gosiawojtekmm 16.05.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Witam,długo szukałem informacji ale nie znalazłem, więc pytam. Mam już stan zero i ściany idą w górę- z Porothermu. 20 palet już dojechało, murarze murują... i tu mam wątpliwości co do jakości cegieł - czy to prawda, że porotherm może być "zsiniały", nie jest jednolicie pomarańczowy, ale na jednej ze ścianek jest koloru ciemno-szarego ??? murarze twierdzą , że tak jest wypalony w fabryce i ze nie jest to żadna wada materiału;po drugie część pustaków jest popękanych - niektóre na bokach(no dobrze, są brane do cięć), ale niektóre w środku wzdłuż, z niektórych odpada wierzchnia warstwa - chyba to nie jest normalny stan rzeczy; murują popękaną stroną do środka budynku;czy takie pustaki podlegają reklamacji??? czy można ich używać bez wpływu na konstrukcję i izolację?? już nie wiem...pomóżcie[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 16.05.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 U mnie w każdej oryginalnej palecie było po kilka szt pustaka 30stki właśnie wyglądajacego w podobny sposób, ale nie były popękane, co najwyżej obtarcia wynikające z transportu. Poprosiłem murarzy aby takie pustaki odkładali na osobną paletę do zwrotu do hurtowni, która była największą zakałą mojej budowy (niesłowni, dostawy nie w terminie a co za tym idzie spowolnienie prac) ale po kilku zgrzytach wymienili pustaki i od tej chwili nie chciałem mieć z nimi nic wspólnego. Zapłaciłem za towar dobrej jakości więc rządałem takiego towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemasek114 16.05.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Spróbuj zareklamować, zwłaszcza z tym odpadaniem warstwy jest coś nie tak. Moje pustaki były jednego koloru, może był lekki odcień, ale to zależy od partii jak była wypalana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiawojtekmm 17.05.2009 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Na jednej palecie (60szt) naliczyliśmy z zonką 6 szt pustaków uszczerbionych, co daje 10% ubytków. Coś za dużo, od jutra odkładamy na boczek i do hurtowni.Dziękii pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts