Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kometarze do mojego dziennika:)

Recommended Posts

jak misiek pojedzie za granice to my musimy mu obiecac ze zajmiemy tobą zeby ci głupotki do głowy nie przyszły no...wiesz misiek ci dom postawił a ty pod jego nieobecnosc mogłabyś tam jakiegos młodego rumaka wprowadzić ... i co wtedy by byłoooooooo

O cholercia to by się narobiło :lol:

Ale młody rumak musiałby pobić w jakieś czynności Miska... np.

- jednym uderzeniem wbić gwoździa :wink:

- robić rano kawki i teraz by go pobić w tej czynnosci to i wieczorem... :wink:

- potańczyć z Miską czasami w pokoju jak w tv leci muza... i na nodze ją unieść do góry ahahaha :wink: ( tak robi czasami mój postrzelony misiek)...

- powiedzieć w sklepie ... -Miska nie wydawaj tam zbyt duzo..bo oszczędzamy... i mrugnąć okiem, a i tak wstyd bo to obciachu narobi ahahah...

Nie to ten młody rumak musiałby mi pozwalac wydawać kaskę :wink: :lol:

Oj nieeeeeee no gdzie ja znajdę i kucharza i tańcerza i ... takiego budowlanca i ... i..i...i...

Ot teraz pisze głupoty na FM a Misiek przyniósł obiadzik.. surówka jak zwykle musi byc i zimną colkę do popicia...A jego pierś z kurczaczka jest the best...

mmmmmmmmmmmmm

koniec wychwalania..bo przechwalę...

Na serio jak on wyjeźdża za granicę to nie moge się odnaleźć... Ja to strasznie przezywam.. doły mnie łapią... pomimo, że wiem, że tak musi być :wink:

Idę zjeść... zaraz na budowę mykamy :wink:

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ojooooj.... trzeba wspierać Miśkę dziś bo ona wciąga wiązary na góręeeeeee!!!!!!!!

Napewno dziś będzie szczesliwa jak niewiem cooo :p

Misiu czekamy na zdjecia wiązarów na górze :o

Mam nadzieje ze do ciebie dotrze na czas ten dzwig bo u nas wczoraj koparka nie dojechala bo się rozkraczyłaaaa :cry: i zaś wszystko przesunięte na poniedziałek :evil:

Ojooooj.... trzeba wspierać Miśkę dziś bo ona wciąga wiązary na góręeeeeee!!!!!!!!

Napewno dziś będzie szczesliwa jak niewiem cooo :p

Misiu czekamy na zdjecia wiązarów na górze :o

Mam nadzieje ze do ciebie dotrze na czas ten dzwig bo u nas wczoraj koparka nie dojechala bo się rozkraczyłaaaa :cry: i zaś wszystko przesunięte na poniedziałek :evil:

Kochana jestem SZCZĘŚLIWA... w końcu nasze wypociny sa na górze :wink:

Pan z lekkim opóźnieniem, ale dotarł i 2 godziny non stop zaczepiania wiązarów hakami i wciągania na górę, potem podawania desek bądź gwożdzi... sprawdzanie kiedy złapane wiązary, by Panu w dźwigu kiwnąć góra... potem biegem do wiązarów na zewnątrz domu aby zaczepić itd.itp.

Przyznam, że gdy zobaczyłam nasze wiązarki na górze..to powiedziałam:

-Misiek, ale nie taki jednak niski będziemy mieć ten daszek :wink:

Teraz będzie pracki z dachem, ale najcięzsze na górze..przymocowane narazie ...

Melduję, że zdjęcia są w dzienniku... :wink:

U nas wszystko było ok :wink: Teraz odpoczynek... zbieramy siły na jutro :wink: :D

Kochana nawet nie wiesz jak się cieszę, że ty się cieszysz :lol: :lol: Wasze wiązary są piękne, równiutkie, i estetyczne. Widać, że wkładacie w tą pracę serce i całych siebie, już sobie wyobrażam jak leżycie z Miśkiem przed kominkiem, w waszym ukończonym, upragnionym domciu, od kominka bije ciepło, w ręku kieliszek czerwonego wina....i wspominacie jak budowaliście swoje gniazdko....

Wiesz wydaje mi się, że oprócz tych wspaniałych wspomnień jakie później będziecie mieli, ważne jest też to, że taka wspólna, ciężka praca bardzo zbliża ludzi...a w ogóle jestem twoją fanką, bo wiem że ja nie dałabym rady....

Kochana nawet nie wiesz jak się cieszę, że ty się cieszysz :lol: :lol: Wasze wiązary są piękne, równiutkie, i estetyczne. Widać, że wkładacie w tą pracę serce i całych siebie, już sobie wyobrażam jak leżycie z Miśkiem przed kominkiem, w waszym ukończonym, upragnionym domciu, od kominka bije ciepło, w ręku kieliszek czerwonego wina....i wspominacie jak budowaliście swoje gniazdko....

Wiesz wydaje mi się, że oprócz tych wspaniałych wspomnień jakie później będziecie mieli, ważne jest też to, że taka wspólna, ciężka praca bardzo zbliża ludzi...a w ogóle jestem twoją fanką, bo wiem że ja nie dałabym rady....

Ale cieplutko mi się zrobiło po Twoich słowach na serduchu... :wink:

Dziekuję Ci za te słowa :D

Jezoo nawet fanki mam... :o :lol: :wink:

Ale domowo sie u Was zrobilo z tymi wiazarami :p !

Gdy robilismy wiązary, to przy pierwszym pomyslałam, że chyba cos nie tak..taki mały, nie wysoki itp. Przejrzałam nawet projekt po cichu :wink: Lecz gdy stanęły na górze zupełnie zmienił się obraz domu, dachu...

Teraz widać, że to domek... :wink:

Faktycznie tak domowo...

http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/c025.gif

Misia gratuluję i cieszę się wraz z Tobą z pierwszego kroku w zakładaniu "czapki" domkowi. Tam teraz powinna zawisnąć wiecha. Zrób Miśkowi niespodziankę i przy następnej wizycie na budowie powieś wiechę,a co niech postawi Ci szampana :wink: :lol:

Misia gratuluję i cieszę się wraz z Tobą z pierwszego kroku w zakładaniu "czapki" domkowi. Tam teraz powinna zawisnąć wiecha. Zrób Miśkowi niespodziankę i przy następnej wizycie na budowie powieś wiechę,a co niech postawi Ci szampana :wink: :lol:

Wczoraj gdy było dwóch znajomych, jeden wspomniał właśnie, że teraz to wiecha... A mi wyleciało to z głowyyyyyyyyyyyy :-? :roll:

Ba nawet miałam zrobić tę wiechę potem, ale... gdy wpadliśmy w rytm przez 2 godziny non stop, to po gonitwie dobrze, że zdążyłam porobić zdjęcia :wink: Piwko było... Ale Misiek podjechał pod sklep gdy wracaliśmy i zapytał chłopaków, co wolą, czy piwko czy wódeczkę i poszedł.

siedzimy tak w aucie i widzimy, że jakieś koło kasy zamieszanie...

Misiek kupił mi winko i bęccccccccccccc... reklamówka mu poszła...

Wódka ocalała... były jeszcze 4 piwka, to 2 dali mi chłopaki, bo jak stwierdzili, maja wódkę :wink:( chociaż to było i dla mnie piwko) :lol: to sobie przez pare godzinek wysączyłam piwko... Ot wiecha była, a dzisiaj nie zakładałam żadnej, bo zaraz by zlecieli się Ci- co w ogóle nawet nie pomogli :wink: Misiek i tak przed kilkoma ucieka w sklepie, bo daj 2 zł. i daj 2 zł. - koszmar...

A szampanika jak na złość nie ma czerwonego tutaj w sklepie... Ale będzie jeszcze okazja :wink:

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/tan69.gif

:wink:

ATy Miska zamiast wiezbe opijac to Ty zakazany taniec z Miskiem tancujesz :o

juz po butelke do sklepu marszuj !!!! trza opić zeby wszystko sie trzymało :wink:

tak to wczesniej sie dopytywała niby kiedy wiecha musi być ... :roll: a teraz to uniki strzela :roll: zeby tylko chłopaką spod sklepu nie postawić :lol:

:lol: :p :lol: :p żartuje :lol: :p :lol:

A tak na serio to teraz domek bardziej domowy sie zrobił jak go w wiezbę ubraliscie :wink: widac jego prawdziwe kształty i teraz tylko blacha na góre i będzie super :wink: potem czas na odpoczynek 8)

No ładnie......:o nie było mnie trochę,a tu taaaaaaka niespodzianka :o

Piękne Wam wyszły te wiązary :D teraz domek już coraz bardziej wygląda jak DOMEK :D:D

I nie dziwię się,że Pan od dźwigu tak się dziwił,że Wy to wszystko sami tak robicie,bo my też z podziwu wyjść nie możemy :o.....

Czyli już niedługo i cały daszek będzie :D

A jak Misiek wyjedzie,to nie martw się - my się Tobą zajmiemy :D nie pozwolimy Ci się smutać absolutnie 8)

ATy Miska zamiast wiezbe opijac to Ty zakazany taniec z Miskiem tancujesz :o

juz po butelke do sklepu marszuj !!!! trza opić zeby wszystko sie trzymało :wink:

tak to wczesniej sie dopytywała niby kiedy wiecha musi być ... :roll: a teraz to uniki strzela :roll: zeby tylko chłopaką spod sklepu nie postawić :lol:

:lol: :p :lol: :p żartuje :lol: :p :lol:

A tak na serio to teraz domek bardziej domowy sie zrobił jak go w wiezbę ubraliscie :wink: widac jego prawdziwe kształty i teraz tylko blacha na góre i będzie super :wink: potem czas na odpoczynek 8)

Właśnie... mam ochotkę na lampeczkę hmmm winka czerwonego, szampanika mmmmmmmmmmrrrrrr....

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/piwko.gif

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/7_4_14.gif

Wiecie czego mi brak...???

Jezior... przypomniałam sobie, jak ja jeździłam na biwaki z koleżankami... Dzisiaj dziwię się mojej mamie, że mnie tak puszczała...

Boshe, mój tato kiedyś załatwił wojskowy spiwór- załadował mi na grzbiet z plecakiem... Jaki on był ciężki, ze miałam aż ramiona zdarte ...

A najlepiej było, gdy się w nocy w nim przekręciłam i nie mogłam znaleźć na twarz otworu -bo tak zmarzłam, że caluska się w nim zapięłam... Ale jak sobie przypomnę, to jeździłysmy trzy i zero pijaństwa, czy jakiś wybryków...

A teraz jak z Miskiem bylismy na biwaku... to ja z nim spaliśmy w kombiku... jak była burza, to w trójkę z Darią spaliśmy... pojemne autko :wink:

Jak spojrzałam na ten namiot... w którym spała Daria, to sobie pomyslałam, kurcze, chyba zbyt wygodna juz jestem..jak do tego małego cholerstwa wejść? :-? :o :lol: A człek tyle z nim biwaków przażył :wink:

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/7_2_200v.gif

A mój domek takkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.... teraz nawet ciut cienia mamy... Już tak nie praży słonko...

Oj tylko faktycznie patrzeć jak siądę nieraz przy kominku :wink:

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/7_1_120.gif

No i może dozyjemy z Miskiem by tańczyć dalej... :wink: :lol:

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/muzyka__19_.gif

Będę miała ogródeczek.... (roboty teżżżż)...

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/7_2_201v.gif

Ptaszki... chociaż teraz też mam :wink:

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/7_2_206.gif

No i się rozmarzyłammmmmmmmmmmmmmmmm...

No ładnie......:o nie było mnie trochę,a tu taaaaaaka niespodzianka :o

Piękne Wam wyszły te wiązary :D teraz domek już coraz bardziej wygląda jak DOMEK :D:D

I nie dziwię się,że Pan od dźwigu tak się dziwił,że Wy to wszystko sami tak robicie,bo my też z podziwu wyjść nie możemy :o.....

Czyli już niedługo i cały daszek będzie :D

A jak Misiek wyjedzie,to nie martw się - my się Tobą zajmiemy :D nie pozwolimy Ci się smutać absolutnie 8)

Jak staneły te wiązary na górze, to przyznam, że mi kamień z serca spadł, bo bałam się, że a nóż widelec coś nie tak... ale wszystko wyszło jak tala la. Może i idzie nam ciut wolniej to wszystko, ale Misiek jest bardzo dokładny...

Daszek ... właśnie ręce mi opadają, bo nie wiem jaki chcę mieć kolor tej blachodachówki... bo skoro ma to być taki wiejski domek, to myslę jednak o kolorze miedzianym, co WY na to?

Jest jeszcze tez taki wisniowy miedziany kolor...

Naoglądałam się tych wiśniowych dachów... co trzeci sąsiad tam taki ma... a ja dumam jednak nad miedzianym...

Ale na wystawie widziałam, spodobał mi się... a potem, gdy jechałam autem zauważyłam, że ktoś na dachu ma miedziany kolor i nie wyglądał tak ładnie...

Kurcze... jaki kolor...

W dzienniku zamieszczę LMB 01 (nasz projekt) - wzór elewacji, mi się niepodoba, oraz inne podobne do naszego projekty w innym kolorze... w przyszłości chcę aby były okiennice, taki wiejski domek...

Nu jaki kolorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... :-? :o

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/36_20_5.gif

Naoglądałam się tych wiśniowych dachów... co trzeci sąsiad tam taki ma... a ja dumam jednak nad miedzianym...

:o a mi się podoba i to bardzoooo bo ja mam wiśniowy :wink:

Aco do Twojego dachu to ja niestety niewiemmm :( ale tak patrząc to wybrałabym ten kolor z pierwszego domku czyli LMB 13

bo jezeli chodzi o kolor miedziany :roll: nie obraz się ale jak dla mnie jest ich za duzo wokół :o

ja na początku mialam dac u siebie czarny dach ale tak pomyslalam sobie ze koniec tego czarnego koloru...i basta. trzeba sobie jakos zycie wokół siebie rozweselic i staneło na wisience :wink:

miłego główkowania nad kolorkiem :D

:o a mi się podoba i to bardzoooo bo ja mam wiśniowy :wink:

Aco do Twojego dachu to ja niestety niewiemmm :( ale tak patrząc to wybrałabym ten kolor z pierwszego domku czyli LMB 13

bo jezeli chodzi o kolor miedziany :roll: nie obraz się ale jak dla mnie jest ich za duzo wokół :o

ja na początku mialam dac u siebie czarny dach ale tak pomyslalam sobie ze koniec tego czarnego koloru...i basta. trzeba sobie jakos zycie wokół siebie rozweselic i staneło na wisience :wink:

miłego główkowania nad kolorkiem :D

Ahahhaa... Gosia a u mnie kurcze zbyt dużo tych wisniowych... tam gdzie stawiamy domek, to jedni sąsiedzi mają w ogóle go nie widać, dach jeszcze z tej starej miedzianej dachówki...

A tak w pobliskiej okolicy, to takie czerwone i taki bordo -to chyba wiśnia...

Obejrzałam wszystkie strony z elewacjami..

Kurcze będziemy musieli podjechać do jednej miejscowości tam widzielismy i elewację i kolor dachu -tylko nie pamiętamy jaki kolor dachu mieli... czy miedziany, czy ... wisniowy... ahahaaaaaaaaaaaaaa...

No cyrk z tym kolorem, bo jak wybiorę kolor dachu, to niewiem, czy wtedy ten kolor elewacji będzie pasował, jaki widziałam i odrazu oboje powiedzieliśmy-to jest to. Z tym, że nie podrodze nam ta miejscowść...

Co do koloru miedzianego..to co dach to inny miedziany kolor... :o Jezooo...

nie wiem czy ci ułatwię wybór ale mi podoba się kolor z LMB 01 (czyli wasz projekt) ewentualnie LMB13, ten w środku mi się nie za bardzo widzi...

To dopiero początek tego typu wyborów ale na pocieszenie: ja też jestem przerażona ilością wyborów jakie na mnie jeszcze czekają

Ale bądźmy dobrej myśli...