Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kometarze do mojego dziennika:)

Recommended Posts

Witammmm!! :)

Melduję się,że już wróciłam na dobre :) i mam nadzieję,że nie zostałam oddalona z kółka :o:o......

Miśkaaaaa.....super Wasz daszek wygląda :D Blacha idealnie pasuje - i co,warto było postawić na swoim?? :D....Oby Wam pogoda dopisała,to szybko zobaczymy efekt końcowy :)

U nas cały czas leje :-?......w Polsce zaskoczył nas śnieg i zimno,ale bardziej nam się podobało :).....tutaj nie jest aż tak zimno,ale za to nie dość,że leje,to jeszcze i wieje,że trzeba mieć duży parasol i siłować się z nim co chwilę :roll:.....

Dzisiaj był pierwszy dzień w pracy po urlopie....ale mi się nie chciało :lol:....

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Uciekam podgrzać gołąbki (te z kapusta w środku) i zabiorę do termosu na budowę :wink: Żebym nie zapomniała o talerzach :lol:

Hehehe szczerze mówiąc to na taki pomysł jeszcze nie wpadłam,żeby jedzonko ciepłe w termosie przechowywać :o no cóż, każdego dnia człowiek się czegś uczy :lol:....muszę zapamiętać na przyszłość :wink::D....

A talerze wzięłaś?? :wink:...

Tak się wszystkie zachwycałyście tymi mufinkami...a co to jest :oops: :oops: :oops: :oops: bo ja nie słyszałam ani nie jadłam :o ....poproszę o przepis.....to mi mąż upiecze :oops: :oops: :wink:

Hmmmm są różne rodzaje mufinek :).....znalazłam jakieś przepisy w google,ale jeszcze nie próbowałam,ale wkrótce wypróbuję,tylko foremkę kupię :wink:.....a oto jeden z przepisów,które znalazłam,troszkę Ci pokaże,jak to wygląda http://ciasteczkolandia.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?367332

Można też kupić takie specjalne papierki - foremki jednorazowego użytku,ale nie wiem,czy nie będą się one za bardzo rozpychać będąc tylko w papierku....kiedyś próbowałam robić w tych papierkach babeczki z ciasta biszkoptowego,ale chyba zbyt lejące było,bo mi się trochę porozłaziły :o:lol:.....no ale ciasto na mufinki jest trochę inne,więc może się nie rozejdą w samych papierkach :wink:

Nu i kompa nie dało się wyłączyć przez te moje grzebanie w ustawieniach, co TV chciałam podłączyć - :o Nu cyrk...

Hihihi no to ładnie pogrzebałaś :lol::lol:

Polecam dysk przenośny,sama takowy posiadam (Cyklone HD) :wink:....ma rozmiar 1 terabajt (można mniejsze zakupić) i można go bezpośrednio do TV czy do laptopa/kompa podłączyć i odtwarzać z niego filmy itp. :o:D.....doszliśmy do wniosku,że to jest najlepszy sposób na przechowywanie danych i filmów,bo płyty się niszczą,a w kompie czasem się zdarzy niespodzianka np. wirus i trzeba dysk sformatować :roll:....a tak to to co najważniejsze,to zgrywamy na dysk przenośny i włalaaaaa :D

Witammmm!! :)

Melduję się,że już wróciłam na dobre :) i mam nadzieję,że nie zostałam oddalona z kółka :o:o......

Miśkaaaaa.....super Wasz daszek wygląda :D Blacha idealnie pasuje - i co,warto było postawić na swoim?? :D....Oby Wam pogoda dopisała,to szybko zobaczymy efekt końcowy :)

U nas cały czas leje :-?......w Polsce zaskoczył nas śnieg i zimno,ale bardziej nam się podobało :).....tutaj nie jest aż tak zimno,ale za to nie dość,że leje,to jeszcze i wieje,że trzeba mieć duży parasol i siłować się z nim co chwilę :roll:.....

Dzisiaj był pierwszy dzień w pracy po urlopie....ale mi się nie chciało :lol:....

Ależ oczywiście... że Twoja nieobecność została dawno usprawiedliwiona... Widzę, że działo się tam podczas pobytu Waszego w Polsce... My nie takie złe babki co to z Koła zaraz oddalają :wink: :lol: Ba nawet Gosia -Perła dla przepisów stronkę założyła :wink: :lol:

U nas dzisiaj padało, potem przestało, ba nawet słonko poświeciło momentami, ale już o wiele chłodniej...

Najgorszy jest pierwszy dzionek w pracy po urlopie... tak czas się wtedy dłuży i zanim człek wpadnie w ten rytm to nieraz dwa dni a nawet trzy potrzeba :wink:

To zyczę aby godziny w pracy szybko mijały :wink:

Uciekam podgrzać gołąbki (te z kapusta w środku) i zabiorę do termosu na budowę :wink: Żebym nie zapomniała o talerzach :lol:

Hehehe szczerze mówiąc to na taki pomysł jeszcze nie wpadłam,żeby jedzonko ciepłe w termosie przechowywać :o no cóż, każdego dnia człowiek się czegś uczy :lol:....muszę zapamiętać na przyszłość :wink::D....

A talerze wzięłaś?? :wink:...

Patrz ja tak raz pomyslałam, bo taki dośc szeroki termos mam i nawet zupę teraz biorę, dzisiaj z gołąbkami też nie było problemu :wink:

Talerze wiżełam, ale chleba zapomniałam..zawsze coś...musi być :wink:

Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ale mi się porąbało...

Ja to myślałam, że WY teraz ślub macie... ale dlaczego... :roll: Nic tylko pomyliłam z weselem w waszej rodzinie :oops: :lol:

Tak patrzę a u WAS 304 dni do tego księdza, co tam stoi... :lol:

O Jezooooooooooooooooooo... Cyrk

:lol: :lol: :lol:

Nu i kompa nie dało się wyłączyć przez te moje grzebanie w ustawieniach, co TV chciałam podłączyć - :o Nu cyrk...

Hihihi no to ładnie pogrzebałaś :lol::lol:

Polecam dysk przenośny,sama takowy posiadam (Cyklone HD) :wink:....ma rozmiar 1 terabajt (można mniejsze zakupić) i można go bezpośrednio do TV czy do laptopa/kompa podłączyć i odtwarzać z niego filmy itp. :o:D.....doszliśmy do wniosku,że to jest najlepszy sposób na przechowywanie danych i filmów,bo płyty się niszczą,a w kompie czasem się zdarzy niespodzianka np. wirus i trzeba dysk sformatować :roll:....a tak to to co najważniejsze,to zgrywamy na dysk przenośny i włalaaaaa :D

Ja wsio robiłam według instrukcji z netu -z tymi ustawieniami... i co z tego, jak menu na TV mam a filmu niet :roll: Muszę na spokojnie posiedzieć sobie i dać coś na sen dla Miśka, bo to telemaniak - taki telewidz nałogowy :lol:

Iza o tym dysku mówił mi już Misiek, ale tutaj są drogie, bo w Niemczech nawet były o wiele tańsze i z większą pamięcią od tych co oglądaliśmy tutaj w sklepach :wink:

Napewno w taki się zaopatrzę -nie teraz niestety. A chciałam nam udogodnić, że będziemy leżeć w łóżeczku i na większym ekranie oglądać filmiki :wink:

Wiesz i tak lezymy jak oglądamy te filmy, ale co większy ekran to większy... Nu zobaczę jak to wyjdzie w praniu... tylko czas znajdę to przysiądę :wink:

Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ale mi się porąbało...

Ja to myślałam, że WY teraz ślub macie... ale dlaczego... :roll: Nic tylko pomyliłam z weselem w waszej rodzinie :oops: :lol:

Tak patrzę a u WAS 304 dni do tego księdza, co tam stoi... :lol:

O Jezooooooooooooooooooo... Cyrk

:lol: :lol: :lol:

Łooooo matko :lol::lol::o.....toż ja na pewno nie czekałabym do ostatniej chwili z kupnem sukni ślubnej :o:o:lol:.....hihihihi ale się uśmiałam :lol::lol::wink:......gdzież bym znalazła suknię na tydzień przed :o:lol::lol:.....chyba bym z nerwów padła :lol::lol:....

A w tą sobotę mamy nauki przedmałżeńskie :lol:.....na szczęście tylko 4 godziny i jednorazowo ufff :wink::lol:....40 euro od osoby :-?:o......no ale przynajmniej wszystko będziemy mieć na przyszły rok,nawet do poradni nie będziemy musieli iść,bo to już wszystko jest w tym zaświadczeniu :D

Ja powiedziałam Mężowi o naukach przedmałżeńskich,to on na to się mnie pyta

- A nie możemy zapytać księdza,czy przez Internet nie da się tego zrobić? :lol::o musimy tam iść? :o

Bo on taki uprzedzony do księży jest i wcale się nie dziwię :roll:.....jak byliśmy teraz na ślubie,to niemile mnie zaskoczyło to,że z tacą chodził kościelny :-?....bo sorry,ale wcale niemałe pieniądze się płaci za udzielenie ślubu,więc na pewno jak będziemy mieć spotkanie z księdzem,to zaznaczymy,że nie zyczymy sobie,żeby jeszcze z tacą ktoś chodził :-?....w sumie to nie było u nas,tylko u pani mlodej,ale tak na wszelki wypadek można księdzu zaznaczyć :lol:8)

hellooooo

wpadłam na chwilke przelotem bo cosik sie zasiedziałam u innych a tu taka godzina juz :o toc...mysle trzeba do miski zajrzec bo mi da po doopskuuuu :o

wiec witam sie i zegnam zarazem :wink:

pieknej pogody zycze zeby słoneczko nad waszym domkiem swieciło :p

hmmm.. jak tam gołąbeczki z termosiku miam miam.....

witam :wink:

Zaraz jedziemy na budowę, zastanawiam się, czy dzisiaj będzie znajomy do pomocy -bo wczoraj był w stanie nieważkości i doopa z kładzenia blachodachówki, za to inne pierduły dokańczaliśmy.

Nu ale nie ukrywam, że Misiek był przez to zły, bo blacha lezy, ba nawet we dwoje zaczęlismy kombinować z takim kawałkiem 4,20 i doopa -l z boku się wygięła -deczko, ale to był znak, aby we dwójkę jednak się nie brać. Na dłuższym kawałku, to w ogóle by trzasnęła jak nic, mimo kombinacki -deski itp.

Dzisiaj mam nadzieję że będzie tak jak planujemy, ale mam jakiegoś nerwa. Już latałam do szkoły do dziecka, bo ta zapomniała wyrażenia zgody na wcześniejszy powrót ze szkoły, a nie mają religii. Wystraszyłam się, jak usłyszałam że pani dzwoni ze szkoły :o bo dziecko wyszło zdrowe i miało się ok.

Teraz czekałam na Miska, który musiał jechać pozałatwiać kilka spraw i zaraz uciekam.

A tak w ogóle to z przodu narazie brakuje jedego arkusza blachy - Pan jakoś źle policzył - normalnie szlag mnie z tym dachem powoli trafia.

Może potem coś zostanie... ale dach ma z przodu 6 metrów a brakuje 70 cm. :evil:

Zobaczymy, może coś zostanie tam z tyłu z tych arkuszy :roll: :-?

Uciekam i zycze dobrego dzionka... Narazie świeci słońce :wink:

hej misia :wink:

mam nadzieje ze dzis wszystko poszło ok. a jesli nieeee to wtedy ty daj sobie w palnik i powiedz jutro ze ty nie w formie :lol: :lol: :lol:

a przeboje to chyba nikogo nieomijają na budowie :evil: jak nie urok to sraczka.... :evil:

i tak mieliscie szczescie ze nie musieliscie nikogo zatrudniac i użerac sie z nimi :wink:

u mnie ostatnio chłopaki sie zbiesili i mówią ze chcą o 5 zł wiecej za m2 płytek :o

chyba sie im całkiem w głowie poprzestawiało :roll: zeby jeszcze robili na czas to co zaczynają to ok , ale gdy u mnie robią potem im nagle cos wyskakuje i 2 dni ich niet :evil: cwaniaczki wiedzą ze mi sie nie spieszy :roll:

podziękowałam im bo ceny teraz są niższe i za tą cene to jest w zimowym okresie duzo chętnych :wink: aleeee...... minęło pare dni i chłopacy wrócili do nas bo nie mają pracy :o a niemówiłam ze u mnie jest dobrze, cieplutko i kawka smaczna :wink:

ale powiem ze juz miałam takiego nerwa :evil: ze szkoliłam sie necie i chciałam te kafle sama kłaść :roll: a co.... kotłownia pierwsza i potem jakos by szło :p

hej misia :wink:

mam nadzieje ze dzis wszystko poszło ok. a jesli nieeee to wtedy ty daj sobie w palnik i powiedz jutro ze ty nie w formie :lol: :lol: :lol:

a przeboje to chyba nikogo nieomijają na budowie :evil: jak nie urok to sraczka.... :evil:

i tak mieliscie szczescie ze nie musieliscie nikogo zatrudniac i użerac sie z nimi :wink:

u mnie ostatnio chłopaki sie zbiesili i mówią ze chcą o 5 zł wiecej za m2 płytek :o

chyba sie im całkiem w głowie poprzestawiało :roll: zeby jeszcze robili na czas to co zaczynają to ok , ale gdy u mnie robią potem im nagle cos wyskakuje i 2 dni ich niet :evil: cwaniaczki wiedzą ze mi sie nie spieszy :roll:

podziękowałam im bo ceny teraz są niższe i za tą cene to jest w zimowym okresie duzo chętnych :wink: aleeee...... minęło pare dni i chłopacy wrócili do nas bo nie mają pracy :o a niemówiłam ze u mnie jest dobrze, cieplutko i kawka smaczna :wink:

ale powiem ze juz miałam takiego nerwa :evil: ze szkoliłam sie necie i chciałam te kafle sama kłaść :roll: a co.... kotłownia pierwsza i potem jakos by szło :p

Wiesz,ja też nie wiem,co się dzieje :roll:....niby tak ciężko z pracą i ze zlecieniami,a tutaj jak dajesz szansę zarobić,to ktoś tak olewa :-? Chyba rzeczywiście najlepiej by było zacząć od kotłowni samemu kłaść płytki,a dalej jakoś by poszło :D:lol:

Witam...

Też jestem ciekawa ile udało się położyć blachy......pogoda dziś był ładna to mam nadzieję, że nadgoniliście trochę, bo fakt faktem pecha macie przy kładzeniu tej blachy.....tfuuu tfuuu odpukać w niemalowane mam nadzieję, że ten pech juz za wami....

czekamy na zdjęcia i relację....

pozdrowionka

W biegu robiłam kanapki i nad tarasem połozona blacha, a z przodu jeszcze tylko 2 arkusze, bo juz się ściemniało, po 17-tej było (a i Brzydula :lol: - Miśkowa - żartuję :wink: ), także z dołu ja dobrze nie widziałam, czy blacha ładnie sie pokryła, czy nie :-? :wink:

Tak licząc, to połowa jest zrobionaogólem całego dachu -licze ten mały, a tego dużego, to 3/4 pokryliśmy.

Ładna pogoda była, nawet słońce swieciło i aż tak zimno nie było... ale co ja się naskaczę po tym rusztowaniu i dookoła domu nabiegam... bo auto z drugiej strony, bo blachodachówka porozkładana, poza tym błoto nie ma jak przejechać. Dzisiaj robiliśmy nad tarsem dach, potem wróciliśmy do przodu :roll: Teraz zacznie się zabawa, bo kolejny komin i trzeba wyciąć, a poza tym zacznie się kosz -tutaj przycinanie :wink:

Jutro do boju :wink:

Ja osobiście jestem zmęczona, obejrzę Londyńczyków i pójdę lulkać... a WAM zyczę kolorowych snów :wink: