taka_ja taki_on 26.09.2009 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Witam sobotnio mam zaległości w komentarzach ale postaram sie poprawić co tam z twoja balchą?? masz wreszcie taka jak trzeba czy nadal czekacie??? Wczoraj przez te wyczyny w kuchni i w łazience zapomniałam zadzwonić do Pana, ale właśnie niedawno sama zadzwoniłam. Bo jak nie zadzwoni człek, to g...no się dowie Dzwonię i mówię: -dzień dobry, ja dzwonię w sprawie mojej blachy i blachodachówki, jak tam sprawy się mają, bo widzę, że blachy jednak już w tym tygodniu nie zobaczymy... - dzień dobry... no właśnie oni tam mają teraz duży sort na Anglię, ale w poniedziałek mój kierowca specjalnie pojedzie dla Was po blachę - abyście mieli co robić, a mnie zapewniają, że przywiozą mi blachodachówkę wtorek góra środa... - czyli na 100% będzie blacha -tak mam rozumieć? -zapytałam - tak tak... przywiezie Wam pod dom -odpowiedział Pan - o której mam oczekiwać kierowcy... -zapytałam - no on jak wyjedzie stamtąd to tak przed 10-tą będzie u Was - odp. Pan - to dziekuję - ja tez dziekuję, dowidzenia - dowidzenia... Ot.......... tyle. Ale Misiek wczoraj przyjechał z budowy na obiadzik i został -było po 15-tej, chyba ciut przejadł się tym kapuśniakiem Dzisiaj niedawno pojechał dokończyć te kominy, także bezczynnie nie siedział... a i tak i tak trzeby je było obłożyć... Tylko ja jestem ciekawa, czy oby teraz będzie mój kolor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 26.09.2009 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Yesssssssssssss Yessssssssssssssssss 14 stornaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14515/SugarwareZ-192.gif Tylko z czego ja się cieszę Wyszło na to, że szybciej jest 14 str. niz moja blacha........ http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14515/SugarwareZ-158.gif Ale to nic... Tylko się cieszyć, że MY w takim bądź razie jesteśmy rozgadane babki... i super że jest to FM i WY http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14515/SugarwareZ-167.gif TO Z OKAZJI NOWEJ (NIE PECHOWEJ STORNY) http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14515/SugarwareZ-142.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 26.09.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Dziś na południe do pracki,więc przybiegłam się przywitać :D Ależ się wyspałam za wszystkie czasy ....aż do 10:00 spałam :lol:.....ale już choróbsko mija i do Polski zdrowi polecimy :D:D Mam nadzieję,że nie zapeszę Miśka,dobry ten przepis - muszę wypróbować kiedyś - może nawet w poniedziałek,bo mam wolne Najbardziej to mi się podobał następujący fragment W międzyczasie kiedy gotują nam się pyzki, obieramy miłego sąsiada, albo zaczepiamy przechodnia i zapraszamy do domu. robimy mu kawkę i angazujemy go do obierania cebulki i pokrojenia na drobniutko... My kroimy boczuszek... Oczywiście "gościa" częstujemy pierwszą pyzą. Kiedy mówi, że dobre... czekamy 10 minut, gdy nie biegnie do WC, wypraszamy gościa z domu -dziekujemy za pomoc i wiemy, że wszystko jest ok A przy okazji nie ryczałysmy przy cebuli Hahahahaha jeszcze na taki pomysł nie wpadłam :lol::lol: ..U nas to byłby problem z sąsiadem,który by chciał posiekać cebulkę,bo oni najczęściej to wszystko gotowe by kupowali :roll:....kiedyś jak zobaczyłam zapakowane obrane ziemniaki,to mi gały wyszły na wierzch :o:lol:.....w tzw. deli (większość spożywczaków i stacji ma miejsce,gdzie przygotowują kanapki,rollsy,ciepłe i zimne itp.) można kupić sobie świeżo posiekaną cebulkę lub sałatę,pomidory itp. :lol:.....a w marketach to już wczystko się dostanie .....nie wiem,może takie rzeczy mnie dziwiły,bo zanim tu przyjechałam to w sumie samodzielnie takich zakupów nie robiłam,bo mieszkałam z rodzicami i moja mama gotowała .....ale i tak czasami to już przesadzają :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 26.09.2009 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Ja z cebulka nie mam problemu -nawet jak trę to jestem wytrzymała A poza tym mam ręczną pierdułkę z nożami i posieka nie tylko cebulkę Ciekawa jestem co by nasi faceci powiedzieli, jakby tak weszli a tutaj w kuchni facet i tekst: - zapoznaj pana X, właśnie przechodził pod oknem i zawołałam aby posiekał nam cebulkę i spróbował pyzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 26.09.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Witam Miśka,ale zrobiłaś mi smaczku na te cepliny,na pewno spróbuję A co do blachy to będę z niecierpliwością czekała czy Pan na pewno dotrzyma słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.09.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 kuźwa......a ja odkąd mam budowe mało czasu mam na gotowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 26.09.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Cichaczem przyszłam się przywitać Nie wytrzymałam mykam do gości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.09.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 mówią na to......... nałóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 27.09.2009 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 kuźwa......a ja odkąd mam budowe mało czasu mam na gotowanie kala ja tam przyznam, że nawet przed budową, to wolałam zawsze jakieś szybsze obiadziki, zresztą Misiek to facet -jak juz pisałam, co lubi mięsko, ziemniaki i do tego surówkę. Nie powiem, że nie lubi innych dań, ale ..dla mnie jeszcze lepiej, bo cyk i juz obiad jest. Gdy zaczęliśmy budowę, to jedlismy obiado -kolację, bo oboje na budowie, a komu chciałoby się jeszcze bawić np. z pyzami, jak oboje zmęczeni... No i Misiek zawsze szybko ugotował obiadzik Jeszcze jak niedziela, to zakręcę lub zagniotę jakieś ciasto lub tak jak teraz ja mam wolne, to się bawię z daniami A tak to kalu prawda jest taka, że człek to i nie ma czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.09.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witam z niedzielna kawką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 27.09.2009 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Cichaczem przyszłam się przywitać Nie wytrzymałam mykam do gości.... To super że wpadłaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 27.09.2009 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witam z niedzielna kawką Oooooooooooooooo a tutaj i kala... Witaj z kawką, ja teraz tez pije kawusię... Kurcze rozpuszczalna mi się skończyła i musiałam wyjąć ekspresik do kawy, i dobrze, że mamy stary poczciwy młynek, by zmielic ziarenka takiej kawy, która Bogu dzięki jest jeszcze dobra A duze paczki jej kiedyś przywiozłam specjalnie z wiednia a teraz leży... No i powiem, że jednak smak inny... Jak tam sprzątanie? Pewnie działka lśni... to niedługo imprezka? U mnie pogodny dzień, słonko świeci, to chyba będzie gril... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 27.09.2009 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 mówią na to......... nałóg Ale pozytywny nałóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.09.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witaj cały dzien wczoraj sprzątałam, zbierałam i paliłam śmieci!!! potem sortowałam odpadki drzewa porozwalane po CAŁEJ działce!! dzis chodze połamana czuje sie jak po aerobicu!!! same zakwasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 27.09.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 dzien dobry w niedzielny ranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 27.09.2009 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witaj cały dzien wczoraj sprzątałam, zbierałam i paliłam śmieci!!! potem sortowałam odpadki drzewa porozwalane po CAŁEJ działce!! dzis chodze połamana czuje sie jak po aerobicu!!! same zakwasy O rany... Eeeeeeeeee no potem ma być imprezka -to po drineczku zakwasy znikną... a wiem co to porządki... makabra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 27.09.2009 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 dzien dobry w niedzielny ranek Dobry dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 27.09.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Nio i przybiegłam się przywitać w niedzielny.....hmmmm w niedzielne południe :lol:......już niedługo do pracki muszę lecieć ......piątek czy świątek - trza na domek składać Miśka,rozumiem Cię dokładnie z tym dzwonieniem za wszystkim ....u nas okazało się,że jak tata zamawiał brakujący styropian,to miał on być na środę....a we środę my zadzwonilismy,co ze styropianem i już gościu mówi,że pasuje mu na sobotę :x.....ale powiedzieliśmy,że to pilne i że musi być najpóźniej w piątek rano..........i był na szczęście.........ale powiedziałam do Męża,że jak gość powie,że jednak na sobotę,to rezygnujemy z zamówienia i dzwonię do mojego kuzyna (u którego wcześniej zamawialiśmy) i na poniedziałek by był.....trochę później to niż sobota,ale dla samej zasady nie dałabym zarobić tamtemu gościowi :lol:.... Udanego dzionka wszystkim życzę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 27.09.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 I ja się przyszłam przywitać Iza to super, że na piątek mieliście ten styropian teraz to już pójdzie.... Miśka życzę udanego grilla Kala mam nadzieję że zakwasy ci szybko przejdą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 27.09.2009 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Ja wiedziałam, że w tym tygodniu to byłby cud z ta blachą... Ten Pan poprostu stracił napewno klientów, napewno ani okien, ani drzwi nie wezmę a tym bardziej nie skorzystam z jego usług typu -wylewki... a mówiłam jemu, że jest stara w handlu zasada: - klient nasz Pan... A najbardziej mnie wkurza takie motanie, zamiast bezpośrednio powiedzieć, bądź zadzwonić, że teraz robią tam blachę na anglie itp. to cisza i udać, że wsio ok. Ja takich Burków dorabiać nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts