flatronka 22.05.2009 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 dzień dobry witam jeszcze raz wszystkich awaria naprawiana okazało się, że została zerwana zawleczka. Zawór działa jak nowy. Dziękuję wszystkim za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
placebo 24.11.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Odświeżę temat ponieważ potrzebuję Waszej porady i pomocy: Na mojej działce jest przyłącze wody, stare z lat 60. W tym roku wybudowałam domek na miejscu starego, stere przyłącze zostało, chce tylko zmienić jego miejsce. Wystąpiłam o wydanie warunków technicznych, zrobiłam projekt, znalazłam wykonawcę. Wykonawca nie może realizować projektu ponieważ trzeba zakręcić wodę przy mojej zasuwie, jednakże ona jest uszkodzona i nie ma możliwości jej zakręcenia. W wodociągach zaproponowano, abym zrobiła na swój koszt nową zasuwę (znajduje się ona na chodniku po drugiej stronie mojej działki), oni to wykonają, ale ja mam zapłacić.Proszę, powiedzcie czy to wodociągi powinny usunąć awarię na własny koszt, czyż nie oni są właścicielami zasuwy i powinni dbać o jego stan? Dodam, że mój nowy dom został cały zalany, bo pogotowie techniczne nie zdołały zamknąć zasuwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinWk 04.02.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) Czy mógłby ktoś pomóc Edytowane 19 Grudnia 2016 przez MarcinWk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 04.02.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Mam nadzieję że sobie jaj nie robisz. W prawo się zakręca w lewo odkręca.Ale przypomina mi się od razu bateria w której prawym pokretłem od zimnej kreci się w lewo a lewym ciepła w prawo. Ma ktoś takie dziwadło w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiradr 29.04.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Przyłączam się "częściowo" do tematu.Pomóżcie bo zgłupiałem.Otwieram dziś tą studzienkę przed domem i moim oczom objawia się obudowa zasuwy.Chciałem zakupić sobie klucz hakowy do zasuw ale tam jest kwadrat wewnętrzny bodajże 3,5 na 3,5 cm natomiast u mnie jest trzpień kwadrat (około) 1,5 na 1,5 cm.Powiedzcie mi o co w tym chodzi bo nikt nie może mi pomóc wszyscy tylko mówią to jest sprawa znormalizowana, coś ci namieszali w studzience.Niżej macie linki do zdjęć jak to wygląda: http://i57.tinypic.com/mseh3s.jpghttp://i59.tinypic.com/257iryx.jpg Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez wiradr błąd w linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 29.04.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Chciałem zakupić sobie klucz hakowy do zasuw ale tam jest kwadrat wewnętrzny bodajże 3,5 na 3,5 cm natomiast u mnie jest trzpień kwadrat (około) 1,5 na 1,5 cm. Brakuje tzw. "kostki" - taki metalowy stożek ścięty o podstawie kwadratu z otworem w podstawie pasującym na trzpień. W trzpieniu powinien być otwór fi 4-5 mm na zawleczkę. Jak nie ma to koniecznie nawierć, uzupełnij "kostkę", zabezpiecz zawleczką i wszystko będzie pasowało do klucza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiradr 30.04.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 ...wszystko pięknie ładnie. Przypuszczałem, że brakuje jakiejś redukcji ale powiedz mi gdzie taką dostanę? W internecie brak danych na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 30.04.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Pogadaj z pobliskim hydraulikiem, gdzie możesz dostać. Sprawdziłbym też co lepsze złomowiska, choć tam to może być trudniejsze, bo to mała rzecz, nawet jak jest, niełatwo wypatrzeć. A zacznij od dobrej latarki i sprawdzeniu, czy gdzieś w studzience nie leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiradr 30.04.2014 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 ...a czy dysponuje ktoś taka kostką/redukcją na sprzedaż? Pewnie znawcy tematu na oko wiedzą co to za typ oprawy do zasuwy i widzą czego brakuje. Wiecie też, że kwadrat aktualnie mam mniej więcej 15mm na 15mm (no może ciut mniej).Może jest osoba co ma ta końcówkę i jednocześnie chce sprzedać tez klucz hakowy - mi by się przydał taki zestaw w rozsądnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaja2021 28.03.2023 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2023 Dzień dobry. Mam pytanie, do więcej wiedzących ode mnie. Od pewnego czasu mam problem z ciepłą wodą pod prysznicem, jakoś dziwnie zgrywa się to z czasem, gdy przyszli fachowcy i coś naprawiali. Absolutnie się nie znam, zastanawiam się, czy przypadkiem w łazience nie mam zakręconej ciepłej wody ? Ta, która leci jest letnia, chyba, że to zepsuta bateria przy prysznicu. Nie wiem czy ktokolwiek mógłby na [podstawie zdjęcia zaworów cokolwiek mi podpowiedzieć ??? Dziękuję bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 29.03.2023 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 Dzień dobry. Mam pytanie, do więcej wiedzących ode mnie. Od pewnego czasu mam problem z ciepłą wodą pod prysznicem, jakoś dziwnie zgrywa się to z czasem, gdy przyszli fachowcy i coś naprawiali. Absolutnie się nie znam, zastanawiam się, czy przypadkiem w łazience nie mam zakręconej ciepłej wody ? Ta, która leci jest letnia, chyba, że to zepsuta bateria przy prysznicu. Nie wiem czy ktokolwiek mógłby na [podstawie zdjęcia zaworów cokolwiek mi podpowiedzieć ??? Dziękuję bardzo za pomoc [ATTACH=CONFIG]464426[/ATTACH] Zawór ciepłej wody jest nie do końca otwarty. Nie jestem w stanie stwierdzić czy to może być przyczyną Twoich problemów, ale nie zaszkodzi go otworzyć do końca... jeśli jest kolizja z wodomierzem to możesz nieco nagiąć rączkę (ale jednocześnie trzymając rurę/zawór żeby tam nic nie połamać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts