mike01 12.06.2009 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 No a tutaj nic takiego nie bylo.Ani slowa a RuppCeramika chamsko twierdzi ze ten rodzaj dachowki tak ma i tyle(pomimo tego ze nigdzie doslownie nigdzie o tym nie napisali). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike01 01.07.2009 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Otrzymalem ponowna odpowiedz(telefoniczna rozmowa).Wg opini RuppCeramiki z Niemiec wszystko jest jak najbardziej ok z tym ze dachowka ma rozne odcienie.Nie bardzo umieli natomiast wyjasnic czemu taka informacja nie zostala nigdzie podana(ani ulotki,ani strona internetowa no i sklady budowlane).Jesli chodzi o sklady budowlane to stwierdzili ze sklady doskonale wiedza ze cecha charakterystyczna tej dachowki jest wlasnie takie cieniowanie i ze powinni informowac klientow.Troche dziwne bo przed zakupem bylem w 4 skladach i nigdzie mi tego nie powiedzieli.Obecnie postanowilem zlozyc reklamacje so kladu budowlanego gdzie kupowalem dachowke choc pewnie odbija pileczke.Nie wiem jeszcze jakie inne kroki mozna podjac bo zostaje juz tylko UKOiK.A Wam udalo sie cos wywalczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GKacha 12.08.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 My nadal czekamy na odpowiedź z Niemiec Prawdę mówiąc nie oczekujemy żadnych rewelacji i powoli zastanawiamy się jaka droga nam pozostała.... A Wy postanowiliście co robić dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike01 13.08.2009 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Po rozmowie z Pania z UKOiK sprawa wyglada tak ze wina lezy po stronie sprzedawcy skoro nie przekazal istotnych informacji nt dachowki tzn ze niby cecha charakterystyczna jest przechodzenie koloru z jasniejszego w ciemny.Wyslalismy wiec oficjalne pismo do przedstawiciela i czekamy na odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GKacha 14.10.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Dzisiaj dostaliśmy z Niemiec odpowiedź na nasze odwołanie. Odpowiedź w stylu "spadajcie na drzewo" czyli taką jakiej się spodziewaliśmy... Teraz chyba poradzimy się jakiegoś prawnika co dalej. A jak u Was się potoczyły sprawy?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zico77 14.10.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Posiadam dachówkę Kasztan z Robena, też mam takie klocki na dachu ale mi uznali reklamacje bez problemu i dostałem upust, tzn zwrócili część kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GKacha 14.10.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Jaki dostałeś upust? (jeśli można wiedzieć oczywiście ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike01 15.10.2009 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Ten upust dostales rozumie od sprzedawcy a nie od producenta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike01 15.10.2009 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Zapomnialem dopisac ze skoro otrzymales upust tzn ze zgodzili sie z tym ze nie jest to naturalna cecha tej dachowki.Twoja uznana reklamacja moze byc bardzo pomocna w naszym przypadku tylko czy zgodzilbys się sie nas wesprzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ******b 15.10.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Ja właśnie zastanawiam się czy kasztan czy tekowy, ale chyba jednak tekowy z tego co czytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zico77 15.10.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 to był upust % od całej kwoty zakupu, kaskę zwracał mi producent czyli firma Roben, a skoro zwrócili no to oczywiste jest że nie jest to naturalna cecha, dla porównania też sąsiad ma tą samą dachówkę a kolor jest jeden u mnie niestety dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cris3City 16.10.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 w tekowym też może się to zdarzyć.Ale nie popadajcie w panikę. Rupp o różnych odcieniach może występować max na 2% składów dachówki w Polsce.Ta hurtownia, która mieli dużo dachówek, zawsze na składzie posiada dachówki z identyczną datą wypalania. Proponuję zakupy u autoryzowanych przedstawicieli producentów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dotpaw 16.05.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Witam.Poważnie myśleliśmy o zakupie tej dachówki, do teraz. Po przeczytaniu Waszych postów wziąłem do ręki nowy katalog ruppa i zacząłem się zastanawiać nad jedną rzeczą, na którą wcześniej nie zwróciłem uwagi. A mianowicie są zdjęcia domów na których możemy podziwiać pokrycia różnymi dachówkami rubin. Na zdjęciu podpisanym "Rubin 13V kolor kasztanowy" stoi dom, zdjęcie zrobione w nocy a na dachu leży śnieg - bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hetzer 13.10.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 http://falkenberg.fotosik.pl A jak Wam się podoba to "arcydzieło"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosek 16.10.2010 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 (edytowane) ludzie, w sprawach różnicy w odcieniach pomiędzy dachówkami NIEMACIE SZANS na reklamacje. norma to dopuszcza i w żadnym sądzie tego nie wygracie. pozostaje tylko dobrze wymieszać dachówki. mi osobiście przy dobrym wymieszaniu nieprzeszkadzało by to a nawet, a może nawet mi się to podoba bo niewieje jednolitą nudą? KAŻDY kto kupuje ceramikę musi się z tym liczyć, jeśli nie to niech szuka innego pokrycia. pytanie tylko jakiego? bo widziałem łaciate dachy zarówno z ceramiki, betonu jak i blachy. a wywody na temat sprawdzania dat produkcji możecie włożyć między bajki. różnice w odcieniach moga występować nawet na dachówkach wyprodukowanych w tej samej godzinie a co dopiero mówić całym dniu:) Edytowane 16 Października 2010 przez rosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts