kawika 25.09.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 dzień doberek co tam u Ciebie?? kawikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... kurcze zaraz poleciałam do ciebie - ładna łazieneczka i mąż ma złote ręce no złote i do roboty i do .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.09.2009 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Perłoweczka -Gosiu : Żebyś wiedziała, że wiecznie chodze i coś już wymyślam, a to marmoladka, to racuchy, to posprzątałam, to poukładałam... hm jednak nie tak ta książka, a może film..włączam film -nie nie mam ochoty... Dzisiaj - ponieważ piecyk nam wczoraj znowu zastrajkował, grzeję wodę na pranie - ile ja się cho...ra jasna nanosiłam tych garków. Tym bardziej, że człek nawet nie posiada takiego gara, jak to miała moja babcia -zresztą mama też... Ale pranie namoczone w wannie... znowu się namęczę z odciskaniem wody... Bo pralka naprawiana -juz działała, a znowu coś świruje... a na tym piecyku i pralce można nagrać kolejne odcinki -Usterka... A piecyk zdążyłam się ja wykąpać a Misiek już musiał sobie grzać wodę A żeby ta pralka miała sporo lat, a ona 3-4 lata ma... bo piecyk to jednak chyba pójdzie do wymiany Sam Misiek ma zerknąc do niego... No i dzisiaj znowu Misiek ma skończyć już te kominy -wczoraj połowę obłożył, a ja w domku i jeszcze grzecznie czekam, kiedy Pan zadzwoni w sprawie blachy... Zaraz idę do sklepiku -bo mam ochotę na kapuśniak i placki ziemniaczane Trza chłopu jedzonko zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.09.2009 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Ahaaaaaaaaa zapomiałabym Rycze ze smiechuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... O ku..wa zleję się.... ahahaaaaaaaaaaaaaa jak tam !!!!!!!! gacie zmienione ??? MELDUJĘ ŻE GACIE MENIONE NA DRUGĄ STRONE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.09.2009 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Troszke późno na powitanie,ale lepiej późno niż wcale ......też wstałam wcześnie,bo do pracki na 7,ale nie zdążyłam zaglądnąć na FM .....ale teraz już po pracy,po obiadku, wiadomości przeczytane więc sobie w łóziu podczytuję Wasze dzienniczki .....i choróbsko odpędzam Do 14stej stronki już niedaleko :lol: Hmmmm kto wie - może prędzej blacha będzie,niż 14sta stronka Iza, to tam wracaj do zdrówka szybko, najgorzej jak katar człek ma... Nu mam nadzieję, że ta blacha -ta na obróbki będzie w tym tygodniu... ale Misiek mówił, zobaczysz -bo to jakiś krętacz, że pewnie będzie w poniedziałek... Jeszcze grzecznie poczekam -dzisiaj piątek... popołudniu przypomnę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.09.2009 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Miśka gdzie Tyyyyyyyy pewnie ładuje encyklopedie jutro nas znowu czymś zaskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.09.2009 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 dzień doberek co tam u Ciebie?? kawikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... kurcze zaraz poleciałam do ciebie - ładna łazieneczka i mąż ma złote ręce no złote i do roboty i do .... Dzisiaj wymysliłam znowu ciut zajęć, aby nie zgłupieć i gdybym miała autko, pewnie zaraz bym smignęła do Miska w odwiedziny... na budowę Bo tak to on na górze siedzi, obkłada, a ja co... nu nic takiego nie mam do roboty... Jutro jak będzie pogoda, to najwyżej ciut skoszę trawkę... ale zobaczę jak to będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.09.2009 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Wczoraj siedzę w domku... zaczęłam sprzątać... patrzę Misiek Wszedł do domu i tak, to wchodzi do jednego pokoju, to do drugiego -szafę otwiera... Pytam- a co Ty Misiek szukasz? - no gdzie on jest? - kto? - nu kochanek - i zaczął się smiać... A ja oczywiście też... Przyjechał, bo fleksa zapomniał. Wypił kawkę i pojechał, nu dziwne, bo Miśka nie jedzie na budowę, to coś podejrzaneeeeeeeeeeeee ahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Nie wiem jak Wasi męzowie, czy TŻ -t, ale mój Bogu dzięki nie zazdrosny (chociaż grom wie, co w środku niego siedzi), chociaż myślę, że tak jak on to mówi: im starszy człek tym bardziej dojrzały i inaczej patrzy na inne sprawy. a jak Wasi? A Wy jesteście zazdrosne? Nu przyznawać się tu i teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 25.09.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Nuuuuu hhhhmmmmmm - tak tylko trochę zazdrosna. No ogólnie to jestem zazdrosna ale tak zdrowo. a mój - całe zycie mi powtarza że nei zazdrosny, ale niech tylko moj kolega zadzwoni to awantura że kochanek itd. (bo ten mój kolega-to taka miłość z dzieciństwa) no i zazdrosny o niego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 25.09.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Mój wcale nie zazdrosny... a ja to bym czasem chciała jakąś scenę zazdrości Jak Jacek z ekipą budowali nam dom to pojechałam kiedyś o 21 na działkę, siedziałam z Jackiem w samochodzie i gadaliśmy chyba do 23 (jego ekipa nie wiedziała, że jestem, bo bał się przyznać jak po niego dzwonili to powiedział, że jest na piwie u sąsiada ). A jak ja wróciłam do domu to mąż zapytał, czemu tak wcześnie do domu wróciłam No ale mojej pierwszej miłości nie chce poznać... mimo, że Romek księdzem jest Ach te chłopy... a podobno to my jesteśmy dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 25.09.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 A jak ja wróciłam do domu to mąż zapytał, czemu tak wcześnie do domu wróciłam No ale mojej pierwszej miłości nie chce poznać... mimo, że Romek księdzem jest Ach te chłopy... a podobno to my jesteśmy dziwne chciałabymżeby mój choć raz tak powiedział. ogólnie nie cierpi jak wychodzę, milion telefoów wtedy od niego mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.09.2009 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witam wieczorkiem........... Nie było mnie na FM, bo dzisiaj kapuśniaczek pyszny ugotowałam na skrzydełkach, Misiek przyjechał na obiad to zjadł 3 talerze Potem wzięłam się za PYZY CEPELINY miały być placki ziemniaczane, ale co tam, te faszerowane z mięskiem mielonym zrobiłam i z twarogiem I nie żebym samolubna była, oto WAM przyniosłam http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14515/normal_PS_-_pyzy_cepeliny_1.jpg O a tutaj niosę dla WAS http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14515/normal_PS_-Pyzy_Cepeliny_2.jpg a potem zastało mnie pranie, namoczone w wannie - niedawno powywieszałam i powiem Wam, że nawet nie wiem kiedy zastał mnie wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 25.09.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 MELDUJĘ ŻE GACIE MENIONE NA DRUGĄ STRONE grzeczna dziewczynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 25.09.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Miska dawaj mnie tu przepis na litewskie cepeliny bo chcę własnie je zrobic tylko nie zabardzo wiem co do czego Ale mi narobiłaś smakaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 25.09.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 hihihihi no to teraz temat zazdrości :lol:.....Musze przyznać,że ja to zazdrosna jestem,ale bez przesady..... Mój Mąż.....hmmmmm nie okazał mi jeszcze zazdrości w gwałtowny sposób,bo jest opanowany.....ale podejrzewam,że czasami jest zazdrosny Najbardziej śmieszą mnie sytuacje,kiedy pracujemy razem,a tutaj ktoś przychodzi i pyta mnie,czy może na kawę bym nie poszła :lol:....albo do klubu :lol:.....a Mąż niedaleko....i nie raz słyszał..... ale udawał,że nie słyszy :lol:...... Czasam się go pytam : "jesteś choć troszkę o mnie zazdrosny?" ....a on na to: "nie,skąd czemu miałbym być?" :lol:....to taka ściema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 25.09.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 A tu jeszcze ta 13 - ta stronicaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 25.09.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 To trza popracować nad tą 14 stronicą Ja zazdrosna raczej nie jestem (może dlatego że na razie nie miałam powodów).....ale mąż to nieraz do przesady wkurza mnie to...... Aleś pyszności nagotowała mniammmmmm - też piszę się na przepis..... Ale się uśmiałam jak misiek szukał kochanka w szafie lubię ludzi co pomimo ogromu pracy i obowiązków mają czas i ochotę na żarty MELDUJĘ ŻE GACIE MENIONE NA DRUGĄ STRONE o mało ja nie popuściłam Idę spać......dobrej nocki wam dziewczynki życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 25.09.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 To i ja sie piszę na ten przepis .....bo w sumie to nigdy nie próbowałam......... Też chyba zaraz się zdrzemnę,bo Mąż wraca dopiero o 23 ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 25.09.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 noooo gdzie ona z tym przepisemmmm miam miam........ narobiła smaku i się zmyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.09.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Witam sobotnio mam zaległości w komentarzach ale postaram sie poprawić co tam z twoja balchą?? masz wreszcie taka jak trzeba czy nadal czekacie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 26.09.2009 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 PYZY CEPELINY przepis biblioteczki Poradnika domowego (żeby mnie za plagiat nie posądzono ) 20 duzych ziemniaków Nadzienie I: 50 dag polędwicy wołowej (może być tatar), łyżka smalcu, pieprz sół, 2 ząbki czosnku łyżeczka majeranku U mnie było nadzienie takie: - mięso mielone wieprzowe, starta cebulka mała, -przyprawy, natka pietruszki - ale dobrze przyprawione - było pycha...te nadzienie -bez skwarek itp. Nadzienie II: 40 dag twrogu, jajko, łyzka masła, sół, 2 łyżeczkiposiekanego estragonu lub mięty. U mnie starczyła 1 op. twarogu -20 dag, tez dodałam przyprawy ( mniej mi smakowały takie -lepsze o wiele lepsze były z mięskiem mielonym) 4 ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę, lub porządnie ubijamy -aby nie było grudek Pozostałe zetrzeć na tarce, odcisnąć, lecz nie wylewać soku. Ten sok odstawiamy na 15-20 min. aby osiadł się z niego krochmal na dnie. Wtedy wylac sok, krochmal dodać do ugotowanych ziemniaków i połączyć to z utartymi.. Lekko posolić. Ja dodawałam jeszcze mąki ziemniaczanej -bo jakieś albo miałam za mało odcisnięte, albo zbyt krótko czekałam na ten krochmal formuować kule wielkości niedużego jabłka, rozpłaszczyć je i nakładać po łyżce nadzienia. Brzegi dobrze ścisnąć i ukszałtować podłuzne pyzy Pyzy wkładać delikatnie do gotującej się wody -pojedyńczo ( ja wkładam na łyżce cedzakowej i woda nie może b. mocno wrzeć), gotować (tutaj pisze 20-25 min.) ale ja gotuje z 15 minut, nawet i 10-ć nadzienie nie jest surowe Oczywiście w osolonej wodzie. W międzyczasie kiedy gotują nam się pyzki, obieramy miłego sąsiada, albo zaczepiamy przechodnia i zapraszamy do domu. robimy mu kawkę i angazujemy go do obierania cebulki i pokrojenia na drobniutko... My kroimy boczuszek... Oczywiście "gościa" częstujemy pierwszą pyzą. Kiedy mówi, że dobre... czekamy 10 minut, gdy nie biegnie do WC, wypraszamy gościa z domu -dziekujemy za pomoc i wiemy, że wszystko jest ok A przy okazji nie ryczałysmy przy cebuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts