Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przestrzegam przed WYLEWKA.COM

gonzo93

Recommended Posts

• Odpowiedzi 480
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To chyba w tym temacie - dostałem takie coś na PW:

http://t3.pixhost.org/thumbs/2180/12371245_bms1.jpg

Naruszył Pan art. 23 k.c i 212 k.k.

Wcześniej w tym wątku również.

Nie pozostawię tego bez echa.

"Co do zasady wystarczy by jedna tylko osoba poza adresatem poznała treść listu, by można było mówić o naruszeniu tajemnicy. Naruszenie tajemnicy korespondencji może również nastąpić, gdy osoba uprawniona do poznania tajemnicy (głównie adresat), przekaże jej treść osobom postronnym czy też ją opublikuje.

Powyższe stanowisko – pośrednio – zostało potwierdzone m.in. w orzeczeniu Sądu Najwyższego (sygn. akt: I CSK 664/09) w którym SN uznał, że cytowanie prywatnej korespondencji przez prasę, zwłaszcza jeśli dotyczy stanu zdrowia osoby, stanowi bezprawne naruszenie jej dóbr osobistych."

Dziękuje, pozamiatałeś sobie :)

Obrót był podany dla "działu" domków jednorodzinnych "wylewka.com"

To nie wyjaśnia rozbieżności. Chyba, że Pańska działalność obejmuje coś więcej niż wylewki. Z podanych liczb wynikałoby, że wylewki to to mnie więcej 14% biznesu... Nie zamierzam zaglądać Panu w księgi, ale bardzo wątpię w ten "milion" miesięcznie. Sądzę, że milion to wychodzi Panu rocznie.

1mln brutto, czyli 12mln brutto rocznie. Sam podałeś 50 000m2 posadzek rocznie, policzmy po 32zł za m2. Wyszedł mi średni obrót na poziomie 130 000zł miesięcznie. Do miliona zabrakło, tak z 7,5 raza...

32,-zł/m2 x 150m2 dziennie(25 dni) x 12maszyn = ? , które mi odebrał leasing

To nie wyjaśnia rozbieżności. Chyba, że Pańska działalność obejmuje coś więcej niż wylewki. Z podanych liczb wynikałoby, że wylewki to to mnie więcej 14% biznesu... Nie zamierzam zaglądać Panu w księgi, ale bardzo wątpię w ten "milion" miesięcznie. Sądzę, że milion to wychodzi Panu rocznie.

a ja nie sądzę żeby on miał nawet rocznie,

za to chłopak ma "swój świat" i neostradę