Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kometarze do mojego dziennika:)

Recommended Posts

Taka_ja & taki_on:) - co wkładacie między te płyty ?

Ale szybciutko lecicie z tymi ściankami, świetnie :)

Witaj Megana;)

Między te płyty będziemy wkładać -stare koce - tak kazał napisać mi Misiek

:rotfl:

A na serio wełnę mineralną, która zapewni odpowiedni komfort akustyczny i cieplny. Mamy taką ścianę tutaj w domu z płyt g-k, kiedyś myslałam, że będzie słychać np. TV obok z pokoju, ale tak nie jest.

Stawia je się szybko, ale nas teraz wstrzymały 2 rzeczy:

- drzwi do pokoi i innych pomieszczeń - zanim płytę sie przykręci do wzmicnionego stelażu na futrynę trzeba już je zamontować, bo potem nie byłoby dojścia,

- elektryka dalsza - rozprowadzenie jej między płytami. Bo tylko wypuszczone są kable na puszki, a dalej trzeba puścić gniazdka itp.

Dzisiaj wybieramy się po drzwi. Może nam się uda kupić;)

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczyny ... cyrki jak berety dzisiaj...

Dzień musiał być przymusowo wolny... bo Misiek ma kontrole u Pana dr z kręgosłupkiem - rwą kulszową, znowu dostał skierowanie na rehabilitacje :jawdrop:

Mieliśmy jechać do Wieliczki po drzwi drewniane, wewnętrzne... wzór -Tulipan, akurat poukładaliśmy sobie, że drzwi zamykane od wiatrołapu będą miały 2 szybki, potem tyle i tyle... i tak dalej, drzwi bezsękowe, do pomalowania. Do wstawienia jeszcze szybek.

Już oczami wyobraźni widziałam... kolor i te drzwi jak je maluję....

Zadzwonilismy do Pana, okazało się, że na te czeka sie kilka tygodni, więc przed wizytą Miśka u dr postanowilismy pochodzić po sklepach, pooglądać takie drzwi np. jak Porta.

Okazało się, że suma sumarum na jedno wyjdzie.... (cenowo).

Misiek zdecydował się na ościeżnicę regulowaną, nie stałą, tym samym nie musimy teraz śpieszyć się aż tak z drzwiami. Mało tego jak podsumowaliśmy tamte drzwi drewniane - gdzie szyby, malowanie i reszta, to cena ta sama, co tutaj drzwi plus ościeżnica regulowana.

Usiadłam przy neciku i znalazłam jeszcze tańsze drzwi, gdzie od 4 kpl. drzwi + ościeżnica regulowana - transport gratis. Mi potrzeba weanątrz 5 sztuk;). Na każdym komplecie oszczędzam 60-80 zł. Model tan sam, kolor - I BĄDŹ TU MĄDRA.

Mało tego, nie wybraliśmy drzwi zewnętrznych, proponowano nam np. Gerdy - stalowe ( u nas strona zawietrzna więc ładne drewniane odpadają). Myślę, że w końcu wrócimy tam do Pana, tego samego, co bralismy okienka u niego, więc kolorystycznie też pewne.

Spodobały nam sie drzwi wewnętrzne o modelu drabinkowym... ale nie wiem co z tego wyjdzie. Kolor taki:

productToCategor&#12.jpg

Do łazienki to mniej okienek.

Te tulipany też nam się podobają....

tulipan-pokojowe&#.jpg

To sa pokojowe, niżej łazienkowe

tulipan-lazienko&#1.jpg

Kolor orzech, bądź (najb. nam odpowiada) -calwados -jak na zdjęciach, chociaż i wiśnia jak bywa w różnych modelach, też nizła...

Ale calwados jest takim ciepłym kolorem....

Tak kurczę siedzę i ot tyle...

Wiecie co -grunt, że są te ościeżnice regulowane, najlepiej jednak zrobić podłogi;)

Nu u mnie do podłóg ciut ciut.... jeszcze ściany dokończyć... elektrykę teraz. mam mętlik w głowie z oświetleniem, gdzie w takiej sporej przestrzeni, gdy nie ma pokoju.... gdzie kinkiety, gdzie LED -y, gdzie główne światło.... Wczoraj rysowałam w domu na płytach włączniki - no cyrk teraz....:bash::D

Edytowane przez taka_ja & taki_on:)
no bo tak:)

Witaj !!:)

a masz wybrane juz jakieś drzwi??

tzn.....wiesz jakie chcesz kupić?? czy dopiero szukać będziesz??

Mieliśmy kupić, teraz już mamy upatrzone w jednym sklepie wewnętrzne, zewnętrzne w innym -ale szukam dalej... jakoś nam jednak nie tak spieszno, Misiek kupuje ościeżnice regulowane potem, także jest ok... mamy czas, narazie wystarczy nam zakupić np. 2 pary -od wiatrołapu i łazienkowe;) Chociaż przez net (co ciut ryzyk, bo człek nie widzi, czy oby to te!) lepiej kupić całość...

dzień doberek Miśka

lecicie jak struś pędziwiatr pipip

pochwal się drzwiamy, czekamy na nie z niecierpliwością

buziaczki

Nu drzwi wejściowe to i na jesieni dla mnie moga być:rotfl:

Muszą być stalowe, a oto takie, jakie nam proponował Pan:

Tylko cosik mi brakuje i te takie kółko -no nie wiem...:bash:

photo1..jpg

Bardziej te mi sie podobają... oczywiście kolor złoty dąb - pod okna musi być....

Madagaskar

sp_350_W..JPG

Karaiby

sp_320_W1..JPG

A jakie wybierzemy... tego nie wie NIKT... :bash:

Niedawno trafiłam na Wasz dziennik...no i pełna podziwu jestem -dla Was obojga, ale najbardziej dla Pani ! My mamy już wybudowany parter i ...zmiana planów-dzięki temu,że wy daliście radę -to my też---sami już kończymy zbrojenie i mąż zdecydował się wykonać ścianki kolankowe.(Oczywiście ktoś obejrzy -fachowiec-czy wszystko dobrze zrobione).I u Was naocznie widzę ,że można dużo rzeczy z wykończeniówki zrobić samemu---dzięki za ten Wasz dziennik i życzę powodzenia w dalszych pracach.

Witaj!

Nadgoniłam zaległości to i zameldować się mogę. :D

Nie gniewaj się, ale mam nadzieję, że mój chłop to nie zajrzy do Twojego dziennika. Tyle czasu mi głowę suszył o to, aby nie robić tynków tylko wszystko płytami oblecieć... a nie, nie... niech on tu lepiej nie zagląda.

A czemu jestem na nie, a temu, że w obecnym domu mamy właśnie wszystko w płycie. Wady są dwie, nie da się tego zaszpachlować tak, żeby nie było widać. Nawet jak bezpośrednio po zrobieniu będzie ok, to później przy zmianie wilgotności i tak wyłazi. A drugie nie, to przez zwierzątka... te co za tymi płytami łażą i skrobią przez całe noce. Nie to żebym jakaś nadwrażliwa była, myszy się nie boję, ale kocham spać i nie da się ze mną żyć jak jestem niewyspana.

Płyty faktycznie letkie nie są, może nawet nie ciężkie tylko złe gabarytowo:D. My je sposobem braliśmy... zrobiliśmy sobie Zośkę (że u mnie wszystko to Zośka;)) taką deskę na długość mw. pomieszczenia, z przybitą prostopadle drugą deską. Tą poziomą okręcałam ręcznikiem, coby nie uszkodzić płyty, podnosiliśmy do góry i szybciutko podstawiałam Zośkę i ... samo stało:yes:... We dwoje wszystkie sufity przykręciliśmy:D

Ale... nie zanudzam, nie marudzę... spadam dalej, pa

Aaaaaaa... też głosuję na Madagaskar:)

Witam dzisiaj:D

No prosze nawet odbyło się głosowanie na drzwi wejściowe, a ja dzisiaj zanim dotarłam do robotki w domu oglądałam kolejne i płytki też;).

Drzwi trzeba przyznać są fajne, ale... jeszcze na nie przyjdzie pora:D

Dziękuję WAM za głosowanie...

Edytowane przez taka_ja & taki_on:)