Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

...."samotność"...

Bramer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 275
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WITAM

DŻEM to Dżem i nic więcej. Ale Boga też nie ma , i dlatego nie przyjmie mnie kiedy odejść przyjdzie czas - to dzieje się w mych snach .

Dlaczego świat stał się taki poj....ny? Czemu liczy się tylko kasa? Dlaczego zwykły człowiek to śmieć? Skąd wziąć tą pier.....ą kasę żeby starczyło do następnej wypłaty? Ile można pracować dziennie i niewiele z tego mieć? 14, 15 a może 24 godziny ? Czemu człowiek pracujący na zachodzie jest w stanie utrzymać rodzinę , wyjechać na wakacje ,ferie, wyremontować lub stawiać dom, zmienić auto, kupić plazmę , opłacić przedszkole, itd, - a ja nie mogę?

Czy jestem chwastem , debilem , plebsem, ? Czym się różnię od np. Pana doktora? Co mam mówić dzieciom? Kiedy wreszcie będę miał na swojego dentystę? Nawet i L&M czerwone człowiekowi odbierają, znowu podwyżka.

Czemu rządowi nie zależy żeby taki chwast się szybko wykończył na raka płuc?

Dlaczego dolar spada euro spada a benzyna drożęje czeeeeeeemu?

Czemu ponoć mamy wolny rynek a są równi i równiejsi? Ch...j z taką pseudodemokracją. Po co Rosołowi służbowy samochód z własnym kierowcą?

Czemu taki glut żyje na nasz koszt?

Mam dosyć -chciałbym choć raz poczuć się jak doktor ,poseł, dyrektor, menager, lub redaktor(gwiazda)z TVN-u

Żonaty ale zdołowany. Pozdrawiam

Dlaczego świat stał się taki poj....ny? Czemu liczy się tylko kasa?

Tłumacze sobie zawsze , że nie jest lekko ..... ale mogłoby być gorzej ......

Może to co napiszę teraz zabrzmi jak slogan ..... ale uświadomiłam sobie coś ostatnio .... podzielę się swoimi przemyśleniami .....

Że w życiu ważne są małe przyjemności ...... ważne jest to co czuję ...... to co przeżyłam .... to co tu i teraz ...... to co mam w emocjach , w uczuciach .....

ważne , żeby nie być zabieganym ...... żeby znaleźć chwilkę na spotkanie z przyjaciółmi , na herbatkę , na odprężenie , na pozytywne myśli .....

Że praca to tylko praca ..... kasa to tylko kasa ...... rzeczy nabyte .....

A gdzie w tym wszystkim ja....?

Często jestem ostatnia ..... odsuwana na koniec swoich własnych potrzeb ....

Jestem ważna ..... dla siebie przede wszystkim .....

To , ze pracuję po 10 godzin , to że nie mam czasu dla przyjaciół ,dla rodziny , to że nie mam czasu na drobne przyjemności , na chwilę zamyślenia ....... to mój wybór ..... a może ucieczka?

Może czas na zmiany ........ na poukładanie od nowa priorytetów?

Na to, żeby zadbać przede wszystkim o siebie ....... ?

czego i Tobie , stasiek&gośka - życzę :wink:

"In Through the Out Door", rok 1979, utwór ostatni

Led Zeppelin - I'm Gonna Crawl

mnie się on bardzo bliźniaczo zawsze kojarzy z tą balladą 8)

http://nonckiewicz.wrzuta.pl/film/6AwmZbJMmU0/prince_-_purple_rain

pS:

musiałem z Wrzuty bo na You Tube poblokowany wszędzie :)

bo Artist Formerly Known as Prince nieużyty jest i walczy z Internetem

http://muzyka.onet.pl/0,1605420,newsy.html

to zresztą jeden z niewielu "książęcych" numerów, których nie znoszę, bo jest za często grany

a tu z mojej ulubionej płyty kawałek o wywalczeniu sobie niezbędnej ilości samotności ;)

czarny, "gęsty", kipiący emocjami 8)

http://www.youtube.com/watch?v=yJj-Ie0vniA [ciekawe ile pożyje na YT]

a tak Pan Artysta załatwia teledyski [napis na dole klipu]

http://www.youtube.com/watch?v=h3GAwwiHK5o

• 2 weeks później...