Dawidowski 17.05.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Jakie macie doświadczenia z oknami dachowymi? Mam w projekcie wstawione 2 takie okna jedno w kuchni a drugie jako dodatkowe w pokoju. Znajomi którzy posiadają takie okna narzekają na wilgoć w okolicy okna. Czy wy macie też taki problem, jeśli tak to chyba zrezygnuję z tych okien. Jakiej firmy okna połaciowe polecacie? Który rodzaj tych okien jest najwygodniejszy w użytkowaniu tj myciu,otwieraniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 17.05.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Mam takie dwa okna w salonie i jedno w jadalni. Na żadną wilgoć nie narzekam, a bardzo chwalę sobie doświetlenie. Firmy niestety nie pamiętam, jakieś były takie z tańszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 17.05.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Również przymierzam się do zakupu takich okien. Potrzebuje 2 do pokoi oraz 1 do łazienki. Do łazienki to chyba z PCV trzeba wziąć (wilgoć,itp.) Ztego co widzę to chyba Fakro najlepsze ma ceny.A może ktoś poleci Roto?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staś100 24.05.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Do swojego domu wybrałem okna wysokoosiowe (pvc) z Roto. Po wielu wędrówkach po sklepach i oglądaniu różnych modeli okien wydaje mi się że te będą ok. Jestem jeszcze przed montażem tych okien-jedno będzie w kuchni a drugie w sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigail 24.05.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Mamy bodaj 8 okien połaciowych Velux.Klamka jest w nich "od góry" (bodaj Fakro ma "od dołu", co wg mnie jest mniej wygodne).Odpukać, nie sprawiaja problemów. Świetnie doświetlaja pomieszczenia przyjemnym rozproszonym światłem. Wada: brudzą się bardziej niż okna typowe.Da się przeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 25.05.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Ja mam na poddaszu 5 okien Fakro. Zadnych problemów z wilgocią, a okna są już od ponad 4 m-cy. Poza tym ostatnio u nas codziennie leje, a z oknami nic sie nie dzieje. Myślę, ze wilgoć w okolicy okna to raczej kwestia montażu i pracy dekarzy, a nie wina samych okien. U mnie wszystko super. Acha, u nas dodatkowo pod każdym oknem jest kaloryfer (oczywiście teraz skręcone na zero). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 25.05.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Ja mam roto i polecam, 5 lat mają, wilgoci nie stwierdza się, u mnie okna są dość wysoko, mam klamki na dole i tak wolę W łazience jakieś inne z klamką na górze, muszę wchodzić na wannę, zeby otworzyć ale wilgoci też nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 25.05.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Problemy z wilgocią w pobliżu okna zwykle są spowodowane wadami montażu, a nie wadami okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.05.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 lub brakiem kaloryfera od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 25.05.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 lub brakiem kaloryfera od dołu. Nefer nie koniecznie Ja mam w moim obecnym mieszkaniu 3 okna dachowe, pod żadnym nie ma kaloryfera i nie mam wilgoci. Ja mam okna w mieszkaniu , jak i kupione do domu firmy OKPOL , są niedrogie i nie odbiegają od innych marek. W veluxie to słyszałam, że są drogie , bo płaci się za znaczek "velux". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 25.05.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 lub brakiem kaloryfera od dołu. Są miejsca, gdzie powinien być kaloryfer od spodu, są gdzie nie musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.05.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Ja mam roto i polecam, 5 lat mają, wilgoci nie stwierdza się, u mnie okna są dość wysoko, mam klamki na dole i tak wolę W łazience jakieś inne z klamką na górze, muszę wchodzić na wannę, zeby otworzyć ale wilgoci też nie ma jeszcze nie spotkałam okien dachowych z klamką u góry mam u siebie wszystkie okna Veluxa z otwieraniem górnym,z góry uprzedziłam małża że tylko takie otwieranie,te okna które mają otwieranie na klamkę to wyglądają jak okna wyłazowe dla kominiarza,te klamki szpecą,są nie ładne i pierwsze co rzuca się w oczy to te klamki dziwię się że producenci jeszcze nie zrezygnowali z takiego rozwiązania ale to jest tylko moje zdanie,może komuś to się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts