Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przestrzegam przed WYLEWKA.COM

gonzo93

Recommended Posts

Beszczelny typ. Jak naleznosc nie wplynie w okreslonym terminie załóż sprawe w trybie nakazowym za brak wywiazania sie z umowy albo jako dług. Zapytaj o to prawnika.

Za długo z tym czekałaś, jeżeli widziś, że wykonawca nie wywiązuje się z umowy od razu wysyłasz przez kancelarie prawna upomnienie. Niestety podejscie wykonawcow do inwestora wymaga takich krokow.

• Odpowiedzi 480
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... zwrotnie otrzymaliśmy ciekawego smsa i pismo:

"Oświadczam, że uznaję wezwania do zapłaty (...) za bezpodstawne. (...) Nie było odpowiedniego współdziałania z inwestorem ze względu na znaczące, przez niego, ograniczenie dostępu do budynku."

hmm.... złość i bycie upartym ponad zdrowy rozsądek u panów wylewek :(

no cóż ich sprawa

:roll: :(

Sprawa nie jest do końca jednoznaczna i jak to określa się urzędowo jest "rozwojowa", więc czekamy na sprawę w sądzie.

Pozdrawiam.

Co ty głupi jesteś czy co?

Ludzi zapłacili Ci za proste wylewki, Tak?

Wylewki są krzywe, Tak?

W umowie masz 7 dni na naprawe, Tak?

Od maja minęło 7 miesięcy, nie widzisz tego, dziewczyna pisze na forum, wkleja fotki a ty rżniesz głupa. I co oczekujesz, że zmienisz zdanie osób czytających wątek? Mojego nie zmienisz. Oszust.

a dla mnie to wszystko jest kpina ze strony tych wylewkarzy. Człowieku, masz szczęście że trafiłeś na ludzi cywilizowanych, bo jak byś mi coś takiego zrobił, a potem jeszcze na forum piane toczył że wina leży po stronie twoich klientów, to gwarantuje ci że oddałbyś mi kasę nie tylko za robotę, ale też za materiał. I nawet w sądy bym się nie bawił (zresztą może się jeszcze kiedyś natniesz)

Kogo obchodzi ile ty zrobiłeś wylewek w życiu i ile tysięcy metrów wylałeś. Chyba nie sądzisz że ktoś ci uwierzy nędzny znafco, w to że to jedyna wylewka jaką spaprałeś :lol: :lol: :lol:

Miałeś szansę wszystko naprawić. Nawet po rozdmuchaniu sprawy na forum, była szansa wyjść jeszcze z twarzą. Siedzieć cicho i naprawić wszystko. Ale ty wolisz toczyć pianę i zwalać swoją winę na innych. Teraz jest już za późno. Bez względu na to co wyjdzie w sądzie, pokazałeś że nie jesteś partnerem do robienia interesów. Jesteś jednym z tych nieudolnych przez których ogólna opinia o polskich majstrach jest taka, że trzeba im zawsze na ręce patrzeć.

Rzygać mi się chcę, i mam nadzieję że będzie to twój początek końca wielkiej (małej) nieudolnej kariery majstra amatora.

na stronie masz taki dział:

REALIZACJE

Oto lista zrealizowanych przez naszą firmę wylewek betonowych:

skopiuj kilka tych fotek z tej spapranej roboty co są wklejone w tym temacie i umieść ich tam. Szczerze wierzę że to zrobisz...

Witam.

Beton, z którego wylaliśmy posadzki okazał się na tyle mocny, że potrzebna była potężna frezarka aby go ruszyć. Niestety gabaryty i moc frezarki uniemożliwiały dokładne manewrowanie nią w pomieszczeniach.

Taka mała uwaga odemnie.

Są dwie mentalności

1) Klienta zupełnie **** moje problemy, płaci to MA BYĆ EFEKT, w jaki kolwiek sposób

2) Ja (usługodawca) **** klienta.

Profesjonalizm to stosowanie zawsze podejścia nr. 1.

Czasem to trudne, ale dlatego klient płaci odpowiednio. Jak nie odpowiednio to podnieść ceny o 5% (czy obniżyć koszty) i zrobić fundusz na takie wypadki.

Ej.. ja płaciłem w tym roku 12zł za mkw + 1zł za styropian... Okolica Wawy. Miałem zapłacić za 100mkw, mimo że miałem zrobić 90, bo to ich minimalka... Pojechałem po piach bo zbrakło (2km swoim autem+ ich ładowacze) i policzyli za 90...

Oczywiście mksokret.. Idealnie równo, mimo że to 60letni budynek i strop (Kleina?) na którym styropian leży - krzywy...

Czytałem temat z zapartym tchem... Dziwię się że nie doszło do rękoczynów... :evil:

a co się człowieku żalisz że zostałeś wywalony z budowy. Mnie czeka budowa, i za sprzedane mieszkanie muszę się szybko wybudować bo nie wiem ile nowy właściciel mi pozwoli mieszkać w tym sprzedanym mieszkaniu. I teraz weź sobie wyobraź że jak by mi zeszło kilka miesięcy na wylewki z takim twoim podejściem to szlak by mnie trafił na miejscu. Poważnie Ci mówię, że trafiłeś na cywilizowanych ludzi bo u mnie już byś zębami to darł i liczył bym Ci kasę za stracony czas.

Kilka miesięcy z wylewkami, kilka z hydraulikami, kilka z elektrykami...

Wg.mnie powinniście się w sądzie domagać rekompensaty - zbierzcie rachunki za wynajem mieszkania, paliwo, dojazdy do budowy, ekwiwalent niepotrzebnie branych urlopów itp.

Dlaczego macie być "w plecy" przez partacza? Niech pokryje WSZYSTKIE straty a nie fakturę za naprawę wylewki.

Źle mówię?

Brałem problem "na klatę" i jak zacząłem naprawiać, to na finiszu naprawy (po wykonaniu 80% naprawy) zostałem wywalony z placu budowy.

I tyle.

Czy naprawiałeś w ustalonym terminie 7 dni? Mając odpowiednie kompetencje do naprawy (maszyny itd)?

Czy też czas był przekroczony x2.. x3.. x4.. aż 10 krotnie (kilka miesięcy)? I zakończył się zniszczeniem dodatkowych ścian?

Bo w takiej sytuacji to nawet święty klient by się wp***ył porządnie.

Ja bym od razu brał prawnika: nie zrobiona praca, praca innych specjalistów, stracony czas - wynajem i utrata korzyści (w razie budowy pod działalność gospodarczą).

(...) Poważnie Ci mówię, że trafiłeś na cywilizowanych ludzi bo u mnie już byś zębami to darł i liczył bym Ci kasę za stracony czas.

Człowieku, masz szczęście że trafiłeś na ludzi cywilizowanych, bo jak byś mi coś takiego zrobił, a potem jeszcze na forum piane toczył że wina leży po stronie twoich klientów, to gwarantuje ci że oddałbyś mi kasę nie tylko za robotę, ale też za materiał. I nawet w sądy bym się nie bawił (zresztą może się jeszcze kiedyś natniesz)

Rzygać mi się chcę, i mam nadzieję że będzie to twój początek końca wielkiej (małej) nieudolnej kariery majstra amatora..

Nie masz bladego pojęcia o mojej "amatorskiej" karierze a poziomem swoich wypowiedzi wystawiasz sobie piękną laurkę.

Co ty głupi jesteś czy co?

Beszczelny typ(...)

Od maja minęło 7 miesięcy, nie widzisz tego, dziewczyna pisze na forum(...)

Wybacz ale wywalony zostałem w lipcu to jakby od maja dwa miesiące. Poza tym kto dał Ci i vega1 prawo do obrażania mnie - wam coś zepsułem i nie naprawiłem lub nie chciałem naprawić?

BOHO

Na Ciebie zawsze można liczyć, jak zwykle wniesiesz coś merytorycznego do omawianego zagadnienia, tak trzymać.

Poraz kolejny w tym temacie poddaję się, nie będę odpisywał, szczególnie że pozim ataków na mnie, jakby nieco obniżył loty i zaczyna siegać rynsztoka - no dalej możecie jeździć po mnie ile wlezie ja i tak mam co robić. Ani przed, ani po tej sprawie podobnych kłopotów nie miałem, pracy jakby także tyle samo, także dajcie upust swojej nienawiści do FACHOFCUFF ja daję na luz i idę zająć się czymś pożyteczniejszym. :)

Poraz kolejny w tym temacie poddaję się, nie będę odpisywał, szczególnie że pozim ataków na mnie, jakby nieco obniżył loty i zaczyna siegać rynsztoka - no dalej możecie jeździć po mnie ile wlezie ja i tak mam co robić. Ani przed, ani po tej sprawie podobnych kłopotów nie miałem, pracy jakby także tyle samo, także dajcie upust swojej nienawiści do FACHOFCUFF ja daję na luz i idę zająć się czymś pożyteczniejszym. :)

może jakimiś poprawkami...... powodzenia tym razem !

Przeczytalem caly ten watek i powiem tak. Wykownaca dal ciala z terminem, moze nawet liczyl na drapane. W koncu tyle na glowie roboty, Jego duzy blad.

I teraz proponuje nabijmy goscia na pal, rzucajmy wszyscy kamieniami niech cierpi za wszysztkie czasy przeciez dokonal takiej zbrodni. Proponuje rowniez to samo zrobic z jego zona i dzecmi - przeciez one tez sa winne ta sama bandycka krew w nich plynie. Jego fimre zlicytowac zaorac spalic i znizczyc na wsze czasy.

Zauwazyl ze na forum muratora Inwestorzy to sa tylko ludzie na wskros doskonali, idealni kotorzy pisza tylko prawde. Ich budowy sa najwazniejsze we wszechwswiecie. A oni sami swoja prace ktora wykonuja wykonuja idelanie, perfekcyjnie i zawsze w terminie, nigdy sie nie myla i wogle sa idealni. fachowcy to przewaznie oszusci zlodzije i partacze bo na forum jak ktos pisze ze cos jest zwalone to zaraz odzywaja sie forumowe mozgi ze u nich to jest to zrobione dobrze, wogle wszystko maja ideal i zeby nie placic i wszystko wymieniac, nawet jak uchybienia sa do poprawy lub niewielkie, maja oni oczywiscie tytul architekta i inzyniera wiec naprawde sie znaja na rzeczy.

najgorsze sa tak zwane forumowe menty, trolle znane tez z innych for. zywia sie czyims nieszczesciem, nerwami i problemami obu satron, podniecaja sie takimi watkami, lubia sie pluskac w taim szambie jak zaba w stawie, nie maja zwiazku ze sprawa a pisze tyle samo a nawet wiecej co strony co maja cos do siebie. mocni tylko w gebie na forum, wojki dobra rada z iloscia postow kila tysiecy, im wiecej cyferek wiec tym madrzejsi.

hehe biedny czlowieku, nie jestem tym gosciem, wszedzie weszysz podstep? sprawdz moje ip to zobaczysz skad pisze.

a tak wogle uderz w stol a nozyce sie odezwa - to odnosnie ostaniej czesci mojego postu.

milej kopieli miszczu forum :D

EOT

Proponuje rowniez to samo zrobic z jego zona i dzecmi
Do d... ta Twoja propozycja. Jeśli o mnie chodzi to nawet nie jest ciut śmieszna.

Sprawa była prosta, teraz jest rozwojowa, no cóż - nie znamy szczegółow (prawdy), a może Wykonawca ma rację? Who knows....

Ja osobiście chciałbym sie dowiedzieć - co powiedział rzeczoznawca (a może biegły sądowy z zakresu budownictwa?), a przede wszystkim KTO MIAŁ RACJĘ?

Pozdr.