Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynk szlachetny silikonowy

Recommended Posts

Witam. Bardzo proszę o doradzenie mi jakiego producenta tynk szlachetny silikonowy wybrać, w którym przypadku cena idzie w parze z jakością, gdzie nie ma mowy o jakiś późniejszych nieprzyjemnościach. Krótko mówiąc, który jest najlepszy.

Mile widziane opinie użytkowników, którzy mieli styczność z wieloma tego typu produktami.

EDIT: Czy tynki te lepiej nakładać ręcznie, czy pistoletem natryskowym?

Tynk silikonowy firma - STO . Drogi i Dobry . :wink: Zresztą to jest wzgledne . Oczywiście tynk elewacyjny . Nazwy nie pamietam . Mam go 5 lat i nic się nie dzieje . U sąsiadów tynki akrylowe mocno wyblakły i od strony północnej i zachodniej zazieleniły się . Oczywiście kładziony ręcznie . Mam nadzieję , że o taki tynk ci chodziło .

Witam. Bardzo proszę o doradzenie mi jakiego producenta tynk szlachetny silikonowy wybrać, w którym przypadku cena idzie w parze z jakością, gdzie nie ma mowy o jakiś późniejszych nieprzyjemnościach. Krótko mówiąc, który jest najlepszy.

Mile widziane opinie użytkowników, którzy mieli styczność z wieloma tego typu produktami.

EDIT: Czy tynki te lepiej nakładać ręcznie, czy pistoletem natryskowym?

Cienkowarstwowe tynki elewacyjne nakłada się ręcznie, przy pomocy pac ze stali nierdzewnej, a nastpnie nadaje im się strukturę przy pomocy pacek plastikowych. Istnieją jednak wyjątki - jest kilka tynków, gdzie strukturę nadaje się również pacami metalowymi.

Bardzo polecam tynki STO (bardzo dobre - drogie) lub GREINPLAST (bardzo dobre - rozsądna cena)