zulus1 17.05.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Witam!Czy ktoś z Was posiada jakieś doświadczenia z dachami z przeźroczystych płyt falistych PCW? Zastanawiam się nad wykonaniem takiego daszku nad tarasem. Kwestia gradu jest mi znana, choć niektórzy producenci dają nawet gwarancję na gradobicie do 20mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 17.05.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 grad hmm a co ze sniegiem?moze deskowana pergola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulus1 18.05.2009 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Pergola będzie nad tarasem, kwestia tylko czy zadaszyć ją tymi płytami czy nie. Fajnie by było posiedzieć na tarasie nawet podczas deszczu lecz nie wiem jak się sprawdzą te płyty w praktyce (czy nie żółkną od słońca itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 18.05.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 W firmie wykonujemy międzyinnymi zadaszenia z poliwęglanów i z czystym sumieniem mogę powiedzieć (sam mam zadaszony taras właśnie tym),że jeżeli jest zachowana technologia kładzenia to nie ma prawa się z nim nic dziać ( nie mylić poliwęglanu z płytami falistymi, bo te to z dwa sezony wytrzymują i później same pękają)Co do śniegu i gradobić to należy zastosować poliwęglan grubszy nie 8mm czy 6mm jak to inni robią. Na duże powierzchnie min. 16mm i do tego kilkukomorowy. Co do koloru to polecam przyciemniony, bardziej praktyczniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts