margay 12.03.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witam Niedługo Swięta.... Pieczecie Mazurki? Właśnie się zastanawiam czy w tym roku nie upiec Co pitrasicie na te święta? Bo ja zerkam po tych kolorowych czasopismach i oczopląsu dostaję... Ja też w kolorowych czasopismach tylko tyle, że budowlanych. Na święta jedziemy do teściowej, więc się nie martwię. Ona wymyśla potrawy a my jej pomagamy. hihi ja też mam dobrze bo na gotowca do teściowej wyjeżdżamy, a że teściowa bardzo dobrze gotuje i jeszcze lepiej piecze to zawsze pojemy jak bąki A pogoda "fajna"...jak nie było na Boże Narodzenie płatka śniegu to teraz ze święconką pojedziemy saniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 12.03.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 i wymienić bieliznę na coś nowszego. Ja też wymieniałam ostatnio....na takie wielkie (antykoncepcyjne) majciory pod brzuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 12.03.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 i wymienić bieliznę na coś nowszego. Ja też wymieniałam ostatnio....na takie wielkie (antykoncepcyjne) majciory pod brzuch Mąż pewnie niezadowolony, ale co tam trochę postu mu nie zaszkodzi. Takie majteczki przy takiej pogodzie na pewno się przydadzą, dzidziuś będzie miał cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.03.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 i wymienić bieliznę na coś nowszego. Ja też wymieniałam ostatnio....na takie wielkie (antykoncepcyjne) majciory pod brzuch Mąż pewnie niezadowolony, ale co tam trochę postu mu nie zaszkodzi. Takie majteczki przy takiej pogodzie na pewno się przydadzą, dzidziuś będzie miał cieplutko. teraz to o męza bym sie nie martwiła....jakoś da rade a dzidziuś musi miec cieplutko!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 13.03.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 majciory pod brzuch zawsze w modzie całuski zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.03.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 margay - przecież tych "majciorów" na głowie nie nosisz,to co to komu szkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 14.03.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 majciory pod brzuch zawsze w modzie całuski zostawiam a jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 14.03.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 margay - przecież tych "majciorów" na głowie nie nosisz,to co to komu szkodzi tyż prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 14.03.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Ooooo.... jaki fajny temacik ... majciorowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 14.03.2010 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Ooooo.... jaki fajny temacik ... majciorowy Tematy to u nas różne -od staników budowlanych po majcory po pas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 14.03.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Bo to doborowe babsike towarzycho... Tylko Zbysio zdegustowany pewnie ... bo jakoś cichutki ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 15.03.2010 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Bo to doborowe babsike towarzycho... Tylko Zbysio zdegustowany pewnie ... bo jakoś cichutki ostatnio Zbysiu to juz do Szwecji dojechał na orbiterku -teraz zapewne wraca Nu coś ucichł... To ja myślałam, że tutaj kobietki napiszą mi przepisy, a one -łot do rodziny i z głowy.................. Ale WAM dobrze Jakoś przed BN to i pierniczki itp. A tutaj zerkam na te mazurki... i sama nie wiem... Nic tylko upiekę serniczek z brzoskwiniami -tym bardziej, że sprawdził się i pyszny i na duża blaszkę Ło i łoooooooooo a co ja będę dumać... jajca będą a to najważniesze Dzisiaj w sklepie zatrzymałam się przed barankami z lukru... Tak dumam ten nie -za duży, tu króliczki (zajączki ), patrzę jest!!!!!!! Hura akurat ostatni a taki jaki chciałam -nie za duży nie za mały W duchu myslę - udało mi się bo na końcu półki -schowany stoi. Wyciągnęłam rękę -sięgnęłam owego baranka zadowolona, ale tak patrzę na niego... a jemu co to... głowy nie ma I jakoś taka głupawka mnie złapała, chichrałam i chichrałam. Kupiłam wiekszego, ale z główką Wyobraźcie sobie, jaka byłam w szoku, gdy weszłam na konto dzisiaj, a tutaj... ZWROT VAT W dodatku kilka dni temu już był. A ja myslałam, że przyjdzie mi bite 6 m - cy czekać -u mnie do czerwca, a tutaj proszę bardzo. Niespodzienka. Najważniejsze, że wszystko było ok w WZM Bo jednej pozycji nie byłam pewna, czy dobrze w końcu odjęłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 16.03.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 No to same dobre wieści... kaska się przyda, nie ma to tamto ... Serniczek mówisz... jak sprawdzony i na dużą blachę (i tak znika w dwie godziny, do małej nie ma co piekarnika rozgrzewać ) to dawaj przepis... bedziem piec Mama mi przywiozła ostatnio baranka z cukru, ale takiego innego, wygląda jak gipsowy ... może przez to wytrzyma do świąt Misia... jak wiem, że wiecie, ale tak dla spokoju ducha... nie dajcie przypadkiem styropku pod ścianki działowe ... my działówki robimy na chudziaku (u nas trochę tłuściejszy ten chudziak), dopiero potem każdy pokój oddzielnie zalewamy wylewką Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 16.03.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Bo to doborowe babsike towarzycho... Tylko Zbysio zdegustowany pewnie ... bo jakoś cichutki ostatnio Zbysiu to juz do Szwecji dojechał na orbiterku -teraz zapewne wraca Nu coś ucichł... Dzięki za pamięć o mnie, żyję Ja mam cztery kobitki w mieszkaniu to wszystko już widziałem i żadny temat mnie nie rusza. Najlepiej jak robię zakupy zbiorcze i wiozę podpaski / sterta /, mała sęsacja przy kasie . Zwrot vat to to tak jakby lewa kasa . Na co pięknego pójdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 16.03.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam!! ale z Ciebie szczęściara.....już Ci kase zwrócili!! ..a ja nawet nie zabrałam sie do tego VAT-u. i nawet nie mam pojęcia jak do tego się zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 16.03.2010 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 No to same dobre wieści... kaska się przyda, nie ma to tamto ... Serniczek mówisz... jak sprawdzony i na dużą blachę (i tak znika w dwie godziny, do małej nie ma co piekarnika rozgrzewać ) to dawaj przepis... bedziem piec Mama mi przywiozła ostatnio baranka z cukru, ale takiego innego, wygląda jak gipsowy ... może przez to wytrzyma do świąt Misia... jak wiem, że wiecie, ale tak dla spokoju ducha... nie dajcie przypadkiem styropku pod ścianki działowe ... my działówki robimy na chudziaku (u nas trochę tłuściejszy ten chudziak), dopiero potem każdy pokój oddzielnie zalewamy wylewką Pozdrawiam serdecznie Arctica, to mi kołek zabiłaś... My wylewki i na nich ścianki działowe -z regipsów. Tak jak w projekcie. Aaaaaaaa bym zapomniała, w tych wylewkach wzmocnienie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 16.03.2010 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Bo to doborowe babsike towarzycho... Tylko Zbysio zdegustowany pewnie ... bo jakoś cichutki ostatnio Zbysiu to juz do Szwecji dojechał na orbiterku -teraz zapewne wraca Nu coś ucichł... Dzięki za pamięć o mnie, żyję Ja mam cztery kobitki w mieszkaniu to wszystko już widziałem i żadny temat mnie nie rusza. Najlepiej jak robię zakupy zbiorcze i wiozę podpaski / sterta /, mała sęsacja przy kasie . Zwrot vat to to tak jakby lewa kasa . Na co pięknego pójdzie ? Zbysiu to sensacja jest dla tych takich ciut zamkniętych ludzi. Ja Bogu dzięki też mam facecika, który kupi podpaski jak trzeba. Nu ale TY to zapewne ilością ludzi szokujesz Zbysiu zwrot vat pójdzie na cosik pięknego Najpiekniejszego... Na DOMEK Zapewne drzwi balkonowe -tarasowe 3 skrzydłowe i starczy na drzwi wejściowe - ewentualnie dołozymy do docieplenia budynku... nie wiem. Wiesz bez kredytu, to każdy grosik ważny A jak ma się cel - to pomimo, iz jestem kobietką i przechodzę wzdychając koło wystaw sklepowych, to cieszę się nawet ze styropianu Byle do przodu A ja zbyt duzo zwrotu nie miałam, bo wcześniej bralismy też sporo bez vatu -a to na jedno wychodzi Nu czasami korzystniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 16.03.2010 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam!! ale z Ciebie szczęściara.....już Ci kase zwrócili!! ..a ja nawet nie zabrałam sie do tego VAT-u. i nawet nie mam pojęcia jak do tego się zabrać Kaluś dasz radę odliczyć sama -spokojnie! Skoro ja odliczyłam, a nie cieprię takiej papierkowej roboty, to odliczysz... To nie trudne. Ja z początku jakieś wzory nawet zaczęłam tworzyć Najtrudniejsze w tym wzystkim to sprawdzić co się nada do odliczenia a co nie i nie szukaj żadnych kodów do towarów -teraz nie ma takiego wymogu... ja nie pisałam i nie szukałam. Żadnych PKWiU. Nie ma to nie ma Ja poświęciłam 2 dni i cyk zawieźliśmy do US. A teraz czeka mnie PIT Kala raz w roku możesz rozliczyć vat -WZM, mi podpowiedziała w US, że najlepiej pod koniec roku, bo wtedy uzbierasz te faktury za rok... i nie ma jeszcze tych PIT-ów. U Ciebie, będziesz mogła spokojnie z 2009 roku dołączyć faktury do WZM i te z tego... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 16.03.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Arctica, to mi kołek zabiłaś... My wylewki i na nich ścianki działowe -z regipsów. Tak jak w projekcie. Aaaaaaaa bym zapomniała, w tych wylewkach wzmocnienie będzie. Eeee... ja myślałam, że normalne, murowane... jak k-g to nie było marudzenia ... tak mierzę własną miarką i nie mogłam się dodumać dlaczego najpierw wylewki później ścianki ... i przypominam się z sernikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 16.03.2010 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Arctica, to mi kołek zabiłaś... My wylewki i na nich ścianki działowe -z regipsów. Tak jak w projekcie. Aaaaaaaa bym zapomniała, w tych wylewkach wzmocnienie będzie. Eeee... ja myślałam, że normalne, murowane... jak k-g to nie było marudzenia ... tak mierzę własną miarką i nie mogłam się dodumać dlaczego najpierw wylewki później ścianki ... i przypominam się z sernikiem Kochana... oto przepis na 1 str. jakoś 2 post -to mój przepis -sprawdzony znaczy się http://forum.muratordom.pl/przepisy-obiadowo-deserowe-pan-z-kola,t172038.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts