Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kometarze do mojego dziennika:)

Recommended Posts

Właśnie kcie nu kcie znajdzie... cudowną kobitę taką jak ja

Oj aż pióra mi wyrosły :lol: :lol: :lol:

Że tez ten Gad mi tak nie powie - jestes cudowna itp. :cry: :lol: :lol: :lol:

Miśka!.. My tu Ci mówimy - musi Ci starczyć ;)

Ale chłopy takie są....

Ja swojego czasem przy jedzeniu pytam: "Smakuje Ci zupa?"

A on: "No przecież jem" :roll: :evil:

jak juz się powkurzałam o to parę razy to mówi: "Może być" albo "Nooo"

nie trafiłby Was szlag??....

A ja za go za każdą położoną płyteczkę wychwalam pod niebiosa... :roll:

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiem jak u WAS, bo u nas znajoma mówiła, że za ocieplenie domu -za 1 metr biorą 70 zł. My planujemy sami kiedyś tam ocieplać.

Ale mówisz o ociepleniu domku z zewnątrz? i to cena materiałem czy bez?

My za ocieplenie domu z zewnątrz (15 cm styropianu na klej i kołki + siatka zaciągnięta klejem + podkład + tynk silikonowo-akrylowy) za samą robociznę płaciliśmy 50 zł za metr (ale nie obchodziła nas ilośc rozkładanych rusztowań i ile tych rozstawień jak to niektórzy wykonawcy potrafią sobie liczyć)

GRATULUJE zakończenia prac przy dachu :D :D :D

Miśka jak tak czytałam twoje ostatnie wpisy to stwierdzam, że jesteś pracowita jak mrówka :D ....choc tym stwierdzeniem Ameryki nie odkryłam :lol: :lol: ....ale ty pilnujesz porządeczku na budowie :o .....mucha nie siada.....super, porządek i estetyka na budowie powinna byc :wink: ......nas właśnie czeka zabezpieczanie drewna przed zimą....jaks wiata chyba.....

Witaj Gosiuuuuuuuuuu :D :wink:

A wiesz inaczej jest jak ten syf dookoła robisz sama i sobie- chociaż uważam, że robiąc tez u kogoś powinno się jednak posprzątać. Bo co innego na budowach w apartamentowcach -bankach -są pomocnicy -są sprzątacze i cyk.

Jeszcze chudziak muszę zmieść i drzwi mamy wstawić -takie samoróby -bo szkoda przed wylwekami kupować takich wejściowych - ładnych :wink:

A wiesz taka wiata to dobra rzecz - pochowasz sobie wszystko w niej i zamkniesz :wink: :D

Właśnie kcie nu kcie znajdzie... cudowną kobitę taką jak ja

Oj aż pióra mi wyrosły :lol: :lol: :lol:

Że tez ten Gad mi tak nie powie - jestes cudowna itp. :cry: :lol: :lol: :lol:

Miśka!.. My tu Ci mówimy - musi Ci starczyć ;)

Ale chłopy takie są....

Ja swojego czasem przy jedzeniu pytam: "Smakuje Ci zupa?"

A on: "No przecież jem" :roll: :evil:

jak juz się powkurzałam o to parę razy to mówi: "Może być" albo "Nooo"

nie trafiłby Was szlag??....

A ja za go za każdą położoną płyteczkę wychwalam pod niebiosa... :roll:

Ola to samo mój -ugotuję i pytam -smakuje Ci?

-yhy, toż jem :o

a ja go tez dopinguję w pracy :lol:

Faceci tacy są :lol:

Ale mówisz o ociepleniu domku z zewnątrz? i to cena materiałem czy bez?

Z materiałem -wsio...

Miśka, z tego co mi wiadomo to pod wodę trzeba duuuużo głębiej... przecie Ci zamarznie!!!

Jutro kopiemy i tak myślę, że 120-130 cm damy... powinno być chyba 150, ale to mniejsza większość :roll: .

I znowu zazdraszczam... dojazdy są naszą największą zmorą. Teraz to właściwie nie jeździmy bo... się nie opłaca, za krótki dzień :-? . A jak już jedziemy to całodniowa wyprawa i jak u nas nie pada, to nie wiemy czy tam też :-? . Same problemy normalnie :roll: :roll: :roll:

To ocieplenie faktycznie niedrogo, u nas podobne ceny do Oz-owych, chociaż podobno potaniało :roll: .

Tylko własna praca niezmiennie "bezcenna" :wink: .

Joaśko, nie wierzę w ani jedno słowo z Twojego Dziennika.

Wymyśliłaś prześliczną bajeczkę, nad którą siedzieliśmy razem z mężem z gałami wlepionymi w monitor.

Jest niemożliwe, aby dwoje ludków samodzielnie wykonało taką pracę :o

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif :) :) :) :)

:o to takiej fachowej wiaty to my nie będziemy robic.......miałam na myśli wbic na około tej kupy drewna kilka (pewnie stempli) i przykryc jakąś papą, żeby na to nie lało.....ale takie cuś to nawet koło wiaty nie stało :-? :lol: :lol:

Gosiu grunt aby zabezpieczyć przed moknięciem drewno :wink: Jak podeschnie będzie do rozpałki jak ulał :wink:

Papą -czyli to co się ma -albo plandeką -za ta dużą -co zobaczysz u mnie w dzienniku -i pustaki nakryte - pomimo, że w opakowaniach fabrycznych, skrzynki nakryte z dewnem akurat -to koszt był 50 zł. za taką dużą -fakt poprzecierana w kilku miejscach -na rogach -bo wiatr ja unosił i poszarpał -ale ja jestem z niej zadowolona i teraz lepiej poukładałam takie deski itp. na plandece.

Jeżeli posiadacie papę -to jak najbardziej zakryłabym nią :wink:

W kolejnym roku to tylko będzie strzelało drewno :wink:

Oz i Arcitica - to ja myślę, że i tak jak samemu będziemy -kiedyś(niewiadomo kiedy :wink: ) to i tak mniej jak te 70 zł. wyjdzie... Misiek liczy że tak 3 -góra 4 tys. ocieplenie nas wyniesie :wink: Z materiałem -bo robota nasza oczywiście :wink: :D Te kołki -kleje i styropian itp.

Tak dumam że połowę jednak wyjdzie taniej :wink: ale zdaje sobie sprawę, że wszystko wyjdzie w praniu -bo znacie to, że człek zakłada tyle i tyle a potem nagle zderzenie z rzeczywistościa i ... zasiali górale owies... :wink: :lol:

Arcitca napisała:

Miśka, z tego co mi wiadomo to pod wodę trzeba duuuużo głębiej... przecie Ci zamarznie!!!

Jutro kopiemy i tak myślę, że 120-130 cm damy... powinno być chyba 150, ale to mniejsza większość .

Arctica -a nam w wodociągach gadolili, że 70 cm starczy -ale cosik nam i tak nie pasowało z tym dołkiem a raczej z głębokością :o :roll:

Dzisiaj Misiek był w wodociągach i niestety Pani nie mogła mu udzielić żadnych informacji bez decyzji wcześniej wydanej od nich... a ja w tym czasie byłam u dentysty. ale w poniedziałek gut - wsio budziet i podjedziemy z decyzją -juz znalazłam zakopaną w papierkach -tak w ogóle dzisiaj stwierdziłam, że kolejna teczka potrzebna a najlepiej jednak segregator -bo porządek musi byc.

A nie powiem jaka jestem zła -gdy w koszulkach wsio mam a ten mój szpera i szuka -a potem powyjmuje coś i dalej pyta gdzie to jest :o :evil: :lol: :lol: :lol:

Sama się gubię co tez ten Misiek kombinuje -teraz pyta o wodę :o a niby na wiosnę :roll:

Joaśko, nie wierzę w ani jedno słowo z Twojego Dziennika.

Wymyśliłaś prześliczną bajeczkę, nad którą siedzieliśmy razem z mężem z gałami wlepionymi w monitor.

Jest niemożliwe, aby dwoje ludków samodzielnie wykonało taką pracę :o

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif :) :) :) :)

Słoneczko - a ja się nie dziwię, że Ty nie wierzysz -bo kilka lat temu sama bym bym w to nie uwierzyła :wink: Fakt wiertarki itp. nigdy się bałam i byłam jak najbardziej samo -wystarczalna :D ale to wykończeniowe prace -malowanie, szpachlowanie itp.

Aleeeeeeeee dommmmmmmmm i to we dwojeeeeeeeeeee...

Nu i jednak niemozliwe stało się możliwym :lol: :lol: :lol:

A to ja tutaj nie sama tylko buduję z Miśkiem -o choćby Arcitca z mężem :wink: A jest ciut takich ludków na FM :wink:

:lol: :lol: :lol:

Bajka z życia wzięta...

Cieszę się że zawitałaś w moje skromne progi :wink: :D A raczej zawitaliście :D

Dzisiaj byłam u dentysty -2 godziny siedziałam - autentycznie byłam zmęczona...

To kanałowe leczenie to makabra -3 razy miałam RTG -zęba - znieczulenie czułam jak mija, a jeszcze 8-ka z opatrunkiem była do zrobienia plombki.

Szczęki nie czułam -ale teraz będzie cud jak nic znowu nie zrobi mi się w kąciku ust -bo autentycznie ledwo podleczyłam po ostatniej wizycie :roll:

Ale ząbki zrobione - miał byc jeden było jak było - przezyłam i jestem cała :D

A Misiek czekał w poczekalni - a jak wyszłam zapytał zszokowany -co ty tam robiłaś :o :lol:

Toż nie spałam :lol:

U mnie dzisiaj cieplutko...wiosna????????? To zimy nie było? Czy jak...

Tylko się cieszyć, że taka ładna pogoda... ale i my dzisiaj nie pojechaliśmy na budowę, bo ciut potem załatwień i ot.

W poniedziałek ruszymy na budowę -trzeba zrobić solidniejsze drzwi :wink:

dzień dobry

zimno i mgła

oglnie dupowato że tak powiem

Kurczę, a u mnie słonko -drzwi balkonowe szeroko otwarte -bo cieplutko i JEDNO ALE - ciasto na pierniki powędrowało do lodówki bo to nie jest te 5 stopni - miska się nagrzała od słonka...

:o

To skuś baba na dziada aby u Ciebie było tez tak ładnie :wink:

Jak tak czytam o tym Twoim dentyście :x , aż mi dreszcze chodzą :x ...

To już wolę doly w glinie kopać... łyżeczką od herbaty :wink:

Z tą głębokością to jeszcze pomyślcie, bo bedzie problem jakby zamarzło :roll: :lol: :lol: , my dziś wkopaliśmy, możesz zobaczyć, żon prawie cały się schował.... nie oszukuję... łebek mu wystawał :wink: :roll: .

Koparkowy twierdził, że nawet głębiej kopią pod wodę, ale on to wiadomo, im głębiej, czyt. dłużej tym lepiej :wink:

A Twój Misiek może się zaraził przyłączeniowicą... hahahaaaa

No pięknie robota zrobiona, aż trzeba pochwalić.

U fryzjera dają kawkę lub herbatę a ty podchloryn sobie u dentysty zafundowałaś i jeszcze za to musiałaś zapłacić. :p :p :p :p :p :p :p

Trudno jak trzeba to trzeba nie ma przeproś.

Taaaaaaaaa i to leczenie kanałowe nie kosztuje mało bo -uwaga 300 zł. A pani dentystka to miała się z korzeniem -powiedziała, że dość, że długi -4-ka dolna, to ciut zgięty - u,ła. Ale ząbki zrobione - tylko ciekawe na ile -i tak jak zwykle za pół roku pomaszeruję na kontrol :wink: