Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kometarze do mojego dziennika:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zapomnij,że nie będzie netu, nie wyobrażam sobie włączenie kompa i nie przeczytania co się dzieje u Misi:no:. Internet to jedna z podstawowych rzeczy inwestorki;)

Już mnie jedna sąsiadka postraszyła, że z netem nie zawesoło, ale rozmawiałam z innymi i myslę, że nie ma problemu drogą radiową. Teraz mam taki i nie narzekam, nie chcę żadnych z limitami.

Damy radę kiedyś;):D

Już mnie jedna sąsiadka postraszyła, że z netem nie zawesoło, ale rozmawiałam z innymi i myslę, że nie ma problemu drogą radiową. Teraz mam taki i nie narzekam, nie chcę żadnych z limitami.

Damy radę kiedyś;):D

Trzymam Cię za słowo:yes: . My już w tamtym roku wzieliśmy dodatkowy net z playa,aby mieć na budowie net.

Dawno nic nie pisałam, ale czytam w miarę jak czas pozwala:)

Jestem pod wrażeniem postępu prac!

Ten czas... wiem i ja coś o tym, w tym tygodniu w sumie mieliśmy 2 dni wolne. Dzisiaj od 9 do 16.30, oklejanie folią stelażu, oprócz tego skosiłam niezły kawał działki -ręki nie czuję, mam odciski, a najbardziej jestem zła na kolano, bo chyba znowu nadwyrężyłam.

I też wracam taka nieraz padnięta, że zerknę na FM i zaraz spanko. :D;)

Co słychać Misia:D. Dawno nic nie pisałaś:no:, to świadczy tylko o tym,że masz nawał pracy. Więc nie masz czasu na fm;). Rozumiem,bo co innego mi pozostaje:D

Witaj Asiu;):D

Dawno nie pisałam, chociaż w sumie we wtorek nie pracowalismy, bo załatwienia i wczoraj wolny dzień. Ale wczoraj wypełniłam WZM i Misiek zawiózł, tylko w poniedziałek ma dowieźć akt własności-bo zapomiał. :bash:

Jutro postaram się uzupełnic dziennik -duzo nie mam;) Ale sufity po tej niedzieli będziemy kręcić:wave:

H4ej :)

Wpadłam się przywitać po długiej nieobecności.

Ludziska czy wy na Duracell jestescie? ! :o ;)

Postępy prac niesamowite, normalnie szczękę z podłogi zbieram :jawdrop::jawdrop:

Super! Kawał świetnej roboty! Gratuluję i trzymam kciuki za ciąg dalszy :D

pozdrówki

M.

Witaj madmegs;):D

Dzięki za miłe słowa... Miskowi nie przekażę, bo chłop zgłupieje od tylu komplementów i nie będzie mi pracował:rotfl:

Super, że wpadłaś -pozdrowieńka:D

Trzymam Cię za słowo:yes: . My już w tamtym roku wzieliśmy dodatkowy net z playa,aby mieć na budowie net.

W play`u ma córka fon, ja od kilku ładnych latek w orange, tel. stacjonarny, bo b. niski abonament w erze, gdy Misiek był za granicą tańsze rozmowy miał na stacjonarny.

Wrazie co -wybór mam;) Ale ja już rozmawiałam z młodymi chłopakami, co pomagali swojemu tacie przy hydraulice - to spokojnie jest internet. Mam nadzieję, że u mnie będzie działać;)

Narazie nie zaprzątam sobie netem głowy... czasami mamy tyle na głowie, teraz np. wybór drzwi wejściowych. :eek: Niby wiemy jakie -wzór itp. co my się naszukaliśmy takich w miarę cenowo, tym bardziej, że człek tak tyka. W poniedziałek jednak pojedziemy do firmy, gdzie kupowalismy okna, oni sprzedają drzwi Gerdy i inne. To coś wybierzemy. Mieliśmy wziąć kupić takie na początek do 1000 zł. ale nie ma takich, albo są takie cieniutkie -stalowe, że szok. A muszą być stalowe, bo tam deszcz zacina.

Jedne znaleźliśmy, ale na necie Misiek znalazł nie za dobrą opinię -ludzie skarżyli się, że nie są wytrzymałe.

Ot i tak;)

A nie czekasz jeszcze,może Ci wpadnie jeszcze jakaś f-ra.

Teraz musiałam złożyć to będzie ciut -nie za wiele kaski do pieca - aby dołozyć na jesieni.

Nie przewiduję takich większych f-r, bo często opłacało nam się brać te na 7%. Jeżeli będą, to w następnym roku dołączę:D

Teraz z akupów, to panele, płytki, fugi, farby... nic juz aż takiego nie przewiduję.

odwieczny dylemat inwestora -kupowanie dobrych rzeczy w znośnej cenie;) i rzetelni wykonawcy:bash:(Ty masz ten problem z głowy):yes:

Odwieczny dylemat inwestora i zarazem - wykonawcy:rotfl::lol2:

Z wykonawcami mamy problem z głowy, wrazie czego -siebie po swoich Deeeeeeee nakopiemy:lol2: Tylko powiem, a raczej napiszę szczerze... człek w takiej roli jest podwójnie zmęczony, a im dłużej to trwa i na dośc szybkich obrotach, to daje się we znaki.

Chociaż jakoś człek przyzwyczaja się...:D Nu czasami daje nam znać -moje kolano i Miśka kręgosłup ale - NIE MA ŻE BOLI :rotfl:;)

Niewesołe przygody:jawdrop: , a to czarostwo ciągle pada i pada,ciągle zimno jak na jesieni. Jakoś umilkli Ci od globalnego ocieplenia:P. My na razie póki co mieszkamy na wzgórzach;). Piękny rododendron:yes:,masz ręce do kwiatów. Tak samo jak do roboty,teraz coraz więcej widać postępów. Oszczędzajcie kolana,kręgosłupy,bo macie wykańczać dom,a nie dom ma Was wykańczać;):D

Niewesołe przygody:jawdrop: , a to czarostwo ciągle pada i pada,ciągle zimno jak na jesieni. Jakoś umilkli Ci od globalnego ocieplenia:P. My na razie póki co mieszkamy na wzgórzach;). Piękny rododendron:yes:,masz ręce do kwiatów. Tak samo jak do roboty,teraz coraz więcej widać postępów. Oszczędzajcie kolana,kręgosłupy,bo macie wykańczać dom,a nie dom ma Was wykańczać;):D

Dzisiaj ubrałam kurtkę z kapturem, bo tą parasolkę zanim rozłożę to szlag mnie... nu;) Hm.. myślałam, że będzie mi może zaciepło, bo to taka bardziej jesienna, jak się zdziwiłam, że strzeliłam w 10 -tkę z kurtką, ochłodziło się i pogoda faktycznie jesienna:jawdrop:

Asiu nu dom wykończy NAS ;):D

Widzisz Misia dobry to znak ,gdy pojawia się Madmegs:D. Oby znowu nie zniknęła bez śladu na długie tygodnie.:no:.

Piszę na szybkiego, netu wczoraj wieczorem nie miałam, zrobiliśmy prawie cały sufit, ale te płyty to cięzkie, że szok.

Nu Madmegs nie może zniknąć -oj nie.

Zdjęcia może dzisiaj powklejam.

Od zawietrznej strony tak zacina deszcz, że wpada pod obróbkę kom ina, gdzie był dodatkowo dawany jeszcze silikon i zaczęło nagle kapać po kominie. Postanowiliśmy nie patrzeć, że ładnie itp. Tylko w ciepłe dni poprostu zmienić obróbkę kominów. Niby solidnie zrobilismy, ale gdzieś zacina ten deszcz.

Wczoraj rów ciut opadł, ale z jednej strony domu woda stoi, ryż mogę siać.:eek:;)

Jak to dobrze, że człek się uniósł sporo, sąsiad niedaleko zalany, bo w dołku jest, podobnie jak my.

Ręce mnie pobolewają od tych płyt, znajomy nam pomagał, to on trzyma z jednej strony, ja z drugiej a Misiek pośrodu i wkręca wkręty. Bysly wczoraj skończyli - z 10 płyt tylko, a może i to nie, ale prądu nie było:bash: a Misiek nie brał tej wkretarki na akumulatorki -zresztą te akumulatorki juz do niczego.

Uciekammmmmmmmmmmmmm - dobrego dzionka;)