tr33 26.07.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Witam sasiadow z paniowic! My bedziemy budowac nasz domek w samych Obornikach. W Paniowicach mieszka moj kolega Wioma, widze ze Wasza konwalie budujecie z maxow. Czy sa to maxy z cegielni w Pegowie? My zastanawiamy sie nad wyborem materialu (myslimy o polskim bk). Mozesz mi napisac, jakie koszty poniesliscie stawiajac mury? Budowaliscie sami, czy tez przez jakas firme (ekipe)? Oj, widze ze pomecze Was pytaniami Aha - ktora wersje konwalii wybraliscie? Pozdr.Tomek R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 26.07.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 tr33 mamy konwalie wersja C (lustrzane odbicie) -zlikwidowana lukarna i troche zmian wewBudujemy z maxów z Kozłowic.Nasz wykonawca sciagal je ponoc z fabryki, bo ma tam dobre układy.W Pegowie tez je widzialam.na forum dosyc dobrze o nich piszą , ja tez specjaline nie moge narzekac, zobaczymy pozniej.Jezeli masz pytania to smialo, mozemy sie tez spotkac na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tr33 26.07.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Dzieki! Na pewno niejednokrotnie skorzystamy z Waszych rad i doswiadczen. Tym bardziej, ze tez chcemy wersje c, bez lukarny i chcemy zrobic czesciowo lustrzane odbicie, tzn zamienic uklad pomieszczen na parterze. Z ochota wybierzemy sie tez na wycieczke, by troszke podpatrzyc i pozazdroscic (ale tak zyczliwie ). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 26.07.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 jak bedziecie sie do nas wybierac, to daj znac posprzatamy w "domku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tr33 26.07.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Ok! Damy znac, ze przyjedziemy i pomozemy Wam posprzatac w domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tr33 27.07.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Hej Wioma!Pisalas, ze myslalas o dachowce ceramicznej, ale niestety z uwagi na kase stanello na cementowej.Otoz terazjest promocja na ceramiczna dachowke Robena w kolorze miedz. Kosztuje 27,50 za metr. Wlasnie sie na nia skusilismy - co smieszniejsze nie majac projektu kupionego (choc wybrany jest-konwalia!), bez uregulowanej sprawy z dzialka, etc. Ale zaczynanie budowy od "dymu z komina" tez jest przyjemne. Udalo sie wytargowac jeszcze upust za zaplate gotowka i darmowe przechowanie dachowki przez rok na skladzie budowlanym. Tak, ze moze warto o tym pomyslec - jesli jeszcze nie zamowiliscie innej dachowki. Pozdr. Tomek R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 28.07.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 niestety mamy juz kupiona dachówke.zaraz zaczynaja ukladac(w przyszłym tygodniu)-no chyba ze te upaly nie pozwola, ale dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JSZ 33 28.07.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Witajcie Budujący Konwalie i Ty Wioma , bo jesteś mi najbliższa terytorialnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JSZ 33 28.07.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Ja też buduję Konwalię , a że dowiedzialem się o Forum dopiero niedawno to też dopiero teraz sie pojawiłem. Chętnie bym zobaczył Twoją Konwalię Wioma na żywo , bo z tego co się zdążyłem zorientować , to zaczęliśmy w podobnym czasie i jesteśmy na prawie tym samym etapie. Pozdrawiem również Ciebie tr33 , widzę że jednak udało Ci się załatwić z tą dachówką , to dobrze. Pozdrawiam wszystkich budujących Konwalie oraz Tych , którzy zamierzają kupić ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.07.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Witaj, JSZ 33 Fajnie, że coraz nas więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 28.07.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 JSZ33widze ze robi sie u nas "zaglebie konwaliowe".Bardzo chetnie sie spotkamy i porownamy nasze domki. Moze cos wiecej napiszesz o swojej konwalii jaki wariant, z czego budujecie , jakie wprowadziliscie zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tr33 28.07.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Witaj JSZ33! Milo Cie tu widziec Wioma- JSZ33 na pewno chetnie pomoze nam sprzatac podczas wizyty w Waszej konwalii Pozdrawiam! Tomek R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 28.07.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Witam , no to juz mamy spora ekipe.A oto swiezutkie zdjecia z mojej dzisiejszej wizyty na budowie wiecej w albumie-zapraszamhttp://wm261czy324ska.photosite.com/~photos/tn/455_348.ts1008370976179.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JSZ 33 28.07.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Witaj, JSZ 33 Fajnie, że coraz nas więcej Witaj baba_budowniczy Na jakim etapie teraz jesteś, bo z ostatniego zdjęcia widziałem że wyciągasz fundamenty z bloczków betonowych , czy coś się zmieniło od tej pory ? Pozdrawiam JSZ 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JSZ 33 28.07.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 JSZ33 widze ze robi sie u nas "zaglebie konwaliowe".Bardzo chetnie sie spotkamy i porownamy nasze domki. Moze cos wiecej napiszesz o swojej konwalii jaki wariant, z czego budujecie , jakie wprowadziliscie zmiany. Witaj Wioma ! Ja podobnie jak i Ty buduję Konwalię w wariancie C. Budujemy z Suporexu, zrobiliśmy trochę zmian , m.in. likwidacja drzwi wyjściowych z garażu ( jednych i drugich ) , wejście z garażu będzie bezpośrednio do domu przez pokój , który zmienimy w pomieszczenie gospodarcze. Poza tym zrezygnowaliśmy z jednego okna w kuchni, wychodziło od północy , nie było nam potrzebne. Jeszcze parę zmian będzie ale dopiero w trakcie. Widzę , że masz już więźbę położoną. Faktycznie planujesz kłaść w przyszłym tygodniu dachówkę ? Ja w sobotę jak będę wracał z Wrocławia to spróbuję podjechać do Paniowic i rzucić okiem z daleka na Twoją Konwalijkę , jesli nie masz nic przeciw temu oczywiście. Pozdrawiam JSZ 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 29.07.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 JSZ33 nie mam nic przeciwko odwiedzina.Teren nie jest ogrodzony.Dachówka ma ponoc byc w srode, do tego czasu chca wymorowac sciany poddasza i wziac sie za ukladanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JSZ 33 29.07.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Witaj Wioma ! mam pytanie : czy Ty masz jedną ekipę do całego domu , czy też osobną ekipę do dachu i osobną do murów ? Będziesz może w sobotę u siebie na budowie ? Pozdrawiam JSZ 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 29.07.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Mam jednego kierownika budowy który zatrudnia u siebie firmy podwykonawcze- tak ze nie musze sie o to martwic( nie ukrywam ze jest to bardzo wygodne i nie ma przestojów na budowie-oby tylko kaska byla)Co do soboty to nie wiem ale tak moze ok 13.30Przyjedziemy i obejrzymy dokladnie dzielo na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.07.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Witaj, JSZ 33 Fajnie, że coraz nas więcej Witaj baba_budowniczy Na jakim etapie teraz jesteś, bo z ostatniego zdjęcia widziałem że wyciągasz fundamenty z bloczków betonowych , czy coś się zmieniło od tej pory ? Pozdrawiam JSZ 33 Hej Jesteśmy na etapie "zaraz przed stropem" - miał przyjechać dzisiaj, ale ze względu na upały i ograniczenia w ruchu ciężarówek pewnie będzie w poniedziałek/wtorek. Tez zrezygnowaliśmy z wyjścia od północy i połączenia dom-garaż. My mamy dom dokładnie w osi północ-południe, cofnięty maksymalnie na północ - taras tam nie miałby sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JSZ 33 29.07.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Mam jednego kierownika budowy który zatrudnia u siebie firmy podwykonawcze- tak ze nie musze sie o to martwic( nie ukrywam ze jest to bardzo wygodne i nie ma przestojów na budowie-oby tylko kaska byla) Co do soboty to nie wiem ale tak moze ok 13.30 Przyjedziemy i obejrzymy dokladnie dzielo na dachu Postaram się więc być tak jak Wy będziecie ok 13,30 , to na gorąco wymienimy pare uwag i poglądów. Pozdrawiam JSZ 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts