damianexus 19.05.2009 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 -proszę jeszcze o wyjasnienie kilku kwestii czym rózni się jakość paneli wyprodukowanych przez hormanna od produkowanych w zakładach powiedzmy prywatnych, bo bardzo mnie to ciekawi - jakość montażu faktycznie tu trzea pilnować aby nie było zadnej fuszerki. Autoryzacją mnie nie przekonasz bo znowu odwołam się do samochodów. Mianowicie 2 lata temu w moim służbowym aucie w salonie autoryzowanym przy jakze uprwanionych mechanikach została przeprowadzona błędnie wymiana podstawowych rzeczy w siliniku co zaskutkowalo uszkodzeniem całego układu paliwowego. Naprawa kosztowała 13tys w rezultacie i sprawa w sadzie ciagnie sie do dzis- gwarancja to faktycznie duzy plus bo pozwala na spanie spokojnie oczywiście ich opłata to juz nie ciekawa sprawa- załóżmy nawet ze Czesio upada i nie produkuje juz bram to wybacz ale widzialem te rolki i jakbym sie uparł to sam bym je zrobił heheh wykona je kazdy ślusarz za grosze ..wiem bo mój sasiad to bardzo wzięty slusarz i sam mi to mówił- "eżeli przyjrzysz się dokładnie konstrukcji bramy to zobaczysz że co rawda kosmicznej technologii tam nie ma ale też dobrej bramy w warsztacie przydomowym zrobić się nie da, a jeśli już Czesio wyprodukuje ją w tak rewelacyjnej cenie to można się domyślić jakiej jakości i pochodzenia komponentów użyje" ten argument do mnie nei trafia preosze wyjasnij o jakie roznice w konstrukcji bramy dokladnie chodzi? - atesty antywlamaniowe sa mi całkoiwcie zbedne i mowie o tym szczerze bo w jakim celu:) wokól domu mam okna , kno tarasowe o wielkosci 350cm szerokosci przez ktore duzo latwiej jest wejsc niz przez brame:) Audi mają najlepsze zabezieczenia na swiecie a zerknij w statystyke ile ich sie kradnie ....to do mnie nie trafia kompletnie moze dizwny jestem ale to dla mnie bzdury:)- co d owspolczynnika oporu to szczerze jesli on kosztuje kilka tysiecy to sobie daruje poznawanie go:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 20.05.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Myślę, że dalsze wywody nie mają sensu to jak dyskusja czy kupić nową astre za 60 tys czy 4 letnie audi a4 za te same pieniądze. Jedni kupią to a drudzy co innego. Na szczęście Bóg dał nam wolną wolę. Wybrałeś bramę za 2500 to ją kupuj, po co stę stresowac i tracić energię. A w zasadzie jak masz tak dobrego ślusarza obok, a penle łatwo się robi to nic nie stoi na przeszkodzie aby ją zrobić w domu przy pomocy owych znajomych. Będzie najtaniej i równie dobrze, jak nie lepiej, w końcu dla siebie, kosmicznie ją dopracujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 20.05.2009 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 w zasadzie mas zrację Dziekuję bardzo za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 20.05.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 -proszę jeszcze o wyjasnienie kilku kwestii czym rózni się jakość paneli wyprodukowanych przez hormanna od produkowanych w zakładach powiedzmy prywatnych, bo bardzo mnie to ciekawi Jednak dopowiem. Jeśli ten mały warsztat używa takich samych maszyn do produkcji tych paneli to najprawdopodobniej będzie miał lepszą jakość niż duża firma. jestem w stanie jednak dać głowę, że mały zakład nie korzysta z takich samych maszyn, bo nie byłby małym zakładem. Część z tych maszyn ma ewidentny wpływ na jakość (choćby dokładność) wykonania, a część nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 26.05.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Z tymi gwarancjami u Hormanna to nie wygląda tak różowo.Wczoraj firma autoryzowana przez nich założyła mi bramę.Dali swoją kartę gwarancyjną w/g której okres gwarancji wynosi tylko 12 m-cy (bo innej nie mają!).Na stronie producenta oprócz samych stwierdzeń ,że na bramy 10 lat,a na napędy 5 lat gwarancji nie można nic innego znaleźć.Dzisiaj po mojej interwencji na infolinii Hormanna mailem przesłano mi "Warunki Gwarancji-garaż-" w których to napisano że:"...10-letnia gwarancja ,jest gwarancją na bezpieczne użytkowanie bramy,a także zapewnieniem dostępu do części zamiennych przez ten okres.Producent interpretuje to w ten sposób,iż gwarantujemy możliwość otwarcia i zamknięcia bramy w okresie10-lat. ... Gwarancja do bram garażowych jest liczona przy 5 cyklach dziennie tak samo w przypadku napędów. ...""...Pozostałe warunki gwarancji i sprzedaży w Ogólne Warunki Sprzedaży Hoermann Polska Sp.z o.o. ...""...Obowiązek pozyskania Karty Przeglądów Gwarancyjnych lub książki gwarancyjnej obciąża klienta. ..."Co myślicie o tych zapisach?Cała ta "gwarancja " na 5 i 10 lat wydaje mi się jakaś dziwna i jakoś mało zrozumiała.Teraz chyba wiem dlaczego Autoryzowany Partner Hoermann nie daje klientom ani warunków,ani gwarancji od producenta ,a tylko swoją na 12 miesięcy i nie chce dać fabrycznej instrukcji obsługi i konserwacji (też oparło się o Hoermanna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 26.05.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 ja się odezwę w sprawie cen... akurat w miejscowości gdzie mieszkam jest zakład Czesiek & Sons produkujący bramy segmentowe... no to walę do nich jak w dym (trzeba oszczędzać gdzie się da) i pytam jaka będzie cena za bramę 5m no to oni mi sru... ceną... mina mi się wydłużyła i mówię spokojnie.. Ale panowie, wasza cena jest o 1500zł wyższa niż za bramę Hormann, i montaż jest na dodatek 500zł droższy A oni mi na to że to ich nie obchodzi bo oni mają takie ceny. No to podziękowałem i zakupiłem bramę Hormanna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts