Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przestrzegam przed WYLEWKA.COM

gonzo93

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 480
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
jakie uzasadnienie?

witaj;

uzasadnienie ustne podczas ogłoszenia wyroku brzmiało (mniej więcej) tak:

Są zasądza na rzecz powoda odszkodowanie w wysokości (...) wraz z odsetkami od dnia (tu data naszego wezwania do zapłaty, nie pamiętam, chyba 18.11.2009r.), a także zwrot kosztów postępowania sądowego w wysokości (...), w tym kwota (...) - koszty zastępstwa procesowego, zgodnie z ustawą.

Sąd uznaje roszczenia powoda za zasadne. Pozwany pokryje poniesione przez powoda koszty z tytułu nierzetelnego (wadliwego) wykonania dzieła, co zostało wykazane i udowodnione w procesie.

(podaję za pamięcią męża;)).

O pisemne uzasadnienie wyroku, jako strona wygrana, nie planujemy występować; nie ma takiej konieczności. Ale nie jest wykluczone, że takie uzasadnienie poznamy, o ile BMS o nie wystąpi. Strony mają 7 dni na złożenie wniosku o uzasadnienie wyroku. Niezależnie od tego, od daty ogłoszenia wyroku, jest 21 dni do jego uprawomocnienia i na złożenie apelacji.

Czyli czekamy.

pozdrawiam i dziękujemy za gratulacje :)

b.

Pewnie szybka rejestracja firmy na żonkę, nowa domena i jazda pod nową nazwą! Gratulacje, ordynarne hamstw0 jakie zaprezentował tutaj ten pan to był szczyt wszystkiego. Z taką miłością do klientów to pewnie szykuje odwołanie, już jest biedny i nie ma żadnego majątku a tak ogólnie to on przecież dokłada do interesu i robi charytatywnie więc nie ma z czego oddać ;-)

Może po pierwszym wygranym procesie warto ruszyć z drugim? Pozew cywilny przeciw temu panu o groźby karalne z tego maila, który był cytowany "Źle się to dla Państwa skończy" . Jak dla mnie to groźba karalna... łatwa i prosta do wygrania w sądzie...

Edytowane przez crab

Ile chcieliście Państwo za piach?

45m2x0.06=4,59t x45zł/t=206zł ile chcieliście odemnie za piach?

Co do cementu to z całym szacunkiem, przeszacowałem? A co Pani do tego, kwota za m2 uzgodniona i koniec, resztę cementu powinienem pozostawić na placu budowy do Państwa dyspozycji

To w takim razie jaki z ciebie wykonawca skoro mówisz że wylewasz tyle m2 a nie potrafisz dobrze wyliczyć ile materiału będzie Ci potrzebne na 170 m2 -

Też zajmuję się usługami ( podłogi i parkiety) i jak wyliczę za dużo podłogi dla klienta i mu ją sprowadzam to nie zostawię mu np. 3 paczek paneli lub parkietu tylko je odliczę od rachunku i zabiorę - Ja ponoszę ryzyko źle wykonanego pomiaru .

a co do parkietu po 3 dniach od wylania posadzki to jeszcze mi się nie zdarzyło ( montuję podłogi prawie 10 lat) żeby posadzka miała odpowiednią wilgotność - tylko parkieciarz- samobójca się na takowej podejmie kładzenia .

Pozdrawiam

ps. Gratuluję wygranej !!!!

To w takim razie jaki z ciebie wykonawca skoro mówisz że wylewasz tyle m2 a nie potrafisz dobrze wyliczyć ile materiału będzie Ci potrzebne na 170 m2 -

Też zajmuję się usługami ( podłogi i parkiety) i jak wyliczę za dużo podłogi dla klienta i mu ją sprowadzam to nie zostawię mu np. 3 paczek paneli lub parkietu tylko je odliczę od rachunku i zabiorę - Ja ponoszę ryzyko źle wykonanego pomiaru .

a co do parkietu po 3 dniach od wylania posadzki to jeszcze mi się nie zdarzyło ( montuję podłogi prawie 10 lat) żeby posadzka miała odpowiednią wilgotność - tylko parkieciarz- samobójca się na takowej podejmie kładzenia .

Pozdrawiam

ps. Gratuluję wygranej !!!!

wikula

Coś mi sie wydaje że chcesz się nieco wypromować moim kosztem, ale bredzisz waść od rzeczy.

Co innego ,oszacować powierzchnię krycia parkietem, a co innego oszacować uzupełnienie do "0" 240m2 nierównej posadzki.

Cena była uzgodniona z materiałem, więc nadwyzka została na placu budowy. Znajdź mi ekipę, ktora zabiera resztę piachu po pracach "cementowych".

I co z Ciebie za fachowiec, skoro nie znasz i nie pracowałeś na tego typu materiałach, powszechnie używanych, przy dużych inwestycjach gdzie czas to pieniądz.

http://www.mapei.it/Referenze/Multimedia/207_topcem_pl.pdf

Aktualnie wykonujemy posadzki w budynku użyteczności publicznej (o zgrozo jest to budynek sądu) na takim właśnie spoiwie, ekipa "finalnych posadzkarzy" drepcze tuż za nami, teraz wiem jak wyglądają samobójcy :)

crab

Dzięki za dobre rady. Nooo...nie wiem, zastanowię się.

Ale z tego co pisałeś - twoja firma wylewa tysiące posadzek tak więc powinieneś się nauczyć że na tyle i tyle m2 przy tyle i tyle cm wylewki to wystarczy ci tyle i tyle towaru .

Co do ceny z materiałem - to myślę że naciągnąłeś klienta wyliczając mu sporo więcej materiału - bo to klient ma doliczone odpowiednio za materiał - no chyba, że to były święta i policzyłeś za usługę a towar zasponsorowałeś .

i wcale nie zamierza się tutaj promować niczyim kosztem ( nie podałem nigdzie nazwy firmy jak widzisz )- po prostu poświęciłem 2 godziny aby to wszystko przeczytać i w pewnym momencie musiałem napisać co o tym myślę , a znalazłem ten konkretny wpis do którego się ustosunkowałem .

Pozdrawiam

• 3 months później...

wpadlam tu przez przypadek, bo szukalam wlasnie jak odbywa sie takie wylewkowanie posadzek

caly watek przeczytalam z wypiekami na policzkachä

kurde blaszka ja mam wlasnie zamiar te wylewki robic

ale po lekturze to ja mam tyle betonu,ze mi sie z formy wylewa

ide spac znowu bede miala koszmar z betonem

u mnie Panowie optykali dach -mieli zrobic to zgodnie ze sztuka budowlana tymczasem wepchali 2 x po 18cm welny a powinno byc tylko raz

drugi mial byc w poprzek i wez tu zaufaj fachowcom

ale co zrobic jak czlowiek-inwestor jest laik

Uwaga-nie mam polskich znakow :-) .Lektura jak z kryminalu. Ale chcialbym troche zmienic jej przebieg. Czy warto-nalezy ocieplac dach welna przed zrobieniem wylewki. Obawiam sie ze schnaca wylewka moze "oddac "sporo wilgoci wlasnie welnie i klopot gotowy. Mamy koniec stycznia i okolo 0 stopni-chyba jeszcze za zimno na wylewki?Prosze o uwagi. Dziekuje i pozdrawiam

• 4 months później...

Robisz źle sobie i klientowi poprzez brak umiaru w źle pojętej uczciwości.

Takie rzeczy pozostawia się na budowie, obligując klienta do starannego przechowania ich.

Po kilku latach jest problem z załatwieniem takich samych klepek lub desek do wymiany, bo:

- przyjechali kuzyni z Australii i nie domkneli drzwi od przysznica, więc kilka klepek do wymianym,

- panowie nieśli coś ciężkiego i spadło na parkiet,

- pękła rurka i zalło fragment podłogi itd itp.

Takich losowych przypadków mam multum, ale w razie naprawy mam wszystko pod ręką.