Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rzuc palenie.

lump praski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 127
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie palę już...osiem lat :D Też niby lubiłam.. przy kawce... z papieroskiem...Ale ten smród :roll: Rzeczywiście teraz papierosy śmierdzą chyba bardziej niż kiedyś :-? Moja mama i teściowa palą. Jak od nich wracam czuję, że śmierdzi mi wszystko-ciuchy, włosy, rzeczy. Palacze tego nie czują a tacy "nawróceni" czują podwójnie.

Lumpico z całego serca popieram Twój apel!

Nie palę już...osiem lat :D Też niby lubiłam.. przy kawce... z papieroskiem...Ale ten smród :roll: Rzeczywiście teraz papierosy śmierdzą chyba bardziej niż kiedyś :-? Moja mama i teściowa palą. Jak od nich wracam czuję, że śmierdzi mi wszystko-ciuchy, włosy, rzeczy. Palacze tego nie czują a tacy "nawróceni" czują podwójnie.

Lumpico z całego serca popieram Twój apel!

Masz na mysli kary cielesne dla palaczy ? 8)

Nalezaloby wprowadzic z moca uchwaly.

Zanim Mr Bobychec rzuci sie pod pociag..... :D :D 8)

ja czasem pale czasem nie pale ale faktycznie chociaż lubie popalać to palacze powinni mieć odrębne pomieszczenia, a w knajpach zakaz palenia bezwzględny

jasne.

I osobne kościoły i dentystów i pociągi osobne i tramwaje żeby nie dmuchali.

Powąchajcie latem ludzi na ulicy i powiedzcie które ze smrodów są tak naprawdę nie do wytrzymania a które uciążliwe tylko i to czasami.

A jak w knajpie nie edzie wolno zapalić to ja tam jestem po raz ostatni, tak że właściciele knajp - nie działajcie pochopnie i na fali new trendu o nazwie "zabić palacza" :(

A jak w knajpie nie edzie wolno zapalić to ja tam jestem po raz ostatni, tak że właściciele knajp - nie działajcie pochopnie i na fali new trendu o nazwie "zabić palacza" :(

a to działa też w drugą stronę .....od lat ze znajomymi nie chodzimy do restauracji w których sie pali papierosy i śmierdzi dymem 8)

Matko-próbowałaś tabex? Ponoć biorąc te tabletki (trzy razy dziennie) można jednocześnie palić. Tabletki powodują, że z dnia na dzień ochota na fajeczkę przechodzi. Mam kilku znajomych, którzy tak rzucili. Najdłuzej niepaląca ma za sobą ponad pół roku bez dymka.

Powąchajcie latem ludzi na ulicy i powiedzcie które ze smrodów są tak naprawdę nie do wytrzymania a które uciążliwe tylko i to czasami.

Ja nie pale, ale co do smrodu papierosow, to w jednej ze swoich ksiazek "Ksiazka poniekad kucharska" Joanna Chmielewska napisala:

"Osoba nasycona czosnkiem sama nie zdaje sobie sprawy z tego, jak przerazliwie wonieje, dech zatykajac otoczeniu. Sto papierosow nie zastapi jednej glowki czosnku, ktora moze i zdrowsza, ale za to bardziej nie do zniesienia."

I ja sie z nia calkowicie zgadzam!

jadę właśnie na tabeksie (nie pierwszy raz :oops: ) tabeks ma jeszcze jeden plus : strasznie kolorowe sny :wink:

Kolorowe sny :roll: chyba se szczele kilka tabletek :wink:

polecam :wink:

wczoraj w nocy przez mój dom przechodziło stado kotów we wszystkich kolorach tęczy :roll: :D

niestety ten efekt występuje dopiero po kilku dniach "brania"

Ja nie pale, ale co do smrodu papierosow, to w jednej ze swoich ksiazek "Ksiazka poniekad kucharska" Joanna Chmielewska napisala:

"Osoba nasycona czosnkiem sama nie zdaje sobie sprawy z tego, jak przerazliwie wonieje, dech zatykajac otoczeniu. Sto papierosow nie zastapi jednej glowki czosnku, ktora moze i zdrowsza, ale za to bardziej nie do zniesienia."

I ja sie z nia calkowicie zgadzam!

A ja nie. Paierosy p a c h n a chyba tylko palaczowi.

Sa tacy , ktorym zapach smarow i rozlanej benzyny nie przeszkadza, ale sa to

z reguly mechanicy samochodowi. :D

Nie rzucę palenia, bo chyba szlag jasny mnie trafi bez dymka :roll: Zaprawdę powiadam wam: wielka jest potęga nałogu( zwłaszcza jak się kopci 22 latka :oops: )

Za to z dymkiem trafi cie statycznie znacznie szybciej........ :D , ale jak dzieci

odchowane i na swoim to wdowa jakos sobie poradzi..... :D :D :D :D

jadę właśnie na tabeksie (nie pierwszy raz :oops: ) tabeks ma jeszcze jeden plus : strasznie kolorowe sny :wink:

Kolorowe sny :roll: chyba se szczele kilka tabletek :wink:

polecam :wink:

wczoraj w nocy przez mój dom przechodziło stado kotów we wszystkich kolorach tęczy :roll: :D

niestety ten efekt występuje dopiero po kilku dniach "brania"

Matko! Ło matko! Czy Ty na pewno mówisz o tabeksie 8) :wink: A może właśnie dlatego rzucasz już po raz kolejny :lol:

Sprawdziłam opakowanie: tabeks a dokładnie tabex :D

Zawiera cytyzynę wyciąg z trującego złotokapu .

A tu o zastępowaniu nikotynu innymi środkami:

Okazało się, że idealnie nadaje się do tego znana już od ponad dwustu lat cytyzyna – alkaloid roślinny otrzymywany z nasion złotokapu zwyczajnego. Amerykańscy Indianie stosowali ją jako halucynogen w rytuałach i praktykach magicznych

Dawka pewnie za mała żeby odlecieć, ale w czasie snu ... :wink:

aaaa i nie powoduje uzależnienia :D

co do Tabexu .....moj brat rzucal palenie z T. rzucił ....nie palił chyba pół roku i ....wrócił do nałogu :-?

Nasuwa sie wniosek ,że Tabex pomoże w rzucaniu - ale cały proces odbywa sie w naszej świadomości ,naszej głowie .Jesli dostatecznie mocno nie chcemy ,nie jesteśmy gotowi na rzucenie tego świnstwa to nic nam z tabletek i innych wspomagaczy .