Ew-ka 22.09.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 jak mi jest źle i potrzebuje samotności wtedy słucham Michała Bajora w tej piosence ......na koncercie po raz pierwszy w życiu płakałam słuchając jego interpretacji http://www.youtube.com/watch?v=hXQl0Wc7XKc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 22.09.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Ew-ka a to znasz? Ale bez chusteczki nie zaczynaj słuchać, żeby nie było, że nie uprzedzałam... http://www.youtube.com/watch?v=BN-O6bkH9kc&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=KCF9jJ2ZWHs O Bajorze mogłabym długo, tyle że brakuje chyba odpowiednich słów żeby swój zachwyt wyrazić. Na pewno budzi emocje, które przenikają na wskroś, niosą i radość i zastanowienie, a co najważniejsze, dzielone mnożą się bez końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.09.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 lumpie nie bluźnij na Rycha : Stwierdzilam tylko, ze nie mial specjalnie glos i wydzieral sie jak zazynany wol. byłam na Jego koncercie w 1982 i choć patrzyłam na niego z niesmakiem i lekkim obrzydzeniem ,nie potrafiłam wyjść - w Jego głosie było coś, czego nie znałam wcześniej i nie poznałam później .....to niewytłumaczalne ,ale byłam jak zahipnotyzowana .....do dzis pamietamy z H. ten koncert i czesto go wspominamy ..... Posluchalam i stwierdzam, ze nie byl zly ....raczej nawet rzeczywiscie u n i ka t o w y i lumpiarski Teksty dobre ....... podobno rodzina niemiecka czy ojciec Niemiec - w Warszawie to zaraz uszczesliwia czlowieka plotkami ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 24.09.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Bramer .... co z Tobą .... ? dziś ja ..... samoootnooość, to taaka straaszna trwogaaa!!! oogarnia mnie,... przenika mnie... wiesz Mamo, wyobraziłem sobie, że..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 24.09.2009 23:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 kurka! ja na wyjeździe jestem i teraz o łonej to nawet czasu nie mam (po)myśleć ale choć styranym, to chętnie bym posłuchał a tu nie ma za bardzo jak... jutro (dziś ) mi przejdzie ajhołp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 25.09.2009 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 noooo... słońce - jesteś już myślałam, że Cie tam jakieś wilki zeżarły .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 25.09.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 noooo... słońce - jesteś już myślałam, że Cie tam jakieś wilki zeżarły .... Skoro TAM są jakieś wilki, to może: http://www.youtube.com/watch?v=SdzJ4hyZRic Wilki zawsze mi sie kojarzą z Kaczmarskim i....... Bieszczadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.10.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 A ja podobnie jak Ewka uciekam w Bajora.Czasem uzupełniam Lipnicką i Jopek. Ale Michał to podstawa dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 02.10.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 a ja niezmiennie i to właśnie w tej kolejności, pierwsza jest wspomnieniem, druga mobilizuje do odcięcia czerwoną kreską przeszłości...lubię to połączenie: 1) zbigniew Wodecki "lubie wracać tam gdzie byłem....." 2) Edyta Gepert"nie żałuję" http://janfil.wrzuta.pl/film/8Ht3i0xrcvn/edyta_gepert_-_nie_zaluje a tak na codzień choć wiem ze to mało popularne SDM...kocham ich teksty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.10.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Ja tez słucham sdm i wcale mi nie rpzeszkadza, ze niemodne. Dla mnei ponadczasowe. Geppert też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 02.10.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 sdm zawsze i chyba od zawsze z wyjątkiem dwóch czy trzech ostatnich płyt (nic tylko wyjąć żyletkę ) na wszystko jest dobry Janerka a na wielkiego doła http://starymarzyciel.wrzuta.pl/audio/0pUpsNTI7Hn/ewa_demarczyk_-_taki_pejzaz mnie jakoś podnosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.10.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Tak i jeszcze Nowak z 1,2,3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.10.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Jest coś takiego w tych piosenkach Bajora, że żadne słowa tego nie opiszą. Ta "wilgoć" jego głosu, drżenie w połączeniu z tekstami mnie paraliżują. Jestem bardzo wrażliwa na taką barwę głosu I tak naprawdę to bardzo mocno odczuwam samotność. Ale tak podobno mają takie typy jak ja Trzeba z tym żyć i za często o tym nie myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 02.10.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Tak i jeszcze Nowak z 1,2,3 no zapomniałam o Nowaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.10.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Swoją drogą to nie spodziewałam się, że na forum budowlanym, gdzie większosć to budujace rodziny, realizujące swoje marzenia... znajdzie się miejsce na wątek o samotności.Tyle piszemy o partnerstwie, związkach, rodzinach a jednak... gdzieś siedzą w nas samotnicy. Rzeczywistość chyba ułatwia radzenie sobie z tym. Ciągły pęd, rytm codziennego dnia powoduje, że nie mamy czasu pochylić się i przyznać do samotności. http://www.youtube.com/watch?v=eyZkeNQ0UEI&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=kdQ4ub34JdA&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 02.10.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 samotność przytrafia się czasami każdemu w największej nawet grupie: mąż mnie nie rozumie , dzieci mają swoje zajęcia , wystarczy ciut obniżony nastrój i samotność gotowa A ze jesteśmy stworami które lubią się nad sobą użalać (choćbyśmy nie wiem jak zaprzeczali ) sami z lubością wpędzamy się w ten stan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.10.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Miałam pracować ale weszłam w ten wątek i.... juz mi sie odechciało. Jutro nadrobię Dziś Bajora sobie posłucham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 02.10.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 ja znów się trochę odkryję, no ale cóż takie to forum... samotna jestem czasem ze swoimi wspomnieniami..siadam, pije herbatę i wspominam...to o czym śpiewa Wodecki, w "mojej" piosence, te pierwsze miejsca, tych ludzi, te emocje...aaaa i zapachy bo bardzo je pamiętam...i wyłączam się wtedy zupełnie, i dobrze mi...tylko że szybko muszę przestać bo łapię doła..( sama się wpędzam-to racja) moje życie tak jakoś szybko się potoczyło i te ostanie 4 lata jakieś totalnie inne od pozostałych...musiałam pozamykać tyle drzwi-właściwie wszystkie i otworzyć nowe-trudniejsze, bo takie już dorosłe, a czasem tęskno do tych beztroskich chwil... i wtedy jestem samotna ja i moje myśli....ale gdyby nie wspomnienia i doświadczenia byłabym inną osobą w innym miejscu....a jak by w nim było??? lepiej, inaczej???? te pytania juz na zawsze będą bez odpowiedzi..... i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.10.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Masz rację. Czuje się czasem podobnie. Ja to chyba jestem taki samotnik z natury, mam to we krwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.10.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Wypadałoby wino jakieś dziś wypić z tego wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts