josephine 17.05.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Najwyższy czas wybrać okładziny podłóg, a ja ciągle się waham. Nie mogę się zdecydować na kolor paneli - najbardziej podobają mi się jasne, rozbielone, ale jeszcze nie widziałam takich,które naprawdę przypadłyby mi do serca - w dodatku małżonek nie bardzo chce się na nie zgodzić. Druga opcja to to coś w rodzaju śliwy Wallis, merbau... Z płytek zakupiłam jedną z gresu polerowanego do testów (wraz z okrutnie drogimi płynami do zdarcia wosku i impregnacji). Wosk wytarłam za którymś razem dopiero, impregnacji dokonałam kilkukrotnej i, ku radości dziecka, przystąpiliśmy do plamienia - po wytarciu dnia kolejnego po plamach nie było śladu. Zawiozłam płytkę do domu, położyłam na podłodze i okazało się, że widać na niej każdy ślad zakurzonego buta i wszystko inne. Podoba mi się ten jasny błyszczący gres, ale nie należę do osób, które codziennie jeżdżą na mopie! Nie mam pojęcia co wybrać... może podzielicie się uwagami i fotkami tego co Was sprawdziło się na podłodze, albo też nie sprawdziło się pod jakimiś względami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aanet 17.05.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Witam, Ja równiez niebawem podejme decyzje jaka podłoge wybrać, ale wiem ,ze na pewno nie bedą to PANELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Jakies 2 lata temu załozyłam je w przedpokoju i w pokojach u dzieci. Nadmieniam ,ze panele kupiłam naprawde dobrej klasy. Dziś wygladaja tragicznie. Zmatowiały ,lekko sie powycierały w miejscach czestego chodzenia. Teraz zamierzam kupic deske Barlinecką mam nadzieje że sie bardziej sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 17.05.2009 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Jakiej firmy miałaś panele? Co o deski barlineckiej, to niestety słyszałam niepochlebne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aanet 17.05.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Wiesz co teraz nie pamietam , ale chyba CLASSEN. Z deską jest o tyle plus że mozna je jeszcze cyklinować. Mam nadzieje ze sie bardziej sprawdzi. Zamierzam ją połozyć w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.05.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 aanet, nie każdą deskę można cyklinować, masz tego świadomość?? A narzekanie na deskę barlinecką jest bardzo częste na wszelkich forach :/ Mam świeżo zamontowane panele w całym mieszkaniu - poza łazienką - i słyszę opinie, że to bardzo dobry wybór; Balterio, klasa AC4, wg producenta nadajaca się do kuchni i przedpokoju; cena 114 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aanet 17.05.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Z tego co wczesniej sie pytałam w hipermarkecie to mówiono mi że mogę ,ale Dzieki za podpowiedź upewnie sie jeszcze.A wracajac do paneli nigdy nie wiadomo jak sie trafi ja tez miałam 4. Tylko ze ja mam zawsze takie szczęście:)))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.05.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Wątek o desce barlineckiej: http://forum.muratordom.pl/deska-barlinecka-bubel,t115653.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aanet 17.05.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Szczerze, przeraziłam sie ale lepiej teraz niz gdybym miała już Barlinka na podłodze. Teraz wiem że musze szukac innego rozwiazania. Jestem bardzo Wdzieczna. Hmmmmm ale co teraz mam połozyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 17.05.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Witam, Ja równiez niebawem podejme decyzje jaka podłoge wybrać, ale wiem ,ze na pewno nie bedą to PANELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Jakies 2 lata temu załozyłam je w przedpokoju i w pokojach u dzieci. Nadmieniam ,ze panele kupiłam naprawde dobrej klasy. Dziś wygladaja tragicznie. Zmatowiały ,lekko sie powycierały w miejscach czestego chodzenia. Teraz zamierzam kupic deske Barlinecką mam nadzieje że sie bardziej sprawdzi. Dodam, że pewnie nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 17.05.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Szczerze, przeraziłam sie ale lepiej teraz niz gdybym miała już Barlinka na podłodze. Teraz wiem że musze szukac innego rozwiazania. Jestem bardzo Wdzieczna. Hmmmmm ale co teraz mam połozyć? Drewno dąb masz na 100 lat. Co jakiś czas zmieniasz kolor jak chcesz. Masz wtedy biały, czarny, mahoń itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 17.05.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Ja też długo się zastanawiałam... w końcu zdecydowaliśmy się na deski dębowe, mam nadzieję że to podłoga na całe życie- z takiego założenia wychodzę... mam zamiar jedynie co jakiś czas ją przecyklinować i odświeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 17.05.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Ja też długo się zastanawiałam... w końcu zdecydowaliśmy się na deski dębowe, mam nadzieję że to podłoga na całe życie- z takiego założenia wychodzę... mam zamiar jedynie co jakiś czas ją przecyklinować i odświeżyć. Prawdopodobnie jesteś blisko przed układaniem posadzki? Jest kilka ważnych spraw, które musisz wiedziec odnośnie wylewek i drewna. jak trzeba będzie służę radą, a nawet jeżeli jesteś spoza trójmiasta fachowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 17.05.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Jeśli dasz jasny gres i do tego jasne fugi, to zapewne nie raz je przeklniesz Mam biały gres poler, białe fugi i już mnie "strzela" na myśl o kolejnym czyszczeniu fug Impregnację trzeba co jakiś czas powtarzać żeby się później nie męczyć za często, a szczerze to nie uśmiecha mi się po każdym szorowaniu fug malowanie ich pędzelkiem na nowo Za to absolutnie sprawdziły się u mnie szare płytki z szarą fugą w pralni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątek 17.05.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 zetka te szare płytki to jakieś przemysłowe (techniczne , czy jak je tam zwał)? Ja w kuchin chcę położyć duży woodentic paradyż, w przedpokoju i korytażu też tyle że ten mniejszy; w salonie balterio 545 (dąb stary flamandzki), w sypialniach chyba quick step( w naszej któryś jaśniuteńki, u dzieci pośredni). Nie wiem co z pralnią i garażem. Łazienki też jeszcze nie zaplanowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufus295 17.05.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Ja mam za wyjątkiem łazienki, wszędzie położone panele Quick-Step. 10 lat temu płaciłem około 70zł, teraz widzę że są po 110. Spisują się rewelacyjnie, mimo że dzieciaki torturowały je strasznie wszystkimi zabawkami wyglądają jak nowe. Myje tylko Pronto i to wszystko. W przedpokoju rozbierałem je bo miałem awarie centralnego i po złożeniu nie widać żadnej ingerencji. Także z mojej strony polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 17.05.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 zetka te szare płytki to jakieś przemysłowe (techniczne , czy jak je tam zwał)? Nie, zwykłe szkliwione matowe płytki, całkiem tanie (kupowane w castoramie ) Gres techniczny mam w kotłowni i nie jestem zadowolona. Jak coś się na to wyleje barwiącego i nie zetrze się tego od razu, to wżera się na amen (mimo wcześniejszej impregnacji ) Moja mama również ma w łazience na podłodze nieszkliwione płytki i też coś jej się wżarło, że niczym ruszyć się nie da Nigdy więcej nieszkliwionych płytek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 17.05.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Ja mam za wyjątkiem łazienki, wszędzie położone panele Quick-Step. 10 lat temu płaciłem około 70zł, teraz widzę że są po 110. Spisują się rewelacyjnie, mimo że dzieciaki torturowały je strasznie wszystkimi zabawkami wyglądają jak nowe. Myje tylko Pronto i to wszystko. W przedpokoju rozbierałem je bo miałem awarie centralnego i po złożeniu nie widać żadnej ingerencji. Także z mojej strony polecam. Dla mnie panel to taka nowsza odmiana gumoleum (jaki to był szał za Gomułki} Gumoleum przemineło, a tradycyjny parkiet i deska są z nami od stuleci i zawsze będą tak jak i margaryna. Wynaleziono ją bo nie wszystkich było stać na masło. A droższa teraz często od masła. I nie nazywa się margaryna tylko masło roślinne. Podobnie panele- dąb, jesion, itd a wszystko plastik. Deski typu Barlinek to taka margaryna z dodatkiem masła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątek 17.05.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 zetka te szare płytki to jakieś przemysłowe (techniczne , czy jak je tam zwał)? Nie, zwykłe szkliwione matowe płytki, całkiem tanie (kupowane w castoramie ) Gres techniczny mam w kotłowni i nie jestem zadowolona. Jak coś się na to wyleje barwiącego i nie zetrze się tego od razu, to wżera się na amen (mimo wcześniejszej impregnacji ) Moja mama również ma w łazience na podłodze nieszkliwione płytki i też coś jej się wżarło, że niczym ruszyć się nie da Nigdy więcej nieszkliwionych płytek! Dzięki! No to juz wiem - po płytki do pralnio-kotłowni jadę do castoramy i zawsze wybieram płytki szkliwione Ale co z garażem??? Cóż innego niż te techniczne? josephine sorry za wykorzystywanie twojego wątku do własnych celów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 17.05.2009 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 josephine sorry za wykorzystywanie twojego wątku do własnych celów O to przecież chodziło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 17.05.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 josephine - już ktoś napisał, ale warto powtórzyć: absolutne NIE dla jasnych fug w kuchni... porażka na całej linii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts