nowy 5 25.11.2009 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 lekki off topic Nie pomyślałem tylko o jednym, że mogą oszczędzać na moim materiale i dawać mniej cementu. Podobno łatwiej się zaciera. a moglibyście mnie potraktować jakimś linkiem albo napiszcie proszę ile tego cementu znaczy jakie proporcje się daje, i ile tego włókna - niedługo u mnie ten temat i chciałbym sie wywiedzieć skoro "lubią oszczędzać" proporcje materialow na 100 m2 przy grubosci 5-6 cm piach 0.2 przesiewany okolo 15 ton paleta cementu moze byc 2 lafarge lub ozarow wlokna okolo 2 kg ostatnio zaczelismy stosowac uplastyczniacz na calosci posadzek maly koszt a posadzka jest solidniejsza pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 26.11.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 lekki off topic Nie pomyślałem tylko o jednym, że mogą oszczędzać na moim materiale i dawać mniej cementu. Podobno łatwiej się zaciera. a moglibyście mnie potraktować jakimś linkiem albo napiszcie proszę ile tego cementu znaczy jakie proporcje się daje, i ile tego włókna - niedługo u mnie ten temat i chciałbym sie wywiedzieć skoro "lubią oszczędzać" Bez wnikania w m2 i palety: Z tego co ja ustaliłem to każdy mixokret "na raz" zabiera tyle samo. I na takie jedno załadowanie powinno się wsypać 2 worki cementu, a b.często (w tym u mnie) sypią 1,5 worka. Co do włókien - na allegro piszą, że 0,6 kg na m3, ale piszą też bzdury, żeby dodawać przed wodą. Moim zdaniem najlepiej dodawać do wody przed wlaniem do kreta, wtedy sie dobrze wymieszają. Tu masz aukcję Janzara. Pisz do niego na prv to Ci wszystko wytłumaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 19.01.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 03 grudnia 2009 roku złożyliśmy w Sądzie Rejonowym "pozew o zapłatę w postępowaniu upominawczym".15 grudnia sąd wydał "nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym", w którym: "(...) nakazuje pozwanemu .........., aby zapłacił powodowi .......... kwotę ......... z ustawowymi odsetkami liczonymi od dnia 18.11.2009r. do dnia zapłaty, oraz kwotę ........... z tytułu kosztów procesu, w terminie dwóch tygodni od doręczenia nakazu (...)". b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 19.01.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 bartolinka - trzymam kciuki za sprawiedliwość, ale coś mi to dziwnie wyglada. Pismo sądu powinno kończyc się czymś w rodzaju ".... albo wnieść do tutejszego Sądu w tymże terminie Sprzeciw" Nie ma nic takiego? Bez szans na przedstawienie własnej opinii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 19.01.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Oczywiście, że jest taki zapis (ujęłam go w nawias z kropeczkami w środku).Ale o tym najbardziej zainteresowana osoba już wie. Nie cytowałam całego orzeczenia; zacytowałam najważniejszy dla nas fragment dokumentu, w którym ktoś zupełnie niezależny, po analizie materiału, przyznał nam rację. b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 19.01.2010 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 przerabiałem to. zaczekaj spokojnie na sprzeciw. to standardowe podejście sądu i standardem jest sprzeciw. Pewnie za miesiąc go dostaniesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 19.01.2010 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Wiem, wiem, że (być może) jeszcze przed nami długa droga. Niemniej jednak świadomość tego, że sąd przyznał nam rację dodaje otuchy i wiary w samego siebie.Wiesz ile razy się zastanawialiśmy, czy nie dać BMS jeszcze jednej szansy (i pewnie kolejnych)? b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knopfler 20.01.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Niestety sąd wcale nie nie przyznał ci racji. Sędzia pewnie nawet nie czytał całego pozwu. Znam to z autopsji. Sądy po prostu wychodzą z założenia, że jak nie będzie sprzeciwu to pozywający ma rację, a jesli będzie to wtedy rozpatrzymy sprawę merytorycznie. Przed Tobą długa walka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMS 20.01.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Niestety sąd wcale nie nie przyznał ci racji. Sędzia pewnie nawet nie czytał całego pozwu. Znam to z autopsji. Sądy po prostu wychodzą z założenia, że jak nie będzie sprzeciwu to pozywający ma rację, a jesli będzie to wtedy rozpatrzymy sprawę merytorycznie. Przed Tobą długa walka. Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dreken 20.01.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Spokojnie, nie ma pośpiechu ale co wykonawca straci kasy na prawnika to juz satysfakcja gwarantowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 20.01.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Spokojnie, nie ma pośpiechu ale co wykonawca straci kasy na prawnika to juz satysfakcja gwarantowana Święte słowa! Dlatego ZAWSZE warto się choć trochę poprocesować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 20.01.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Chyba jednak ten sąd coś tam przeczytał , bo wiedział kto pozywa i o co i kogo i czego żąda i adresy obu stron poznał. To bardzo ciekawa teza z tym nie przyznaniem racji przez sąd; rozumiem, że tę rację sądu (bez względu na merytoryczną treść pozwu) uzyskalibyśmy w momencie, kiedy pozwany nie napisze odwołania . Nic, tylko pozywać kogo się da, o cokolwiek, na małe kwoty, a może się ktoś nie odwoła? Kasy i tak już nie mamy, musieliśmy ją wpuścić w wylewki; czasu straconego już nie cofnę, nie przeprowadziliśmy się w terminie. A koszty współpracy z BMS ponosimy nadal i chętnie o nich na procesie opowiemy. Odsetki od kwoty zasądzonej lecą, koszty procesu rownież wzrosną. Nam się już nie spieszy, poczekamy. pozdrawiam, b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 20.01.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Spokojnie, nie ma pośpiechu ale co wykonawca straci kasy na prawnika to juz satysfakcja gwarantowana Gratuluję postawy życiowej. Dawno takich głupot nie czytałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 21.01.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Spokojnie, nie ma pośpiechu ale co wykonawca straci kasy na prawnika to juz satysfakcja gwarantowana Gratuluję postawy życiowej. Dawno takich głupot nie czytałem... A co? Ma sobie w łeb strzelić? Przecież to tylko forsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 21.01.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Spokojnie, nie ma pośpiechu ale co wykonawca straci kasy na prawnika to juz satysfakcja gwarantowana Gratuluję postawy życiowej. Dawno takich głupot nie czytałem...A co? Ma sobie w łeb strzelić? Przecież to tylko forsa. Chciałbym Ci coś odpowiedzieć, ale nie bardzo wiem do czego sie odnosisz. Jeśli ktoś czerpie satysfakcje (gwarantowaną) z tytułu czyjejś straty finansowej - gratuluję!!! MY POLACY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 21.01.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Jeśli ktoś czerpie satysfakcje (gwarantowaną) z tytułu czyjejś straty finansowej - gratuluję!!! MY POLACY. Jeśli traci ten, który najpierw spowodował straty u wielu innych, jest coś miłego w obserwowaniu tego procesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 22.01.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Trzymam kciuki za bartolinkę, szczerze życzę, aby sąd osądził kto ma rację w sporze Zakładam że ma rację, bo chyba nikt nie wszczynałby takiego alarmu gdyby nic się nie stało. Z drugiej strony jestem blisko zawodowo pewnej sytuacji w której spotkałem się m.in. z:1. reklamacją "inwestora" dotyczącą niewystarczającego oświetlenia (w rzeczywistości wkręcone żarówki niskiej mocy)2. reklamacją "inwestora" dot. "niedziałających na 100% grzejników" (w rzeczywistości zawory kryzowe przy regulatorach termostatycznych źle ustawione) Powyższe sprawia, że staram sie i na ten spór patrzeć bez emocji i (staram się) spokojnie czekać na efekty. Niestety nie mogę spokojnie patrzeć jak ktoś czerpie satysfakcję z czyichś problemów. Rozumiem, że wydaliście już wyrok, nie czekacie na sąd? W skrajnym przypadku można czerpać satysfakcję ze spaceru z psem dookoła zakładu karnego... czemu nie...Wykonawca nie jest debilem i chyba wie co to koszty sądowe, sam też musi zapłacić pełnomocnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMS 22.01.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Tu nie chodzi o rozstrzygniecie czy zawiniła jedna z moich ekip czy nie, bo to jest jasne, szczególnie po przeczytaniu całego tematu. Chodzi o sprawiedliwy wyrok, bo to czego żąda odemnie inwestor przechodzi ludzkie pojęcie... no i o kilka innych spraw, które postaram się udowodnić merytorycznie przed sądem w trakcie rozprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertmm 22.01.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Panie WYLEWKA jak ta ekipa zarabiała to pan ,, śmietankę spijał,, ale jak coś im nie wyszło to już już nie Pańska sprawa a ludzie teraz maja problem. Ja teraz zaczynam budowę domu i boje się takich wykonawców jak Pan. Dlatego życze panu żeby pan tak nisko upadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwap 05.02.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Włosu na głowie dęba stają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts