urbit 22.11.2003 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 Właśnie jestem na etapie zalewania stropu typ terriva, i robotnicy się niewyrobili w jeden dzień.Słyszałem ze strop powinien być zalany przez jeden dzień?Czy można zalewać strop przez dwa dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 22.11.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 Ja tez slyszalem, ze raczej w jeden. Jak bedziesz robil to etapami to nie bedzie sie to wszystko trzymalo kupy. Slyszalem opowiesci, ze niekiedy ekipy, jesli nie maja betonu z cementowni i z gruchy, to potrafia przez 2 doby non stop pracowac...zeby nie robic przerw. Moze sie myle, albo za bardzo strasze, ale tak slyszalem. Sprawa pewnie jest pilna, odpowiedzi nie bylo...to napisalem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 22.11.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 jeżeli jest to strop teriwa to można, ja tak zrobilem. Jednego dnia zaleliśmy wszystkie belki i elementy zbrojenia a drugiego dnia cienką warstwe wyrownująca.Strop wyszedł super.Zaznaczam ze odstep miedzy zalewaniem poszczegolnych warst wynosil ok 12 godzin. W przypadku stropu monolitycznego mysle ze taki sposob zalewania jest niedopuszczalny pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts