er-es 16.09.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Bartolinka - sąd sądem, a Pana BMS to było po Kargulowemu potraktować Takich partaczy i fajansiarzy jest bez liku niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 29.09.2010 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Witam.Dziś odbyła się ostatnia rozprawa. Zeznawały obie strony (czyli ja i BMS). Wyrok zostanie ogłoszony 13 października. Nie chciałbym pisać o szczegółach, ale jestem dobrej myśli. Szczegóły po wyroku.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 30.09.2010 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Napisz jak się skończy i przytocz uzasadnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 13.10.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 (edytowane) 13.10.2010r. godz. 8.30 ogłoszenie wyroku. WYGRALIŚMY !!! :lol: Zwrot kwoty roszczenia oraz poniesionych kosztów sądowych. Tyle wiem z smsa od męża. szczęśliwa bartolinka Edytowane 13 Października 2010 przez bartolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
treble 13.10.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Gratulacje! Warto wiedziec, ze w tym kraju oplaca sie czasem walczyc o swoje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 15.10.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 jakie uzasadnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 15.10.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 gratulacje ten wyrok potwierdza słowa właściciela wylewka.com - za dobra robotę dostaje się premie - ja do tego dodam analogicznie - a za spartaczona trzeba płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 15.10.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 jakie uzasadnienie? witaj; uzasadnienie ustne podczas ogłoszenia wyroku brzmiało (mniej więcej) tak: Są zasądza na rzecz powoda odszkodowanie w wysokości (...) wraz z odsetkami od dnia (tu data naszego wezwania do zapłaty, nie pamiętam, chyba 18.11.2009r.), a także zwrot kosztów postępowania sądowego w wysokości (...), w tym kwota (...) - koszty zastępstwa procesowego, zgodnie z ustawą. Sąd uznaje roszczenia powoda za zasadne. Pozwany pokryje poniesione przez powoda koszty z tytułu nierzetelnego (wadliwego) wykonania dzieła, co zostało wykazane i udowodnione w procesie. (podaję za pamięcią męża;)). O pisemne uzasadnienie wyroku, jako strona wygrana, nie planujemy występować; nie ma takiej konieczności. Ale nie jest wykluczone, że takie uzasadnienie poznamy, o ile BMS o nie wystąpi. Strony mają 7 dni na złożenie wniosku o uzasadnienie wyroku. Niezależnie od tego, od daty ogłoszenia wyroku, jest 21 dni do jego uprawomocnienia i na złożenie apelacji. Czyli czekamy. pozdrawiam i dziękujemy za gratulacje b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 15.10.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 gratuluje bartolinka z calego sercamysle,ze pan wylewka com(swoja droga strona dalej zamknieta),nie porwie sie na apelacje,zeby pokrywac koszty nowego procesupewnie zmieni nazwe firmy i bedzie dzialal dalej...coz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crab 16.10.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 (edytowane) Pewnie szybka rejestracja firmy na żonkę, nowa domena i jazda pod nową nazwą! Gratulacje, ordynarne hamstw0 jakie zaprezentował tutaj ten pan to był szczyt wszystkiego. Z taką miłością do klientów to pewnie szykuje odwołanie, już jest biedny i nie ma żadnego majątku a tak ogólnie to on przecież dokłada do interesu i robi charytatywnie więc nie ma z czego oddać Może po pierwszym wygranym procesie warto ruszyć z drugim? Pozew cywilny przeciw temu panu o groźby karalne z tego maila, który był cytowany "Źle się to dla Państwa skończy" . Jak dla mnie to groźba karalna... łatwa i prosta do wygrania w sądzie... Edytowane 16 Października 2010 przez crab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 17.10.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Ile chcieliście Państwo za piach? 45m2x0.06=4,59t x45zł/t=206zł ile chcieliście odemnie za piach? Co do cementu to z całym szacunkiem, przeszacowałem? A co Pani do tego, kwota za m2 uzgodniona i koniec, resztę cementu powinienem pozostawić na placu budowy do Państwa dyspozycji To w takim razie jaki z ciebie wykonawca skoro mówisz że wylewasz tyle m2 a nie potrafisz dobrze wyliczyć ile materiału będzie Ci potrzebne na 170 m2 - Też zajmuję się usługami ( podłogi i parkiety) i jak wyliczę za dużo podłogi dla klienta i mu ją sprowadzam to nie zostawię mu np. 3 paczek paneli lub parkietu tylko je odliczę od rachunku i zabiorę - Ja ponoszę ryzyko źle wykonanego pomiaru . a co do parkietu po 3 dniach od wylania posadzki to jeszcze mi się nie zdarzyło ( montuję podłogi prawie 10 lat) żeby posadzka miała odpowiednią wilgotność - tylko parkieciarz- samobójca się na takowej podejmie kładzenia . Pozdrawiam ps. Gratuluję wygranej !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMS 17.10.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 To w takim razie jaki z ciebie wykonawca skoro mówisz że wylewasz tyle m2 a nie potrafisz dobrze wyliczyć ile materiału będzie Ci potrzebne na 170 m2 - Też zajmuję się usługami ( podłogi i parkiety) i jak wyliczę za dużo podłogi dla klienta i mu ją sprowadzam to nie zostawię mu np. 3 paczek paneli lub parkietu tylko je odliczę od rachunku i zabiorę - Ja ponoszę ryzyko źle wykonanego pomiaru . a co do parkietu po 3 dniach od wylania posadzki to jeszcze mi się nie zdarzyło ( montuję podłogi prawie 10 lat) żeby posadzka miała odpowiednią wilgotność - tylko parkieciarz- samobójca się na takowej podejmie kładzenia . Pozdrawiam ps. Gratuluję wygranej !!!! wikula Coś mi sie wydaje że chcesz się nieco wypromować moim kosztem, ale bredzisz waść od rzeczy. Co innego ,oszacować powierzchnię krycia parkietem, a co innego oszacować uzupełnienie do "0" 240m2 nierównej posadzki. Cena była uzgodniona z materiałem, więc nadwyzka została na placu budowy. Znajdź mi ekipę, ktora zabiera resztę piachu po pracach "cementowych". I co z Ciebie za fachowiec, skoro nie znasz i nie pracowałeś na tego typu materiałach, powszechnie używanych, przy dużych inwestycjach gdzie czas to pieniądz. http://www.mapei.it/Referenze/Multimedia/207_topcem_pl.pdf Aktualnie wykonujemy posadzki w budynku użyteczności publicznej (o zgrozo jest to budynek sądu) na takim właśnie spoiwie, ekipa "finalnych posadzkarzy" drepcze tuż za nami, teraz wiem jak wyglądają samobójcy crab Dzięki za dobre rady. Nooo...nie wiem, zastanowię się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertmm 18.10.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Pan BSM myśli nadal, że jest poszkodowany. Gratuluje wygranej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 19.10.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Ale z tego co pisałeś - twoja firma wylewa tysiące posadzek tak więc powinieneś się nauczyć że na tyle i tyle m2 przy tyle i tyle cm wylewki to wystarczy ci tyle i tyle towaru .Co do ceny z materiałem - to myślę że naciągnąłeś klienta wyliczając mu sporo więcej materiału - bo to klient ma doliczone odpowiednio za materiał - no chyba, że to były święta i policzyłeś za usługę a towar zasponsorowałeś .i wcale nie zamierza się tutaj promować niczyim kosztem ( nie podałem nigdzie nazwy firmy jak widzisz )- po prostu poświęciłem 2 godziny aby to wszystko przeczytać i w pewnym momencie musiałem napisać co o tym myślę , a znalazłem ten konkretny wpis do którego się ustosunkowałem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tenia50 26.01.2011 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 wpadlam tu przez przypadek, bo szukalam wlasnie jak odbywa sie takie wylewkowanie posadzekcaly watek przeczytalam z wypiekami na policzkachäkurde blaszka ja mam wlasnie zamiar te wylewki robic ale po lekturze to ja mam tyle betonu,ze mi sie z formy wylewa ide spac znowu bede miala koszmar z betonem u mnie Panowie optykali dach -mieli zrobic to zgodnie ze sztuka budowlana tymczasem wepchali 2 x po 18cm welny a powinno byc tylko raz drugi mial byc w poprzek i wez tu zaufaj fachowcom ale co zrobic jak czlowiek-inwestor jest laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasje 31.01.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Uwaga-nie mam polskich znakow .Lektura jak z kryminalu. Ale chcialbym troche zmienic jej przebieg. Czy warto-nalezy ocieplac dach welna przed zrobieniem wylewki. Obawiam sie ze schnaca wylewka moze "oddac "sporo wilgoci wlasnie welnie i klopot gotowy. Mamy koniec stycznia i okolo 0 stopni-chyba jeszcze za zimno na wylewki?Prosze o uwagi. Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timmy 06.02.2011 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 witam przeczytałem cały wątek od deski do deski i jestem w szoku .. Przede wszystkim gratuluje Bartolince wytrwałości w dochodzeniu swoich praw. Brawo Bartolinka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 10.02.2011 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Pozwany złożył apelację, więc czekamy dalej na rozprawę w sądzie okręgowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ertx 22.06.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 również przeczytałem wątek z wypiekami na twarzy gratulacje wygranej !! ale co dalej...po apelacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 26.06.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Też zajmuję się usługami ( podłogi i parkiety) i jak wyliczę za dużo podłogi dla klienta i mu ją sprowadzam to nie zostawię mu np. 3 paczek paneli lub parkietu tylko je odliczę od rachunku i zabiorę - Ja ponoszę ryzyko źle wykonanego pomiaru . Robisz źle sobie i klientowi poprzez brak umiaru w źle pojętej uczciwości. Takie rzeczy pozostawia się na budowie, obligując klienta do starannego przechowania ich. Po kilku latach jest problem z załatwieniem takich samych klepek lub desek do wymiany, bo: - przyjechali kuzyni z Australii i nie domkneli drzwi od przysznica, więc kilka klepek do wymianym, - panowie nieśli coś ciężkiego i spadło na parkiet, - pękła rurka i zalło fragment podłogi itd itp. Takich losowych przypadków mam multum, ale w razie naprawy mam wszystko pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts