Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

swietny sposob na wyciaganie kleszczy

madd

Recommended Posts

Sorry, ze zaczynam nowy temat, bo o kleszczach bylo juz sporo. Ale wlasnie wyprobowalam nowy sposob na wyciaganie kleszczy wiec moze sie komus przydac.

Zazwyczaj trzymanie kota i wyciaganie kleszcza kosztowala nas (mnie i meza) sporo wysilku.

Az do dzisiaj gdy dowiedzialam sie jak to robic.

Bierzesz kota, sadzasz na kolanach, i uwaga najwazniejsze - trzymasz za kark lekko naciagajac skore. Kot sie kladzie i jest potulny.

Wyciagasz kleszcze, puszczasz kark i wkurzonego kota. I po bolu!!!!

Miziać to ja moge chlopa swego a nie kleszcza :wink:

Jakoś mnie to kurestwo obrzydza. W zeszłym roku skurwiel mi sie w szyje wczepil i mialam przeboje.

Tak czy siak ponad miesiac temu posmarowalam moje gadziny advocate. Spokoj byl. no ale to ponoc miesiac dziala, wiec je musze znowy posmarowac.

Fiprex tez uzywam, zakraplam co miesiac psy i kota. Mimo kropli w kwietniu kot zlapal kilkanascie kleszczy przez miesiac, pd maja tylko jeden, wiec wydaje mi sie, ze wysyp kleszczy byl w kwietniu. Zwierzaki zakraplam az do poznej jesieni co miesiac, potem co 3 msc.

Miziać to ja moge chlopa swego a nie kleszcza :wink:

Jakoś mnie to kurestwo obrzydza. W zeszłym roku skurwiel mi sie w szyje wczepil i mialam przeboje.

Tak czy siak ponad miesiac temu posmarowalam moje gadziny advocate. Spokoj byl. no ale to ponoc miesiac dziala, wiec je musze znowy posmarowac.

Klaszcz wredne stworzenie, a osobiście współczuje, pewnie miesiąc musiałaś brać leki...

daggulka pierwszy raz słyszę o mizianiu kleszczy :D pewnie niedługo wymyśla specjalną muzykę relaksacyjną, żeby same wychodziły

:wink:

Jeżeli chodzi o kleszcze ja od kilku lat używam Ektopar. Mieszkam pod lasem, kleszcze tu sa jak arbuzy, potrafi to ścierwo przyjechać do domu na psie, ale nie smakuje mu ten srodek, wiec czasami znajdujemy dziada na podłodze albo legowisku. Ten środek kosztuje ok 10PLN i tak jak inne stosuje go się raz w miesiącu. Jest tani bo krajowego producenta.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

czytam, czytam ... współczuje zwierzakom :(

nasz pies miał kilka razy pojedynczo , kota raz ... nie mają obrozy (choć kupiłam i lezy w szafce profilaktycznie :roll: ) , nie były kropione specyfikami

nie wiem ...dlaczego u nas kleszczy niet, a 100 km dalej u mojej mamy na wsi kot przynosi po kilka dziennie :o

chyba wiedzą że się diabelnie robali brzydze i nie przyłażą :wink: :oops: :lol: