Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kometarze do mojego dziennika:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:o :o :o

ojojjjjjjj jak fajnie wkońcu widzę twoje postępy waszej pracy :wink: jestem pod wrazeniem bo juz bardzo daleko zajechaliscie z budową :o jeszcze trochę i dach będzie :o miska a drewno tez sami bedziecie kłaść czy ktos wam bedzie robił ???

teraz juz wygląda jak domek prawda ?

Witaj Gosiu :wink:

Wiesz, jak wklejałam zdjęcia i zmniejszałam najpierw itp. to dopiero mówię do Miśka: - patrz ile żeśmy zrobili :o To tak tylko wydaje się, że dopiero tyle, a jak na 2-osoby to aż tyle... Ale staramy się uwijać :wink:

Drzewo było zaraz po pustakach kupione i widać je napoczątku działki przykryte folią.

Tak będziemy kłaść sami :wink: To są wiązary o gotwych elemantach... Potem do pomocy, przy wciąganiu ich napewno weźmie Misiek kolegę, który nam nieraz pomaga :wink:

Stąd też blachodachówka... bo we dwoje damy radę.

wyobraznia to tak działa u wszystkich kobitek :lol:

ja tez tak mialam jak juz sciany szły do góry :roll: i dalej tak mam i ciągle zmieniam ustawienia mebelków :lol: :lol: :lol:

Właśnie tak i ja mam...

Ale przyznam się, że kilkadziesiąt razy oglądając projekt, zanim ruszyliśmy z fundamentami, to ten salon, jadalnia, i w ogóle, wydawał się domek dość duży. Widzi tam człek w tym projekcie mebelki narysowane i tak mniej więcej określa ich wielkość - wielkość wnętrz.

Potem gdy były wykopy, to mówiłam:

- Misiek czy aby to dobrze wykopane, jakiś malutki domek :wink:

A potem przy pustakach szalunkowych mówiłam:

- Czy aby dobrze te ściany ahaha...

Teraz gdy dom nabiera wysokości, to zaczyna robić się większy.

Dom ma te 100 m2, taki nieduży chcieliśmy.

Ale faktycznie masz Gosiu rację, już widzę mebelki i nawet zastanawiam się, czy zmieści mi się spora komoda i łóżko do salonu :wink:

rusztowanie dla męża - bombaaaaaa

jestes bardzo pracowitą mróweczką. a ta pogoda to naprawde potrafi humor zepsuć :evil: a ty kobitko kuruj się bo w nastepnym tyg. bedzie ładna pogoda i musisz miec nowe siły do dalszej pracy :D

Hmmm pół wiadra z zaprawą podam do ręki Miskowi, pustaki podam... gorzej jechac z pełną taczką zaprawy :lol: :lol:

Misiek mówi - trzeba Ciebie podpaść :o :roll: :-?

Pogoda daje się we znaki....

Kurcze pamiętam jak mieszkałam na Warmii, to nie mogłam się doczekać do św. Jana, aby kąpać się w jeziorze, takie upały były...

Ale upały też są nie za dobre... stosuję już kremy z filtrem, noszę czapkę z daszkiem, bo twarzy nie wolno opalać mi, przy skórze naczyńkowej... Dobrze, że nie mam widocznych tych naczyń...ale przebarwienia mogłabym mieć. Mimo to opaliła się twarz...

Ostatnio ubralismy spodenki - poparzyło słonko nam łydki ahaha...

Jak nie biegamy w trakcie deszczu -nakrywając folią świeże murowanie, albo kaberole... poczym siedzimy w aucie, to uciekamy przed burzą... sprint i pomyte - taczka, betoniarka itp. Na szybkiego odłączamy prąd, ja zwijam kaberole oj bieganina na maxa :lol: :lol:

Dwa razy wróciliśmy do domu... a za 2 godziny spokój... burza zniknęła, tylko po 19-tej było :evil:

Tak to z pogodą...

Stąd też blachodachówka... bo we dwoje damy radę.

u nas tez blachodachowka i po niedzieli bedzie kładziona :p ale niestety ja niebede jej kładła :(

Gosiu ja zastanawiam się nad blachodachówką... widzieliśmy już nie jedną, ale ja tak jeszcze bez przekonania podchodzę. Chociaz te niektóre, to jak dachówki z daleka wyglądają...