taka_ja taki_on 21.06.2010 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Miśka, jaki piękny kwiatek - skąd wziąć szczepkę takiego? Megana ja dostałam tego kwiatka, a z czasem urósł, rozsadziłam w tamtym roku, bo przewracał się, musi być wiązany, bo liście kaktusowe i cięzkie. W tamtym roku ten drugi miał 1 kwiata w tym jeszcze nie. Liście potrafią mieć wysokość -długość do 1 metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.06.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Kwiaty ma piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 21.06.2010 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Pisałam u siebie, napiszę i tu... Dobrze, że już jesteś Nasze sianko przewracaliśmy ciapkiem i słoneczkiem, pamiętasz... pisałam Ci kiedyś, że chłop mój słoneczkuje??? Stwierdziliśmy, że już nie bedziemy się prosić z tym sianem. W przyszłym roku jak kupimy zwierzątka to się przyda:wiggle: Mam takiego, prawie takiego kaktusa, liście niby identyczne ale kwitnie na czerwono... i może ciut mniejsze te kwiatki ma, ale też bardzo dużo... białego jeszcze nie widziałam:) Zapiekanka z cukinią pyszna i szybka, wrzucasz wszystko do blaszki, skrapiasz olejem, do piekarnika i... masz czas na FM;) Zapiekankę zrobię, bigos też - chociaż to bardziej leczo -wyszukałam fajny przepis, gdzie jest oczywiście cukinia - nawet 2 sztuki, pieczarki, papryka, kiełbaska, boczuś, pomidory, garść fasolki szparagowej, sól i pieprz, na koniec koperek. Arctica podejrzewam, że Twój kwiatek, jak jest taki jak mój a ma czerwone kwiaty to... ackermanni Epifyllum o taki ( zdjątko z netu): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.06.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Hej Miśka:). Nie napiszę nic nowego stwierdzając,że macie niesamowitego powera,praca u Was mknie do przodu, że szok. Kwiaty przepiękne i poproszę o przepis,dorzuć go do Perłóweczki,chętnie skorzystam,nie tylko ja;). Co do naszej wylewki , wezwaliśmy pana rzeczoznawcę do poddasza,bo nasi(byli) fachmani straszyli nas sądem:evil:. Więc przyjechał pan rzeczoznawca i ocenił ich pracę,przy okazji wylewkę. Okazało się,że jest dobra,ale jak ktoś 0o 300kh stołem szura po wylewce andryhydowej,to pozostają wżłobienia . Piszę o rzeczoznawcy u Ciebie,żeby nie ujawniać swoich atutów przed innymi. Jak pomyślę o tym,to wrrrrrrrrrrr.Szkoda słów. Pa lecę do dentysty. Może skończy dziś i zaplombuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 23.06.2010 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Hej Miśka. Nie napiszę nic nowego stwierdzając,że macie niesamowitego powera,praca u Was mknie do przodu, że szok. Kwiaty przepiękne i poproszę o przepis,dorzuć go do Perłóweczki,chętnie skorzystam,nie tylko ja. Co do naszej wylewki , wezwaliśmy pana rzeczoznawcę do poddasza,bo nasi(byli) fachmani straszyli nas sądem Więc przyjechał pan rzeczoznawca i ocenił ich pracę,przy okazji wylewkę. Okazało się,że jest dobra,ale jak ktoś 0o 300kh stołem szura po wylewce andryhydowej,to pozostają wżłobienia Piszę o rzeczoznawcy u Ciebie,żeby nie ujawniać swoich atutów przed innymi. Jak pomyślę o tym,to wrrrrrrrrrrr.Szkoda słów. Pa lecę do dentysty. Może skończy dziś i zaplombuje. Witaj Kamlotku:wiggle: A mi się wydaje, że jakoś to zbyt wolno idzie do przodu... Tak w ogóle, to wczoraj napisałam Odpowiedź na Twojego posta... i cyk nagle znikneło, zreszta jak cytuję z odpowiedzią to wywala mnie na górę storny i musze zjeżdżać na dół, a pod cytowanym postem jest przerwa Mam tak prawie non stop. Rozumiem Ciebie z TYM pisaniem i spokojnie pisz o czym chcesz tutaj... Dobrze, że był ten rzeczoznawca a jak ocenił poddasze? Nie chodzi mi broń Bóg o wycenę, a ich pracę. Czyli wylewki dobre -to kamień z serca -ufffffffffffffffffffffffffffffff, Nu i ząbek zaplombowany? Dobrego dzionka:D U mnie słonko... hura! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.06.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Kieł nadal coś cierpi:evil:,dziś byłam na prześwietleniu,a jutro znowu na wizytę z zdjęciem. Zobaczymy co powie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 23.06.2010 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Kieł nadal coś cierpi:evil:,dziś byłam na prześwietleniu,a jutro znowu na wizytę z zdjęciem. Zobaczymy co powie:( Asiu to współczuje, bo rok temu ja miałam kanałowe leczenie, mam nadzieję, że będzie ok z tym kłem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.06.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Zapiekankę zrobię, bigos też - chociaż to bardziej leczo -wyszukałam fajny przepis, gdzie jest oczywiście cukinia - nawet 2 sztuki, pieczarki, papryka, kiełbaska, boczuś, pomidory, garść fasolki szparagowej, sól i pieprz, na koniec koperek. Arctica podejrzewam, że Twój kwiatek, jak jest taki jak mój a ma czerwone kwiaty to... ackermanni Epifyllum Ten, ten... w zeszłym roku miał 38 kwiatków... cudny jest tylko kapie mu z kwiatków cuś takienklejące, nektar??? Teraz też kwitnie, jak dzwoniłam to mama mówiła. Misia, jak leczo to koniecznie bałkański odlot z cukinią oczywiście:)... zaraz poszukam przepis to Ci podeślę... dla mnie bomba, jeszcze mi się nie zdarzyło odejść od gara jak jeszcze cuś zostało:oops:... za dobre:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.06.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 ja też poproszę o przepis:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.06.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Jest tutaj http://montignac.com.pl/CMS/index.php?option=com_content&task=view&id=519&Itemid=75 w ogóle większość rzeczy tam jest pycha, już się nie mogę doczekać prawdziwej kuchni i obiadków MM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.06.2010 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 ja też poproszę o przepis:) No patrz zapomniałam wkleić ten przepis... Ale juz nadrabiam:) Jest to przepis edysi79 , która prowadzi bloga Przy kuchennym stole. - żeby nie było że kradnę Bigos z cukinii a może leczo... Składniki: - 1 duża lub 2 małe cukinie - po strąku zielonej, żółtej i czerwonej papryki (może też być papryka biała) - 30 dag pieczarek - 1 pęto cienkiej kiełbasy - 3-4 duże pomidory - 2 cebule - garść fasolki szparagowej (niekoniecznie) - 8 łyżek oleju - pół pęczka koperku - sól i pieprz Wszystkie warzywa umyć, obrać, fasolkę szparagową wrzucić do wrzątku z dodatkiem cukru i soli, odsączyć, wystudzić. Z każdego strąka odkroić końcówki i pokroić na trzy części. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić w dużym garnku na oleju, dodać pokrojone w kostkę papryki i pieczarki w półplasterki. Przykryć i dusić aż papryka będzie miękka, a pieczarki puszczą sok. Dodać kiełbasę pokrojoną w półplasterki, chwilę poddusić. Na końcu dodać pokrojone pomidory i fasolkę, oraz cukinię pokrojoną w kostkę o boku mniej więcej 2 cm. Przykryć i dusić aż cukinia zmięknie. Na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem dosypać posiekany koperek. Do tej potrawy nie dolewa się wody, wystarczy sok jaki puszczą warzywa w czasie duszenia. Czekam na cukinieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:wiggle: Tylko kiedy ja pojade na rynek:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.06.2010 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 JEST TUTAJ http://montignac.com.pl/CMS/index.php?option=com_content&task=view&id=519&Itemid=75 W ogóle tam rzeczy większość żartem pycha , juz Się hasła mogę doczekać prawdziwej Kuchni i obiadków MM ...[/ QUOTE] Tez zapowiada Się mmmmmmmmmmmm pycha ... Żałuję , Ze hasła Tych posadziłam cukini i kabaczków:bash:ALE JAK "Tylko pojawią sie Rynku bd, do kupię kilka;)W tamtym Roku OD pani starszej kupiłam 2 cukinie Średnie -3,50 za jedną . Z kabaczkami tu gorzej:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.06.2010 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Zaraz uciekam do domku......... Do szpachlowania ścian:) Życze dobrego dzionka!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 24.06.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Dzień dobry. Znowu wizytowałem Tarnów. Po drodze wypatrywałem domu z "beczką" ale się nie dopatrzyłem. Pewnie ze mnie niezdara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.06.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Zbigniew ,Ty nie szukaj domu z beczką,tylko wypatruj domu przy którym jest trąba powietrzna, To na pewno bedzie ten z Miśką biegającą wookół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 24.06.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Zbigniew ,Ty nie szukaj domu z beczką,tylko wypatruj domu przy którym jest trąba powietrzna, To na pewno bedzie ten z Miśką biegającą wookół Właśnie , masz rację . Zapomniałem też o sianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.06.2010 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Dzień dobry. Znowu wizytowałem Tarnów. Po drodze wypatrywałem domu z "beczką" ale się nie dopatrzyłem. Pewnie ze mnie niezdara. Ojej......... szkoda. Domku my nie budowaliśmy przy A4 i ufffffffffff;) Nastepnym razem pisz Zbysiu na priv, a po drodze podjedziesz, to zjazd z A4 z 3-4 km do mnie. Zbigniew ,Ty nie szukaj domu z beczką,tylko wypatruj domu przy którym jest trąba powietrzna, To na pewno bedzie ten z Miśką biegającą wookół Ahhaaaaaaaaaaaaaa Dzisiaj nie biegałam - pada i pada... A raniutko było takie piekne słonceeeeeeeeeeeee, kto to by pomyślał.... Właśnie , masz rację . Zapomniałem też o sianie. Zbysiu wiesz co.................. Najszybciej byś znalazł mój domek lecąc samolocikiem, ot takim helikopterem -bo mają trasę. Na Tarnów - bardzo szybko byś i beczkę dostrzegł i sianko zmokniętę na polu:bash: Ale się chichram ahhaaaaaaaaa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 27.06.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Hej ciociu wróciłam z chwilowego pobytu w pl. nazwałabym go maratonem . dzis odsypiałam do 11. pogoda nierozpieszcza brrrrr mam nadzieje ze sie polepszy . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 27.06.2010 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Hej ciociu wróciłam z chwilowego pobytu w pl. nazwałabym go maratonem . dzis odsypiałam do 11. pogoda nierozpieszcza brrrrr mam nadzieje ze sie polepszy . pozdrawiam Hej ciotka!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sobie wyobrażam ten maraton;) Ja mam nadzieję, że jutro będzie pogoda ok, bo drzwi odebraliśmy w sobotę i jutro może wstawimy -wejściowe. Mam nadzieję, że to taki sam złoty dąb jak okien. A ja dzisiaj oglądałam TV, miałam lenia żeby popisać w dzienniku, ale to z czasem uzupełnię. Teraz aż tak tego nie ma duzo, bo u nas szpachlowanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 02.07.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Witam, co tam porabiacie? Może już wszystko zrobione i leżycie na hamaku popijając drineczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts