Perłóweczka 24.07.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 uwagaa oto Miśka jadąca autkiem dziś z płytami na działeczkę http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/emot180.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 24.07.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Miśka przepraszam za komentarz w dzienniku nie zauważyłam, że nie przeszłam na komenty Idę spać, bo już nie myślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.07.2009 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Miśka to już widać ile roboty macie za sobą a te wiązary to naprawdę trzeba będzie więcej ludzi zeby powciągać na góre. znając was to napewno coś wymyslicie a co do wysokosci dachu to jaki macie kąt nachylenia dachu ? Gosiu 30 stopni ma kąt nachylenia dachu Taaaaaaaa misiek dośc, że brał zastrzyki, ma mieć rezonans magnetyczny kręgosłupa, to wariat dźwiga a potem wstac nie może... Już dawno ma problemy z kręgosłupem, A na rezonans to takie kolejki, że w paździrniku ma termin.. teraz rejestrują już na listopad-grudzień, jaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.07.2009 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 uwagaa oto Miśka jadąca autkiem dziś z płytami na działeczkę http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/emot180.gif Ahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... ja tam spokojny kierowca, chociaz na niektórych pajaców to powiem: -oj gdzie ty pory nosisz... itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.07.2009 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Miśka przepraszam za komentarz w dzienniku nie zauważyłam, że nie przeszłam na komenty Idę spać, bo już nie myślę... Kochaniutka nic się nie stało... ja też z dwa razy już pisałam odpowiedź w dziennikach..ale coś mnie tknęło... i uffffffff nie wysłałam..ale to tak automatycznie wybiera się odpowiedz i piszesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.07.2009 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Tak wczoraj odwalilismy ciut roboty...byśmy więcej wiązarów zbili, ale Misiek miał wizytę u lekarza... Ten lekarz gdyby go widział co on robi..to sam by padł... A dzisiaj u nas leje, z rana Misiek wyrwał z domu, aby nakryć wiązary... bo jak nasiakną wodą to nie damy rady ich nawet zdjąć... Deski wczoraj ciut nakryłam... A dzisiaj pojechalismy w d.... na raki łapać szczupaki Już myslałam, że przeszło..szybko poszłam się przebrać..a tutaj znowu leje... Wczoraj (nie wiem, czy nie za wcześnie), ale na rynku szukałam kabaczki... nie było, znalazłam cukinie- takie średni, kobietka sprzedała mi po 1,50 za jedną... i zapytała co robię... To jej powiedziałam, że kabaczki czy cukinię, obieram z tej łupiny, grubej skóry, oczyszczam z pestek, aż zostaną same łupinki i je trę na tarce i normalnie dodaję jajka, mąkę, przyprawy... Tylko kabaczek nie jest taki słodki i wtedy mozna bardziej doprawić, a cukienia-to placki słodkawe jednak są. Kiedyś też smazyłam cukinię czy kabaczki obtoczone w panierce i pocięte na plastry ok. 1 cm. A kabaczek nieduży można nafaszerować odbrze przyprawionym mięsem mielonym, tylko uciąć mu wieczko, wybrać ten miąż i porządnie z wierzchu natrzec solą... piekłam w piekarniku do miekości kabaczka..sporo soku puszcza... ale mi smakowało... Takie inne danie... Nie robiłam leczo, bądź bigosu a słyszałam, że dobre te dania... Dzisiaj u mnie placki to może jak tak pada..to podjadę do Brzeska....... ale mam lenia... hhhhhhhhh ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 25.07.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 łoooo jejku,ale już narobiliście dopiero teraz zdjęcia zobaczyłam i mnie wcięło.....bo sobie pomyślałam,jak Ty byś te belki uniosła,jakbyście nie mieli pomocy w postaci sąsiada :o dobrze,że macie kogoś,kto Wam casami pomoże .... Piękne te wiązary zbiliście I co z tego,że stryszek mały - zawsze cuś tam się upchnie,czy jakieś pudła z pierdółkami,czy to jakąś choineczkę :wink: My stryszek będziemy mieć pewnie jeszcze mniejszy,niż Wy,ale to zawsze cuś To jej powiedziałam, że kabaczki czy cukinię, obieram z tej łupiny, grubej skóry, oczyszczam z pestek, aż zostaną same łupinki i je trę na tarce i normalnie dodaję jajka, mąkę, przyprawy... Tylko kabaczek nie jest taki słodki i wtedy mozna bardziej doprawić, a cukienia-to placki słodkawe jednak są. Kiedyś też smazyłam cukinię czy kabaczki obtoczone w panierce i pocięte na plastry ok. 1 cm. A kabaczek nieduży można nafaszerować odbrze przyprawionym mięsem mielonym, tylko uciąć mu wieczko, wybrać ten miąż i porządnie z wierzchu natrzec solą... piekłam w piekarniku do miekości kabaczka..sporo soku puszcza... ale mi smakowało... Takie inne danie... Nie robiłam leczo, bądź bigosu a słyszałam, że dobre te dania... Nio takich placków to jeszcze nie robiłam,ale chyba spróbuję wkrótce A podajesz je jeszcze z czymś,czy same placuszki? Robiłam kiedyś kotlety z cukini - tylko dobrze jest je najpierw przyprawić i zostawić na trochę tak,bo wtedy ona trochę te przyprawy wciągnie, a później oczywiście panierka i smażenie Mniam mniam palce lizać A leczo musisz spróbować kiedyś zrobić,bo pycha jest Dawniej myślałam,że trudno się robi,ale jak koleżanka mi pokazała,to co jakiś czas robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 25.07.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Nu dziewczyny,to musimy się zebrać w kółko i odtańczyć jakiś taniec słońca,co by przestało padać u Miśki,bo drewno namoknie!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.07.2009 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 łoooo jejku,ale już narobiliście dopiero teraz zdjęcia zobaczyłam i mnie wcięło.....bo sobie pomyślałam,jak Ty byś te belki uniosła,jakbyście nie mieli pomocy w postaci sąsiada :o dobrze,że macie kogoś,kto Wam casami pomoże .... Piękne te wiązary zbiliście I co z tego,że stryszek mały - zawsze cuś tam się upchnie,czy jakieś pudła z pierdółkami,czy to jakąś choineczkę :wink: My stryszek będziemy mieć pewnie jeszcze mniejszy,niż Wy,ale to zawsze cuś To jej powiedziałam, że kabaczki czy cukinię, obieram z tej łupiny, grubej skóry, oczyszczam z pestek, aż zostaną same łupinki i je trę na tarce i normalnie dodaję jajka, mąkę, przyprawy... Tylko kabaczek nie jest taki słodki i wtedy mozna bardziej doprawić, a cukienia-to placki słodkawe jednak są. Kiedyś też smazyłam cukinię czy kabaczki obtoczone w panierce i pocięte na plastry ok. 1 cm. A kabaczek nieduży można nafaszerować odbrze przyprawionym mięsem mielonym, tylko uciąć mu wieczko, wybrać ten miąż i porządnie z wierzchu natrzec solą... piekłam w piekarniku do miekości kabaczka..sporo soku puszcza... ale mi smakowało... Takie inne danie... Nie robiłam leczo, bądź bigosu a słyszałam, że dobre te dania... Nio takich placków to jeszcze nie robiłam,ale chyba spróbuję wkrótce A podajesz je jeszcze z czymś,czy same placuszki? Robiłam kiedyś kotlety z cukini - tylko dobrze jest je najpierw przyprawić i zostawić na trochę tak,bo wtedy ona trochę te przyprawy wciągnie, a później oczywiście panierka i smażenie Mniam mniam palce lizać A leczo musisz spróbować kiedyś zrobić,bo pycha jest Dawniej myślałam,że trudno się robi,ale jak koleżanka mi pokazała,to co jakiś czas robię Kochaniutka placki z kabaczka, czy z cukini, to tak jak placki ziemniaczane robię... zapomniałam, że trę jeszcze cebulkę -jeżeli mają być pikantniejsze... Więc można polać i sosoikiem np. gotowym -pieczarkowym, czy tak jak uwielbia moja córka -ze smietaną i cukrem posypuje. Ja np. jem często same. Właśnie skonczyłam jeść placki, a przyznam że z tych 2 cukini za całe 3 zł. to miałam sporo po dodadniu mąki ciasta... Trzeba uważać na mąkę aby nie były potem zbyt gliniaste, jak za duzo doda się jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.07.2009 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Też tak myslę, że zawsze coś upchne dopóki nie będzie budynku gospodarczego... Nu dziewczyny,to musimy się zebrać w kółko i odtańczyć jakiś taniec słońca,co by przestało padać u Miśki,bo drewno namoknie!!! Właśnie...trzeba trzeba, nie żebym była wymagająca... może być i pochmurno i ciut chłodniej jak te upały... ALE ZEBY MI TU WIĘCEJ NIE PADAŁO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 25.07.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 ja właśnie dzisiaj zrobiłam ogromny gar lecza Uwielbiam leczo. Ja daję cukinię, paprykę, cebulę, pieczarki, pomidory i kiełbaskę, pieprz i sól. Tylko cebulę podsmażam na masełku a potem duszę w osobnym garnku z pieczarkami, dopiero później mieszam z całą resztą. I całość gotuję troszkę dłużej bo mam takie dziwactwo, że lubię jak cukinia jest troszkę rozgotowana mniammmmmmm, pojadłam jak bąk Taaaaaaaa misiek dośc, że brał zastrzyki, ma mieć rezonans magnetyczny kręgosłupa, to wariat dźwiga a potem wstac nie może... Już dawno ma problemy z kręgosłupem, A na rezonans to takie kolejki, że w paździrniku ma termin.. teraz rejestrują już na listopad-grudzień, jaja... Miśka, to musicie coś wymyślić, żeby na budowie się oszczędzał, jeśli chodzi o dźwiganie, wiem że liczycie tylko na siebie ale kręgosłup ma się jeden a zdrowie jest najważniejsze. Może chociaż do dachu by wam ktoś przyszedł pomóc bo na tym etapie jest bardzo dużo dźwigania (szwagry, bracia, kuzynostwo...)...wiem wiem, z rodziną to się najlepiej na zdjęciu podobno wychodzi...ja jestem na tym punkcie wyczulona mój tato ma problemy z kręgosłupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.07.2009 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 ja właśnie dzisiaj zrobiłam ogromny gar lecza Uwielbiam leczo. Ja daję cukinię, paprykę, cebulę, pieczarki, pomidory i kiełbaskę, pieprz i sól. Tylko cebulę podsmażam na masełku a potem duszę w osobnym garnku z pieczarkami, dopiero później mieszam z całą resztą. I całość gotuję troszkę dłużej bo mam takie dziwactwo, że lubię jak cukinia jest troszkę rozgotowana mniammmmmmm, pojadłam jak bąk Taaaaaaaa misiek dośc, że brał zastrzyki, ma mieć rezonans magnetyczny kręgosłupa, to wariat dźwiga a potem wstac nie może... Już dawno ma problemy z kręgosłupem, A na rezonans to takie kolejki, że w paździrniku ma termin.. teraz rejestrują już na listopad-grudzień, jaja... Miśka, to musicie coś wymyślić, żeby na budowie się oszczędzał, jeśli chodzi o dźwiganie, wiem że liczycie tylko na siebie ale kręgosłup ma się jeden a zdrowie jest najważniejsze. Może chociaż do dachu by wam ktoś przyszedł pomóc bo na tym etapie jest bardzo dużo dźwigania (szwagry, bracia, kuzynostwo...)...wiem wiem, z rodziną to się najlepiej na zdjęciu podobno wychodzi...ja jestem na tym punkcie wyczulona mój tato ma problemy z kręgosłupem Kochana z kręgosłupem on ma od dawna problemy, to jest tak, że tylko coś dźwignie to wraca... Niestety jego praca wczesniejsza na budowach wychodzi od kilku lat... a to jeszcze taki uparciuch, że nieraz krzyczę na niego, ale jak to facet... Niedawno przestał brać zastrzyki... jeszcze głoopia chichrałam, jak wychodził po zastrzyku i szedł ledwo z kwaśną miną, bo to domięśniowe... Dlatego potem zaczął jeździć Tirami, ale i tutaj pozycja siedząca, wiele godzin, a potem załadunek, rozładunek... tez kręgosłup się odzywał... A nie ma mowy nawet abyśmy we dwoje wciągnęli wiązary na górę... Narazie je zbijamy , potem kogoś weźmie do pomocy Misiek... A co do rodziny... to temat woda...i fakt faktem... najlepiej na obrazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 25.07.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Miśka przepraszam za komentarz w dzienniku nie zauważyłam, że nie przeszłam na komenty Idę spać, bo już nie myślę... Gosiu jak Miska jeszcze nic po tobie nie napisala w dzienniku to ty mozesz skasowac. w prawym gornym rogu na tym poscie masz x taki własnie krzyzyk i tam naciskasz i kasujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 26.07.2009 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 ja właśnie dzisiaj zrobiłam ogromny gar lecza Uwielbiam leczo. Ja daję cukinię, paprykę, cebulę, pieczarki, pomidory i kiełbaskę, pieprz i sól. Tylko cebulę podsmażam na masełku a potem duszę w osobnym garnku z pieczarkami, dopiero później mieszam z całą resztą. I całość gotuję troszkę dłużej bo mam takie dziwactwo, że lubię jak cukinia jest troszkę rozgotowana mniammmmmmm, pojadłam jak bąk Nio ja też daję cukinię,paprykę,cebulę,kiełbaskę,pieprz,sól i przecier pomidorowy. Pomidorów nie dodawałam jeszcze,a pieczarki to jak mam to dodam,a jak nie to bez robię zawsze podsmażam dobrze kiełbaskę z cebulką i później dodaję do uduszonej papryki,bo jak kiełbaska podsmażona to zawsze ma dla mnie taki charakterystyczny smak to leczo Miśka,świetny pomysł na te placuszki z kabaczków lub cukinii jak tylko będę miała wolne,to skoczę do sklepu po kabaczki mniam mniam A Miśkowi to Ty tam powiedz,żeby się oszczędzał!!.....chociaż wiadomo,jak to jest z facetam,że oni zawsze chcieliby więcej zrobić,niż dadzą radę,bo w końcu to są mężczyźni ....a z tymi terminami na takie poważne sprawy to sobie jaja chyba robią Człowiek by się prędzej wykończył,niż badania zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 26.07.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Miśka przepraszam za komentarz w dzienniku nie zauważyłam, że nie przeszłam na komenty Idę spać, bo już nie myślę... Gosiu jak Miska jeszcze nic po tobie nie napisala w dzienniku to ty mozesz skasowac. w prawym gornym rogu na tym poscie masz x taki własnie krzyzyk i tam naciskasz i kasujesz Dzięki ale ja nietechniczna zastosowałam się do zaleceń i wykasowałam, a co mam dziewczynie dziennik zaśmiecać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 26.07.2009 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Miśka,świetny pomysł na te placuszki z kabaczków lub cukinii jak tylko będę miała wolne,to skoczę do sklepu po kabaczki mniam mniam Tak kiedyś, może i teraz robiła moja babcia, potem moja mama i ja Moja babcia np. pyszną zupę mleczną gotuje z dynią... A co do leczo to ja uwielbiam takie co u mnie w domu się gotowało, ale bez cukini, z boczkiem, kiełbasą papryką i grom wie co tam jeszcze było... ale było pycha, te muszę faktycznie upichcić z cukinią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 27.07.2009 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 No Moje drogie... Pogoda ładna -skuś baba na dziada aby taka była cały dzień , czekam na Miska, pojechał po nowy łańcuch do piły i ... zaraz ruszamy... Życzę dobrego dnia, aby czas w pracy szybko WAM zleciał i pogody za okienkiem oraz pogody ducha http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/13998_b.jpg mmmmmmmmmmmmmmm http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/PS_-sernik.jpg http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/91.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 27.07.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 To ja chętnie się poczęstuję mmmmm kawusia jeszcze gorąca, a ciasto palce lizac mniam mniam. Życzę pięknej pogody i udanego dzionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 27.07.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Ja rowniez sie czestuje ! Co do wysokosci dachu to u nas jest kat nachylenia 10/18 i bylo tak niski, ze nawet nie robilismy wlazu na poddasze, mamy parterowke bez mozliwosci wejscia do gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 27.07.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Mniam mniam,to ja też się skuszę i poczęstuję kawką i ciasteczkiem z lodami Mam nadzieję,że jeszcze coś zostało,bo ostatnio to tylko na resztki się załapuję Asiu,mam nadzieję,że dzionek się udał,pogoda dopisała i dużo zrobiliście Oczywiscie wyczekujemy na jakieś fotorelacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts