taka_ja taki_on 21.11.2009 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Jak tak czytam o tym Twoim dentyście , aż mi dreszcze chodzą ... To już wolę doly w glinie kopać... łyżeczką od herbaty Z tą głębokością to jeszcze pomyślcie, bo bedzie problem jakby zamarzło , my dziś wkopaliśmy, możesz zobaczyć, żon prawie cały się schował.... nie oszukuję... łebek mu wystawał . Koparkowy twierdził, że nawet głębiej kopią pod wodę, ale on to wiadomo, im głębiej, czyt. dłużej tym lepiej A Twój Misiek może się zaraził przyłączeniowicą... hahahaaaa Już kofana maszeruję do Cię A Misiek powiedział, że coś za płytko podają i weźmiemy koparkowego -bo to ciut metrów będzie. W poniedziałek wsio zobaczymy, bo teraz zMiskiem jednak mamy wykopać i puścić rurę do wody - a przyłącze wody w domu na wiosnę- jak tak wyda to tak zrobimy -akurat ziemia by się ułożyła. Mamy decyzję -bez niej nic nie chciano Miśkowi powiedzieć -to w poniedziałek wycieczka do nich... U Was macie o tyle lepiej, że przyłącze wody jest tylko sobie podprowadzić od budynku -super... a tutaj chcą wsio i to kaskę sporą... Zobaczymy jak można będzie zakopać rurę i przygotować wsio to tak zrobimy -a jak nie to nie -łaski bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 21.11.2009 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 O i sobie sama zaczęłam 23 stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 21.11.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Ot... Zosia Samosia My tez wsio podłączymy wiosną, a teraz wykopaliśmy, żeby właśnie sobie osiadło... Ten Twój Misiek to dobrze kombinuje A fakstycznie za przyłącze nie musimy płacić, a nie wiem czy będą Wam chcieli Wasze obebrać, bo to ktoś "mądry" się musi podpisać chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 22.11.2009 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Ot... Zosia Samosia My tez wsio podłączymy wiosną, a teraz wykopaliśmy, żeby właśnie sobie osiadło... Ten Twój Misiek to dobrze kombinuje A fakstycznie za przyłącze nie musimy płacić, a nie wiem czy będą Wam chcieli Wasze obebrać, bo to ktoś "mądry" się musi podpisać chyba Tak napewno tak będzie -ale wiesz chcemy zobaczyć co z tego wyjdzie, jak ktoś pójdzie na taki układ -to będzie super. Jezoo dzisiaj niedziela, a ja? A mnie coś głowa boli i coś kaszlę Arctica dziękuję za zaproszenie na NK -dzisiaj dopiero byłam w NK, bo jakoś tak rzadko bywam -zapomniałam o NK Super Ciebie zobaczyć Nu i chyba my ten sam rocznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.11.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Jezoo dzisiaj niedziela, a ja? A mnie coś głowa boli i coś kaszlę Arctica dziękuję za zaproszenie na NK -dzisiaj dopiero byłam w NK, bo jakoś tak rzadko bywam -zapomniałam o NK Super Ciebie zobaczyć Nu i chyba my ten sam rocznik Hej!!! Mi dzisiaj cały dzień czacha dymi , ale nic poza tym... nie boli a nie, nie dymi... Na NK to zaglądam jak mi Kala przypomni tu na fm. Jakoś nie wciągło mnie w ogóle Z tego rocznika to nie ma za bardzo się co cieszyć... można nas już na dwie siedemnastki rozmienić, hahahaaaaa.... hmmmm.... mało śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 22.11.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Ja o NK to nawet nie myślę nie mam czasu na to. Zresztą szkoda byłby mi czasu wolę posiedzieć ma FM jakoś bardziej się z nim solidaryzuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 22.11.2009 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Nu dwie 17 -stki Oj tam, ja to się czuję na te 18 lat a wyglądam na... Nie fiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 22.11.2009 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Ja o NK to nawet nie myślę nie mam czasu na to. Zresztą szkoda byłby mi czasu wolę posiedzieć ma FM jakoś bardziej się z nim solidaryzuję. Ja nie siedzę na NK -od czasu do czasu zaglądam, czasami zapominam A uwierz Aniu fajnie zobaczyć ludków forumowych... Pędź lepiej zakładac konto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 22.11.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Ja o NK to nawet nie myślę nie mam czasu na to. Zresztą szkoda byłby mi czasu wolę posiedzieć ma FM jakoś bardziej się z nim solidaryzuję. Ja nie siedzę na NK -od czasu do czasu zaglądam, czasami zapominam A uwierz Aniu fajnie zobaczyć ludków forumowych... Pędź lepiej zakładac konto Konto to ja mam na NK, bo mi koleżanki ze szkoły żyć nie dawały i dla spokoju mojego go założyłam. Konto mam tylko w ogóle tam nie zaglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 22.11.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Jezoo dzisiaj niedziela, a ja? A mnie coś głowa boli i coś kaszlę Miśka,mam nadzieję,że to nie ode mnie znowu złapałaś :o.......bo chyba zacznę wierzyć w przenoszenie bakterii przez Internet :lol:.....kurczę będziemy musiały niedługo w maseczkach przed kompem siedzieć :lol: Arctica dziękuję za zaproszenie na NK -dzisiaj dopiero byłam w NK, bo jakoś tak rzadko bywam -zapomniałam o NK Super Ciebie zobaczyć Nu i chyba my ten sam rocznik hehehe to Miśka,lecę do Ciebie na NK zobaczyć :wink: Nie było mnie troszkę,a tutaj znowu byłaś u dentysty .....mam nadzieję,że rzeczywiście dopiero za pół roku będziesz musiała iść na kontrolę,a nie wcześniej.........ja leczenie kanałowe miałam ponad rok temu i jest ok........najbardziej to mnie martwi ta moja mleczna trójka.........bo coraz większa dziurka tam jest i nie chciałabym,żeby ząb mi wypadł albo się ukruszył tuż przed ślubem :lol: hihihi to by było dopiero :o:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.11.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 wpadłam sie przywitać wieczorowo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 23.11.2009 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Iza moja bratowa ma kilka mlecznych zębów - właśnie też m.in. trójkę. Pamiętam jak do niej mówiłam, że zęby swoje -te mleczne jak jej wypadną to potem będzie miała stałe A tutaj rozwiał jej nadzieję stomatolog - bo powiedział, że dość, że są to ciut słabsze zęby, to nie spotkał się, aby u dorosłej osoby była potem zawiązka Nu faktycznie Iza, mała dziurka a jak się zwiększy, to żeby nie bolało a u nas dzisiaj pada Mimo to siedziałam przed domem -poszłam jednak owinąć różę i rododendrona - jak co roku Tak patrzyłam, czy sąsiadki swoje już zabezpieczyły -ale jeścio nie Ale ja poleciałam, w końcu przeprowadzą się kiedyś stąd ze mną moje kwiaty Pograbiłam ciut i deszcz mnie przegnał. Tylko powiem tak - a raczej napiszę, gdy teren nie ogrodzony to niestety ja jedną różę kulistą straciłam -a tak pięknie kwitła, została mi ta ecri -chociaż w tym roku była biała aż taki środek różowawy miała z kropeczkami czerwonymi Też kulista i bardzo podatna na choroby -przędziorki. rododendron - ładnie kwitnie ale nie jest taki wysoki - jakby miniaturka tych, co widziałam w marketach na ogrodnictwie Nic tylko ziemia powinna mieć inne ph napewno Przez tą pogodę to w melancholię można wpaść Musiało się rozpadać.......... Misiek pojechał do wodociągów itp. Czekam grzecznie, aż wróci, chociaż strasznie ciekawa jestem co i jak... Iza... kaszle ale tylko rano - hm A potem czasami - tak znowu wsio jakoś minęło... a głowa mnie dzisiaj ciut pobolewa -ale to chyba te ciśnienie czy jak Albo to pierwsze oznaki choróbska - jeścio faktycznie w maseczkach będziemy siedzieć przed monitorami, komputerami, telefonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 23.11.2009 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 wpadłam sie przywitać wieczorowo!! Witam popołudniowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 23.11.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 wpadłam sie przywitać wieczorowo!! Witam popołudniowo no to ja też się witam i znowu leje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.11.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Gdzie tam leje... u mnie słonko świeci... świeciło, bo wzięło i zaszło... ciekawe kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 23.11.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Właśnie zapoznałam się z Waszymi zmaganiami papierkowymi w wodociągach i od razu przypomniała mi się moja historia... Widać, tak wszędzie praktykują. I tylko jednego człowiek żałuje w takich momentach - że się nie wykształcił na jakiegoś gościa z odpowiednimi papierami i pieczątką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.11.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Właśnie zapoznałam się z Waszymi zmaganiami papierkowymi w wodociągach i od razu przypomniała mi się moja historia... Widać, tak wszędzie praktykują. I tylko jednego człowiek żałuje w takich momentach - że się nie wykształcił na jakiegoś gościa z odpowiednimi papierami i pieczątką a ja jakoś bezbolesnie przeszłam przez kanalizacje sama sie dziwie jak to mozliwe było:D:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 23.11.2009 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Właśnie zapoznałam się z Waszymi zmaganiami papierkowymi w wodociągach i od razu przypomniała mi się moja historia... Widać, tak wszędzie praktykują. I tylko jednego człowiek żałuje w takich momentach - że się nie wykształcił na jakiegoś gościa z odpowiednimi papierami i pieczątką a wiesz ile razy i ja tak myslałam, że kurczę, Misiek to poprostu dał ciała kiedyś, bo by miał pieczątkę i byłby sam sobie panem budowy - a potem weszły inne prawa i koniec... Wczoraj u Asafa napatrzyłam się na kolejne jego drzewka i śniły mi się, a potem pobiegłam aby zabezpieczyć różę i rododendrona z tymi przyłączeniami to cyrki, nie moge pojąć, że reasumując wszystkie mapki + geodetę + urząd + kolejne mapki - to jednak zarabiają na nas -budujących nieźle oj nieźle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 23.11.2009 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Właśnie zapoznałam się z Waszymi zmaganiami papierkowymi w wodociągach i od razu przypomniała mi się moja historia... Widać, tak wszędzie praktykują. I tylko jednego człowiek żałuje w takich momentach - że się nie wykształcił na jakiegoś gościa z odpowiednimi papierami i pieczątką a ja jakoś bezbolesnie przeszłam przez kanalizacje sama sie dziwie jak to mozliwe było:D:: A wodę macie? W domku? bo kanalizację to i my mamy, tylko potem trzeba poza domkiem doprowadzić do ... celu - a wodę tez spory kawałek musimy wykopać i tutaj z naszej strony to kopiemy -zasypujemy rurę i cyk... Ale ta papierologia to...wrrr... Mapki z przyłączeniem - ze szkicem rur potrzebne Właśnie Misiek zadzwonił do innego Pana w sprawie mapki -koszt 650 zł. co telefon kolejny to wyższa cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.11.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Bo te "mapki" to fachowo sie nazywa "projekt przyłącza" i tutaj muszę Cię zmartwić Miśka, bo z własnego, już dwukrotnego doświadczenia wiem, że najtaniej to panie z gminy robią . U nas kosztowały 400 zł. Płakać i płacić ino pozostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts