kala67 05.12.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witaj!!!!! ależ Ci zazdroszcze tego rozliczenia z US !!!!!!! ja to nawet nie wiem jak sie za to zabrac chyba skorzystam z usługi jakiegos biura podatkowego w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 05.12.2009 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witaj!!!!! ależ Ci zazdroszcze tego rozliczenia z US !!!!!!! ja to nawet nie wiem jak sie za to zabrac chyba skorzystam z usługi jakiegos biura podatkowego w tej sprawie Witaj milusio Kala Kala na serio dałabyś radę sama, a tak zawsze te pieniązki są w kieszeni. Ja też myslałam, że to skomplikowane, ale proste Jedynie co jest pracochłonne a raczej czasochłonne -to sprawdzenie artukułów budowlanych co mozna odliczyć a co nie.... Potem piszesz nr FV na WZM 1/a, L.p. - z FV. pozycji które odliczasz, datę, nip sprzedawcy, Wartośc brutto z Faktury i vat Na końcu podliczasz wartość i vat... - który mnożysz przez 68,19% i wychodzi Ci Twój zwrot. Są wykazy materiałów budowlanych -alfabetyczne a i w/g PKWiU możesz sprawdzić Ja czego nie byłam pewna to wpisywałam w google np. czy mozna odliczyć .... i wyskakiwało przeważnie np. odpowiednia strona z Muratora i tam była odpowiedź Jeżeli nie masz PKWiU -okazjuje się, że nie trzeba wpisywać już w FV -na kopiach Jeszcze jest ciut czasu -za pół roku akurat zwrot... Raz w roku możesz odliczyć -nam kobietka podpowiedziała, że najlepiej pod koniec roku się rozliczać, bo uzbiera się FV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 05.12.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witaj!!!!! ależ Ci zazdroszcze tego rozliczenia z US !!!!!!! ja to nawet nie wiem jak sie za to zabrac chyba skorzystam z usługi jakiegos biura podatkowego w tej sprawie Kala spróbuj sama dasz radę,a parę złotych zostaw sobie na waciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 06.12.2009 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witaj!!!!! ależ Ci zazdroszcze tego rozliczenia z US !!!!!!! ja to nawet nie wiem jak sie za to zabrac chyba skorzystam z usługi jakiegos biura podatkowego w tej sprawie Kala spróbuj sama dasz radę,a parę złotych zostaw sobie na waciki Otóż to -spróbuj KALA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 06.12.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witaj!!!!! ależ Ci zazdroszcze tego rozliczenia z US !!!!!!! ja to nawet nie wiem jak sie za to zabrac chyba skorzystam z usługi jakiegos biura podatkowego w tej sprawie Tu jest pomoc; http://forum.muratordom.pl/zwrot-vat,t60493-3720.htm?highlight=odliczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 06.12.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witaj!!!!! ależ Ci zazdroszcze tego rozliczenia z US !!!!!!! ja to nawet nie wiem jak sie za to zabrac chyba skorzystam z usługi jakiegos biura podatkowego w tej sprawie Tu jest pomoc; http://forum.muratordom.pl/zwrot-vat,t60493-3720.htm?highlight=odliczenia dziekuje Zbyszku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 06.12.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Mikołaja zostawiam;)http://i.wp.pl/a/f/jpeg/11312/mikolaj1__10_mm.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 06.12.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Wszędzie za Tobą łażę Kaluś... to właściwie dobrze... ku przestrodze po twoim Mikołaju http://images45.fotosik.pl/236/f01d040f39b361a8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
propolis 06.12.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam z uśmiechem.Dzień cały przebijałem się przez FV i wieczorem, dla rozrywki, odwiedziłem forum Muratora. Od około 3 miesięcy stałym punktem wizyt na FM jest dziennik Miśki i komentarze do niego. Mistrzostwo świata, wielki szacunek dla szanownej Miśki i Jej Męża za dotychczasowe dokonania. Sam zasuwam na budowie na ile czas i umiejętności pozwalają, więc tym bardziej doceniam...Kilka razy w miesiącu przejeżdżam przez Maszkienice i zawsze z sympatią przypominam sobie Wasz domek. Rozglądam się też uważnie, czy go zlokalizuję? (aaa, nawiasem mówiąc, czy nie jest to budowa obok producenta materacy?).Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 06.12.2009 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Kurczę ja strasznie WAS przepraszam -dzisiaj zaczytałam się w Pamiętniku z Moskwy - jestem na 10 str. z 16 z małymi przerwami -na filmy Tak się zaczytałam, że nie zaglądałam nawet do komentarzy Kala - ale żeś mi strzekiła Mikołaja To się nazywa Mikołajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj aj aj Arctica - ale superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Mikołajki ahahaha Dziękuję WAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 06.12.2009 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam z uśmiechem. Dzień cały przebijałem się przez FV i wieczorem, dla rozrywki, odwiedziłem forum Muratora. Od około 3 miesięcy stałym punktem wizyt na FM jest dziennik Miśki i komentarze do niego. Mistrzostwo świata, wielki szacunek dla szanownej Miśki i Jej Męża za dotychczasowe dokonania. Sam zasuwam na budowie na ile czas i umiejętności pozwalają, więc tym bardziej doceniam... Kilka razy w miesiącu przejeżdżam przez Maszkienice i zawsze z sympatią przypominam sobie Wasz domek. Rozglądam się też uważnie, czy go zlokalizuję? (aaa, nawiasem mówiąc, czy nie jest to budowa obok producenta materacy?). Pozdrawiam serdecznie Ojej ale miło i ciepło mi się zrobiło na serduchu No i proszę, kto by pomyslał, że ktoś rozgląda się domkiem moim Jestem zaskoczona......... Odpowiedź napiszę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 06.12.2009 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 propolis a gdzie Twój dziennik , bo wspominasz, że budujesz... Zapewne gdzieś z okolic jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 07.12.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 dobry tylko mikołaje i mikołaje hmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 07.12.2009 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 dobry tylko mikołaje i mikołaje hmmmm Mi mikołaj przyniósł czekoladę - a mój Misiek szampanika, którego wypilismy czytając Pamiętnik znaleziony w Moskwie... No i jak nie zaginąć w FM? Nu jakkkkkkkkkkkkk... Wejdzie człek w inne wątki i koniec - człowiek zaginął w akcji Jak zaczełam czytac Miskowi pamiętanik to tylko pytał a co z tą Niną i co dalej? Dzisiaj juz zostało mi 4 strony i zaraz czytam - akurat pochmurny dzionek, to dokończę Kawusia -dobrego dzionkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 07.12.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Cześć Misia....wpadłam się przywitać i odhaczyć na liście obecności cobyś o mnie nie zapomniała Ostatnio kiepściunio się czuję.....i przez to będę miała zaległości na forum paaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 07.12.2009 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Cześć Misia....wpadłam się przywitać i odhaczyć na liście obecności cobyś o mnie nie zapomniała Ostatnio kiepściunio się czuję.....i przez to będę miała zaległości na forum paaa Gosiu ależ jak mozna Ciebie zapomnieć -toż byłby to grzech, przykro mi i zyczę dobrego samopoczucia -zdrówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 07.12.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Miśka... wyrzuć te szpilki w cholerę.... z zapartym tchem czytałam kiedy się w końcu wy.... no przewrócisz A pościk dłuuugi oj dłuuugi I się nie doczekałam Wiesz co... chyba i ja przysiądę do tego pamiętnika z Moskwy... kiedyś czytałam, ale chyba tylko samiuśki począteczek... dobre było tylko doba za krótka . Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 07.12.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 ja tez sie odhaczam na liscie obecnosci zebys na mnie nie krzyczała buziaczki przesyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 07.12.2009 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Miśka... wyrzuć te szpilki w cholerę.... z zapartym tchem czytałam kiedy się w końcu wy.... no przewrócisz A pościk dłuuugi oj dłuuugi I się nie doczekałam Wiesz co... chyba i ja przysiądę do tego pamiętnika z Moskwy... kiedyś czytałam, ale chyba tylko samiuśki począteczek... dobre było tylko doba za krótka . Pa Hm hm Początek ciekawy -ale potem to z rumieńcami siedziałam, bo ... nawet takie sceny opisane że hmm, zaś Misiek ponieważ pracował kiedyś w Rosji -ale nie w Moskwie, to był bardzo ciekawy jak tam losy Sławka -bohatera Nu to przeczytałam, bo wciągnął mnie ten pamiętnik, a teraz czekam na dalszy ciąg -chyba będzie Potem jak Miskowi opowiadałam co i jak, to żartował sobie ze mnie, że już wie, dlaczego ja taka podniecona jestem jak odchodze od kompa Faljat jeden, nu faljat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 07.12.2009 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 ja tez sie odhaczam na liscie obecnosci zebys na mnie nie krzyczała buziaczki przesyłam Uffffffffffffffffffffffffff znalazła zgubaaaaaaaaaaa Buziaczki Gosiu Obecność w dzienniku zaznaczona...ale tamte trza usprawiedliwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts