kala67 29.11.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 witaj!! przyszłam sie zameldowac !! jestem, zagladam , pamietam i kibicuje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 30.11.2009 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Miśka mam nadzieję, że już na dobre wyzdrowiałaś. Co do mapek to przy staraniu się o pozwolenie nie musieliście przygotować mapek z przyłączami? W pozwoleniu są ale inne mapki m.in. określające gdzie są np. punkty z gazem, czy wodą, czy gdzie jest kalanlizacja -tak mniej więcej wskazane. A Ty musisz teraz mieć kogoś, kto narysuje Ci twoją kanalizację od domu do tego punktu i resztę stworzy mapek z przyłączeniami. Ty masz projekt zaprojektowania działki, na podkładzie mapki sytuacyjnej - jest to mapka ustutuowania Twojego budynku mieszkalnego i budynku gospodarczego (jeżeli taki masz). Masz mapkę z projektem zagospodarowania, mapkę od geodety, projekt zjazdu na działkę -indywidualny, decyzje, oświadczenia, jest tylko wstępne oświadczenie, że zasilenie z sieci energetycznej - isnieje taka mozliwość. Zasilenie z sieci gazowej - istnieje taka możliwość, zasilanie z sieci wodociągowej i kanalizacyjnej - isnieje po... bla bla... ściaków - istnieje, wszystkie szczegóły wykonaia przyłączenie itp. zostaną określone w warunkach technicznych przyłączenia, po zwróceniu się o ich wydanie. Potem mamy Warunki przyłączenia do sieci gazowej -wsio wyjaśnione w punktach w/g Rozporządzenia Ministra Gospodarki, Pracy i Polityki społecznej Wypis rejestru gruntów i zaświadczenie, że jest się płatnikiem. to ma w teczce po odbiorze Aniu tu jest kesz! Na wszystkim mają kesz -chcesz kopię czegoś w Sądzie to płacisz też... a tutaj jakby fajnie było, gdyby tak odrazu machnęli tak bez wszystkie mapki przyłączy... Ale to kesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 30.11.2009 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 witaj!! przyszłam sie zameldowac !! jestem, zagladam , pamietam i kibicuje!! Witaj Kaluś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 30.11.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Miśka, ale Ty łoblatana jesteś u nas jakoś chyba mniej tego było bo szybko poszło.... aaaaa bo my ze wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 30.11.2009 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Ja przed 9-tą pojechałąm na budowę z Miśkiem Zrobiliśmy drzwi - Misiek jednak jak był sam ostatnio, to zaczął te drzwi robić Spaliliśmy w kociołku -hen daleko resztki takie... potem jeszcze posprzątałam, pozamiatałam, powiązaliśmy plandekę...i tak zleciał dzionek... Już lepiej się czuję W sobotę kiedy gotowała mi się kapusta na farsz do uszek i pierogów, to zrobiłam z córką ciasteczka cynamonowe... przepis wypróbowałam z internetu, miał dobre opinie i faktycznie ciasteczka były mniam mniam - zjedliśmy tego samego dnia - takie chrupkie Potem pierogi i uszka... Wieczorem wróciłam do pokoju Wczoraj robiłam faworki No i jak tak dalej pójdzie, to będę musiała szukać diety Faworki -podwójna porcja, niedawno skonsumowałam ostatnie 3 -y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 30.11.2009 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Miśka, ale Ty łoblatana jesteś u nas jakoś chyba mniej tego było bo szybko poszło.... aaaaa bo my ze wsi Nu ja to z miasta, mój ze wsi , ale od kilku lat jestem ze wsi, i będę mieszkać we wsi No to My też ze wsi -nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 30.11.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Hejjjj....... u nas tez przyłącza dały znac o sobie gmina upomiała sie o zapłate za kanalizacje poniewaz inwestycja musi im sie zwrócic to my teraz musimy słono zapłacić mi wyszło ponad 3 tysiaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 30.11.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 No to My też ze wsi -nie? ja tez niby z miasta ale na wsi mi o wiele lepiej. jak byłam teraz to mi sie nawet do miasta na zakupy nie chciało jechać jest miło świeżo cicho . mozna w wałkach na głowie po podwórku pochodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 30.11.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Pięknie budujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 30.11.2009 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 No to My też ze wsi -nie? ja tez niby z miasta ale na wsi mi o wiele lepiej. jak byłam teraz to mi sie nawet do miasta na zakupy nie chciało jechać jest miło świeżo cicho . mozna w wałkach na głowie po podwórku pochodzić Echhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... cisza spokój, a jeszcze jak ma się większą działkę, aby tak od sąsiadów dalej -dalej i dalej -to już w ogóle byłoby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 30.11.2009 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Pięknie budujecie Witaj milusio Delfina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 30.11.2009 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Hejjjj....... u nas tez przyłącza dały znac o sobie gmina upomiała sie o zapłate za kanalizacje poniewaz inwestycja musi im sie zwrócic to my teraz musimy słono zapłacić mi wyszło ponad 3 tysiaki U nas jeszcze takie cyrki, że kanalizacja wychodziła akurat pod budynkiem -jaki powstanie w przyszłości a tak nie może być, więc trzeba jeszcze budować studzienkę, aby wykręcić z kanalizacją bo dookoła ma teraz biec i z drugiej strony. Dzisiaj Misiek chodził, mierzył i dumał, czy jak przesunie budynek do końca drugiej ściany -szczytu, to czy wtedy ta kanalizacja będzie ok... Szok normalnieeeeeeeeeeeeeeeeee... Ciekawe ile u nas wyjdzie ze wszystkim -z mapkami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 30.11.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Ja przed 9-tą pojechałąm na budowę z Miśkiem Zrobiliśmy drzwi - Misiek jednak jak był sam ostatnio, to zaczął te drzwi robić Spaliliśmy w kociołku -hen daleko resztki takie... potem jeszcze posprzątałam, pozamiatałam, powiązaliśmy plandekę...i tak zleciał dzionek... Już lepiej się czuję W sobotę kiedy gotowała mi się kapusta na farsz do uszek i pierogów, to zrobiłam z córką ciasteczka cynamonowe... przepis wypróbowałam z internetu, miał dobre opinie i faktycznie ciasteczka były mniam mniam - zjedliśmy tego samego dnia - takie chrupkie Potem pierogi i uszka... Wieczorem wróciłam do pokoju Wczoraj robiłam faworki No i jak tak dalej pójdzie, to będę musiała szukać diety Faworki -podwójna porcja, niedawno skonsumowałam ostatnie 3 -y Raaaanyyyyy....kobito, kiedy Ty na to wszystko czas znajdujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 01.12.2009 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witammmmmmmmmm WSZYSTKICH! Zaraz uciekam na budowę - coś tam będziemy robić Nu ja wczoraj zamiatłam -mam nadzieję, że dzisiaj Misiek mi nie nasyfi Chudziak czyściutki że hej Tylko meble wstawiać Przyszłam Przywitać się wiosenno - tak tak wiosenno -za okenm wiatr hula a u mnie na parapecie WIOSNA - Amarylisy mi zakwitły i zrobiło się czerwono, tym cebulom chyba dobrze, bo z jednej jak nigdy wyrastają nawet po dwa kwiaty Chyba polubiły odżywkę dla kwiatów balkonowych -kwitnących Porobiłam zdjątka, ale jak wrócę powklejam do dziennika Trzymajcie się cieplutko... Kurczę może kawusię jakoś zdązę łyknąć A żebym nie zapomniała Kuchnię polową wziąć -jak to nazywa Misiek -czyli czajnik, kubki i reszta -kawusia, herbatka, cytrynka, nóż, łyżeczki -wczoraj nawet kisiel wzięłam Dobra mykammmmmm i znikammmmmmmmmm DOBREGO DZIONKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 01.12.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Miśka!! Ty to jesteś człowiek - orkiestra normalnie.... Chciałabym tak... ja to przychodzę z pracy i o 21 padam na twarz daj mi choć trochę swojej energii!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.12.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Taaa... energią, to mogła by obdzielić pułk wojów normalnie... nie żebym tam jakaś ślamazara była, ale często mam niechcieja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.12.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Miśka... a masz już jakiegoś pomysła na zagospodarowanie tej przestrzeni po likwidacji pokoju??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 01.12.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Z tymi mapkami przyłączy to jakiś koszmar. Na każdym kroku tylko patrzą gdzie tu można jeszcze inwestora z kasy oskubać, a trzeba jak najwięcej, bo druga okazja może się nie przydarzyć u tego samego inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 01.12.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Ta belka to faktycznie w niezbyt dobrym miejscu wyszła. Jakby się ją ładnie zrobiło to może robić za porządną ozdobę. Hol wyjdzie ci bardzo duży. W ten sposób możesz pozwolić sobie na ładne wykończenie. Zastanawia mnie tylko czy ci nie będzie szkoda tej powierzchni. Dodatkowe pomieszczenie zawsze się przydaje a tak gdzie pomieścisz wszystkich gości ( np. wszystkie forumowiczki i forumowiczów, którzy Cię wspierają)jak będą nocować u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 01.12.2009 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Miśka!! Ty to jesteś człowiek - orkiestra normalnie.... Chciałabym tak... ja to przychodzę z pracy i o 21 padam na twarz daj mi choć trochę swojej energii!! Ale ja też poprostu lubię poleniuchować... Czasami mi się włączy taki dodatkowy bieg i ... potem padam - ba skłamałabym, że padam -bo jeszcze siądę na FM - w końcu ma się ten nałóg Nic tylko przyjdzie mi niedługo okulary nosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts