mialek 22.11.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z projektem Konwalia http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=22&id_autora=1&spacer=2&proj=KONWALIA z Biura Horyzont http://www.domnahoryzoncie.pl/3/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 28.01.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Chciałabym zbudować konwalię horyzontu http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=22&id_autora=1&spacer=2&proj=KONWALIA Jaka jest Wasza opinia na temat tego projektu? Proszę pomóżcie bo już prawie jestem przekonana o wyborze jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Granat 28.01.2004 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Witaj....- osobiście wolę, żeby pokoje na poddaszu były większe a holl mniejszy...- my z mężem założyliśmy, że chcemy mieć sypialnie na poddaszu razem z dziećmi – ze względów wychowawczych....- na parterze wydaje mi się trochę niewygodne położenie kuchni, aby zanieść do niej np. zakupy musisz przejść przez salon, wolę wejście do kuchni bezpośrednio z holu i blisko drzwi wejściowych do domu....To moja opinia, oczywiście kakażdy ma inne wyobrażenie odnośnie domu swoich marzeń ..... życzę trafnego wyboru....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordo 28.01.2004 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Ja także zastanawiałam się nad tym projektem - jest b. ładny, pasował takze do mojej działki. Ma jednak - dla mnie - kilka wad:- połozenie kuchni, to że trzeba np. z zakupami przejść przez salon- brak małego wc dla gości na parterzePoza tym jest ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 29.01.2004 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Jeśli chodzi o kuchnię to macie w zupełności rację. Dlatego jeszcze się wacham. Do kuchni przechodzi się przez salon, ale tylko przez niewielką jego część. Chcę ją przedłużyć (salon i jadalnię) o 2m, wtedy przy kuchni mam zacieniony taras.Dom powiększe w ten sposób o około 30m. Na parterze zmniejszyłabym łazienkę (wc i natrysk) a na górze zrobiła jeszcze jedną dla dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urticae 06.04.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Co sądzicie o tym projekcie ? http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=22&id_autora=1&spacer=2&proj=KONWALIA Może ktoś zbudował lub ma taki zamiar? Zainteresował mnie między innymi z tego powodu, że można go postawić na działce z wiazdem od południowej strony. Podobno może być względnie tani w realizacji. Kosztorysu jednak mi nie przysłano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 06.04.2004 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 http://www.domnahoryzoncie.pl/3/pliki/widoki/render_konwalia_1.jpg http://www.domnahoryzoncie.pl/3/pliki/rzuty/rzut_konwalia_1.gif http://www.domnahoryzoncie.pl/3/pliki/rzuty/rzut_konwalia_2.gif fajny tylko mnie nie pasuje kuchnia ale jak tobie się podoba to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urticae 07.04.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Faktycznie, do kuchni trzeba wejść przez pokój ale to chyba przeboleję. Co do ewentualnych zmian to chciałbym mieć na parterze oprócz łazienki dodatkowe WC oraz spiżarnię. Trzeba byłoby to zrobić chyba kosztem garderoby i kuchni. Zastanawiam się czy pieca nie umieścić po prostu w łazience. Jedną z zalet projektu to bliskość kominka i pieca która umożliwia wybudowanie jednego komina. Poza tym prosty dach - też zaleta. Oszczędności może nie duże ale jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pulasia 08.04.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 W ogóle bym sie nie przejmowała tym wchodzeniem do kuchni, bo to żaden problem. Tak sie zastanawiam tylko, czy nie jest to drogi dom w realizacji bo ma całkiem spory metraż. Podobna jest chyba Sosenka Horyzontu, może ją ktoś buduje i może się wypowiedzieć?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 08.04.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 tanii ? a ile to jest tanio ? 200 , 300 tys ? dom ma 170 m2 + pom.gosp + garaz spory dach 17/10 m wiec do tanich to on sie raczej nie zalicza ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pulasia 08.04.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 a w takim razie jaki dom jest tani wg Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urticae 08.04.2004 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Kaczorku,Tani jest podobno z powodu prostoty. Co do dachu np to jest dwuspadowy a te są tańsze w realizacji. Po świętach dostanę kosztorys.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 08.04.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 tani dom ........ nie mozna jednoznacznie odpowiedziec na to pytanie nie analizujac projektu - generalnie im mniejszy tym tanszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urticae 14.04.2004 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Witam ponownie:), Dostałem kosztorys Konwalii. Ponieważ VAT podają jeszcze 7% zatem podaję wartość netto:wartość domu w stanie surowym zamkniętym- 128 250,67 zł wartość robót wykończeniowych - 70 663,14 zł przyjęto przy tym: stawka roboczogodziny 6,30 zł koszty pośrednie 60% zysk 7% koszty zaopatrzenia 5% Nie uwzględniono w kosztorysie pozycji w których nie występują materiały(np roboty ziemne). Do tego jak widzę trzeba doliczyć instalacje wewnętrzne. Co gorsza ceny materiałów podane za Sekocenbudem za I kwartał 2002 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 14.04.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 czyli co....... wyjdzie siakies 250tys , chyba ze wiekszosc prac wykonczeniowych wykonacie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urticae 14.04.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Kaczorku. Ogólnie wychodzi przy 250 000 około 1500 zł za 1m2. Cudów nie ma Planuję wykończenie poddasza zrobić sam ale ta to jak sądzę niewielkie oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 16.04.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 wiesz co wczoraj sie zebralem pojechalem na swoja dziale i tak sobie pochodzilem pospacerowalem i zastanawialem sie powaznie ..... wlazlem tez szfffagrowi na budowę i obejzalem dokladnie to co buduje (BARDZO PODOBNY DOM TYLKO GARAZ ROWNOLEGLE NIE PRS.) a ze ja tez zalatwiam juz pozwolenie na budowe i musze wybrac projekt zaczolem analizowac wczoraj jeszcze raz iiiiii siedze iiiii mysle iiiiii grzebie po forum patrze tak na ta "twoja" chalpke iii mysle ........nie jest taka zla jeszcze raz i tania jest "przelecialem projekty horyz. iii konsternacja czy ja widzialem ten domek wczesniej ..........pewnie tak ale jakos sie nie przygladalem http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=62&id_autora=3&spacer=2&proj=PAPROTKA i mysle ze dla mnie ten by bardziej pasowal wiec jak sie zdecydujesz na Konwalie wielce prawdopodobne ze bedziemy budowac podobne domki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urticae 16.04.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Kaczorku, ładny domek ta Paprotka. Przytulny. Dla mnie jednak trochę mało tam przestrzeni ale pewnie dlatego, że ja potrzebuję czegoś co mogłoby w przyszłości być domem dla dwóch rodzin. W Paprotce brakuje mi drugiego pokoju i miejsca na spiżarnię na parterze. Kobiety twierdzą, że przydatna i nie mam zamiaru z nimi polemizować. Podobnym domkiem jest Sosenka http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=35&id_autora=1&spacer=2&proj=SOSENKA i ma na forum sporo zwolenników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 16.04.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 układ nie ten jednak paprotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryza 22.06.2004 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Halo - witam serdecznie. Ja buduję taki dom. Już mam stan surowy otwarty . Jeszcze dużo pracy przed nami. Zrobiliśmy go bardziej funkcjonalnym . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts