margay 16.08.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Byłam...dziennik czytałam....i.... muszę stwierdzić, że jest tych dylematów na budowie ....ojjjj jest..... Ja nie miałam dylematu z dachem (o dziwo), wybrałam na zasadzie eliminacji tych, co na pewno mi się nie podobają... I tak czarny i antracyt(to prawie to samo ) odleciał w przedbiegach .....nie będę tu oczywiście rozpisywać się o zielonych, niebieskich i tego typu wynalazkach W grze pozostały czerwony, miedziany i brązowy.... z tych trzech czerwony najmniej mi się podobał, więc też wyleciał z listy A ponieważ chciałam mieć dach ciemniejszy ale nie za ciemny więc przeszedł brązowy....ot i jakie proste (żartuję, nie było takie proste jak się teraz prosto pisze )....a ponieważ roben robi brąz i kasztan - a brąz w ich wydaniu był ciemny i matowy - a ja jak sroka lubię jak się świeci, to padło na kasztan I tak mam dachówkę nieopisanego koloru, bo z bliska do słońca zalatuje na czerwono - miedzianą a z daleka na brązową... a że na dach się patrzy z daleka to mam nadzieję, że będzie toto koło brązu stało ...ale ja tu przyszłam ci w wyborach pomóc a na sobie się skupiłam Jak widać z moich wywodów i eliminacji kolor miedziany był w ścisłej czołówce....więc powinien u ciebie bardzo ładnie wyglądać, zresztą wydaje mi się, że do twojego domku to będzie trafny wybór. Poza tym mieliśmy straszny problem z dopasowaniem do naszego koloru klinkieru na kominy a z tego co widziałam do dachu miedzianego było mnóstwo różnych różnistych płytek i cegieł.... Domek wasz rzeczywiście z tymi ściankami nabrał klimatu....Widzę, że z dnia na dzień rośnie i nabiera mocy... A z wyborem koloru dasz radę - wierzę w ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 16.08.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Oooooooo....i wyrzuciło mnie na 7 stronę Mykam przygotować obiadek po potem jedziemy nad jeziorko - coby nasze dziecko nie tylko budową żyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 16.08.2009 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Witaj!! no ładny ten miedziany dach jest i kominy fajnie pasują do niego. wszystko zalezy od tego jaką chcesz mieć elewacje i czy będzie razem grało Witaj kala elewacja chyba będzie delikatna wpadająca ciut w pomarańcz- taki widziałam morelkowy (morela jasna- jaśniuteńka) kolorek- hm trudno opisać, bo z daleka wygląda jak żółtawa elewacja, a bliżej... ma taki kolor - to na dzień dzisiejszy Aleeeeeeeeeeeeeeeee... Dzisiaj oglądałam jadąc do Krakowa domy z miedzianymi dachami... i są różne, widziałam kawę z mlekiem i domek miał miedziany dach, ale bonie były jasne -to nadawało innego klimatu... Widziałam różne deliktne żółte w różnych odcieniach elewacje - tez fajnie wyglądały... Ja najpierw musiałam poobserwować... Zauwazyłam, że są różne odcienie, chyba zalezy to od firmy - bo jedne blachodachówki są bardziej w brąz... zaś inne -te mi się bardziej podobają są takie ceglaste - bardziej w pomarańcz... a jak jeszcze z połyskiem, to z daleka wygląda jak dachówka... Są różne wytłoczenia jej... jedne bardziej kwadratowe, inne bardziej podobne w wytłoczeniu do dachówki... bardziej zaokrąglone... Dzisiaj widziałam jadąc rózne blachodachówki -na dachach inaczej wyglądają... a przy okazji elewacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 16.08.2009 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Witaj Gosiu To samo u mnie... eliminacja, podoba mi się bordowa, taka wisnia, ale full ich u nas. dlatego wiedziałam, że napewno odpada... że chcę inną Zobaczyłam czarną... no tutaj trzeba by podumac nad elewacją... potem padło na brąz- taki własnie kasztan widziałam... tak jak w jednym z projektów jest, tylko chyba tam ciemny kasztan... a mi sie podobał jasny-bo widziałam taką blachę w takim kolorze... na domu, ale ja chciałam blachodachówkę... Więc miałam wybór taki jak TY.... miadziana, albo bordowa... Niebieska odpadła... bo projekt wybrałam ze względu na jego taki wiejski -swojski charakter domku... Na wsi u mojej babci sąsiedzi naprzeciwko mieszkali w domku i mieli okiennice... gdy padał śnieg ( kiedys były pradziwe, mroźne zimy) i zawiewało, oni część okiennic sobie zamykali... Ale te okiennice nadawały domkowi charakteru... Obok stał taki sam dom, tak kiedyś budowano... i nie posiadał okiennic... jak w nim brakowało właśnie takich okiennic... Gdy zobaczyłam ten projekt... nie tylko spodobał mi się rozkład (fakt brak mi jednak będzie takiej spiżarki malutkiej...) ale własnie wpadły mi w oko te okiennice i jego taki wiejski wygląd... A z dzieciństwa kojarzę sobie domy z miedzianymi dachówkami... tylko wtedy ludzie nie mieli takiego wyboru jak dzisiaj... nie tylko elewacji ale i okryć dachów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.08.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 wow !! ale z Ciebie pracuś!!! robot poprostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 18.08.2009 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Dzień dobry Tak....jeszcze pewnie Misiek nie wziął się za parzenie kawy a ja już piszę A za chwilę będę latała jak poparzona i do pracy pójdę bez makijażu Noooooo kochana.......GRATULUJĘ wyboru koloru dachówki i wymurowania wszystkich ścianek. Spisaliście się na medal! A teraz mykam do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 18.08.2009 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 wow !! ale z Ciebie pracuś!!! robot poprostu Ot i zostałam przechwalona, bo dzisiaj nie dotarliśmy na budowę Kilka załatwień mielśmy... a gdy juz mieliśmy szykować się, to Misiek dostał tel. z Enion i musiał podjechać podpisać piepierek ... Ale jutro z rana wyruszamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 18.08.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 jeden dzien odpoczynku kazdemu dobrze zrobi a znając zycie to jutro nadrobisz prace za dwa dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 18.08.2009 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Dzień dobry Tak....jeszcze pewnie Misiek nie wziął się za parzenie kawy a ja już piszę A za chwilę będę latała jak poparzona i do pracy pójdę bez makijażu Noooooo kochana.......GRATULUJĘ wyboru koloru dachówki i wymurowania wszystkich ścianek. Spisaliście się na medal! A teraz mykam do pracy Misiek obudził mnie z rana i zapytał czy chcę kawusię ...a potem powiedział: -o matko ale masz oczy czerwone - czerwoneeeeee? No ja niepswałam -się śmiałam... Ale o 7-mej kawusię piłam, bo wiedziałam, że czeka na mnie pranie... Gosia... dzisiaj to był cyrk z blachodachówką... Zebyś widziała ile ja natrgałam w te i w te dwa kawałki blachodachówki... ustawiając to tu to tu... ahaha, bo inne miały odcienie w słonku a inne w cieniu i.. były to dwa kolory miedziane... jeden bardziej w brąz... drugi ciut ciemniejszy jakby ceglasty, a jak do tego drugiego przyłożyłam naszą płytkę to jakby wyciął z tej blachodachówki pod brąz, a w Leroy M. wygladała na ceglastą... Potem wyglądała inaczej i te blachodachówki też... Miska też skołowałam tym... ahahaaaaaaaaaaaa Aż Pan dał nam spory kawałek blachodachówki z wystawy ahahaaaaaa.... Mamy sobie zerknąć jak Misiek sobie obłoży komin... wtedy przyłożyc ową blachodachówkę... bo i rynny bardziej pasują do tej bardziej ceglastej... No jutro zobaczymy.... Ale dzisiaj było się nabiegałam... ahahaaaaaaaaa... Njalepsze jak bylismy w OBI, tam spytalismy Pana o kominki... bo tyle ich, że mozna zgłupieć i Pan okazało się, że zbudował dom i spytał a gdzie budujemy itp. aż Misiek mówi: - no ja z moją oboje budujemy sami... A ów pan... spojrzał na niego, potem na mnie zerknał od stóp do głowy i jakby zamarł... Potem powiedziałam do Miśka, że chyba nam nie uwierzył Kolega wczoraj nas na budowie odwiedził i pyta: - a skąd miałeś ekipę? - to ja z moją Miską budowałem i budujemy... Znowu cisza i ... potem... - no to się narobililiście Ale najpierw tak, jakbysmy żartowali.... Cyrk... a Miśka tu cięzko pracuje No tak pewnie powinnam być pół baby i mieć muskuły.... ahahaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 18.08.2009 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 jeden dzien odpoczynku kazdemu dobrze zrobi a znając zycie to jutro nadrobisz prace za dwa dni Kala właśnie tego sie obawiam, bo juz mamy być na budowie o 6-tej , bo o 7-mej ma Misiek podjechać po cieślę, aby ten tylko zerknął na dach nad salonem, który trzeba dokończyć... Jak wpadniemy..to aby nie padało..kury na wsi pobudzimy bo będa jeszcze spały... Moja babcia pamiętam jak mówiła: -kto rano wstaje temu Pan Bóg daje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 18.08.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 pracus straszny z Ciebie!!! nawet w awatarku...nie jestes bezczynna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 18.08.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 chichram....bo przypomniałaś mi jak wybieraliśmy klinkier na kominy....no normalnie jakbyś moje zachowanie opisała Z dachówką którą wybraliśmy skakałam jak "pchła na łańcuchu" to do światła to do cienia....za każdym razem inny kolor klinkieru pasował ......Facet ze składów budowlanych po półgodzinie zaczął dziwnym wzrokiem na mnie patrzeć A na koniec oparłam dachówkę o ścianę kilkanaście metrów dalej, położyłam koło niej płytkę klinkierową i z daleka stwierdziłam w końcu, że ta......i wtedy ten pan odetchnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 19.08.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 oj te wybory i te kobiety ja najbardziej nie lubie wyborów dla mnie powinien być jeden rodzaj i to wszystko pozdrawiam i życze miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 19.08.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Nio i wreszcie się zmobilizowałam i postanowiłam coś napisać Nie wiem,co było nie tak,ale jakoś weny twórczej nie miałam i czasu trochę brakowało Ale systematycznie obserwowałam dziennik i jestem na czasie - na szczęście nie mam 100 stron do nadrobienia hihihihi No więc wyboru dokonałaś super,bo będzie pasował do stylu - miedziany daszek a do tego okiennice przy oknach, no miodzio Najważniejsze,że wreszcie znaleźliście to,co najbardziej Wam się podoba Jeśli chodzi o kolor elewacji to mam chyba najlepszy pomysł pod słońcem ..... A dlaczego by nie zrobić tak: pojedziecie pod ten domek,który widzieliście,zapukacie do drzwi i jak ktoś będzie i Wam otworzy,to zapytacie się jaki to kolor elewacji dokładnie,bo bardzo Wam się podoba,a że budujecie teraz domek,to ta inforamcja bardzo Wam się przyda :D:D przy okazji oglądniecie całkiem z bliska Kurczę,ja to mam nadzieję,że u nas kolory będą pasować do siebie,bo my wybieraliśmy bez żadnego przystawiania dachówki do zegły itp. :lol: Myk i była dachówka,myk i była cegiełka Tylko nad ciemną cegłą trochę się zastanawialismy,żeby nie za jasna była,ale to tylko chwilkę było Jak nam wyjdzie jakiś kogel mogel to dopiero będzie :lol: Ale ten Wasz domek to już całkiem jak domek wygląda :D Już ściany wszystkie teraz to tylko dach zacząć i skończyć i będziesz okna wybierać Prawdziwe z Was strusie pędziwiatry :D:D:lol: Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 19.08.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 A Uszwicy to piękne zdjęcie zrobiliście Przypomniało mi się,jak jeździłam do babci na wakacje,tam zaraz za wałem jest Uszwica - często tam się kąpaliśmy jako dzieci Kiedyś to przyszło nam do głowy,żeby się obrzucać piaskiem z dna :lol: tak się obrzucalismy,że jak przyszliśmy do domu,to mamy nie mogły nam tego piasku z włosów wypłukać :lol: ale najlepiej było jak po dużym deszczu rzucalismy się gliną :lol: wtedy to po myciu głowy woda była brązowa jak po farbowaniu :lol: Ale mi się teraz przypomina,co wtedy wyprawialiśmy i jakie przygody mieliśmy :D Każdego roku były superowe wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.08.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 pracus straszny z Ciebie!!! nawet w awatarku...nie jestes bezczynna Ahhaaaaaaaaa.... Faktycznie mieszam i mieszam chyba farbę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 19.08.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 ale fajne znalezisko podkowy na szczęście!!! i na dodatek dwie!!!!!! podwójne szczęście murowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.08.2009 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 oj te wybory i te kobiety ja najbardziej nie lubie wyborów dla mnie powinien być jeden rodzaj i to wszystko pozdrawiam i życze miłego dnia Nu a potem faceci powiedzą: - toż to ty wybrałaś Kiedys tak było... jeden rodzaj był dachówki... za rurką się stało Bóg wie ile, gwoździe trzeba było prostować... bo nie było w sklepach... A i po segment stało się dniami i nocami ... A potem tez były cyrki, bo to w paczkach często było, to szafka nie pasowała do reszty itp. Aż wierzyć się teraz niechce... Teraz dachy niebieskie, hmm chyba wszystkie kolory są..ciekawe czy żółte? Ja przeważnie wpadam do sklepu i myk to i myk to... ale dzisiaj sam Misiek stwierdził, że jednak ta blachodachówka zostanie zakupiona- ten odcień... On sam nie wiedział, że są dwa odcienie miedzianego... Ja wcześniej też... Ja jak byłam w tych marketach ostatnio budowlanych pooglądałam sobie terakotę i tutaj mozna zgłupieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.08.2009 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Witaj Iza.... No tak człek ma czasami, że poprostu musi sobie ciut odsapnąć od tego netu Bardzo się cieszę, że wróciła wena Ja tez juz ile razy przejechalismy to mówiłam, nawet ostatnio -stój, podejdę zapytam... ale Misiek stwierdził, że toz jeszcze nie czas... A ostatnio stwierdziłam, że elewacja fajna, ale coś inny kolor ma w słonku Jak to te kolory mają do siebie... Rano -inny, w południe inny, wieczorem inny... Ale napewno zapytamy, mam nadzieję, że pamiętają... Kurczę,ja to mam nadzieję,że u nas kolory będą pasować do siebie,bo my wybieraliśmy bez żadnego przystawiania dachówki do zegły itp. Myk i była dachówka,myk i była cegiełka Tylko nad ciemną cegłą trochę się zastanawialismy,żeby nie za jasna była,ale to tylko chwilkę było Jak nam wyjdzie jakiś kogel mogel to dopiero będzie Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.08.2009 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 ale fajne znalezisko podkowy na szczęście!!! i na dodatek dwie!!!!!! podwójne szczęście murowane Mała dla mnie bo ja mała a większa dla Miśka, bo on większy Dużej nie mogłabym mieć, bo gdyby było więcej szczęścia, to bym była za bardzo przeszczęsliwa i bym zgłupiała jeszcze... No powiedziałam dzisiaj do Miśka: - możesz zagrać w toto lotka i bez wygranej nie wracaj...nawet w portki Ci włożę podkowę - ahahaaaaaaaaaaaaaaa..., nu żeby zadziało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts