agatek751 28.12.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 W mojej łazience (10m2) jets panelowy i drabinkowy. Od początku grzeje tylko drabinkowy a pan elowy jest nie podłączony. Ciepło jak cholera. polecam drabinkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.12.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Może być jeszcze jeden powód tej niskiej temperatury, źle zrobiona wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 28.12.2010 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Odradzam wszystkim zakup grzejników drabinkowych! Wziąłem taki grzejnik o mocy prawie 250W/m2 i w łazience mam teraz zaledwie 18 stopni! w kuchni obok zwykły grzejnik panelowy 120W/m2 i cieplutko 22 stopnie. Najgorszemu wrogowi nie poleciłbym badziewnych grzejników drabinkowych. Teraz dogrzewam łazienkę na prąd, a po zimie czeka mnie najprawdopodobniej przeróbka instalacji i wymiana na normalny aluminiowy grzejnik. a cóż to za jednostki parametrów grzejnika i jak to rozumieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 28.12.2010 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 może fizyka nigdy nie była mi najbliższa albo zwyczajnie jestem mało bystra, ale wytłumaczcie mi proszę na czym polega różnica (za wyjątkiem estetycznej) pomiędzy grzejnikiem panelowym a drabinkowym?! jeśli mają taką samą moc i są wykonane z tego samego materiału... okey, rozumiem, że w drabinkowych powierzchnia oddawania ciepła jest większa, bo w końcu więcej rurek, ale poza tym!? w typowej łazience - odpowiednio zaizolowanej i wentylowanej różnica nie powinna być odczuwalna (w gigantycznych pomieszczeniach - jestem w stanie zrozumieć, że jednak tak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.12.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 może fizyka nigdy nie była mi najbliższa albo zwyczajnie jestem mało bystra, ale wytłumaczcie mi proszę na czym polega różnica (za wyjątkiem estetycznej) pomiędzy grzejnikiem panelowym a drabinkowym?! IMO tylko na tym, że panelowy o tej samej mocy co drabinkowy będzie zajmował znacznie mniej miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 29.12.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 ja tez polecam drabinkowy.. a odpowiednio dobrany grzeje normalnie... i recznik jest gdzie zawiesic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broker 24.11.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 a cóż to za jednostki parametrów grzejnika i jak to rozumieć? Podstawowe. Na podstawie parametru W/m2 dobiera się moc (w uproszczeniu wielkość) grzejnika do pomieszczenia. No chyba, że ktoś mieszka np. w pałacu i ma pomieszczenia wysokie na 5 metrów, to musi sobie trochę inaczej radzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 24.11.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 IMO tylko na tym, że panelowy o tej samej mocy co drabinkowy będzie zajmował znacznie mniej miejsca No nie wiem. Mnie się wydaje że drabinkowy zajmuje mniej miejsca ale to pewno wszystko zależy od kształtu. Kształtów ci u drabinek dostatek i to jest poważna zaleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.11.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 No nie wiem. Mnie się wydaje że drabinkowy zajmuje mniej miejsca ale to pewno wszystko zależy od kształtu. Kształtów ci u drabinek dostatek i to jest poważna zaleta. Przekonasz się najprędzej jak weźmiesz katalogi producentów i porównasz sobie wielkości grzejników o tej samej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 23.01.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 podciągam tematmuszę zakupić grzejnik drabinkowy do łazienki, który miałby również podłączenie do prądu. Łazienka jest o wymiarach 3,10x2,45 i wysokość ok 2,5 m. Jaką moc powinien mieć grzejnik aby w łazience było ciepło? Oczywiście ręczniki też będą wisieć na grzejniku dopóki nie wyschną. Jakiej firmy grzejniki polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts