adrenalina 17.05.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Mam pytanko...W oświadczeniu o posiadanym prawie do dysponowania nieruchomoscia, tym ktore sklada sie przy wniosku o pozwolenie na budowe trzeba wpisac dokument potwierdzajacy fakt, ze dysponuje ta nieruchomoscia do celow budowalnych.I teraz moje pytanie - czy wystarczy, ze wpisze numer aktu notarialnego? Czy musze tez wpisac numer ksiegi wieczystej? Prosze o szybka odpowiedz:) jak Wy to robiliscie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 17.05.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Wystarczy nr aktu (zaświadczającego o nabyciu lub otrzymaniu darowizny nieruchomości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrenalina 17.05.2009 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 kar_ma dziekuje pieknie...jeszcze z rana zadzwonie do starostwa i sie upewnie... chcialabym jutro zslozyc dokumenty o pozwolenie...mam nadzieje, ze u mnie nie wymysla tego, bo ja wszystko na biegu robie... dopiero w sadzie mi robia ksiege wieczysta pisalam podanie o przyspieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 18.05.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 My też wpisywaliśmy tylko nr Aktu Notarialnego bo księgi wieczystej jeszcze nie mamy i nie było żadnych problemów.Pozwolenie już mamy i budujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 18.05.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Wystarczy repertorium (czyli numer) aktu notarialnego. Jesteś właścicielem od chwili nabycia, a nie od wpisania tego faktu do istniejącej księgi lub założenia nowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts