rozbolał od siedzenia przy tym kompie a mała tak zaczęła kopać, że chyba się wściekła.....

pa

:goodnight:

Witaj Gosiu...:)

Niedługo i Ty pospacerujesz po wylewkach...

A u nas ciut pracy, doszło jeszcze drewno... Teraz jesteśmy na etapie - cięcia drewna, więc wewnątrz płyty narazie czekają...

Gosiu to malutka tam puka... nic tylko jest zadowolona jak czytasz Muratora:lol2:. Ja cieszę się, że się odezwałaś, bo dumałam już co z tymi kobietkami z "koła".

Gosiu życzę zdrówka i odpoczywaj tam Kochaniutka... czas szybko leci;), Buziaki...

Zaraz uciekam - dalej kosić kosiarką trawkę i ciąć z Miskiem drewno... Dzisiaj nie mogę ciut zacisnąć dłoni -nie wiem, czy robią mi się męskie, czy co?:jawdrop: no tak ale skoro ciąga się kosiarkę po werdepach, ahaha... Stara ale silna ta kosiarka, podobnie jak ja...

A najlepsze jest to, że czasami człek nie przemysli odrazu co i jak....

Zrzucane było drewno, a tutaj... ups, toż tam będzie dalej kanalizacja... teraz trzeba zrobić z tym porządek... O rany...:mad::lol2:.

A jak Misiek mi powiedział, co mnie czeka od rana do wieczora, to chyba nogi wyciągne niedługo:rotfl:

Miśka - kobietko jesteście niesamowici

ale chyba nie zabłysnęłam tym stwierdzeniem

ale dbaj o sibie i Misiek też niech uważa przecie niedawno z sanatorium wrócił nie?

Buźka

Witaj kawika;)

Nu staramy się aby nie przedobrzyć. :rolleyes:

W nocy budziłam się, bo bolał mnie kręgosłup -jeścio tak nie miałam:eek:. Ale dzisiaj kolejny dzionek, kiedy ciachalismy drewienko i rąbał Misiek, bo ja miastowa narazie się uczę;). Fakt, że spore klocki tej zimy rąbałam w piwnicy -ale klinem.

Szalałm tak z kosiarką, kolejny dzionek upału, ubrałam spodenki, bluzeczkę podwinęłam, a teraz palą mnie plecy:(:bash:.

Idę do wanny... Zrelaksuję się, znowu wczesnie usnę, bo padam...

Życzę WAM Wszystkim dobrego wieczorku...

P.S. zgubiłam dni... a jutro już 1 MAJ... wolne:eek:

Buziakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...

Edytowane przez taka_ja & taki_on:)
Literówka:)