budulec1 23.05.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Z widoku zdjęć wnioskuję, że na ściance kolankowej jest zrobiony wieniec który idze poprzez ścianę szczytową (zdjęcie nr 2), a to oznacza, że wszystko jest ok i nie musi być w tym przypadku trzpieni. a ja wnioskuję z Twojego postu, że masz blade o tym pojęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 23.05.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Spałbym spokojnie, gdyby ten wieniec obejmował cały budynek a tutaj kończy się w połowie ścian szczytowych. ... A ja bym spał spokojnie jakby ten "wieniec" był zwymiarowany jak belka 11 m, a nie jak zwykły oczep. Rzeczywistość jest tak, że na pewno będzie się rysowała ściana u podstawy. Przy dużych obciążeniach jętki będą pracowały jak kleszcze, czyli na rozciąganie. Chcesz uniknąć problemu to wstaw płatwie. Skonsultuj to wszystko na miejscu z konstruktorem. Jeśli poza tą nieszczesna scianką masz wszystko solidne skonczy sie na zarysowaniach. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 23.05.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Nie wiem jak co niektórzy mogą pisać, że tak zostawić czy coś w tym stylu. Dla mnie jest to sytuacja nie do zaakceptowania. Kto zawinił to jedna sprawa, a druga to szukać kogoś kto coś poradzi, kogoś kto naprawde sie na tym zna a nie zgaduje. Komo80 powinieneś się tym zająść bo tu chodzi o twoje bezpieczeństo, pomijam sprawe odbioru, wpisów do db bo to już zupełna abstrakcja dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komo80 27.05.2009 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Jestem po konsultacji z konstruktorem.Beda musieli jednak wyciac od srodka silke, zespawac prety wienca z pretami stropu i zalac betonem, tak dla swietego spokoju. Mam nadzieje ze to wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 28.05.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Jestem po konsultacji z konstruktorem. Beda musieli jednak wyciac od srodka silke, zespawac prety wienca z pretami stropu i zalac betonem, tak dla swietego spokoju. Mam nadzieje ze to wytrzyma. Te tasmy wzmacniajace wydaja mi sie szybsze i mniej inwazyjne (pisalem wyzej), ale jak w sumie woli konstruktor. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdi12 28.05.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 zespawac prety wienca z pretami stropu i zalac betonem, Zbrojenie tych słupków powinno być powiązane ze zbrojeniem wieńca już w czasie wylewania tegoż, a tak to tylko klejenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.05.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 zespawac prety wienca z pretami stropu i zalac betonem, Zbrojenie tych słupków powinno być powiązane ze zbrojeniem wieńca już w czasie wylewania tegoż, a tak to tylko klejenie... otóż nie, nie klejenie pod warunkiem spawu konstrukcyjnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdi12 28.05.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 pod warunkiem spawu konstrukcyjnego oswieć mnie o co kama, bo ja mam tylko 135 - uprawnienia podstawowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 29.05.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 jest coś takiego jak uciąglenie zbrojenia poprzez wykonanie spawuspaw musi spełniać odpowiednie warunki, jakie - zapewne długość, grubość i coś tam jeszcze, ja się na tym na tyle nie znam, aby coś konkretnego podać, od tego jest ten co spawau nas stosuje się zakładki zbrojenia, spawanie jest marginalnea np cała Rosja - spawa (lub spawała) pste 135 to w mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdi12 29.05.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 W Rosji nie byłem ale jeszcze w szkółce swego czasu uczyli mnie , że zbrojenie tylko na zakład... te 135 to w mm? -pojecia nie mam dlaczego akurat ta liczba odnosi się do oznaczenia zakresu moich uprawnień do spawania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 29.05.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 delikatnie powiem, źle Cię "uczyli" uwierz choć w tym konkretnym przypadku to raczej już bym wiercił i wklejał są cudowne kleje do kotwień, od lekkich po ciężkie jakoś bardziej cywilizacyjnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.05.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Aby zbytnio nie ingerować w wieniec też bym radził wkleić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdi12 29.05.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 delikatnie powiem, źle Cię "uczyli" uwierz nie obraziłem się , w końcu to było w 1987r. Wiadomo technologia materiałów kroczy cały czas do przodu a że to nie za bardzo moja brańża się już nie wypowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts