kala67 21.04.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 http://wt08.wrzuc.to/obrazek/X2QiAa4L2v/wielkanoc108.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 22.04.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 23.04.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://w-kartki.eu/kartki/91/1/d/1131.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 23.04.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.04.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 WESOŁYCH ŚWIĄT http://www.zak-torun.edu.pl/upload/image/obrazki%20%C5%9Bwi%C4%85teczne/wielkanoc2010.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 27.04.2011 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam WAS serdecznie:) Z całego serducha dziękuję za życzonka. Misiek był w święta, były tylko 2 dni, aby cokolwiek pozałatwiać, typu: Nadzór budownictwa itp. Dzisiaj czekam na cynk od kominiarza, do którego mam podjechać po protokół, bo wsio widział już. Mało tego zaraz po pracy usiadłam na pół godziny i pojechałam z rura wydechową do mechanika. wkoło domu full robotki mnie czeka. takie kamienie z jakąs pospółą do zasypania kolein na drodze, porządek przed, siekanie, kurczę nie wiem sama co, a miałam jeszcze w tym zielsku strugnąć sobie grządkę, nie wiem czy sie uda. Za kilka dni znowu wolne i... i weź tu cos narób. W domu narazie nic sie nie dzieje, więc nie wklejam nic. Jakos zabrakło ostatnio mi czasu... kolezanki tez złe, ze je zaniedbuje a ja jak wrócę, obiadzik i poprostu padam jak kawka:) ale powoli wso człek nadrabia. Uciekam i pozdrawiam WAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 15.05.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 :welcome:Wracaj do nas i pisz co tam u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 16.05.2011 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 :welcome:Wracaj do nas i pisz co tam u Ciebie Witaj Nazwaaaaaaaaa;) co u mnie, oj sporo ciut... zostalam sama na placu boju, wsio blizej odbioru, juz praktycznie wszystkie mam papierki. Sama musze pokosic, wsio sama. Ostatnio zachcialo mi sie kosy elektrycznej, wpadlam na allegro, zamowilam i czekalam ciut, ale doszla. No i zaczelo sie, instrukcja to ma wiele do zyczenia, zlozylam owa kose, poszlam kosic, no dziala, tnie jak burza;). do momentu dopoty zylka sie nie skonczyla. wezwalam sasiada, no ni jak nie wiadomo jak otworzyc owe ustrojstwo... u niego przy spalinowce naciska sie czop i pyk sam zeskakuje grzybek, a tu... ni siak ni jak... Duma baba, bo ładna pogoda a jutro ma padać co tutaj zdziełać? Nu szto? Wymyśliłam sobie... ze podjade do sklepu, gdzie pracują mężczyźni:wiggle:, rzekomo kupię zyłkę do owej kosy;). 4- ech męczyło się z ową kosą, az EUREKAaaaaa... jeden nacisnął po bokach ale z siłą Herkulesa i.. jest zyłka, tylko zaplątała się ahaha... Kupiłam se zaposową, coby nie było, że przyjechała do sklepu na krzywy... nu... a tarcze to se sama nałozyłam do tej kosy, bez instrukcji, bo spać bym nie mogła i tak poszłam kosić przez 4-5 godziny. Sąsiedzi, to sobie myslą zapewne. Zgłupiała baba, faceta nie ma, to ta daje czadu ahaha... Dzisiaj nie spałam zbyt wiele, do odebrania miałam kanalizacje, ale suma sumarum, wsio charaszo:). Uffffffffff i achhhhhhh... Poza tym Nazwa no wsio na mej łepetynie czarnej, mało tego zachciało mi sie grządki w zielsku. niby ma 5m x 2m ale ciut siedzialam aby: samej zdjąć humus, skopać, przebrać, rozwalic grudy - bryły itp. Pieknie wyplantować, wyczyścić, dodać czarna ziemię i ... posiać: marchewkę, pietruchę, naciową i tą najnormalniejszą na świecie, seler, cebulkę 7-latkę jaka dostałam od sąsiadeczki, ba se nawet fundnełam sałatę, tylko przymroziło mi ja z deka, jak było -2, ale odżywa dziełcha:). Łogurasy juz widać, mam kabaczki, które uwielbiam na packi, i cukinie mam posiana też, koperek mam, no i moja ukochaną fasolkę szparagową, mmmm z bułeczką... na masełku.... wsadziłam jeszcze rabarbar... Narazie dzieje sie przed domowo;). W kole z tamtego roku posadziłam aksamitki w 4-ch kolorach i 2 dalie. Reszta z tamtego roku rosnie, wraz z różą. niestety pożegnac się musze z rododendronem, jakis grzyb go chwycił, poza tym był straszy i cud, ze w tamtym roku zakwitł. Z warzyw cos jeszcze siałam ale se zabyłam;) duzo nie siałam i nie szalałam, bo narazie jest nas dwie, ja i moja córka. Łoj mam jeścio 7 krzaków pomidorów i ptfu, ptfu, nawet dorodnych:), ale w donicach i wynosze je z domku narazie. 2 to malinówki a 5 to jakies holenderskie. Ogromniasto się cieszę że mnie odwiedziłaś Nazwo:) Wszystkich jeszcze tutaj zaglądających pozdrawiammmmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 16.05.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 no kochana.........dzielna z Ciebie baba:)radzisz sobie sama ze wszystkim.......ja bym chyba nie ogarnęła tego wszystkiego sama........a Ty prosze jak Ci dobrze idzie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 16.05.2011 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 no kochana.........dzielna z Ciebie baba:) radzisz sobie sama ze wszystkim.......ja bym chyba nie ogarnęła tego wszystkiego sama........a Ty prosze jak Ci dobrze idzie !!! Witaj Kala:) Nu trzeba sobie jakoś radzić, dałabyś radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.05.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 No Miśka... niby się znalazłaś, a ostatni wpis w dzienniku z poczontka lutego jest, hę??? ... a jeszcze zastanawiam się jak Ci to wszystko wlazło na 2x5??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 20.05.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 O matko ile Ty się narobisz na tej wsi hi hi,ja to leń do sadzenia jestem.Może bym coś porobila,ale czasu malo,posprzątam coś upichce na szybko i już do spania się szykuję.Rano do pracy,zakupy,po towar i o 19 w domu jestem,to kiedy jeszcze jakąś marchewkę siać.Ale fajnie bo teraz wszystko drogie będziesz miala świeżutkie i zdrowe warzywka,podziwiam Cię strasznie.W kuchni też jesteś mistrzem,gdzie Ty masz czas na to wszystko.Wrzuć jakieś zdjęcia,a koniecznie zdjęcia tarasu jak zrobicie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 22.05.2011 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 No Miśka... niby się znalazłaś, a ostatni wpis w dzienniku z poczontka lutego jest, hę??? ... a jeszcze zastanawiam się jak Ci to wszystko wlazło na 2x5??? Nu w dzienniku nie mam co za bardzo wklejać, dom nic sie nie zmienił, a grzejnika do łazienki nie będę wklejała ahaha. O regał jeszcze w pomieszczeniu gotowy metalowy se strzelilismy, w końcu jakiś ład nastał, bo tam na podłodze wsio stało. Sama sie zastanawiam jak to wlazło, ale nie robiłam wielkich odległości, koperek wschodzi i chiba marchewka. Łogurasy raczej będą do porozsadzania, bo gęściutko są, a ja nie siałam ich zbyt wiele, jeszcze z pół torebki oddałam sąsiadce. Tamta to ma dopiero grządki. A ja chciałam ot tak nie za duzo ale żeby ciut było coś świeżego do rosołku;). O ile to mi urośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 22.05.2011 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 O matko ile Ty się narobisz na tej wsi hi hi,ja to leń do sadzenia jestem.Może bym coś porobila,ale czasu malo,posprzątam coś upichce na szybko i już do spania się szykuję.Rano do pracy,zakupy,po towar i o 19 w domu jestem,to kiedy jeszcze jakąś marchewkę siać.Ale fajnie bo teraz wszystko drogie będziesz miala świeżutkie i zdrowe warzywka,podziwiam Cię strasznie.W kuchni też jesteś mistrzem,gdzie Ty masz czas na to wszystko.Wrzuć jakieś zdjęcia,a koniecznie zdjęcia tarasu jak zrobicie:) Witam:) Nu fakt, inaczej jest być samej i prócz pracki, obowiązków typu obiad, masz robotkę przed domem. Kosiłam ostatnio z córką, ona kosiarką, taka starą, ale jarą wokół domu, a ja kosą. Tylko musiałam kabel zrobić, bo stary sie przerwał, nawet działa:) Dwa niecałe tygodnie temu było pięknie, teraz znowu koszenie. Ja wziełam się za koszenie wysokiej trawy na sporej części naszej działki, bo tak od drogi a takie zielsko. Jednego dnia a upał kosiłam, wczoraj bym skończyła, ale sąsiedzi mnie zaprosili na grilla i ... se polazłam. Jeszcze ok 2 godzinki roboty i będzie skoszony kawał działki. Inni mówią cytuję: - Jezuuu, toż ty się zacharujesz, nie lepiej jak będzie jeździł ciągnikiem to ci skosi? Misiek mówi przez tel. mi: - Miska, daj spokój, toż to ciągnikiem ci zkosi, po co tak tyrasz? Wczoraj sąsiad: - gdzie ten twoj znalazl taka kobiete? Odpowiedzialam: - a w niebie sąsiedzie, w niebie:) A ja kosze, bo postanowilam miec ciut ruchu, poza tym sporo przez zime sie nasiedzialam. Zaraz znowu bede siedziala, bo to co obkosze, to mam zamiar trawe wywieźć, mamy spory dół, ktory bedzie z czasem zasypany, no i opryskać. Straszne zielsko rośnie, jakieś mutanty chiba;). więc bedzie spokoj z koszeniem na wiekszą skale. Tak to czlek az tyle nie ma do robotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 22.05.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 (edytowane) Upiekła byś co pysznego. Przynajmniej człowiek by się napatrzył. Pozdrawiam. p.s A na trawę to coś takiego Misiek musi dla ciebie sprawić. http://centrum-ogrodnicze.com/wp-content/gallery/traktorki-spalinowe/lx96s.jpg Jeszcze sąsiadów obskoczysz. Edytowane 22 Maja 2011 przez Zbigniew100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 23.05.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Wlaśnie dzisiaj wspominaliśmy o takim traktorku super sprawa,ale u nas jeszcze burdel na dzialce i dziurska.Ale rozglądamy się za skuterem,syn ma bierzmowanie 3 czerwca to będzie okazja żeby mu kupić.Wyczytalam w gazatce promocja na skuter plus laptop gratis hi hi już to widzę,może jeszcze traktorek i hektar dzialki dolożą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.05.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 :lol2: łogurasy do rosołu:lol2: ...wiem, wyrwane z kontekstu, ale mnie uśmiało:lol: u mnie też wszystko, tfu oszukuję, patisony się na mnie wypieły... ale wszystko poza nimi wylazło... ogórki też... ale nie do rosołu;) i szpinak już dwa razy na obiad serwowałam:cool:... i codziennie rzodkieweczki jeszcze z ziemią... traktorek fajny... tylko mnie jeszcze chłopy moje pojeździć nie dały... taki męski gadżet;)... ale jak Misiek wyjedzie to może sobie pojeździsz... chyba, że somsiady przyjdom kosić to wtedy tylko kawka i taras Cię czeka... jak mnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 27.05.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Wlaśnie dzisiaj wspominaliśmy o takim traktorku super sprawa,ale u nas jeszcze burdel na dzialce i dziurska.Ale rozglądamy się za skuterem,syn ma bierzmowanie 3 czerwca to będzie okazja żeby mu kupić.Wyczytalam w gazatce promocja na skuter plus laptop gratis hi hi już to widzę,może jeszcze traktorek i hektar dzialki dolożą Nazwa 12 - nasz przyjaciel ma skuter do sprzedania, córka chciała, ale nie miała okazji na nim jeździć - wolała jazdy konne ( nawet zdobywała nagrody ) , a skuter czeka na nowego właściciela wpis - 06-04-2011 22:30 http://forum.muratordom.pl/group.php?discussionid=2671&pp=20&page=24&do=discuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.05.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Misia jak dobrze pamiętam to Ty na Warmię jedziesz,dobrze zapamiętałam? Jeśli tak to zapraszam do mnie ,koniecznie:yes:. Jeśli się spóźniłam z zaproszeniem to się w ...(szlachetną) część ciała ugryzę. Daj znać ,czekam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 30.05.2011 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Upiekła byś co pysznego. Przynajmniej człowiek by się napatrzył. Pozdrawiam. p.s A na trawę to coś takiego Misiek musi dla ciebie sprawić. http://centrum-ogrodnicze.com/wp-content/gallery/traktorki-spalinowe/lx96s.jpg Jeszcze sąsiadów obskoczysz. chciałabym, chciała... chciałabym, chciałaaaaaaaaaaaaaaaaa Sąsiadów nie obskoczyłabym, bo mi bardzo brzydko palą i to pod samym oknem, od ściany domu do miedzy mam 4 metry a na 6 metrach potrafia rozpalić dwa ogniska w szergu w sumie 5 oddalone od siebie po 3-4 metry. To nie takie grillowe ogniska, tylko wszystkie świstwo itp. Teraz jak zobaczyłam, że skoszona maja trawę, bo traktorem Pan tu jeździ i kosi za many many, to zastanawiam się, kiedy ułożą w kupki i będę znowu mi dymić na klej. w tym momencie cieszę się, że nie mam pucu. Ba nawet byłam tu i ówdzie pytałam jak to z tym rozpalaniem i NIE WOLNO absolutnie NIC, tym bardziej, blisko zabudowań. a moze kiedys sprawie sobie takie cudko, dzisiaj byłam ogladać bardziej priorytetową sprawę, jak bojler 300 l. z podwójna wężownicą i piec;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts