oz 19.11.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Właśnie kcie nu kcie znajdzie... cudowną kobitę taką jak ja Oj aż pióra mi wyrosły Że tez ten Gad mi tak nie powie - jestes cudowna itp. Miśka!.. My tu Ci mówimy - musi Ci starczyć Ale chłopy takie są.... Ja swojego czasem przy jedzeniu pytam: "Smakuje Ci zupa?" A on: "No przecież jem" jak juz się powkurzałam o to parę razy to mówi: "Może być" albo "Nooo" nie trafiłby Was szlag??.... A ja za go za każdą położoną płyteczkę wychwalam pod niebiosa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 19.11.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Nie wiem jak u WAS, bo u nas znajoma mówiła, że za ocieplenie domu -za 1 metr biorą 70 zł. My planujemy sami kiedyś tam ocieplać. Ale mówisz o ociepleniu domku z zewnątrz? i to cena materiałem czy bez? My za ocieplenie domu z zewnątrz (15 cm styropianu na klej i kołki + siatka zaciągnięta klejem + podkład + tynk silikonowo-akrylowy) za samą robociznę płaciliśmy 50 zł za metr (ale nie obchodziła nas ilośc rozkładanych rusztowań i ile tych rozstawień jak to niektórzy wykonawcy potrafią sobie liczyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.11.2009 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 GRATULUJE zakończenia prac przy dachu Miśka jak tak czytałam twoje ostatnie wpisy to stwierdzam, że jesteś pracowita jak mrówka ....choc tym stwierdzeniem Ameryki nie odkryłam ....ale ty pilnujesz porządeczku na budowie .....mucha nie siada.....super, porządek i estetyka na budowie powinna byc ......nas właśnie czeka zabezpieczanie drewna przed zimą....jaks wiata chyba..... Witaj Gosiuuuuuuuuuu A wiesz inaczej jest jak ten syf dookoła robisz sama i sobie- chociaż uważam, że robiąc tez u kogoś powinno się jednak posprzątać. Bo co innego na budowach w apartamentowcach -bankach -są pomocnicy -są sprzątacze i cyk. Jeszcze chudziak muszę zmieść i drzwi mamy wstawić -takie samoróby -bo szkoda przed wylwekami kupować takich wejściowych - ładnych A wiesz taka wiata to dobra rzecz - pochowasz sobie wszystko w niej i zamkniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.11.2009 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Właśnie kcie nu kcie znajdzie... cudowną kobitę taką jak ja Oj aż pióra mi wyrosły Że tez ten Gad mi tak nie powie - jestes cudowna itp. Miśka!.. My tu Ci mówimy - musi Ci starczyć Ale chłopy takie są.... Ja swojego czasem przy jedzeniu pytam: "Smakuje Ci zupa?" A on: "No przecież jem" jak juz się powkurzałam o to parę razy to mówi: "Może być" albo "Nooo" nie trafiłby Was szlag??.... A ja za go za każdą położoną płyteczkę wychwalam pod niebiosa... Ola to samo mój -ugotuję i pytam -smakuje Ci? -yhy, toż jem a ja go tez dopinguję w pracy Faceci tacy są Ale mówisz o ociepleniu domku z zewnątrz? i to cena materiałem czy bez? Z materiałem -wsio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 19.11.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 to takiej fachowej wiaty to my nie będziemy robic.......miałam na myśli wbic na około tej kupy drewna kilka (pewnie stempli) i przykryc jakąś papą, żeby na to nie lało.....ale takie cuś to nawet koło wiaty nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 19.11.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Z materiałem -wsio... to bardzo tanio!!! u nas (pod Warszawą) jak ocieplaliśmy to były ceny po 100-120 za metr z materiałem... ale teraz ogólnie wiele rzeczy budowlanych potaniało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.11.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Miśka, z tego co mi wiadomo to pod wodę trzeba duuuużo głębiej... przecie Ci zamarznie!!! Jutro kopiemy i tak myślę, że 120-130 cm damy... powinno być chyba 150, ale to mniejsza większość . I znowu zazdraszczam... dojazdy są naszą największą zmorą. Teraz to właściwie nie jeździmy bo... się nie opłaca, za krótki dzień . A jak już jedziemy to całodniowa wyprawa i jak u nas nie pada, to nie wiemy czy tam też . Same problemy normalnie To ocieplenie faktycznie niedrogo, u nas podobne ceny do Oz-owych, chociaż podobno potaniało . Tylko własna praca niezmiennie "bezcenna" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 19.11.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Joaśko, nie wierzę w ani jedno słowo z Twojego Dziennika. Wymyśliłaś prześliczną bajeczkę, nad którą siedzieliśmy razem z mężem z gałami wlepionymi w monitor. Jest niemożliwe, aby dwoje ludków samodzielnie wykonało taką pracę http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 19.11.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 dzisiaj dopiero odkryłam to: http://nasza-klasa.pl/profile/8917382 i pytam dlaczego Was tam jeszcze nie ma??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 20.11.2009 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 to takiej fachowej wiaty to my nie będziemy robic.......miałam na myśli wbic na około tej kupy drewna kilka (pewnie stempli) i przykryc jakąś papą, żeby na to nie lało.....ale takie cuś to nawet koło wiaty nie stało Gosiu grunt aby zabezpieczyć przed moknięciem drewno Jak podeschnie będzie do rozpałki jak ulał Papą -czyli to co się ma -albo plandeką -za ta dużą -co zobaczysz u mnie w dzienniku -i pustaki nakryte - pomimo, że w opakowaniach fabrycznych, skrzynki nakryte z dewnem akurat -to koszt był 50 zł. za taką dużą -fakt poprzecierana w kilku miejscach -na rogach -bo wiatr ja unosił i poszarpał -ale ja jestem z niej zadowolona i teraz lepiej poukładałam takie deski itp. na plandece. Jeżeli posiadacie papę -to jak najbardziej zakryłabym nią W kolejnym roku to tylko będzie strzelało drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 20.11.2009 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Oz i Arcitica - to ja myślę, że i tak jak samemu będziemy -kiedyś(niewiadomo kiedy ) to i tak mniej jak te 70 zł. wyjdzie... Misiek liczy że tak 3 -góra 4 tys. ocieplenie nas wyniesie Z materiałem -bo robota nasza oczywiście Te kołki -kleje i styropian itp. Tak dumam że połowę jednak wyjdzie taniej ale zdaje sobie sprawę, że wszystko wyjdzie w praniu -bo znacie to, że człek zakłada tyle i tyle a potem nagle zderzenie z rzeczywistościa i ... zasiali górale owies... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 20.11.2009 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Arcitca napisała: Miśka, z tego co mi wiadomo to pod wodę trzeba duuuużo głębiej... przecie Ci zamarznie!!! Jutro kopiemy i tak myślę, że 120-130 cm damy... powinno być chyba 150, ale to mniejsza większość . Arctica -a nam w wodociągach gadolili, że 70 cm starczy -ale cosik nam i tak nie pasowało z tym dołkiem a raczej z głębokością Dzisiaj Misiek był w wodociągach i niestety Pani nie mogła mu udzielić żadnych informacji bez decyzji wcześniej wydanej od nich... a ja w tym czasie byłam u dentysty. ale w poniedziałek gut - wsio budziet i podjedziemy z decyzją -juz znalazłam zakopaną w papierkach -tak w ogóle dzisiaj stwierdziłam, że kolejna teczka potrzebna a najlepiej jednak segregator -bo porządek musi byc. A nie powiem jaka jestem zła -gdy w koszulkach wsio mam a ten mój szpera i szuka -a potem powyjmuje coś i dalej pyta gdzie to jest Sama się gubię co tez ten Misiek kombinuje -teraz pyta o wodę a niby na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 20.11.2009 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Joaśko, nie wierzę w ani jedno słowo z Twojego Dziennika. Wymyśliłaś prześliczną bajeczkę, nad którą siedzieliśmy razem z mężem z gałami wlepionymi w monitor. Jest niemożliwe, aby dwoje ludków samodzielnie wykonało taką pracę http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif :) :) Słoneczko - a ja się nie dziwię, że Ty nie wierzysz -bo kilka lat temu sama bym bym w to nie uwierzyła Fakt wiertarki itp. nigdy się bałam i byłam jak najbardziej samo -wystarczalna ale to wykończeniowe prace -malowanie, szpachlowanie itp. Aleeeeeeeee dommmmmmmmm i to we dwojeeeeeeeeeee... Nu i jednak niemozliwe stało się możliwym A to ja tutaj nie sama tylko buduję z Miśkiem -o choćby Arcitca z mężem A jest ciut takich ludków na FM Wymyśliłaś prześliczną bajeczkę, nad którą siedzieliśmy razem z mężem z gałami wlepionymi w monitor. Bajka z życia wzięta... Cieszę się że zawitałaś w moje skromne progi A raczej zawitaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 20.11.2009 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 dzisiaj dopiero odkryłam to: http://nasza-klasa.pl/profile/8917382 i pytam dlaczego Was tam jeszcze nie ma??? Kalus ja jestem od dawna -na 16 stronie w FM Fakt nie wpisałam się w bok -ale już się wpisuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 20.11.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 dzień dobry zimno i mgła oglnie dupowato że tak powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 20.11.2009 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Dzisiaj byłam u dentysty -2 godziny siedziałam - autentycznie byłam zmęczona... To kanałowe leczenie to makabra -3 razy miałam RTG -zęba - znieczulenie czułam jak mija, a jeszcze 8-ka z opatrunkiem była do zrobienia plombki. Szczęki nie czułam -ale teraz będzie cud jak nic znowu nie zrobi mi się w kąciku ust -bo autentycznie ledwo podleczyłam po ostatniej wizycie Ale ząbki zrobione - miał byc jeden było jak było - przezyłam i jestem cała A Misiek czekał w poczekalni - a jak wyszłam zapytał zszokowany -co ty tam robiłaś Toż nie spałam U mnie dzisiaj cieplutko...wiosna????????? To zimy nie było? Czy jak... Tylko się cieszyć, że taka ładna pogoda... ale i my dzisiaj nie pojechaliśmy na budowę, bo ciut potem załatwień i ot. W poniedziałek ruszymy na budowę -trzeba zrobić solidniejsze drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 20.11.2009 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 dzień dobry zimno i mgła oglnie dupowato że tak powiem Kurczę, a u mnie słonko -drzwi balkonowe szeroko otwarte -bo cieplutko i JEDNO ALE - ciasto na pierniki powędrowało do lodówki bo to nie jest te 5 stopni - miska się nagrzała od słonka... To skuś baba na dziada aby u Ciebie było tez tak ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 20.11.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 No pięknie robota zrobiona, aż trzeba pochwalić. U fryzjera dają kawkę lub herbatę a ty podchloryn sobie u dentysty zafundowałaś i jeszcze za to musiałaś zapłacić. Trudno jak trzeba to trzeba nie ma przeproś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.11.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Jak tak czytam o tym Twoim dentyście , aż mi dreszcze chodzą ... To już wolę doly w glinie kopać... łyżeczką od herbaty Z tą głębokością to jeszcze pomyślcie, bo bedzie problem jakby zamarzło , my dziś wkopaliśmy, możesz zobaczyć, żon prawie cały się schował.... nie oszukuję... łebek mu wystawał . Koparkowy twierdził, że nawet głębiej kopią pod wodę, ale on to wiadomo, im głębiej, czyt. dłużej tym lepiej A Twój Misiek może się zaraził przyłączeniowicą... hahahaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 21.11.2009 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 No pięknie robota zrobiona, aż trzeba pochwalić. U fryzjera dają kawkę lub herbatę a ty podchloryn sobie u dentysty zafundowałaś i jeszcze za to musiałaś zapłacić. Trudno jak trzeba to trzeba nie ma przeproś. Taaaaaaaaa i to leczenie kanałowe nie kosztuje mało bo -uwaga 300 zł. A pani dentystka to miała się z korzeniem -powiedziała, że dość, że długi -4-ka dolna, to ciut zgięty - u,ła. Ale ząbki zrobione - tylko ciekawe na ile -i tak jak zwykle za pół roku pomaszeruję na kontrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts