Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Miski ustępowe tradycyjne czy wiszące!!

monikaitomek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wstępnie ustaliliśmy,że stawiamy na kibelek wiszący :lol: ale jak rozwiązać problem ze ścianą czyli działówką mamy 12 cm a stelaż również ma ok 12 cm??

Są takie stelaże do zabudowy w ściankach, wejdź na stronę Grohe i poczytaj.

Poza tym ściana do której stelaz jest przyczepiony musi miec własnie 12 cm grubości żeby przenosiła obciążenie. Wiem bo chciałam przyczepić swój do ścianki 8 cm i kilka osób (w tym pani z nadzoru budowlanego) zdecydowanie mi to odradziło.

zbigmor tak zgrabnie się uchylasz od odpowiedzi na pytanie "ile razy w miesiącu myjesz podłogę w toalecie?", że zaczynam się zastanawiać nad tym czy nie powinnam zapytać "ile razy w życiu CI się to zdarzyło?".

Wcale nie zgrabnie tylko tak jak facet. Jak montowałem łazienkę to sam fugowałem i czyściłem. :D

zbigmor tak zgrabnie się uchylasz od odpowiedzi na pytanie "ile razy w miesiącu myjesz podłogę w toalecie?", że zaczynam się zastanawiać nad tym czy nie powinnam zapytać "ile razy w życiu CI się to zdarzyło?".

Wcale nie zgrabnie tylko tak jak facet. Jak montowałem łazienkę to sam fugowałem i czyściłem. :D

raz się można poświecić;) ale co sobotę - NIE!

No faktycznie. Jak się raz w życiu myje podłogę przy kibelki to może on być stojący.

A dziękuję, żona nie narzeka, a sama go wybierała.

Kabiny prysznicowej za to nie chciała, choć nie z powodu większego wysiłku mycia niż przy wannie.

Jestem chyba tradycjonalistą i dlatego wybrałem stojącą

A dziękuję, żona nie narzeka, a sama go wybierała.

No to jak to w końcu było?

Żona dla świętego spokoju zgodziła się na wybór męża :]

Ja ze stojącymi mam same problemy (pecha mamy do kibelków w wynajmowanych mieszkaniach :/) - tak więc jeśli nawet miałby mi się psuć tak często jak teraz to i tak wolę wiszący - przynajmniej będzie estetyczniej :D

kup wiszącą michę i do tego spłuk Rapid SL geberita. Tam nie ma co się psuć, najwyżej spadnie wężyk i jest to do naprawienia bez rozwalania ściany. 10 lat gwarancji! A tańsząwersjęzbudowanąw podobny sposób ma Ideal Standard

Nie wiem jaki rodzaj miski wybrać,czy wiszącą podwieszaną do gotowych systemów konstrukcyjnych – stelaży instalacyjnych) czy tradycyjną stojącą (montowane do podłogi za pomocą śrub, które się następnie maskuje)

Jak w takiej misce wiszącej popsuje się spłuczka i co wtedy?? będę zmuszona kłuć w ścianie i rozwalać płytki i naprawiać czy te spłuczki się raczej nie psują!!

Proszę o radę na jaką się zdecydować :roll: