taka_ja taki_on 18.11.2009 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 o domek podobny wymiarowo do naszego, będę pilnie śledziła:) Pozdrawiam Witaj Aniu w moich skromnych progach Zapraszam -zapraszam Wpadaj kiedy chcesz i pisz Również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 18.11.2009 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 taka_ja & taki_on:) dach ladnie wyszedl! Kiedy ruszacie dalej? My robimy ciut wewnątrz Ale ruszymy jak kaska będzie, która ewentualnie: - spadnie z nieba - wygramy w toto - lotka -ale tutaj lepiej niech Misiek nie wygrywa, bo ucieknie jeścio w świat i zostanę z chudziakiem Nie wiem kiedy wstawimy okna itp. pocieszam się, że może na wiosnę Bo MY tak bez kredytu się budujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 18.11.2009 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Trochę dawno mnie nie bylo u Ciebie,a tu jak trafiłam to na takie pyszności mniam mniam :lol:.....aż się boję pisać,żeby jakichś zarazków Wam nie "podarować" leżę w łóziu,kicham smarkam itp. i tak sobie myślę,że zaniedbałam FM :oops: Miśka,ja korzystam ze stronki http://www.4shared.com i jestem zadowolona mogę tam zamieścić 5 GB plików,a to jest duuuużo,bo dopiero jakieś 5% wykorzystałam :lol:....i możesz umieszczać na stronach do woli Ale u Was czysto koło domku :o A daszek to już któryś raz z kolei pewnie chwalę,ale nie mogę się nacieszyć,że jednak dopięłaś swego i zdecydowałaś się na ten Twój wymarzony kolorek :D:D i te gąsiorki A ja już myslałam, że nic tylko cygan Ciebie jakis porwał O to sobie sprawdzę tą stronkę -to faktycznie pojemna... Ojej Iza czyli jednym słowem choróbsko ciebie dorwało -to zdrówka zyczę i super, że się odezwałaś... A ja ostatnio wpadłam w inne posty na FM i jestem zaczytana A musiałam zajrzeć też do Wizaż -bo dawno mnie nie było. Dzisiaj też posłuchałam Norweskiego i aż usta mi się otorzyły... jednak wrócę do angielskiego Więc mniej też mnie będzie jak się wezmę za naukę Ale FM będę odwiedzała -a jak.......... Narazie brak weny do nauki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 18.11.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 No proszę - gąsiorki zrobione! Brawo! Kawał porządnej roboty zrobiliście Powiedz mi tylko, skąd macie tyle czasu na tą robotę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.11.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 taka_ja & taki_on:) dach ladnie wyszedl! Kiedy ruszacie dalej? My robimy ciut wewnątrz Ale ruszymy jak kaska będzie, która ewentualnie: - spadnie z nieba - wygramy w toto - lotka -ale tutaj lepiej niech Misiek nie wygrywa, bo ucieknie jeścio w świat i zostanę z chudziakiem Nie wiem kiedy wstawimy okna itp. pocieszam się, że może na wiosnę Bo MY tak bez kredytu się budujemy Ale macie fajnie , my zwiazani z bankiem na 30 lat jestesmy . Ale jak macie gdzie mieszkac to lepiej budowac sie dluzej, a bez kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 18.11.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 A ja polecam: http://www.imageshack.us/ Korzystam już z 3 lata, mam 515 zdjęć, sam się zdziwiłem tylko nie po polskiemu. No to daszek już skończony pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.11.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 taka_ja & taki_on:) - w krajach rabskich są kibelki z wężykiem , spoko dasz radę Ślicznie dokończony dach - na prawdę ładnie wygląda :) gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 19.11.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 taka_ja & taki_on:) - w krajach rabskich są kibelki z wężykiem , spoko dasz radę no a ten węzyk to chyba taki z bajerami co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 19.11.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 siemanko drewno na zimę przygotowane to mi się podoba u nas od wczoraj wieje tak że czapki z głowy spadają, zamiotłem kostkę przed domem rano wstaje.....to samo jest co wczoraj;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 19.11.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 taka_ja & taki_on:) dach ladnie wyszedl! Kiedy ruszacie dalej? My robimy ciut wewnątrz Ale ruszymy jak kaska będzie, która ewentualnie: - spadnie z nieba - wygramy w toto - lotka -ale tutaj lepiej niech Misiek nie wygrywa, bo ucieknie jeścio w świat i zostanę z chudziakiem Nie wiem kiedy wstawimy okna itp. pocieszam się, że może na wiosnę Bo MY tak bez kredytu się budujemy Ale macie fajnie , my zwiazani z bankiem na 30 lat jestesmy . Ale jak macie gdzie mieszkac to lepiej budowac sie dluzej, a bez kredytu. My też pętelka na 30 lat... już druga w życiu - pierwszą spłaciliśmy po 3 latach (sprzedaż mieszkania)... mam nadzieję, że tą drugą też da sie wcześniej spłacić, ale oczywiście nie biorę pod uwagę opcji sprzedaży domu !! Tez liczę na to, że: - spadnie nam z nieba (Miśka, jakby u Cię sypało pieniędzmi to daj cynk ) - wygramy w totka... ale to najpierw trzeba się wziąć za granie.... A o to, że Misiek się zawinie z milionem to nie masz się co bać... gdzie on znajdzie drugą taką cudowną kobitę jak Ty!! Dach pięęękny!! Warto było czekać na "swój" kolor, co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.11.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Miśka... jak ja Wam zazdroszczę, że możecie tak sobie dłubać i na główki nie kapie ... Daleko macie na budowę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 19.11.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witaj Miśka przepiękny macie dach,oj piękny,tym bardziej,że zrobiony taj ajk wszystko własnymi rękoma Miska ja chciałam się zapytać,czy nie robiliście odpływu skroplonej wody z komina do kanalizy? Nie wiem,może to niekonieczne,ale nam takie coś robili Pozdrawiam Szanowną Koleżankę-Boba Budowniczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.11.2009 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Ojej ale mi niespodziankę zrobiliście - i chłopaki się odezwali i tyle koleżanek Iwona Sudol napisała: Powiedz mi tylko, skąd macie tyle czasu na tą robotę..... Nu nie wiem skąd... Magpie 101 napisała: Ale macie fajnie , my zwiazani z bankiem na 30 lat jestesmy . Ale jak macie gdzie mieszkac to lepiej budowac sie dluzej, a bez kredytu. Właśnie tego się boję, ale kto wie jak to będzie, bo czasami wszystko wywraca się do góry nogami i nagle człek musi wziąć ten kredyt. Z jednej strony inni właśnie podchodzą do tego tak, że jak komuś mają płacić ponad 1000 zł. za stancję, to wolą spłacać kredyt za tą kwotę i mieszkać na swoim. Jest w tym sens... ktosiek napisał: A ja polecam: http://www.imageshack.us/ Korzystam już z 3 lata, mam 515 zdjęć, sam się zdziwiłem tylko nie po polskiemu. No to daszek już skończony pozdrawiam Dziekuję za stronkę Nu daszek skończony i z daleka rzuca się teraz dom od drogi głownej. Ale z daleka ma taki nie określony kolor -czerwono -pomarańczowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.11.2009 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Megana napisała: taka_ja & taki_on:) - w krajach rabskich są kibelki z wężykiem , spoko dasz radę Ślicznie dokończony dach - na prawdę ładnie wygląda gratulacje Kurczę no chyba dam radę - ewentualnie ścianę zamoczę i naokoło kibelka będzie mokro -ale się umyję Myślę też, że dobrze wyszedł A sporo szukałam tego koloru... aby miedziany był w pomarańcz a nie w brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.11.2009 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Znowu nacisnęłam wyslij u, ła... kawika napisała: no a ten węzyk to chyba taki z bajerami co?? nu chiba tak... ciepła woda plus mydło i gratis ręcznik plus masażer z biczami ahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa naLeśnik: siemanko drewno na zimę przygotowane to mi się podoba u nas od wczoraj wieje tak że czapki z głowy spadają, zamiotłem kostkę przed domem rano wstaje.....to samo jest co wczoraj;) Wkurzały mnie te kawałki i kawałeczki łat, kontrłat, deseczki, deski -to do kozy kiedyś będą I to posegregowałam sobie, że w dwóch skrzynkach jest drewno bez gwoździ, w jednej z... w czwartej -mieszańce Zaś te dłuższe deski i długaśne przydadzą się so szalunków, kiedy taras będziemy robić Właśnie dmucha, że szok... Dobrze, że dach the end -bo tam dopiero dmucha Ja juz raz za folią biegałam po budowie - jak kopnięta -chichrając -co ja chciałam złapać to ta odfruwała - jakby żywa była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.11.2009 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Ojjjjjjjjj znowu wcisnęłam WYŚLIJ oz My też pętelka na 30 lat... już druga w życiu - pierwszą spłaciliśmy po 3 latach (sprzedaż mieszkania)... mam nadzieję, że tą drugą też da sie wcześniej spłacić, ale oczywiście nie biorę pod uwagę opcji sprzedaży domu !! Tez liczę na to, że: - spadnie nam z nieba (Miśka, jakby u Cię sypało pieniędzmi to daj cynk ) - wygramy w totka... ale to najpierw trzeba się wziąć za granie.... Olu -dam cynk napewno -bo gdzież schowam tyle mamony... jak z nieba spadnie w totka to ja muszę zacząć grać A o to, że Misiek się zawinie z milionem to nie masz się co bać... gdzie on znajdzie drugą taką cudowną kobitę jak Ty!! Właśnie kcie nu kcie znajdzie... cudowną kobitę taką jak ja Oj aż pióra mi wyrosły Że tez ten Gad mi tak nie powie - jestes cudowna itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.11.2009 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Arctica napisała: Miśka... jak ja Wam zazdroszczę, że możecie tak sobie dłubać i na główki nie kapie ... Daleko macie na budowę???? Ojej ani sie kochana obejrzysz jak czas szybko leci i będziesz tak dłubała w środku Na budowę mamy ok. 10 km Nie jest tak źle -ale osobiście wolałabym nawet dojeżdżać i 20 km albo dalej, aby tylko mieć tyle przestrzeni jak WY... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.11.2009 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witaj Miśka przepiękny macie dach,oj piękny,tym bardziej,że zrobiony taj ajk wszystko własnymi rękoma Miska ja chciałam się zapytać,czy nie robiliście odpływu skroplonej wody z komina do kanalizy? Nie wiem,może to niekonieczne,ale nam takie coś robili Pozdrawiam Szanowną Koleżankę-Boba Budowniczego Nie robiliśmy Asiu odpływu takiego Wiesz jak sobie pomyslę ile przeszliśmy z tym dachem to szok -ale grunt, że juz skończony... jak nie czekanie to kolor nie ten, potem brak blachy, potem nie te gąsiory -czekanie ojej - ale też uważam, że warto było czekać na swój kolor i powoli to powoli -ale dalismy radę sami Poza tym mam swój dach w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 19.11.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 GRATULUJE zakończenia prac przy dachu Miśka jak tak czytałam twoje ostatnie wpisy to stwierdzam, że jesteś pracowita jak mrówka ....choc tym stwierdzeniem Ameryki nie odkryłam ....ale ty pilnujesz porządeczku na budowie .....mucha nie siada.....super, porządek i estetyka na budowie powinna byc ......nas właśnie czeka zabezpieczanie drewna przed zimą....jaks wiata chyba..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.11.2009 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 W ogóle jestem zadowolona z kolejnego zakończonego etapu -czyli dachu, ale jak okazuje się potem jest jeszcze sporo drobnych prac, a jakich pracochłonnych. Nie wiem jak u WAS, bo u nas znajoma mówiła, że za ocieplenie domu -za 1 metr biorą 70 zł. My planujemy sami kiedyś tam ocieplać. Planujemy sami podciągnąć wodę, okazało się, że w wodociągach owszem możesz mieć innego wykonawcę, nie koniecznie oni to muszą zrobić... ale teraz trzeba się dowiedzieć co i jak, czy oby to będzie taniej. Sami byśmy zakupili wąż itp. - do wykopania wzięlibyśmy Pana z koparką, bo tak jak od prądu -to za metr wykopania brali 50 zł. -to sobie sami wykopaliśmy i kabel zakupiliśmy i było tez o wiele taniej. Zobaczymy jak znajdziemy... a jak było/jest u WAS???? -bo to jednak kwota kilku tysięcy zł. A tak Pan pod kanalizację i wodę by wykopał nam rowki -pod wodę to 70 cm. starczy i cyk My tak narazie dumamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts