niewielki_kaziu 17.05.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Czy ktoś już zmierzył się z tym problemem i co wybrał, który strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 18.05.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Strop teriva zdecydowanie droższy niż kanałowy. Wadą stropu kanałowego jest to ,że nie zawsze można ominąć komin więc trzeba zrobić wylewki. To zdecydowanie podnosi koszty. Druga sprawa to, że strop kanałowy będzie się rysował na połączeniu płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewielki_kaziu 18.05.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Dzięki za odpowiedż. Tak to racja, ale aby ominać komin, prze stropie teriva tez trzeba robić tak zwane "wymiany". Ja zdecydowałem sie na kanałowy, a komin tak i tak bedę omurowywał cegłą na 12 i w ten sposób uzyskam podporę dla płyty kanałowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 18.05.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Socjalistyczna wielka płyta klawiszowała..A i to nie każda...Są stropy kanałowe, które tego nie robią!Adam M. (mam 107 letnie drewniane i na kanałowe ich nie mam jak zmienić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewielki_kaziu 18.05.2009 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 dzięki za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 gdy Twój KB /ekipa/ będzie wiedział/a/ jak należy układac płyty kanałowe nie powienno "klawiszowac" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewielki_kaziu 18.05.2009 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 To moja druga budowa, w poprzednim domu mialem kanałowe i nie wszedzie pekały, mam juz doswiadczenie w tej sprawie, ale w obecnie realizowanym projekcie jest teriva, ale rezygnuje z niego. Mam nadzieje ze tym razem będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beni001 07.07.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 odświeżam kotleta czy ktos w ostatnim czasie kładł płyty na strop, jak cenowo wychodzą co bedzie tansze monolit czy płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts