taka_ja taki_on 01.12.2009 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Taaa... energią, to mogła by obdzielić pułk wojów normalnie... nie żebym tam jakaś ślamazara była, ale często mam niechcieja... Ale mnie smiechawa złapała... ahahaaaaaaaaaaaaaaaa Arctica napisała: Miśka... a masz już jakiegoś pomysła na zagospodarowanie tej przestrzeni po likwidacji pokoju??? Wiem, że napewno na tej ścianie od pokoju obok postawię długą komodę, którą zakupilismy kiedyś i jest b. ładna -ma drewniane rzeźby w drzwiczkach -jest ich 4-y... bo na serio jest teraz z nią problem, gdzie ją wstawimy... Tam na ścianie miała być szafa zabudowana z drzwiami -lustrami... ale nie wyda, bo trzeba by ściankę przesuwać z powrotem ... Narazie w planach jest... komoda w salonie, szafa u nas w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 01.12.2009 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Z tymi mapkami przyłączy to jakiś koszmar. Na każdym kroku tylko patrzą gdzie tu można jeszcze inwestora z kasy oskubać, a trzeba jak najwięcej, bo druga okazja może się nie przydarzyć u tego samego inwestora. Niestety, to koszmar, sam wykonawca mówił, że te wszystkie przyłącza to sporo kosztują... Ania napisała: Ta belka to faktycznie w niezbyt dobrym miejscu wyszła. Jakby się ją ładnie zrobiło to może robić za porządną ozdobę. Hol wyjdzie ci bardzo duży. W ten sposób możesz pozwolić sobie na ładne wykończenie. Zastanawia mnie tylko czy ci nie będzie szkoda tej powierzchni. Dodatkowe pomieszczenie zawsze się przydaje a tak gdzie pomieścisz wszystkich gości ( np. wszystkie forumowiczki i forumowiczów, którzy Cię wspierają)jak będą nocować u ciebie? Belka ciut w lewo chyba będzie -no niestety w tym samym miejscu i tak byłby róg pokoju -który zostanie zlikwidowany... tj. nie zrobiony Tak to będzie belka ozdobna takie jak na suficie Przyznam, że mi ciut szkoda tego pokoju, bo tam widziałam taki pokój na komputer itp. Ale........ ale komputer nie problem Dodatkowe pomieszczenie zawsze się przydaje a tak gdzie pomieścisz wszystkich gości ( np. wszystkie forumowiczki i forumowiczów, którzy Cię wspierają)jak będą nocować u ciebie? Ooooooooooooo toż na górze przy wiązarach mam haki i będą hamaki 14-ście można zaczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 02.12.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam Jeszcze się zima nie zaczeła a już mowa o wiośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 02.12.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 ... Czasami mi się włączy taki dodatkowy bieg i ... potem padam - ba skłamałabym, że padam -bo jeszcze siądę na FM - w końcu ma się ten nałóg Nic tylko przyjdzie mi niedługo okulary nosić ja już dociskam no deski na ostatnim biegu ale coś czuje że już niedługo trzeba będzie redukować......oby tylko paliwa starczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 02.12.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Miśka witaj ja do Ciebie trochę nie w temacie,chodzi o sprawdzony przepis na pierniki,wyczytałam,że już robiłaś,czy coś mi się pokręciło. Ale chyba nie,więc daj go do Przepisów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 02.12.2009 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam Jeszcze się zima nie zaczeła a już mowa o wiośnie. Witaj Zbigniew milusińsko to może zimę jakoś w tym roku ominiemy Chociaż na północy juz deszcz ze śniegiem nu a u nas zaraz znowu wróci śnieg -jak w październiku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 02.12.2009 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Miśka witaj ja do Ciebie trochę nie w temacie,chodzi o sprawdzony przepis na pierniki,wyczytałam,że już robiłaś,czy coś mi się pokręciło. Ale chyba nie,więc daj go do Przepisów Pozdrawiam Witaj Asiu Kurczę, ja robiłam ciasteczka cynamonowe -pycha -pochrupaliśmy je -a tez jak z tydzień poleżą w zamkniętym pojemniku. Moja kumpelka pierniki i te cynamonowe to wkłada do kartonika i owija folią spozywczą U mnie za dobre wyszły aby je zostawić..poszły z podwójnej porcji wciągu tego samego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.12.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Miśka... a masz już jakiegoś pomysła na zagospodarowanie tej przestrzeni po likwidacji pokoju??? Wiem, że napewno na tej ścianie od pokoju obok postawię długą komodę, którą zakupilismy kiedyś i jest b. ładna -ma drewniane rzeźby w drzwiczkach -jest ich 4-y... bo na serio jest teraz z nią problem, gdzie ją wstawimy... Tam na ścianie miała być szafa zabudowana z drzwiami -lustrami... ale nie wyda, bo trzeba by ściankę przesuwać z powrotem ... Narazie w planach jest... komoda w salonie, szafa u nas w sypialni Tak tylko pytałam... bo na dobrą sprawę to zyskujesz duuuży hol kosztem pokoju... Nie wiem jakie tam macie plany rozmnożeniowe, wiem nie moja sprawa, ale przemyśl ten dodatkowy pokój... choćby malutki.... można tak przestawić ściankę, żeby się ta komoda zmieściła tak tylko gdybam... Ps. a na te cynamonowe wrzuciłaś przepis???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 02.12.2009 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 ... Czasami mi się włączy taki dodatkowy bieg i ... potem padam - ba skłamałabym, że padam -bo jeszcze siądę na FM - w końcu ma się ten nałóg Nic tylko przyjdzie mi niedługo okulary nosić ja już dociskam no deski na ostatnim biegu ale coś czuje że już niedługo trzeba będzie redukować......oby tylko paliwa starczyło Oj redukuj tam redukuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 02.12.2009 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Miśka... a masz już jakiegoś pomysła na zagospodarowanie tej przestrzeni po likwidacji pokoju??? Wiem, że napewno na tej ścianie od pokoju obok postawię długą komodę, którą zakupilismy kiedyś i jest b. ładna -ma drewniane rzeźby w drzwiczkach -jest ich 4-y... bo na serio jest teraz z nią problem, gdzie ją wstawimy... Tam na ścianie miała być szafa zabudowana z drzwiami -lustrami... ale nie wyda, bo trzeba by ściankę przesuwać z powrotem ... Narazie w planach jest... komoda w salonie, szafa u nas w sypialni Tak tylko pytałam... bo na dobrą sprawę to zyskujesz duuuży hol kosztem pokoju... Nie wiem jakie tam macie plany rozmnożeniowe, wiem nie moja sprawa, ale przemyśl ten dodatkowy pokój... choćby malutki.... można tak przestawić ściankę, żeby się ta komoda zmieściła tak tylko gdybam... Ps. a na te cynamonowe wrzuciłaś przepis???? Ja tez tak dumałam -malutki ale budziet, ale ten mój ..to uparty... najwyżej w razie przemnożenia -rozmnożenia będzie dostawiał ściany Na cynamonowe nie wrzuciałam przepisu -ale już zapodam Tylko w jakim dziale? wiesz co wkleję a raczej napiszę narazie tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 02.12.2009 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 ciastka cynamonowe Ciasto: 25 dag mąki - szklanka mąki plus 2 cm mąki 1 jajko 10 dag masła 12 dag cukru pudru - 0,75 szklanki 1 dag cynamonu -tak 2 łyżeczki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do dekoracji: lukier połówki orzechów włoskich Sposób wykonania: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. Dodać cukier puder, jajko, cynamon i wyrobić ciasto. Następnie ciasto rozwałkować na grubość ok. 1 cm i wycinać foremkami ciasteczka. Piec ok. 8 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st.C. Trzeba uważać podczas pieczenia bo szybko brązowieją - zwłaszcza w termoobiegu Ja raz przez przypadek je pogrilowałam Upieczone ciasteczka ostudzić, polukrować i udekorować połówkami orzechów włoskich. Są chrupkie!!! PO zostawieniu w zamkniętym opakowaniu -słoiku itp. prawdopodobnie miękną Można posmarować je białkiem i posypać cukrem Są słodki -ja zmniejszyłam ilośc cukru pudru. A robiłam z podwójnej porcji -proponuję masło. P.S. nastepnym razem zrobię większą ilość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 02.12.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam Wy tak tego drzewa nie tnijcie na zimę, bo ją w końcu skusicie i przylezie maupa jedna Zimy w tym roku nie będzie - odwołałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 02.12.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam Wy tak tego drzewa nie tnijcie na zimę, bo ją w końcu skusicie i przylezie maupa jedna Zimy w tym roku nie będzie - odwołałam! Ktoś ,coś mówił o zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 02.12.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Co za rozmnażanie? To raczej na wiosnę każdy czuje w tym temacie wenę,a tu zima idzie...ale w sumie jakby nie było w zimie trzeba się grzać i mocno przytulać A ścianę zawsze można wymurować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.12.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 ciastka cynamonowe Ciasto: 25 dag mąki - szklanka mąki plus 2 cm mąki 1 jajko 10 dag masła 12 dag cukru pudru - 0,75 szklanki 1 dag cynamonu -tak 2 łyżeczki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do dekoracji: lukier połówki orzechów włoskich Sposób wykonania: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. Dodać cukier puder, jajko, cynamon i wyrobić ciasto. Następnie ciasto rozwałkować na grubość ok. 1 cm i wycinać foremkami ciasteczka. Piec ok. 8 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st.C. Trzeba uważać podczas pieczenia bo szybko brązowieją - zwłaszcza w termoobiegu Ja raz przez przypadek je pogrilowałam Upieczone ciasteczka ostudzić, polukrować i udekorować połówkami orzechów włoskich. Są chrupkie!!! PO zostawieniu w zamkniętym opakowaniu -słoiku itp. prawdopodobnie miękną Można posmarować je białkiem i posypać cukrem Są słodki -ja zmniejszyłam ilośc cukru pudru. A robiłam z podwójnej porcji -proponuję masło. P.S. nastepnym razem zrobię większą ilość Tak se myślę, że z..... kilograma , może cuś na następny dzień zostanie [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 02.12.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Cześć Misia..... Byłam w dzienniku i widziałam że nam wiosenkę zafundowałaś ....tu na FM każdy patrzy byle do wiosny to na budowach zacznie się coś dziać ....a cwiaty masz przepiękne......tfu....tfuuuuuu........kurczę spluwam bo u nas taki przesąd że jak kwiaty się chwali to źle rosną....... No i domek macie już zamknięty na 10 spustów Drzwi super Misiek zmontował Pozdrawiam i spadam spać ostatnio chodzę spać z kurami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 02.12.2009 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam Wy tak tego drzewa nie tnijcie na zimę, bo ją w końcu skusicie i przylezie maupa jedna Zimy w tym roku nie będzie - odwołałam! Ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii po jesieni będzie wiosna Śnieg tylko zamawiam na święta To wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 02.12.2009 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam Wy tak tego drzewa nie tnijcie na zimę, bo ją w końcu skusicie i przylezie maupa jedna Zimy w tym roku nie będzie - odwołałam! Ktoś ,coś mówił o zimie. Kto tutaj mówił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 02.12.2009 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Cześć Misia..... Byłam w dzienniku i widziałam że nam wiosenkę zafundowałaś ....tu na FM każdy patrzy byle do wiosny to na budowach zacznie się coś dziać ....a cwiaty masz przepiękne......tfu....tfuuuuuu........kurczę spluwam bo u nas taki przesąd że jak kwiaty się chwali to źle rosną....... No i domek macie już zamknięty na 10 spustów Drzwi super Misiek zmontował Pozdrawiam i spadam spać ostatnio chodzę spać z kurami... Gosiu pospij -odpocznij sobie... chociaż jakoś mi tutaj smutno bez Ciebie Arcitca napisała: Tak se myślę, że z..... kilograma , może cuś na następny dzień zostanie [/b] Ostatnio też jak zrobiłam z podwójnej ilości -a masło byłam przekonana, że ma 20 dag, a tutaj - jak już robiłam ciasteczka patrzę a tutaj, dość, że córka kupiła najdroższe chyba masło jakie było w sklepie to miało 175 g Takie cwaniaki... Ale myślę, że na kg mąki nie trzeba chyba aż tyle masła Te wyszły b. dobre... Jak będę je robiła to napewno jeszcze zwiększę porcję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 03.12.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 O tak,tak kwiatuszki piekne.Tkich jeszcze nie widziałam.Moja mama ma takie,ale nie maja takich płatków "potarganych" tylko takie duże. I takim oto sposobem kwiatowym wiosne przywołałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts