Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kometarze do mojego dziennika:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

taka_ja & taki_on:) dach ladnie wyszedl!

Kiedy ruszacie dalej?

My robimy ciut wewnątrz :wink:

Ale ruszymy jak kaska będzie, która ewentualnie:

- spadnie z nieba

- wygramy w toto - lotka -ale tutaj lepiej niech Misiek nie wygrywa, bo ucieknie jeścio w świat i zostanę z chudziakiem :lol:

Nie wiem kiedy wstawimy okna itp. pocieszam się, że może na wiosnę :roll: Bo MY tak bez kredytu się budujemy :wink:

Trochę dawno mnie nie bylo u Ciebie,a tu jak trafiłam to na takie pyszności :D mniam mniam :lol::lol:.....aż się boję pisać,żeby jakichś zarazków Wam nie "podarować" :o leżę w łóziu,kicham smarkam itp. i tak sobie myślę,że zaniedbałam FM :o:oops:

Miśka,ja korzystam ze stronki http://www.4shared.com i jestem zadowolona :D mogę tam zamieścić 5 GB plików,a to jest duuuużo,bo dopiero jakieś 5% wykorzystałam :o:lol:....i możesz umieszczać na stronach do woli :D

Ale u Was czysto koło domku :o:o A daszek to już któryś raz z kolei pewnie chwalę,ale nie mogę się nacieszyć,że jednak dopięłaś swego i zdecydowałaś się na ten Twój wymarzony kolorek :D:D:D i te gąsiorki :wink::D

A ja już myslałam, że nic tylko cygan Ciebie jakis porwał :lol:

O to sobie sprawdzę tą stronkę -to faktycznie pojemna...

Ojej Iza czyli jednym słowem choróbsko ciebie dorwało -to zdrówka zyczę i super, że się odezwałaś... :wink:

A ja ostatnio wpadłam w inne posty na FM i jestem zaczytana :wink: A musiałam zajrzeć też do Wizaż -bo dawno mnie nie było. Dzisiaj też posłuchałam Norweskiego i aż usta mi się otorzyły... jednak wrócę do angielskiego :lol: Więc mniej też mnie będzie jak się wezmę za naukę :wink:

Ale FM będę odwiedzała -a jak..........

Narazie brak weny do nauki :wink:

Kiedy ruszacie dalej?

- spadnie z nieba

- wygramy w toto - lotka -ale tutaj lepiej niech Misiek nie wygrywa, bo ucieknie jeścio w świat i zostanę z chudziakiem :lol:

Nie wiem kiedy wstawimy okna itp. pocieszam się, że może na wiosnę :roll: Bo MY tak bez kredytu się budujemy :wink:

Ale macie fajnie :p , my zwiazani z bankiem na 30 lat jestesmy :-? . Ale jak macie gdzie mieszkac to lepiej budowac sie dluzej, a bez kredytu.

Kiedy ruszacie dalej?

- spadnie z nieba

Ale macie fajnie :p , my zwiazani z bankiem na 30 lat jestesmy :-? . Ale jak macie gdzie mieszkac to lepiej budowac sie dluzej, a bez kredytu.

My też pętelka na 30 lat... już druga w życiu - pierwszą spłaciliśmy po 3 latach (sprzedaż mieszkania)... mam nadzieję, że tą drugą też da sie wcześniej spłacić, ale oczywiście nie biorę pod uwagę opcji sprzedaży domu !! ;)

Tez liczę na to, że:

- spadnie nam z nieba (Miśka, jakby u Cię sypało pieniędzmi to daj cynk ;) )

- wygramy w totka... ale to najpierw trzeba się wziąć za granie.... ;)

A o to, że Misiek się zawinie z milionem to nie masz się co bać... gdzie on znajdzie drugą taką cudowną kobitę jak Ty!! :)

Dach pięęękny!! Warto było czekać na "swój" kolor, co??

Witaj Miśka :lol: przepiękny macie dach,oj piękny,tym bardziej,że zrobiony taj ajk wszystko własnymi rękoma :roll: :lol:

Miska ja chciałam się zapytać,czy nie robiliście odpływu skroplonej wody z komina do kanalizy? Nie wiem,może to niekonieczne,ale nam takie coś robili :roll:

Pozdrawiam :lol: Szanowną Koleżankę-Boba Budowniczego :wink: :lol:

Ojej ale mi niespodziankę zrobiliście - i chłopaki się odezwali i tyle koleżanek :wink: :D

Iwona Sudol napisała:

Powiedz mi tylko, skąd macie tyle czasu na tą robotę.....

Nu nie wiem skąd... :roll: :D

Magpie 101 napisała:

Ale macie fajnie , my zwiazani z bankiem na 30 lat jestesmy . Ale jak macie gdzie mieszkac to lepiej budowac sie dluzej, a bez kredytu.

Właśnie tego się boję, ale kto wie jak to będzie, bo czasami wszystko wywraca się do góry nogami i nagle człek musi wziąć ten kredyt.

Z jednej strony inni właśnie podchodzą do tego tak, że jak komuś mają płacić ponad 1000 zł. za stancję, to wolą spłacać kredyt za tą kwotę i mieszkać na swoim. Jest w tym sens...

ktosiek napisał:

A ja polecam:

http://www.imageshack.us/

Korzystam już z 3 lata, mam 515 zdjęć, sam się zdziwiłem tylko nie po polskiemu.

No to daszek już skończony pozdrawiam

Dziekuję za stronkę :wink:

Nu daszek skończony :wink: i z daleka rzuca się teraz dom od drogi głownej.

Ale z daleka ma taki nie określony kolor -czerwono -pomarańczowy :o

Megana napisała:

taka_ja & taki_on:) - w krajach rabskich są kibelki z wężykiem , spoko dasz radę

Ślicznie dokończony dach - na prawdę ładnie wygląda gratulacje

Kurczę no chyba dam radę - ewentualnie ścianę zamoczę i naokoło kibelka będzie mokro -ale się umyję :wink: :lol: :lol: :lol:

Myślę też, że dobrze wyszedł :wink: A sporo szukałam tego koloru... aby miedziany był w pomarańcz a nie w brąz. :wink:

Znowu nacisnęłam wyslij u, ła...

:lol:

kawika napisała:

no

a ten węzyk to chyba taki z bajerami co??

nu chiba tak... ciepła woda plus mydło i gratis ręcznik :lol: :lol: :lol: plus masażer z biczami ahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

naLeśnik:

siemanko

drewno na zimę przygotowane to mi się podoba

u nas od wczoraj wieje tak że czapki z głowy spadają, zamiotłem kostkę przed domem rano wstaje.....to samo jest co wczoraj;)

Wkurzały mnie te kawałki i kawałeczki łat, kontrłat, deseczki, deski -to do kozy kiedyś będą :wink: :D I to posegregowałam sobie, że w dwóch skrzynkach jest drewno bez gwoździ, w jednej z... w czwartej -mieszańce :wink:

Zaś te dłuższe deski i długaśne przydadzą się so szalunków, kiedy taras będziemy robić :wink:

Właśnie dmucha, że szok... Dobrze, że dach the end -bo tam dopiero dmucha :wink: Ja juz raz za folią biegałam po budowie - jak kopnięta -chichrając -co ja chciałam złapać to ta odfruwała - jakby żywa była :roll: :lol:

Ojjjjjjjjj znowu wcisnęłam WYŚLIJ :roll: :o :-? :evil:

oz

My też pętelka na 30 lat... już druga w życiu - pierwszą spłaciliśmy po 3 latach (sprzedaż mieszkania)... mam nadzieję, że tą drugą też da sie wcześniej spłacić, ale oczywiście nie biorę pod uwagę opcji sprzedaży domu !!

Tez liczę na to, że:

- spadnie nam z nieba (Miśka, jakby u Cię sypało pieniędzmi to daj cynk )

- wygramy w totka... ale to najpierw trzeba się wziąć za granie....

Olu -dam cynk napewno -bo gdzież schowam tyle mamony... jak z nieba spadnie :lol: w totka to ja muszę zacząć grać :wink:

A o to, że Misiek się zawinie z milionem to nie masz się co bać... gdzie on znajdzie drugą taką cudowną kobitę jak Ty!!

:roll: :roll: :roll:

Właśnie kcie nu kcie znajdzie... cudowną kobitę taką jak ja

Oj aż pióra mi wyrosły :lol: :lol: :lol:

Że tez ten Gad mi tak nie powie - jestes cudowna itp. :cry: :lol: :lol: :lol:

Arctica napisała:

Miśka... jak ja Wam zazdroszczę, że możecie tak sobie dłubać i na główki nie kapie ...

Daleko macie na budowę????

Ojej ani sie kochana obejrzysz jak czas szybko leci i będziesz tak dłubała w środku :wink:

Na budowę mamy ok. 10 km :wink:

Nie jest tak źle -ale osobiście wolałabym nawet dojeżdżać i 20 km albo dalej, aby tylko mieć tyle przestrzeni jak WY... :wink: :D

Witaj Miśka :lol: przepiękny macie dach,oj piękny,tym bardziej,że zrobiony taj ajk wszystko własnymi rękoma :roll: :lol:

Miska ja chciałam się zapytać,czy nie robiliście odpływu skroplonej wody z komina do kanalizy? Nie wiem,może to niekonieczne,ale nam takie coś robili :roll:

Pozdrawiam :lol: Szanowną Koleżankę-Boba Budowniczego :wink: :lol:

Nie robiliśmy Asiu odpływu takiego :wink:

Wiesz jak sobie pomyslę ile przeszliśmy z tym dachem to szok -ale grunt, że juz skończony... jak nie czekanie to kolor nie ten, potem brak blachy, potem nie te gąsiory -czekanie ojej - ale też uważam, że warto było czekać na swój kolor i powoli to powoli -ale dalismy radę sami :wink: :D Poza tym mam swój dach w końcu :wink: :D

GRATULUJE zakończenia prac przy dachu :D :D :D

Miśka jak tak czytałam twoje ostatnie wpisy to stwierdzam, że jesteś pracowita jak mrówka :D ....choc tym stwierdzeniem Ameryki nie odkryłam :lol: :lol: ....ale ty pilnujesz porządeczku na budowie :o .....mucha nie siada.....super, porządek i estetyka na budowie powinna byc :wink: ......nas właśnie czeka zabezpieczanie drewna przed zimą....jaks wiata chyba.....

W ogóle jestem zadowolona z kolejnego zakończonego etapu -czyli dachu, ale jak okazuje się potem jest jeszcze sporo drobnych prac, a jakich pracochłonnych.

Nie wiem jak u WAS, bo u nas znajoma mówiła, że za ocieplenie domu -za 1 metr biorą 70 zł. My planujemy sami kiedyś tam ocieplać.

Planujemy sami podciągnąć wodę, okazało się, że w wodociągach owszem możesz mieć innego wykonawcę, nie koniecznie oni to muszą zrobić... ale teraz trzeba się dowiedzieć co i jak, czy oby to będzie taniej. Sami byśmy zakupili wąż itp. - do wykopania wzięlibyśmy Pana z koparką, bo tak jak od prądu -to za metr wykopania brali 50 zł. -to sobie sami wykopaliśmy i kabel zakupiliśmy i było tez o wiele taniej.

Zobaczymy jak znajdziemy... a jak było/jest u WAS???? -bo to jednak kwota kilku tysięcy zł. :o

A tak Pan pod kanalizację i wodę by wykopał nam rowki -pod wodę to 70 cm. starczy i cyk :wink:

My tak narazie dumamy :wink: