Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kometarze do mojego dziennika:)

Recommended Posts

Nalugasz się z tymi skrzyniami i robieniem porządków na działce,ja to klełam pod nasem jak sprzątałam,że do rozwalania było komu,ale do sprzątania jest tylko Asia :wink: . Choć ekipa,mówiła,ze posprzątają po sobie,ale mnie normalnie nosiło i jak nie stawiałam murów jak Ty ,to sprzątałam. Starałam się bynajmniej sprawiać wrażenie,że coś robiłam,tak było do końca kwietnia,a teraz rąk nie czuje momentami,ale coś za coś. Jak się chce zaoszczędzić,aby jak najwięcej zostało na wykończeniówkę,to trzeba zakasać rękawy i robić to co wydaje nam się,że potrafimy,chyba potrafimy.

Pozdrawiam i do przeczytania 01.09.

pozdrowienia dla Ciebie i wracajacego do zdrowia Miśka

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam :D

Widzę, że koło nasze tętni życiem :D

Ja rozpiszę się dopiero jutro.....na razie odwiedziłam was wszystkie i poczytałam.....bo taka jestem dzisiaj umęczona przez te jeba...............ne buraki, że ledwo żyje :( Ale zrobiłam 20 słoików to przynajmniej będzie co w zimie jeść :wink:

Miśka przepis napiszę ci jutro, bo teraz mykam do wanny i do łóżeczka.....

No i masz......dopadły mnie :lol: :lol: :lol: :lol: teraz się nie oderwę i pójdę myć głowę o północy a jutro z worami pod oczami do pracy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Już pędzę Asiu z odpowiedzią :D - przepis na sałatkę z buraczków, tam wchodzi jeszcze papryka i cebula.

Sałatka przepyszna na zimę do obiadu, Miśka prosiła o przepis ale napiszę jutro bo padam.......

Nalugasz się z tymi skrzyniami i robieniem porządków na działce,ja to klełam pod nasem jak sprzątałam,że do rozwalania było komu,ale do sprzątania jest tylko Asia :wink: . Choć ekipa,mówiła,ze posprzątają po sobie,ale mnie normalnie nosiło i jak nie stawiałam murów jak Ty ,to sprzątałam. Starałam się bynajmniej sprawiać wrażenie,że coś robiłam,tak było do końca kwietnia,a teraz rąk nie czuje momentami,ale coś za coś. Jak się chce zaoszczędzić,aby jak najwięcej zostało na wykończeniówkę,to trzeba zakasać rękawy i robić to co wydaje nam się,że potrafimy,chyba potrafimy.

Pozdrawiam i do przeczytania 01.09.

pozdrowienia dla Ciebie i wracajacego do zdrowia Miśka

Asiu u nas niby nie ma bałaganu, ale zaraz patrzec jak zrobi się chłodno, jak to jesienią bywa i wolę teraz powoli sobie posegregować. Ale masz rację w jednym... sprzątasz i sprzątasz... a ile mi jeszcze zostało, tak jak Misiek mówił, że ciut roboty z tym wszystkim jest.

Nu to dobrze, że juz niedaleko 1 września :wink: :D

Dziekuję za pozdrowieńka :wink:

No i masz......dopadły mnie :lol: :lol: :lol: :lol:

A jak !!!!!!

dziewczyny musicie założyć osobną stronkę z przepisami :wink: bedzie łatwiej dla nas wszystkich :p dla mnie proszę dołączyć fotkę do kazdego przepisu :lol:

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14515/SugarwareZ-098.gif

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14515/SugarwareZ-210.gif

Hmmm trzeba podumać i fakt będziemy pisać przepisy -jestem Za :wink:

Dzieńdoberek :D

Ale mamy pogodę w to sobotnie popołudnie :roll:

Miśka co tam słychać, coś nam tu znikłaś....z pola widzenia :D

Nio mam nadzieję, że wszystko w porządku...

Jestem kofana :wink: :D

Nu a ja myslałam, że w tym tygodniu to folia będzie, a jak będzie tak padało -to SZOK sobota przerąbana... miałam jechać na rynek po buraczki i w taką pogodę to kto będzie stał i sprzedawał...

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14515/SugarwareZ-158.gif

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14515/SugarwareZ-168.gif

[/img]

Noooooo Miśka byłam w dzienniczku...wyczytałam wszyściutko i muszę stwierdzić, że ty niezła pedantka budowlana jesteś :o :o :o ....szacun wielki dla Ciebie bo oskakałaś się przy tych skrzynkach z palet, że hohoho...a i pochwała za pomysłowość Ci się należy :D

Kominy miodzio :p pięknie wyglądają ubrane w nowiutki klinkierek......aha i gratuluję prac na wysokości :wink:

A tak na pocieszenie to powiem, że obiło mi się o uszy, że od poniedziałku piękna pogoda ma być :D także podgonicie trochę z pracą.

A ja bardzo się cieszę, bo Łukasz dzwonił dziś do majstra i mają przyjść do nas od wtorku :lol: :lol: :lol: W końcu coś się zacznie dziać.....bo w domu sama jebca dostaje :wink:

Gosiu wiesz, jak robisz sama tj. budujesz i swoje dla siebie to inaczej jak to ekipa, wpadnie - syf i malaria dosłownie, chociaż nie każda :wink: :lol: Więc ja i tak z Miskiem tak nie bałaganilismy, ale......... szlag mnie trafiał jak tu jedna kupka desek, tam druga, a jeszcze za domem trzeca zaczęła się zbierać...

To sobie podumałam, bo wczesniej Misiek uznał, że za te palety to może po 5 zł. byśmy dostali... ale że znajomy jego kupował raz je specjalnie do kominka, bo dobre drewno w nich jest, twarde.

To zanim będzie kominek i sie je spali to wykorzystamy je na maksa... :lol:

Kochana, to kiedy Twoi mężczyźni wracają?

Patrz, że Twój synek niepłacze... ale napewno tęskni :wink: tak jak Ty...

To SUPER, że w końcu majstry wracają, to zaraz będziemy opijać Twój dach szampanem :wink: :lol: Super!!!

A ja właśnie z Miskiem znowu zebrałam gruszki...teraz szukałam innych przetworów jak kompot. Bo kumpelka mi powiedziała aby najlepiej wodę zagotować z cukrem i goździkami, to wtedy w słoiku kompot nie ciemnieje jak sie przecedzi te goździki...

Kurcze a myslałam aby pojechać dzisiaj na rynek i kupić buraczki, wiesz ja takie na barszczyk, czy do ziemniaczków -ale bardziej na barszcz kilka słoików lubię mieć. Tez gotuję, obieram, trę i potem wkładam do słoików i pasteryzuję, jedne to trzymały się 5 lat :wink: Bo kiedyś podpisywałam słoiki -pisałam rok.

A fajnie przynieść sobie takie buraczki i ugotować chocby na Wigilię, czy tak barszczyk -bo ja uwielbiam barszcz -ale ziemniaki oddzielnie... ewentualnie uszka -ale najbardziej z kapustka i grzybkami :wink:

W ogóle moja mama zawsze mówiła, że ja jestem "mączna", czyli pierogi, kluski, kopytka nalesniki itp. Ale teraz to nie mam czasu, chociaz ostatnio na szybkiego robiłam wieczorem po powrocie z budowy kopytka, córka wcześniej ugotowała ziemniaki :wink: Ale facet jak facet... zje, ale mój bardziej - ziemniaki i mięsko w różnej postaci :wink:

Misiu kochana wpadam na chwilke bo mam małą imprezke i popijam drineczka :roll:

ale muszę pochwalić twoją ciężką prace :wink: jestes kobietą nie do zdarcia :wink: a pracowita jak mróweczka :o skrzyneczki bombowe i fajny pomysł . musisz patentować swoje pomysły :p jutro niedziela więc czas na twoj odpoczynek . relaksuj sie kobitko :wink: zasłużyłaś :wink:

Misiu kochana wpadam na chwilke bo mam małą imprezke i popijam drineczka :roll:

ale muszę pochwalić twoją ciężką prace :wink: jestes kobietą nie do zdarcia :wink: a pracowita jak mróweczka :o skrzyneczki bombowe i fajny pomysł . musisz patentować swoje pomysły :p jutro niedziela więc czas na twoj odpoczynek . relaksuj sie kobitko :wink: zasłużyłaś :wink:

Gosiu kochana bardzo dziekuję za cieplutkie słowka... mam nadzieję, że impreza była udana, zresztą w Twoim towarzystwie zapewne jest wesoło... itp. :wink:

Takkkkkkkkkkkkk dzisiaj niedziela, ziemniaki się gotują, które wstawił Misiek, dalszy plan obiadu powstanie w trakcie..co do tego itp. A ja weszłam tylko na moment, bo wczoraj wieczorem byłam po gruszki i zaraz ruszam z nimi do boju... Kurcze a miałam się byczeć :evil: :lol:

A te skrzyneczki cholercia trzeba opatentować :wink: :lol:

Miłej niedzieli... mam nadzieję, że głowa nie boli od wczorajszego drieczka :wink: U nas cieplutko... to dobrze... :wink: