Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kometarze do mojego dziennika:)

Recommended Posts

Arctica jesteś niesamowita ahahaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Poryczałam się ze smiechu....

:oops: 8) :roll:

Rozmawiamy przez fon a Misiek do mnie że to 2 tygodnie :o :o :o Se tydzień chciałam zgubić... :lol: :lol: :lol:

To już się nie dziwię, że czasu nie mogłaś dogonić :wink: :lol: :lol: :lol:

Wstałam dzisiaj wyjątkowo przed 8 -mą i poleniuchowałam do prawie 13 -poszłam do pieca, a tam niespodzianka... żar jeszcze jest i to nie mało... na piecu ok. 25 :o :roll: Ten żarłacz chyba mnie polubił :lol:

A czas i tak mi jakoś ucieka i jeszcze żebym coś robiła... Ojej teraz sobie COŚ przypomniałam - ponoc jak szybko mija czas... to się starzejemy...

Idę do lustra... :o :roll: Misiek wróci jak młody Kozak odmłodzony a ja jak babcia :lol: :lol: :lol:

No jasne Miśka.. już haftujesz.. jeszcze w fotelu bujanym zasiądź z binoklami na oczach w czepeczku i z siwizną... ;) heheh...

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Olaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ale się nasmiałam...

A suma sumarum -zawsze chciałam mieć taki fotel bujamy - kominek - o rany.... Toż ja powinnam nosić okulary....

Siwych włosów tez nie brak :roll: :roll: :roll: :o

:roll:

Czepek wezmę od dziecka- na basen ma... :lol: :lol: :lol:

Ty się śmiejesz Miśka, ale u mnie fotel bujany był już w planach jak zaczynaliśmy budowę ;) jeszcze go co prawda nie mam, ale będę mieć!! już wtedy wyobrażałam sobie siebie w fotelu przy palącym się kominku haftującą albo dziergającą... tylko nie jako babcię ale już teraz... ;) Mąż już uświadomiony w tym temacie ;)

ale...

okularki mam...

czepka brak...

siwych włosów chyba brak (jestem blondynką, więc się łudzę, że brak :roll: )

Chcieliśmy tu wpisać nasze sąsiedzkie słowa powitania!!!

Jak milo znaleźć tu sąsiadów.

Domek na żywo wygląda fantastycznie. :0 Co prawda ostatnie stadium Waszej budowy widzieliśmy we wrześniu, wtedy tez ostatni raz byliśmy w Polsce, ale czytając Wasz Dziennik zauważyliśmy ze macie już kompletne pokrycie dachowe, czego serdecznie gratulujemy.

Nasz domek możecie oglądnąć tutaj:

http://moj.extradom.pl/Profil/StronaProfilu.aspx?uid=53301

Dzięki zdjęcia może łatwiej skojarzycie Nasza budowę. :wink:

Gorąco pozdrawiamy jednocześnie kibicując w jak najszybszemu ukończeniu Waszego domku.

:D :p

Witammmmmmmmmmmm....

Przyszłam po cichu -bardzo po cichu powiedzieć... że wczoraj pojechałam do Brzeska i... łot konta jakaś siła popchała mnie do sklepu z mulinami...

Poza tym, że gwizdnęłam orła na lodzie... aż torebką mi majtnęło i posladek zbity mam... Nu i tak to jest patrzeć się na wystawy skelpowe - przecena zimowa :o itp. I było nie duzo tego lodu...ale kto jak kto ale ja akurat musiałam polecieć...

Widziałam naprzeciwko dziewczyny -mało się nie posikały -zresztą ja sama chichrałam... Ale bół stłuczenia odczułam nieźle...

Weszłam do sklepu i....

Misiek mnie przepędzi z tym :lol: :lol: :lol: kupiłam kanwę Ecri -ale nie było tej gęstej, znowu mam z 12! ale co tam... Mulinki -gdzie też dopiero ma być dostawa i wiecie co... Pan mnie uprzejmy obsługiwał... U Pani była kolejka i ta Pani powiedziała :

-rusz się trochę z tym obsługiwaniem, bo kolejkę mam sporą :o :o :o

- przecież widzisz, że nie stoję, tylko kanwę tnę Pani

Przepraszam, a ja to kto? Nie klient :evil: :evil: :evil:

Potem podaję Panu numery mulin z DMC -braki :o z Ariadny dobieram...

A owa Pani mówi:

- własnie to będą cyrki -bo przyzwyczailismy do numerów i teraz szukaj po numerach! :evil: :evil: :evil:

No nieeeeeeeeeeeeee... traciłam już cierpliwość -to ja daję jej zarabiać, a ona takie teksty...

Pan nawet nie wiedział, jaka to kanwa, ale odrazu zauwazyłam, że nic tylko z 12! Taką w końcu mam, ale widziałam, że on nadrabia, jest miły itp. Dlatego kupiłam to... Ale będę szukała innego sklepu -ba nawet gdzies byłam, gdzie był spory wybór -tylko gdzieeeeeeeeeeeeeeeee? :roll: :roll: :roll:

Misiek nawet nie wie, że ja tutaj zakupiłam się w tooooo :lol: :lol: :lol:

Olaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ale się nasmiałam...

A suma sumarum -zawsze chciałam mieć taki fotel bujamy - kominek - o rany.... Toż ja powinnam nosić okulary....

Siwych włosów tez nie brak :roll: :roll: :roll: :o

:roll:

Czepek wezmę od dziecka- na basen ma... :lol: :lol: :lol:

Ty się śmiejesz Miśka, ale u mnie fotel bujany był już w planach jak zaczynaliśmy budowę ;) jeszcze go co prawda nie mam, ale będę mieć!! już wtedy wyobrażałam sobie siebie w fotelu przy palącym się kominku haftującą albo dziergającą... tylko nie jako babcię ale już teraz... ;) Mąż już uświadomiony w tym temacie ;)

ale...

okularki mam...

czepka brak...

siwych włosów chyba brak (jestem blondynką, więc się łudzę, że brak :roll: )

Ja na serio uwielbiam fotele bujane... u miska babci jest taki - super sprawa!!!!

I Olu podobnie jak TY miałam plan co do takiego fotela... przy kominku!!!!

Arctica to pewnie ma...

A krosna macie kobietki ?

Olu ta Twoja firaneczka jest cudna :wink:

Domek na żywo wygląda fantastycznie. :0 Co prawda ostatnie stadium Waszej budowy widzieliśmy we wrześniu, wtedy tez ostatni raz byliśmy w Polsce, ale czytając Wasz Dziennik zauważyliśmy ze macie już kompletne pokrycie dachowe, czego serdecznie gratulujemy.

Gorąco pozdrawiamy jednocześnie kibicując w jak najszybszemu ukończeniu Waszego domku.

Ło Jezoo zaraz odfrunę... :D :D :D Dziękuję za komplementy...

Sarę kojarzę -odrazu jadąc koło (chyba) Waszej Sary, powiedziałam do Miśka -popatrz to Sara, ktoś sobie buduje też :wink: :D

O ile dobrze kojarzę, to po drugiej stronie Niedźwiedzia....

Niestety żadnych zdjątek nie widzę -bo chce mojej rejestracji.... dlatego nie mogę sobie popatrzeć :cry: :cry: :cry:

O a mówią, że śiwat jest wielkiiiiiiiiiiiiiiiiiii! A tutaj proszę -sąsiedzi :D

My również kibicujemy WAM :wink: Pozdrawiam...

Szkoda, że nie mogę popatrzeć na zdjątka... :roll:

To moze się zarejestruję... :wink: :roll:

Aaaaaaaaaa i oczywiście bardzo się cieszę, że napisaliście! :D

Zarejestrowałam się.... i HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Zobaczyłam Wasz domek... i tym samym zgłupiałam, czy oby dobrze określiłam położenie :roll: :roll: :roll: Misiek to tylko zerknie to będzie wiedział :wink:

Ale zerknie za tydzień :wink:

Kawał dobrej roboty Przemku :wink:

Fajnie było Was zobaczyć :wink:

Nu i jak wrócicie z tej zagramanicy -to nic tylko kawusię trza po sąsiedzku na budowie wypic :D

Ło Jezoo zaraz odfrunę... :D :D :D Dziękuję za komplementy...

Sarę kojarzę -odrazu jadąc koło (chyba) Waszej Sary, powiedziałam do Miśka -popatrz to Sara, ktoś sobie buduje też :wink: :D

O ile dobrze kojarzę, to po drugiej stronie Niedźwiedzia....

Niestety żadnych zdjątek nie widzę -bo chce mojej rejestracji.... dlatego nie mogę sobie popatrzeć :cry: :cry: :cry:

O a mówią, że śiwat jest wielkiiiiiiiiiiiiiiiiiii! A tutaj proszę -sąsiedzi :D

My również kibicujemy WAM :wink: Pozdrawiam...

Szkoda, że nie mogę popatrzeć na zdjątka... :roll:

To moze się zarejestruję... :wink: :roll:

Aaaaaaaaaa i oczywiście bardzo się cieszę, że napisaliście! :D

hehhe niezle no nie spotkac sie na forum a nie w rzeczywistosci jak sie ma tak blisko do siebie.

Dobrze kojarzysz, chalupka stoi po drugiej stronie niedzwiedzia! :lol:

Bedziemy mieli blisko w razie czego :wink:

Na przyklad gdyby czasem na parapetowce malo gosci sie zjawilo to tylko krzykniesz a przez pola chetnie sie przebiegne. Spowrotem w stanie upojenia alkoholowego chocby sie przyczolgac trzeba bylo to nie daleko przynajmniej :D :D

My przylatujemy teraz na urlop w lutym i jak sie uda dachowke klasc bedziemy. Duze plany ale moze sie uda. :roll:

ahhaaaaaaaaaa... nu pewnie u WAS najpierw ta Parapetówka :wink:

A mówiłam przez fon Miskowi, że to po 2 stronie Niedźwiedzia, on -nieee że Wy po 2 stronie, ale myslę sobie... Sarę i to z tymi drzwiami garazowymi kojarzę tam a nie po 2 stronie rowu melioracyjnego :roll:

Czyli pomimo, że ja nie z Maszkienic -to jakoś projekty kojarzę :D

Trzymam kciuki za LUTY aby ciut cieplej było - bo znam chłód jak pokrywalismy u nas daszek... :wink:

No To rzut beretem do siebie mamy :lol:

U nas teraz okna będą a potem cos zapewne podłubiemy -o ile Misiek nie wyjedzie do pracki... bo guldeny budowlane muszą być :wink:

Trzymam kciuki aby udały się plany :wink:

Arctica to pewnie ma...

krosno - ma

fotel bujany - nie ma..................jeszcze :wink:

czepek - ino kąpielowy :roll:

ale kurcze tak looknęłam na allegro.. te fotele wcale nie są drogie :o http://allegro.pl/item890855153_fotel_bujany_jasny_ratan_meble_ogrodowe_prezent.html taki pierwszy z brzega... kupię sobie na pewno ;)

A tak w ogóle Miśka, bo chyba przeoczyłam... jak tam Twój zwrot VAT?

Bo.... my... znaczy Marcin... jedzie w za tydzień do US na poprawki (musiał wyjaśnić 3 fakturki).... poparafuje wszystko... i pani mu powiedziała... że planuje.... wypłatę VATU.... w połowie lutego!!! :D :D :D czyli... wyjdzie około 2,5-3 miesięcy od daty złożenia :D jak ja się cieszę... pewnie i tak nie na wszystko starczy, ale zawsze coś.....

Arctica to pewnie ma...

krosno - ma

Kochana Arctico a haftujesz na nim?

może wygodniej?

Ja tak wyszywam i laik jestem - daleko mi do tych pieknych łobrazków :wink: Tak zapytałam z ciekowści, bo wiesz... to tak jak z moja sztalugą -nie zawsze chce mi się ja rozkładać... :wink:

Czepka nawet kapielowego nie mam :o

Arctica to pewnie ma...

krosno - ma

ale kurcze tak looknęłam na allegro.. te fotele wcale nie są drogie :o http://allegro.pl/item890855153_fotel_bujany_jasny_ratan_meble_ogrodowe_prezent.html taki pierwszy z brzega... kupię sobie na pewno ;)

Bo.... my... znaczy Marcin... jedzie w za tydzień do US na poprawki (musiał wyjaśnić 3 fakturki).... poparafuje wszystko... i pani mu powiedziała... że planuje.... wypłatę VATU.... w połowie lutego!!! :D :D :D czyli... wyjdzie około 2,5-3 miesięcy od daty złożenia :D jak ja się cieszę... pewnie i tak nie na wszystko starczy, ale zawsze coś.....

no własnie z U.S. to ciut się wkurzyłam - podałam w tej rubryce adres korespondencji, tel. a oni wysłali na adres zameldowania że w ciągu 7 dni aby zgłoscić się, bo coś numeru nie widzą przepisu itp.

zadzwonił Misiek do U.S. i okzazło się, że że jest wsio... że przeoczyli...

Czyli sprawdzali nasze rozliczenie...

Cisza u nas Olu....

Też chciałabym aby wczesniej było ... super, że tak u WAS wyszło.... bo wiem, jak to jest gdy wpadnie grosz... :wink:

Skoro mineły 2 tyg. od telefonu miska i cisza...to chyba wsio ok? :roll: nie wiem...

Oj a a`propos foteli bujanych -zwracajcie uwagę na wytrzymałość wagową...!!!!

Miska babcia ma wiklinowy- ona to takie huherko... a pod rączką strzelił...

Ja wole mieć napewno masywniejszy, ze nawet ktoś siądze o wadze 100kg... chociaż nikog nie ma u nas... ale warto zwrócic na to uwagę...

Te fotele Olu są fajowskie!

Też jeden widzę u siebie... ale przed zakupem napewno miałabym kilka pytań :wink:

Kochana Arctico a haftujesz na nim?

może wygodniej?

:oops: :oops: :roll:

Długo się opierałam :roll: , ale teraz nie umiem bez :D

takie koślawe te x wychodzą, że nawet do koni ściągałam port :wink:

To cuś tak jak z moją mamą i tel kom. Tyle lat namawiałam, a teraz dodzwonić się do Niej nie idzie bo ciągle zajęte :o

Arctica to pewnie ma...

krosno - ma

no własnie z U.S. to ciut się wkurzyłam - podałam w tej rubryce adres korespondencji, tel. a oni wysłali na adres zameldowania że w ciągu 7 dni aby zgłoscić się, bo coś numeru nie widzą przepisu itp.

zadzwonił Misiek do U.S. i okzazło się, że że jest wsio... że przeoczyli...

Czyli sprawdzali nasze rozliczenie...

Cisza u nas Olu....

Też chciałabym aby wczesniej było ... super, że tak u WAS wyszło.... bo wiem, jak to jest gdy wpadnie grosz... :wink:

Skoro mineły 2 tyg. od telefonu miska i cisza...to chyba wsio ok? :roll: nie wiem...

Ja też tak chcę :cry: :cry: :cry: . Najpóźniej do końca lutego,wtedy miną 3 m-ce. A może zacznę ich nachodzić lub dzwonić :roll: . Zauważyłam,że gdy staję się upierdliwa,to dla uniknięcia moich telefonów zgadzają się na wszystko :wink: . Nie wiem tylko czy to efekt moich argumentów,czy efekt mojego zdecydowanego tonu,lub głosu :roll: :wink: :lol: . Powiedzmy,że to siła argumentów :wink: