Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dachowka Rubin Kasztan-uwagi

mike01

Recommended Posts

• 3 weeks później...

Otrzymalem ponowna odpowiedz(telefoniczna rozmowa).

Wg opini RuppCeramiki z Niemiec wszystko jest jak najbardziej ok z tym ze dachowka ma rozne odcienie.

Nie bardzo umieli natomiast wyjasnic czemu taka informacja nie zostala nigdzie podana(ani ulotki,ani strona internetowa no i sklady budowlane).

Jesli chodzi o sklady budowlane to stwierdzili ze sklady doskonale wiedza ze cecha charakterystyczna tej dachowki jest wlasnie takie cieniowanie i ze powinni informowac klientow.

Troche dziwne bo przed zakupem bylem w 4 skladach i nigdzie mi tego nie powiedzieli.

Obecnie postanowilem zlozyc reklamacje so kladu budowlanego gdzie kupowalem dachowke choc pewnie odbija pileczke.

Nie wiem jeszcze jakie inne kroki mozna podjac bo zostaje juz tylko UKOiK.

A Wam udalo sie cos wywalczyc?

• 1 month później...
  • 2 months później...

w tekowym też może się to zdarzyć.

Ale nie popadajcie w panikę. Rupp o różnych odcieniach może występować max na 2% składów dachówki w Polsce.

Ta hurtownia, która mieli dużo dachówek, zawsze na składzie posiada dachówki z identyczną datą wypalania. Proponuję zakupy u autoryzowanych przedstawicieli producentów.

Pozdrawiam

• 6 months później...

Witam.

Poważnie myśleliśmy o zakupie tej dachówki, do teraz. Po przeczytaniu Waszych postów wziąłem do ręki nowy katalog ruppa i zacząłem się zastanawiać nad jedną rzeczą, na którą wcześniej nie zwróciłem uwagi. A mianowicie są zdjęcia domów na których możemy podziwiać pokrycia różnymi dachówkami rubin. Na zdjęciu podpisanym "Rubin 13V kolor kasztanowy" stoi dom, zdjęcie zrobione w nocy a na dachu leży śnieg - bez komentarza.

• 4 months później...

ludzie, w sprawach różnicy w odcieniach pomiędzy dachówkami NIEMACIE SZANS na reklamacje. norma to dopuszcza i w żadnym sądzie tego nie wygracie. pozostaje tylko dobrze wymieszać dachówki. mi osobiście przy dobrym wymieszaniu nieprzeszkadzało by to a nawet, a może nawet mi się to podoba bo niewieje jednolitą nudą? KAŻDY kto kupuje ceramikę musi się z tym liczyć, jeśli nie to niech szuka innego pokrycia. pytanie tylko jakiego? bo widziałem łaciate dachy zarówno z ceramiki, betonu jak i blachy.

a wywody na temat sprawdzania dat produkcji możecie włożyć między bajki. różnice w odcieniach moga występować nawet na dachówkach wyprodukowanych w tej samej godzinie a co dopiero mówić całym dniu:)

Edytowane przez rosek