margay 30.08.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 już ci zazdroszczę tych kompocików z gruszek i ciasta.....mnnniam Miśka ty nie tylko dobry budowlaniec jesteś ale i dobra gospodyni domowa spiżarka na zimę już pewnie pęka w szwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 30.08.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Czytałam dziennik i tak się zaczęłam smiać :lol:..............bo wiecie co, wyobraziłam sobie Ciebie Miśka z tą piłą elektryczną :o:o:lol:..........dobrze,że nikt wtedy nie gwizdnął na Ciebie,bo byłaby Miśkowa masakra piłą elektryczną.......:o:lol::lol:............nie no super musiałaś wyglądać - aż się prawie popłakałam ze śmiechu :lol: sama nie wiem czemu,ale ta moja wyobraźnia podsunęła mi takie obrazy,że nie mogłam się powstrzymać :lol:..........Ale pomysłów to Ci nie brakuje - cały czas czymś zaskakujesz No widzisz i znów zaczęło padać ...........Hmmmmm chyba znowu trzeba zebrać dziewczyny i odtańczyć taniec słońca,bo przydałoby się,żebyście ten daszek już skończyli niedługo..... to co dziewczyny? - jesteście za? :D:lol: Mam nadzieję,że ciasto się udało mniam mniam zapewne już całe wszamane Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 30.08.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 przyszłam na ciastoooo a tu niciiii nawet nie ma zdjęcia a miałaś lezeć i zbijać bąki ty niegrzeczna ty ....nu nu !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 30.08.2009 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 już ci zazdroszczę tych kompocików z gruszek i ciasta.....mnnniam Miśka ty nie tylko dobry budowlaniec jesteś ale i dobra gospodyni domowa spiżarka na zimę już pewnie pęka w szwach Wiesz, kiedy mieszkałam na północy ( smieję się nieraz do Miska, że północ -południe -to ciut jak nie ten film), to tak zawsze gruszki, jabłka, sok z malin, śliwki, sok z agrestu i porzeczek - z tego na parze sokownika... Ten sokownik rozwiązał wiele zabawy z kompotami Ale to moja mama bardziej uwielbiała działkę, ja to wtedy traktowałam inaczej (zresztą dziecko małe i studia)... Chociaż myslę, że w życiu trzeba dorosnąć do pewnych rzeczy... Teraz gdy widzę cenę gruszki 3,50 kg To jestem zadowolona, że narazie tutaj mam możliwość iść i coś zrobić, z jabłkami to samo... W tamtym roku miałam ogórki chili i kiszone... Misiek uznał, że szkoda mojego czasu i kupowanie np. buraków i prąd -to to samo co kupię... Ale .... aleeeeeeeeeeee... jaka była np. wygoda, gdy jednak były te ogórki kiszone... Starczyły akyrat do lata, ale ogórki w tamtym roku dostaliśmy od znajomej, bo miała już dość weków itp. W tym roku autentycznie nie miałam czasu, ale nawet jutro chętnie bym kupiła... ale po nocy znowu robić? Nie pęka w szwach spiżarka... bo dopiero dzisiaj coś miałam czas zrobić... i pomimo, że miałam robić tylko gruszki, to wzięłam się za jabłka... Ale jabłka obieram trę na grubych oczkach i też pasteryzuję - tez mi trzymały sporo, a gotowe w zimę na szarlotkę Gruszek mam 19 słoików - kompoty ( te litrowe), 11 słoików jabłek startych, spróbowałam z gruszek upichcić ala marmoladkę i wyszła bardzo słodka..ale z goździkami dobra... To eksperyment robiłam, więc jeden spory słoik 0,5 l. Dzisiaj był i kompocik z gruszek i szarlotka ale z jabłuszkami... one są takie kwaskowe jak antonówki ( a może to antonówki -jakaś odmiana ich, chociaż antonówki sporo soku puszczają ). Cały dzień byłam w kuchni... masakra a miałam sobie poleniuchować... Ogórki i buraczki nie dają mi spokoju... Achhhhhh no i wisienki mam pomrozone - ot tylko tyle porobiłam Ale dobre i to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 30.08.2009 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Czytałam dziennik i tak się zaczęłam smiać :lol:..............bo wiecie co, wyobraziłam sobie Ciebie Miśka z tą piłą elektryczną :o:o:lol:..........dobrze,że nikt wtedy nie gwizdnął na Ciebie,bo byłaby Miśkowa masakra piłą elektryczną.......:o:lol::lol:............nie no super musiałaś wyglądać - aż się prawie popłakałam ze śmiechu :lol: sama nie wiem czemu,ale ta moja wyobraźnia podsunęła mi takie obrazy,że nie mogłam się powstrzymać :lol:..........Ale pomysłów to Ci nie brakuje - cały czas czymś zaskakujesz No widzisz i znów zaczęło padać ...........Hmmmmm chyba znowu trzeba zebrać dziewczyny i odtańczyć taniec słońca,bo przydałoby się,żebyście ten daszek już skończyli niedługo..... to co dziewczyny? - jesteście za? :D:lol: Mam nadzieję,że ciasto się udało mniam mniam zapewne już całe wszamane Pozdrowionka Wiesz to ja teraz wiem dlaczego ostatnio ten facet jechał w aucie powoli -ba nawet bardzo powoli... bo jak mnie widział z piłą tarczową ręczną -to dumał: - co ta baba tam robi Ahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Iza jeszcze troszkę a jak obcykam piłkę to może z tych palet jakieś rzeźby wytnę ahahaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Ta piła jest bynajmniej bezpieczniejsza jak spalinowa - łańcuchowa, tamta szarpie nieraz... Niestety gwizdu bym niesłyszała Taniec musi być, oj musi.... Pozdrawiam Izaaaaaaaaaaaaaaaaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 30.08.2009 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 przyszłam na ciastoooo a tu niciiii nawet nie ma zdjęcia a miałaś lezeć i zbijać bąki ty niegrzeczna ty ....nu nu !!!! Ahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a akurat zaraz po odpowiedziach miałam wkleić Nu i kufa nici z byczenia, ale może to dobrze bo jeszcze głupoty by mi przychodziły do głowy jakbym tak cały dzień miała leżeć obok Miska... A potem wiesz... szef budowy molestuje pracownika i przerąbane O ten sobie poleżał Chociaż obiadzik szybko w kuchni zrobił -wpadł jak strzała a ja jadłam na raty obiad... A oto zapraszam na SZARLOTKĘ z jabłuszkami i u góry z bezą ( do białka dodaję zamiast mąki ziemniaczanej kisiel i cukier) na samej górze kruszonka i puder... http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14515/normal_Szarlotka_1.jpg http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14515/normal_Szarlotka_2.jpg http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14515/normal_Szarlotka_3.jpg http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14515/normal_Szarlotka_4.jpg Bogu niech będą dzięki - Misiek mi zostawił jeszcze szarlotki Także kobietki SMACZNEGO... bo dla WAS tu przyniosłam swoje ciacho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 31.08.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 spisałaś się na medal z tym ciastem i jeszcze foteczką hi hi hi ja niestety nie posiadam takowych talentów z pieczeniem ciast i ciasteczek ale zjesc by się zjadło . moze kiedys zacznie wkoncu cosik wychodzić i zrobie takie ciacho ze HO HO HO.....a tym czasem popatrze na twoje smakołyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 31.08.2009 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 spisałaś się na medal z tym ciastem i jeszcze foteczką hi hi hi ja niestety nie posiadam takowych talentów z pieczeniem ciast i ciasteczek ale zjesc by się zjadło . moze kiedys zacznie wkoncu cosik wychodzić i zrobie takie ciacho ze HO HO HO.....a tym czasem popatrze na twoje smakołyki Gosiu jeszcze napewno nie takie ciacho upieczesz i zapewne będzie HO HO HO Talentu do ciasta nie potrzeba, tylko dobrego wyrobienia jego i proporcji a z czasem im częściej będziesz piekła, to sama dodasz tego, albo ciut tego... Będziesz piekła poswojemu Uciekam bo jestem ciut zmęczona, ale domek ma 1/3 membrany Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 31.08.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 domek ma 1/3 membrany Miśka gratuluje mróweczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 31.08.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Misia gratuluję postępów na budowie Czy nie boicie się trochę zakładać membranę podczas deszczów? Co do zżerania membrany przez środki impregnujące drewno,to najlepszą specjalistką jest madmegs. Z całego serducha życzę Ci słoneczka,a u nas na Warmi modla się o deszcz,bo sucho jak chol..a. Dla Ciebie specjalnie zaczynam tańcować i wznosić ręce z odciskami. Daj tylko znać czy moje tańce i modły przynoszą pożądany skutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 01.09.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Dla Miśki zamawiam słońce a do nas poproszę DESZCZ - bo mi trawka pomału wschodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.09.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 mówisz-masz zaczynam czary-mary,czyli dla Miśki słońce dla Gosi deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 01.09.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 A Miśka gdzie czyżby w pierwszy dzień szkoły ją w oślej ławce zostawili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.09.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 myslisz ,ja raczej obstawiam,że nasze abra-kadabra zadziałało i Misia miała dziś piękną pogodę i wykorzystała ją maxymalnie,ze teraz nie ma siły napisać paru słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 01.09.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 myslisz ,ja raczej obstawiam,że nasze abra-kadabra zadziałało i Misia miała dziś piękną pogodę i wykorzystała ją maxymalnie,ze teraz nie ma siły napisać paru słów moze być i taka wersja poczekamy-zobaczymy ale ja myśle ze coś zmajstrowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.09.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 ciekawe co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 01.09.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 ciekawe co już wiem czemu jej nie ma leci własnie pierwszy odcinek M jak Miłosc po wakacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.09.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 no tak,skoro tyle kobitek ogląda go,więc nie mam po co właczać tv i oglądać,poproszę i opowiedzą mi w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 01.09.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 no tak,skoro tyle kobitek ogląda go,więc nie mam po co właczać tv i oglądać,poproszę i opowiedzą mi w skrócie ale wiesz jak to kobitki ci opowiedzą i kazda od siebie coś doda to taki kogel-mogiel wyjdzie ze szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.09.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 nowye tematy na kolejne odcinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts