Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sprzęt AGD w internecie na raty??

iwett27

Recommended Posts

Witam, koniec końców i kasa sie tez kończy stad zakupy sprzetu na raty:) Bylismy w kilku sklepach typu Media, Saturi itp alw wybów paskudny...w necie wiecej i taniej al czy da rade wziąc cos na raty??? jak to wyglada w praktyce? Macie moze jakies doświadczenie? Jaki sklep intrnetowy z ratami mozecie polecic???

Witam, koniec końców i kasa sie tez kończy stad zakupy sprzetu na raty:) Bylismy w kilku sklepach typu Media, Saturi itp alw wybów paskudny...w necie wiecej i taniej al czy da rade wziąc cos na raty??? jak to wyglada w praktyce? Macie moze jakies doświadczenie? Jaki sklep intrnetowy z ratami mozecie polecic???

W praktyce sklepy nie sprzedają na raty. To nie ich biznes. Pożyczki udzielają instytucje związane umową z punktem handlowym. Z tego co zauważyłem to większość sklepów internetowych daje możliwość kupna towaru na raty. bO warunki należy pytać w tych sklepach bo mogą być różne w różnych sklepach mimo tej samej firmy kredytującej.

Piekarnik Franke i telewizor LCD kupowałem na raty. Cena w internecie jest o kilka stów niższa niż w standardowych sklepach. A sam zakup polega na tym, że wysyłasz im mailem xero potrzebnych dokumentów, oni przygotowują umowę i przysyłają Ci na maila, Ty drukujesz i odsyłasz pocztą/kurierem. Oni odbierają, czekasz na decyzje banku (albo decyzje jest przed wysłaniem dokumentów, nei pamiętam), jeśli zaakceptują to dostajesz o tym informacje i sklep wysyła kuriera. W moim przypadku w poniedziałek zakupiłem, załatwiłem formalności i wysłałem podpisaną umowę tego samego dnia. W czwartek doręczył kurier. Zero problemu. Jak wybierasz jakiś produkt masz na np. ceneo.pl masz listę sklepów i opinie o nich. Przed zakupem, zobacz ilości opinii, przeczytaj czy są pozytywne, co ludzi o nich piszą. Jak są negatywne opinie, to daru sobie. Ja kupowałem, sprawdziłem opinie, problemu nie było. A dostarczony sprzęt sprzęt sprawuje się świetnie. I nie ma wad, wyposażenie jest kompletne, gwarancja podbita... Bez zastanowienia bierz w internecie.