katrina78 16.05.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 No właśnie... jest taki duży wybór wózków aż głowa boli. Dzidzia wkrótce będzie na świecie a my nadal szukamy. Jakie polecacie wózki, a jakie lepiej omijać?Napewno chcemy żeby wózek miał dmuchane duże koła.Rady rodziców mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 16.05.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 my z zonka kupilismy Xlandera XA lekki, zwrotny itd... teraz jest nowa kolekcja http://dino.sklep.pl/nowy/advanced_search_result.html?keyword=xa pozdrowionka poszperaj na tym forum http://www.babyboom.pl/forum/ ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec/wyczytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.05.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Mi żona przebąkuje coś o Xlander X3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 18.05.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Ja kupiłem mikrusa alu sprint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 19.05.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Polecam polski wózek wzorowany na włoskiej Inglesinie czyli Marita firmy Roan. http://www.wozki.alefajne.pl/product_info.php/pName/wozek-roan-marita-kolor-915/cName/wozki-dzieciece-roan-marita?osCsid=0c343e02efe0678117696c07f5a26835 Sprawdził się rewelacyjnie przy dwójce dzieci i dalej jest nie do zdarcia . Z dużych plusów, na które zwraca się uwage dopiero po rozpoczęciu użytkowania to : - lekkie prowadzenie (jedna ręką można zmienić kierunek jazdy i unieść przód wózka przy zakręcie lub wjeżdżaniu na przeszkdę typu wysoki krawężnik) -miękkie zawieszenie (mozna bujać - baardzo ważne ), -baardzo duża gondola (najwieksza ze znanych mi wózków) z możliwościa podwyższania części pod głową w kilku pozycjach (ważne jak maluch ma 4-5 miesięcy i leżeć już nie chce a na spacerówkę za wcześnie - mój syn urodzony 28 III jeżdził dzięki temu w gondoli do stycznia następnego roku !!!), może tez spełniać rolę kołyski - specjalnie wyprofilowana. - spacerówka dołączona do wóżka jest bardzo duża i niżej mocowana do wózka niż w większości dwufunkyjnych wózkach. Dziecko nie jedzie na wysokości , tylko tak jak w zwyjkłej spacerówce. Po rozłożeniu na płask śpi spokojnie 2-3 latek. Mozna zamontować przodem i tyłem. - dwa pokrowce - na gondolkę i osobno na spacerówkę - bardzo praktyczne - dwie pozycje ustawienia wysokości rączki wózka (dla osoby wyskoiej i niższej ) - bardzo duży, metalowy kosz pod wózkiem (dla mnie to było bardzo wazne - zapakowałam zakupy z kilku sklepów podczas spacerów). - duże pompowane koła Wady: względu na wymiary gondoli i spacerówki ciężki jak na wózek. Generalnie jest to taki klasyczny wózek, bijący na głowę wszystkie pozostałe w tej klasie cenowej (ok. 1100zł) i wiele droższych. Byc może są teraz super wynalazki, z których sa równie zadowoleni użytkownicy, ale one kosztuja już dużo wiecej . Po przeglądzie rynku wózków i po mojej rekomendacji wózek kupił własnie mój pracownik dla swojego świeżo urodzonego synka i potwierdza moje zdanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 19.05.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 potwierdzam zalety marity wada ? ciężki, zwłąszcza z zawartoscią - ale jak mie mieszkasz na 3 piętrze to nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 26.05.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 szukam wózka głębokiego w tańszych pieniądzach, dlatego że jest on tylko "na chwilę". Wolę zainwestować w lepsza spacerówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_ella 26.05.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Jako natka rocznego dziecięcia moge powiedzieć jedno - faktcyznie wózek głeboki jest tylko na chwilę.... fajniej kupic później fajną spacerówkę... ale... jeśli dziecię rodzi się wiosna / lato to przynajmniej do końca roku bedzie potrzebowało głębokiego wózka - tzn pół roku... Zimą fajniej jeździ sie po śniegu i błocie duzymi kołami - ale nie koniecznie pompowanymi- te są cięzkie.... naprawdę cieżkie i wcale pieknie nie wyglądają... Dobrze sprawdzaja sie również koła tzw piankowe... ale dosyc duze... co moge polecić z własnego doświadczenia to przednie skrętne koła z możliwoscią blokady - no super sprawa!!! duzy kosz pod wózkiem - jest potrzebny uwierzcie.... i co ja bym zrobiła?? kupiłabym Quinny używanego - trójkołowego - bo właśnie używa się krótko a takie małe dziecię nie zniszczy... w tym wózku fajne jest to że można dokupić fotelik samochodowy maxi cosi (jeden z najbezpieczniejszych w przedziale wiekowym 0-9) który wpina sie w stelaż - co jest serio bombowe i przydatne - szybkie zakupy w sklepie.... itd itd... no i można wpiąć siedzisko spacerowe zimą w stelaż i przejeździć do przyszłego lata.... a wtedy jako spacerówkę polecam maclarena a quinny moze zostac bo na piasek, leżne drogi prawdopodobnie bedzie nie zastąpiony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia0707 03.06.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Dla noworodka najlepsze są wózki na paskach nie na amortyzatorach, na pewno duże kółka (pompowane są ciężkie i czasami łapią kapcia ja mam na piankowych i jestem zadowolona) dobrze by było gdyby miał nosidełko w komplecie i możliwość wmontowania fotelika samochodowego to duże ułatwienieNależy zwrócić uwagę na głębokość gondoli i czy nie ma ryzyka wysunięcia się dziecka przez tylną część Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia0707 03.06.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 [szukam wózka głębokiego w tańszych pieniądzach, dlatego że jest on tylko "na chwilę". Wolę zainwestować w lepsza spacerówkę.]Polecam kunert tylko 524 wielofunkcyjny ma również funkcje spacerówki, możliwość wmontowania fotelika samochodowego przenośne nosidełko i torbękoła piankowe lub pompowane na paskach ja jestem z niego zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 04.06.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 st_ella, mam Quinny i nie zgadzam się że na piasek i leśne drogi jest niezastąpiony. To typowy wózek miejski i to na równe chodniki. Gondola bardzo mała co ma jednak swoje plusy, bo jak dziecko było małe kładliśmy je do siebie do łóżka właśnie w gondoli. I tak prawdę mówiąc jak synek troszkę podrósł to praktycznie używaliśmy wózka z fotelikiem maxi cosi. No i jeżeli ktoś mieszka w blokach na piętrze to kolejny plus - waga wózka - jeden z lżejszych. Spacerówka moim zdaniem jest zbyt płytka i w pozycji pionowej zdarzało się, że moje dziecko po prostu ześlizgiwało się z siedziska. Natomiast do spania po ustawieniu pozycji poziomej bardzo wygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna111 04.06.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 ja mam Adbor wielofunkcyjny, koła pompowane, wygodny, lekki w prowadzeniuteraz korzysta z niego moja druga pociecha:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.06.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 ostatnio byłam w sklepie oglądać wózki i znajoma, która tam sprzedaje bardzo mocno polecał mi ten wózekhttp://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=291Ktoś już ma? To podobno jakaś nowość.[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 05.06.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 my kupiliśmy Coneco V3 Viper fajny ale nie do końca ten Tako ma szwagierka - jest lżejszy, może ciut gorzej wykonany (bardzo dokładnie patrząc) tak to ciekawy, lekki, całkiem zwrotny minusem dla mnie (oprócz tego że szwagierka kupiła wcześniej ) było dziwne odczepianie gondoli i innych w moim Coneco dwa przyciski i ciach wyjęte - tutaj dziwne dźwigienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeszol 05.06.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Ja z czystym sumieniem mogę polecić coś ze 'stajni' Emmaljunga My mamy coś takiego: http://www.90n.pl/sklep/product/p/130/emmaljunga,smart,duo,combi.html tylko pewnie wcześniejszy model, bo starsza córka ma już ponad 3 lata. W zestawie mamy gondolę i spacerówkę więc dla jednego dziecka to spokojnie może być jedyny wózek z jakiego będzie korzystać, potem i tak przesiądzie się na hulajnoge albo rower Zalety 1) jakość wykonania i trwałość - u mnie przetrwał 2 dzieci i żaden element nie uległ zniszczeniu, 2) duże pompowane koła, które ułatwiają jazdę w trudnym terenie np. piaszczysta plaża, 3) wózek zarówno w wersji gondolowej jak i spacerowej jest doskonale wyważony więc nie jest problemem podjechanie pod wysoki krawężnik, nawet drobna kobietka jedną ręką uniesie przednią oś do góry Wada: Wózek jest ciężki - co prawda i gondolę i spacerówką można wypiąć ze stelaża ale i tak trochę ważą - miałem okazję wnosić go na 3 piętro i uważam, że to nie jest wózek dla mieszkających wyżej niż na parterze. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romek32 24.06.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Emmaljunga jest ok, ale ma dwie wady. Jest droga i wystepuje w ciemnych kolorach. Osobiście wole wózek polskiej produkcji Roan Marita, ktory wzorowany jest wlasnie na Emmaljundze, ale kosztuje duzo mniej. Ogladalem Marite i zrobila na mnie dobre wrazenie. Zarowno jakosc wykonania jak i walory uzytkowe takie jak chocby mozliwosc bujania jak w kolysce po odpieciu gondoli ze stelaza wozka, bardzo mi odpowiadaja. Zastanawiam sie tez nad dokupieniem fotelika Roan dzieki czemu wybierajac sie na zakupy nie bede musial brac calego wozka. Wystarczy, ze wezme dziecko w foteliku, ktory wepne w stelaz wózka. A za zaoszczedzone pieniadze kupie zonie lezaczek w ktorym bedzie mogla nosic dziecko po calym mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 25.06.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Ja mam Jedo Bartatina i jestem bardzo zadowolona. Z tego co się wiem jest to wózek bardzo podobny do marity, tyle że na paskach. Na szczęście nie muszę go nosić, bo jest ciężki, ale ma: - PASKI - dla mnie to było najważniejsze przy wyborze wózka - teraz bujam sobie dzieciątko na tarasie i spokojnie zasypia a na wertepach nie rzuca dzieckiem tylko delikatnie buja, - dużą gondolkę a córka przy urodzeniu już miała 4 kg, - duże pompowane kółka - super sprawa przy nierównym terenie i wertepach, - i drobniejsze rzeczy: buda składa się bez kliknięć wzięc nie obudzi nawet przy płytkim śnie, sześć ustawień rączki, proste składanie stelaża, na który nakłada się gondolkę spacerówkę albo fotelik w równie prosty sposób. Co do ceny to komplet, tzn. stelaż, gondola, spacerówka i fotelik samochodowy kosztowł ok. 1300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 19.06.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Mam problem bo tyle jest wózkow dla dzieci że sama niewiem jaki mam wybrać xlander czy kees ?Może wy mi coś podpowiecie. Mój synek urodzi się w październiku. Ważna jest :-waga -zwrotność -pompowane koła-wygląd też był istotny-stabilność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.06.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 z całą pewnością strzeż się Tako, na który dałam się namówić. Badziewie niesamowite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 19.06.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 My z braku kasy (no i szkoda kasy na taki krótki "wydatek")pożyczyliśmy od kuzynki, modelu nie znam, ale jak żona przetestuje to się podzielę opiniami.Często po znajomych można dostać wózek. I tak dorobiłem się 5 wóków!!!!!!! 3 oddałem dalej, jeden gorszy będzie w domu (4 piętro) a lepszy w piwnicy, na spacery.Dla mnie najważniejsze ,żeby miał uchwyt do wędki...............Tanim źródłem pozyskanie wózka jest chodzenie do szkoły roszenia.............tam się można powymieniac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts