taka_ja taki_on 19.12.2009 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Boszeeeeee jak mnie ta allegrowa baba wk......wia Cześć Miska, na momenta wpadłam, a Ty nic tylko gotujesz, pieczesz, dusisz, smażysz... co tam jeszcze, aaa....wałkujesz, wygniatasz, no i pierzesz, sprzątasz... Jedź ty kobito na budowę to se odpoczniesz Dzisiaj piekę pierniki -potem w sniegu wytarzam się i dywany Przed chwilką dodałam na licytację dla Franka cebulki amarylisa i swój szkic -tj. nie mój jest to autoportret -chociaż ta poopa Ja tam w pracach powolutku - stponiowo i do celu Mam nadzieję, że nie za późno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.12.2009 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Boszeeeeee jak mnie ta allegrowa baba wk......wia Cześć Miska, na momenta wpadłam, a Ty nic tylko gotujesz, pieczesz, dusisz, smażysz... co tam jeszcze, aaa....wałkujesz, wygniatasz, no i pierzesz, sprzątasz... Jedź ty kobito na budowę to se odpoczniesz Witam Panie . Uśmiechu na pracowity dzień. http://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif Witaj Zbigniewie - a ja myslałam, że nic tylko wszyscy wpadli w gorączkę przedświąteczną Mam mam jeścio uśmiech -zniknie jak będę trzepała dywany -a już tych choler i tak się pozbyłam z domu ... ale zostało sztuk 3. To dostaną za swoje -przy okazji sobie wyobrażę kto mnie ostatnio wkurzył lub co i wyżyję się na nich trzepaczką - to ci terapiaaaaaaaaaaaaaa Wiecie że mi zamarzł napój gazowany -zapomniałam o nim i wystawiłam dla schłodzenia na balkon - teraz mam ale lód w butelce -to się napiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.12.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Bo faceci to mają lepiej , dawno wymyśliłam, że powinnam się urodzić facetem, nie to żeby mi było źle we własnej skórze Tak jak teraz... moja połowa siedzi i modeluje, a ja mam się brać za gary , dobrze, że tutaj jakoś mało ludno ostatnio bo już on by zjadł tego łobiada dzisiaj , ino jadaką by nie ruszoł Dywany zredukowałam do minimum... słownie jeden... i to malutki... u syna w pokoju, bo psica gdzieś musi polegiwać jak już jej posłanie się znudzi . Dobrze Miśka prawisz... trzeba zrolować i pociechę na śnieg wyprawić , niech se potupta . Idę, bo rodzina dziś na pierogi się zapisała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.12.2009 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Bo faceci to mają lepiej , dawno wymyśliłam, że powinnam się urodzić facetem, nie to żeby mi było źle we własnej skórze Tak jak teraz... moja połowa siedzi i modeluje, a ja mam się brać za gary , dobrze, że tutaj jakoś mało ludno ostatnio bo już on by zjadł tego łobiada dzisiaj , ino jadaką by nie ruszoł Dywany zredukowałam do minimum... słownie jeden... i to malutki... u syna w pokoju, bo psica gdzieś musi polegiwać jak już jej posłanie się znudzi . Dobrze Miśka prawisz... trzeba zrolować i pociechę na śnieg wyprawić , niech se potupta . Idę, bo rodzina dziś na pierogi się zapisała Nu ja pierogi sobie ugotowałam już na święta i uszka A wiadowmo, jak człek gotuje -to zawsze więcej trzeba, bo nim się człek obejrzy a te co zostały ugotowane to nagle sobie zniknęły Dzisiaj piekłam pierniki - mówię do Miśka: -tylko gdzie ja je schowam -tutaj patrz -pokazuje mi swój brzuch Wcześniej udekorowałam i schowałam w pojemnikach szczelnie zamykanych... ale coś dzisiaj za długo ciut piekłam i sobie poczekam aż zmiękną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 19.12.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Miśka a gdzie przechowujesz do świąt te ugotowane pierogi i uszka,żeby się nie popsuły i były dobre w Święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.12.2009 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Miśka a gdzie przechowujesz do świąt te ugotowane pierogi i uszka,żeby się nie popsuły i były dobre w Święta Asiu gotuję w osolonej wodzie i dodsję oleju -wtedy się nie sklejają (podobnie makaron), potem po ostudzeniu - do zamrażalki Rano w Wigilię wyjmę i pod wieczór - odmrozone -potem tylko wrzucę na ciut do wody uszka, zaś pierogi na patalenię -bo wolimy takie ze skórką rumianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 20.12.2009 01:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/x/6/2/3/51835853_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.12.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Nu ja pierogi sobie ugotowałam już na święta i uszka A wiadowmo, jak człek gotuje -to zawsze więcej trzeba, bo nim się człek obejrzy a te co zostały ugotowane to nagle sobie zniknęły Dzisiaj piekłam pierniki - mówię do Miśka: -tylko gdzie ja je schowam -tutaj patrz -pokazuje mi swój brzuch Wcześniej udekorowałam i schowałam w pojemnikach szczelnie zamykanych... ale coś dzisiaj za długo ciut piekłam i sobie poczekam aż zmiękną My wigilję tradycyjnie u teściowej, to i robić nic nie muszę , ale z tymi pirogami to mi dobrego pomysła podsunęłaś. Jak kiedyś będę miała wenę to zrobię więcej i zamrożę. Te sklepowe takie rozpapciane, a wolimy chrupiące z patelni . Tylko ile to jest więcej , wczoraj z kilograma mąki zagniotłam i na dziś tylko na skąpy obiadek zostało . A ciasta... tera troszku przystopowaliśmy, mm uskuteczniamy... (chociaż pierogi nie bardzo mm ), ale kiedyś jak robiłam ciasto wieczorem... w nocy nawet, to rano często mogłam se blache wylizać , tabuny mysz grasowały normalnie . Tak, że żadne pierniki wcześniej... niestety nie u mnie... nawet jak bym tonę upiekła , nawet twarde Miska mogą być... dobre bo słodkie przecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 20.12.2009 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Alez mnie ta babka na tym fotelu bujanym wkurza -co otwieram stronę to mi wyskakuje... Co za reklama! Poza tym murator miałam w pasku schowany a weszłam wczoraj w fotoszok aby tylko wkleić fotki -to przy każdym kliknięciu tam w programie - ta reklama z muratora mi wyskakiwała! Jeszcze gada, że Mikołaj listów wszystkich nie czyta - a jak nie jak TAK! Ewentualnie Elfy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 20.12.2009 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/x/6/2/3/51835853_d.jpg Kochaniutka dziękuję Nu i święta tuż tuż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 20.12.2009 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Arctica Kiedyś w moich rodzinnych stronach mama miała koleżankę -kucharkę, ta jak wpadła do nas -aby tylko farsze były gotowe -to było full wypas piegorów... Dodawany był olej do wody -tak nie za duzo, ale jakoś się nie sklejały. A ja najbardziej i nie tylko ja! Lubię odsmażane A MY spędzamy święta w domku -sami, więc nie chcę tez przecholować z jedzeniem, bo szkoda potem wyrzucić. A propos mysz -właśnie jedną mamy! Tylko gdzie ona jest! Tylko slady zostawiła swojego bytu -a to dziki lokator! Arctica ja zrobiłam farsz z kilograma kapusty - 3 garści suszonych grzybów (moczone przez noc), 2 nieduże cebulki podsmazone, łyzka bułki tartej... A ciasto to ciągle dorabiałam i dorabiałam Po zmieleniu to wydaje się, że e nie tak duzo niby farszu, a tutaj wyszło ciut pierogów. Ja w ogóle jestem za pierogami, jakoś z mięsem nie za bardzo lubię, ale tez zjem , za pyzami, za naleśnikami, za kluskami sląskimi, za kopytkami Czyli jak to mówiła moja mama -mączna jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 20.12.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Wolnego w tym roku dużo , to nie ma obawy że jedzenie zostanie. http://emoty.blox.pl/resource/stirthepot.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.12.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 kochaniutka......Twoje cebule robia furore na licytacji !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 20.12.2009 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Wolnego w tym roku dużo , tonie ma obawy że jedzenie zostanie. http://emoty.blox.pl/resource/stirthepot.gif Dobrze, że ciut twarde pierniki mi wyszły - aby zmiękły do świąt Inaczej już Misiek by mi podkradał i wątpię czy na święta by chociaż jeden był! A tak przyszedł i ukradł jeden -po czym słyszę -o cholera ale twarde Za to buchnął z szafki czekoladę - schowałam dla każdego - do prezentów aby dodać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 20.12.2009 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 kochaniutka......Twoje cebule robia furore na licytacji !! Kala ja to w szoku jestem... i cieszę się strasznie! Szczerze to nawet nie wiem co napisać - a taka wygadana jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.12.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://images38.fotosik.pl/236/dd751b39af2e1678.gif W Betlejem na sianku Zbawiciel się rodzi,niech Wam jak najlepiej w życiu się powodzi,zaś w Nowym Roku o każdej godzinie,niechaj nic co dobre Was nie minie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 21.12.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/titoune_noel_17.gif zyczy Jessi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.12.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13239/Bo%BFe_Narodzenie.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.12.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Niech magia Świąt Bożego Narodzeniawypełnia ciepłem wszystkie mroźne dni,a blask gwiazd przypomina,że czasem wystarczy tylko wypowiedzieć życzenie! http://img452.imageshack.us/img452/9153/4682xk3.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 21.12.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Misia zdrowych spokojnych Świąt, ospoczynku, kumulowania sił na nowe wyzwania i spełnienia marzeń http://www.kartki.lagata.pl/kartki/14/274.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts